Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 603
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
Хм, аз си мисля за тиква, наистина...А сокове мисля даже накрая да давам..

# 121
Добър вечер на будните все още Grinning.
Да ви се похвалим, вчера ходихме на преглед за кокаляците - всичко е ок  newsm44. В началото на прегледа малката изучаваше любопитно доктора (той симпатяга човека  Blush), но откъде дойде тая ми ти сестра (тип тюлен с очила)  #2gunfire и като се почна един рев, та чак в чудо се видях ooooh!
Какви пюрета купувате за бебоците, аз мислех да взема на Ганчев ама нещо много лоши отзиви чета за тях и в момента съм в чуденка  newsm78 какви да взема

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 22:46 от munishora

# 122
Биляна, Кори, по-големите ви деца просто ревнуват от специалното внимание, което давате на бебчетата, а в същото време те не получават такова. Пробвайте се да им обясните или по някакъв начин ги приобщете към ритуала по хранене на бебето. Имам позната с бебе на 4м. и дъщеря на около 3 години (не съм сигурна), та тя кърми бебето легнала, а каката е гушнала мама от към гърба, въпреки че с момчетата е по-деликатно.

Да попитам за сокчетата, защо се отричат?

# 123
  • Ямбол
Starry, не мисля че някой отрича сокчетата като цяло, по-скоро става въпрос за по-късното им въвеждане. Лично на мен не ми допадна идеята да започна със сокче и затова ще го въведа по-късно, може би към 8-9 месец. Само като се сетя че преди 10-тина дни си правих сок от портокал и мандарина, прясно изцеден, и след това се превивах цяла вечер от болки в стомаха... Никой не може да ме убеди че да започна захранването със сок е най-подходящо за моето дете.
П.С онзи ден й дадох на моята шушонка да оближе една ябълка - никакъв интерес, ама никакъв... Изобщо не я отрази.

# 124
# 125
  • София
Аделина не си прочела явно,след зеленчуковото пюре давам 60 мл АМ,за да докараме 180 гр.храна.Аз давам пюрета на Хип -125 гр.Без млякото не може да изкара 3 часа по никакъв начин.Аз не давам нищо за колики,но и малчо няма такива.И мисля че ако детето има колики е хубаво да се изчака с захранването.Сокове не давам ,пробвах го но доста бързо огладнява от тях.

# 126
adelina_bg , всъщност аз писах в 00:30 но заради часовата разлика в БГ е било 2:30  Peace
Вики от месец заспива вечер мнооого късно, аз наистина реално си лягам към 1:30-2 , но поне спи до късно, събужда се да хапне към 4-5 часа и веднага заспива до 9-10 , че понякога и 11 Party
Слушам ви за нервното кърмене, и пу-пу, се радвам, че все още не ни е застигнало че глезана, само когато цока е слушка-добродушка  baby_neutral Heart Eyes
Напоследък е взела много да "говори" , предимно вика и и е адски забавно от децибелите които вдига  Crazy
Айде лека и спокойна от мен, днес си лягаме рано  Party

# 127
  • Miami
Биляна, Кори, по-големите ви деца просто ревнуват от специалното внимание, което давате на бебчетата, а в същото време те не получават такова. Пробвайте се да им обясните или по някакъв начин ги приобщете към ритуала по хранене на бебето. Имам позната с бебе на 4м. и дъщеря на около 3 години (не съм сигурна), та тя кърми бебето легнала, а каката е гушнала мама от към гърба, въпреки че с момчетата е по-деликатно.

Да, права си. При нас положението беше много зле като се роди бебето. Баткото постоянно я удряше, искаше да се гушка в някого щом и бебето е в някой и така. Сега обаче е доста по-добре положението. Вече поне спря да я удря, а само я целува. Обаче баткото ни е много палав и само бели прави. Т.е. той прави така не само когато кърмя бебето, ами по принцип. А това, че с момчетата е по-деликатно си абсолютно права. Бих казала, че момчетата са доста по-капризни от момичетата.

За сокчетата бях чела някъде, че дразнят стомаха повече от пюрето. Те се започват още през 2-3 месец. Освен това нямат голяма хранителна стойност и вместо бебето да пие кърма/АМ, то ги замества със сок. Т.е. в такава ранна възраст бебета имат нужда от мляко, а не от сок. Соковете дори не се препоръчват за големи хора, поради същата причина.  Много по-добре е да се ядат плодовете, защото имат и фибри.

# 128
На много места чета , че оризовата каша е особено подходяща за първа храна, защото щадяла коремчето. Никоя от вас обаче не пише , че има намерение да започва с нея. Да не би да е остаряла информацията или да сте чели, че нещо не е за препоръчване? Така и не разбрах подходящия ред за даване  - сок ,пюре ,каша или няма значение?
Аз още обмислям дали да започна с каша или зеленчуково пюре. Минус на кашата е, че запича... Но Бобо няма проблеми с акането, справя се поне 2-3 пъти на ден. Още има колики обаче, та ще изчакам.

# 129

За сокчетата бях чела някъде, че дразнят стомаха повече от пюрето. Те се започват още през 2-3 месец. Освен това нямат голяма хранителна стойност и вместо бебето да пие кърма/АМ, то ги замества със сок. Т.е. в такава ранна възраст бебета имат нужда от мляко, а не от сок. Соковете дори не се препоръчват за големи хора, поради същата причина.  Много по-добре е да се ядат плодовете, защото имат и фибри.
Благодаря Кори smile3525

# 130
Аз успешно захраних Мария със зеленчуково пюре от морков, след това картоф, а вчера дадох и тиква. От морковите акането ни се сгъсти, дори моркова поспича. След двудневна пауза,т.е. не беше акала, реших да й  дам тиквата с изцедена кърма, но винаги количеството е такова, че да й остане място в стомаха и за кърма. Най-много до сега съм давала 1/2 пюре на Хип от малките 125г.
По отношение на вида на пюретата аз мисля да вземам на Хип, но мои познати вземат Ганчев. При все, че и двамата родители пушат не мисля, че не могат да си позволят да купят по-доброто на детето си. #2gunfire
Вчера след обяд дадох и една лъжичка пюре от круша. Та след вчерашното изхождане имах и сутрешно. Мисля когото давам на обяд картоф или морков след обяд да има круша, а когато е тиквата на обяд след обяд да е ябълка.
Оризова каша съм купила, но още не съм давала. Мисля да я включа след 5м., но не знам дали да й добавям кърма? Взела съм на Милупа.
И още нещо вече знае, че на обяд има пюре и зяпа за лъжицата. Научи се много бързо да гълта. Ох един  глупак звънна на звънеца като за пожар и я събуди. И на всичко отгоре търси човек, който дори не е от нашият вход! Sick #Cussing out #2gunfire

# 131
Ще пусна и нашата схема на захранване, вече изпробвана с дъщеря ми и всичко минало без каквито и да е проблеми

По препоръка на нашия педиатър:

От четвъртия месец - сокчета, по съвсем мъничко.
От шестия месец - плодови и зеленчукови пюрета. Първата седмица се редуват, един ден малко плодово, на другия малко зеленчуково. По нататък зеленчуковото за обяд, а плодово предобедното или следобедното хранене.
От седмия месец - месни пюрета и каши. Пуешко и пилешко са добър старт, а от кашите се започва с оризова.
От осми месец - сирене и йогурти. Сиренето може и в попарка със сухарче, а може и само мънички парченца сиренце да си хапва бебчо с пръсти. Йогуртите са съответните бурканчета, спрямо месеците на бебето.
От девети месец - рибни пюрета (лекарката препоръчва да се започне с рибните пюрета на Семпер, като най-качествени измежду рибните).
От десети месец може да се мине на детска кухня.

Пюренцата, които дъщеря ми уважаваше най-много са на Семпер. Следваха ги Гербер и Хип

# 132
  • Miami
Ох, аз съм в чуденка сега. Днес майка ми ядеше ябълка и бебка така жадно я гледаше и й дадохме за засмуче. Лелее като невидяла засмука и след това плаче, иска още. Та си мисля сега дали да не започна да я захранвам. Освен това суче през два часа като новородено. Май утре ще я пробвам с едно пюренце от морковче на хип.
Разглеждах съветите на Косе Босе за захранването и мисля по тях да се водя http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
http://picasaweb.google.com/shmatki/NMyueG#5295547922059286034
http://picasaweb.google.com/shmatki/NMyueG#5295632944618595058
http://picasaweb.google.com/shmatki/NMyueG#5295632944618595058

# 133
Ох един  глупак звънна на звънеца като за пожар и я събуди. И на всичко отгоре търси човек, който дори не е от нашият вход! Sick #Cussing out #2gunfire
Аз заради такива съм отвъртяла леко чашката на звънеца и сега дрънчи съвсем слабо и не я буди  Wink Живеем на първия етаж и ни ползват за информация, а стаята ни е точно до вратата  Crossing Arms

# 134
  • София
Видяхте ли прогнозата за следващата седмица - от минус 8 до минус 11, ужас ooooh!  Да ви питам до колко студ ги извеждате, струва ми се, че под 0 няма да се престраша.

Общи условия

Активация на акаунт