ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 632
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
  • ул. "Мечтание"
Soleil, въобще обсъди ли нещата с хомеопата си?  newsm78
Оставам с впечатлението, че не си.
Не мисля, че ние сме хората, които можем да ти кажем какви са сроковете за повлияване и как трябва да реагира детето. Това е работа на хомеопата.  Peace
Ние можем само да гадаем и да даваме предположения... но не и да направим реална оценка на състоянието на детето ти!

# 271
  • Пловдив
Как се преценява дали ХЛ действа? Преди две седмици бяхме при хомеопат за проблем със стомаха и нередовни изхождания при детето. Изписа й Сулфур 100К. Започнахме да даваме, но аз не видях никакво повлияване на болките. Пак си се оплаква от време на време.
Сега е с много тежък вирус от онзи ден. Отпаднала и с висока Т. Звънях пак на хомеопата и ми каза да давам пак от същото лекарство и да не давам антипиретик. Всичко хубаво, ама Т въобще не спадна от ХЛ и повлияване нямаше, а го давах през час по 1 серия( 5пъти през 3-4 минути). Детето беше много отпаднало и сърцето й щеше да изкочи от тупкане.
Започнах да давам Нурофен за Т . ХЛ да го спирам ли?

едит:сега прочетох по-горе, че на Daisy6 са им изписали също сулфур. Тази потенция 100 000, която ни е изписана на нас, не е ли много опасна?
Това, че не сте видяли облекчаване на физическите симптоми не означава, че ХЛ не действа Peace. Отново ще дам пример със сина ми, който при прием на ХЛ след 2 седмици започна с промени в поведението абсолютно нетипични за него, след близо месец започнаха и промени на физично ниво. Въпросното ХЛ оставихме да действа близо 3 месеца, понеже според х-ката а и според мен то си "работеше" през цялото това време Peace
На последнния ти въпрос за потенцията...ако правилно съм разбрала, такова нещо като опасна потенция няма, по скоро ....непредценена за конкретния случай, и подчертавам не твърдя че вашата е такава.

пп. От всички антипиретици....именно Хексалгина е смърт за телата, не само на децата!!! Нашата педиатърка категорично го отрича. За жалост и аз имам прегрешения в миналото с него Tired, но човек се учи от грешките си  bouquet

# 272
  • в матрицата
Soleil, моето мнение е, че лекарстово изписано от хомеопата е неправилно, щом не е подействало за предното състояние, няма как да подейства и сега. И тъй като явно нямаш достъп до ХЛ, дори и да се свържеш с хомеопата, май няма как да помогне. най -добре тръгвайте към най-близкия голям град и търсете адекватна помощ. Кураж и успех  Hug

# 273
Soleil* стана ясно преди време че свински грип няма и всичко е измслица.. така че едва ли е това.. дали действа лекарство или не не мога да твърдя.. как е детето в момента? свалихте ли темературата.. има ли други влошавания?

# 274
  • София - Варна - Бургас
По принцип при остро състояние ефектът от ХЛ би следвало да е доста бърз, нали?
Т.е. ако например е взето ХЛ и човек е с много висока Т, отпаднал и изобщо чувстващ се зле, не би ли трябвало, ако лекарството е подходящо избрано, веднага след това да се почувства по-добре, било то да не е толкова отпаднал, или да му се прияде, или нещо такова?
Питам това, защото се чудя и си мисля, че не е нормално в такива случай, ако ХЛ подейства, то това да не се разбере по никакъв начин.

Да, така е. При остро състояние обикновено ефекта е бърз, но не е задължително високата Т. да спадне, тъй като тя не е критерий за влошаване, а за взети мерки по отбраната. Laughing

# 275
  • София - Варна - Бургас
Как се преценява дали ХЛ действа? Преди две седмици бяхме при хомеопат за проблем със стомаха и нередовни изхождания при детето. Изписа й Сулфур 100К. Започнахме да даваме, но аз не видях никакво повлияване на болките. Пак си се оплаква от време на време.
Сега е с много тежък вирус от онзи ден. Отпаднала и с висока Т. Звънях пак на хомеопата и ми каза да давам пак от същото лекарство и да не давам антипиретик. Всичко хубаво, ама Т въобще не спадна от ХЛ и повлияване нямаше, а го давах през час по 1 серия( 5пъти през 3-4 минути). Детето беше много отпаднало и сърцето й щеше да изкочи от тупкане.
Започнах да давам Нурофен за Т . ХЛ да го спирам ли?

едит:сега прочетох по-горе, че на Daisy6 са им изписали също сулфур. Тази потенция 100 000, която ни е изписана на нас, не е ли много опасна?

Няма такава потенция 100К ... има 100С което се означава и с СМ .

Цитат
...а го давах през час по 1 серия( 5пъти през 3-4 минути)...
а по колко гранулки?

# 276
  • София - Варна - Бургас
Ами, аз затова изрично написах, че детето е било много зле. Бълнуваше, обелваше очите, дишането навремена ставаше зачестено като задух.....

... Всичко в семейството сме болни, но детето е най-зле...

.....И както написах и по-напред въпросното ХЛ не ни помогна за корема през тези 2 седмици.
Кога трябва да получа поне минимален ефект?...

Кога ли? Когато си намерите читав хомеопат!

# 277

Няма такава потенция 100К ... има 100С което се означава и с СМ .

KORSAKOV METHOD
Dr. Korsakoff (or Korsakov, as the spelling varies) also, for practical reasons, developed a new method of producing dilutions. Whereas Hahnemann used a new vial for each dilution, Korsakoff simply emptied the vial in use and added 99 parts of water/alcohol to produce the next dilution. Observation had convinced him that at least one drop equivalent of the solution remained in the vial when empty. Thus, adding the 99 drop sof water/alcohol to the same vial when "empty" had the same effect as taking a drop of the solution and putting it in a new vial with 99 drops of water/alcohol. This method was less expensive and time-consuming than Hahnemann's more precise and methodical approach, and worked particularly well in the higher potencies. For example, to produce a 200C potency by Hahnemann's method would require 200 vials, whereas this could be done with only one vial using the Korsakoff method. The latter also lends itself better to mechanization. Thus, the Korsakoff method is generally the one most used today, particularly and almost exclusively in the higher potencies (above 200C). To distinguish the two methods, the potencies made using the Hahnemannian approach are designated with an H (e.g., 3CH) and the potencies made by the Korsakoff method have the designation K (200CK or 200K).

Korsakoff also went further in using a single globule to dynamise hundreds of unmedicated globules. At one point he claimed to have medicated 13,500 golbules from one single globule of Sulphur 30C (Haehl, Vol. I, p. 322).

http://www.heilkunst.com/dose.html

# 278
След шестмесечно лечение без видим напредък,сменени доста ХЛ, да потърся ли друг хомеопат, макар, че състоянието ми е изключително сложно(смисъл, че картината ми е доста мътна,неясна, просто ми е доста трудно да изразя това което чувствам(или по-скоро незнам какво чувствам), или като го направя съм объркан и несигурен в това което казвам и не знам дали наистина го чувствам..
Преди да започна с хомепатия, съм подтискал доста дълго и на емоционално и на физическо ниво, има ли и вариант просто да не се повлиявам от хомеопатия ??
Другото нещо което започвам да си мисля напоследък е, дали наистина хомеопатията работи, или по-точно може ли да се справи със сериозните хронични проблеми..

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 03:49 от по-добро бъдеще

# 279
Няма вариант да не се повлияваш.

Работа на хомеопата е да се ориентира в конкретния случай, независимо как го казва пациентът.

Да, хомеоаптията работи и се "справя със сериозните хронични проблеми". Човешкият фактор е важен.

Може би, би било добре да се помисли за психологическо консултиране или психотерапия, след като сам повдигаш въпроса за объркаността и това което чувстваш.

# 280
  • Пловдив
Привет!Солей,как сте днес?Надявам се по-добре!

"Колеги",какво мислите за вълната от хепатит А? Shocked Аз лично много се шашкам...като знам какви са последствията!От понеделник малкия ще е на градина и ... не че като е у нас сме предпазени!

Как се справя хомеопатията с хепатита,имате ли информация?

# 281
  • Варна
Сега и да се пооплача. Давах на Борис 5 дни Phos. по един прием...., първия ден вдигна лека темп, втория до 38.7, но не това ме притеснява, стана толкова раздразнителен, че малеееее ooooh! ooooh! ooooh! направо не се издържа. Всичко и всеки го дразни Tired, няма угодия...както казваше моята баба.
Наблюдавай следващия път като се наложи да даваш Фосфор, дали ще е по същия начин с настроението. Маги беше така, но може би 3 или 4 пъти сме давали Фосфор, и все беше зле с настроението, да не говорим за самата болест, та оттогава категорично това лек отпадна, с решение на хомеопата разбира се.

# 282
  • София
А как се разбира дали един класически хомеопат е "читав"?
(Да предположим, че първоначално е отговорил на повечето критерии от онзи списък, който беше пускан тук за избора на хомеопат, а после?)

# 283
А как се разбира дали един класически хомеопат е "читав"?
(Да предположим, че първоначално е отговорил на повечето критерии от онзи списък, който беше пускан тук за избора на хомеопат, а после?)

Ако е отговорил на повечето от онзи списък, не е мой тип. Трябва да отговаря на всички.

# 284
малко офф .. tandonova би ли споделила по какъв критерий пишещите в темата ти се падат колеги.. аз например по професия съм юрист, в момента работя друго.. Ниал и Алекс са хомеопати.. други имат други професии.. без да се заяждам това "колеги" не разбирам към кого е адресирано?

Общи условия

Активация на акаунт