Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 614
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Днес при нас беше -2.5, но на мен вече трети ден затворена ми подейстава зле и следобед го изведох за около час, облечен с ескимоса, завит в дебело одеало и с покривалото на зимния кош.
Колкото до ревността, аз за щастие нямах такъв проблем с моята кака, а това ми беше най-голямото притеснение.
Чудя се, момичета, които храните с АМ, дали пък ние не трябва да заместим хранене малко по рано от годинката, И аз не знам вече. Дребния приема с голяма охота всяка нова храна. Минали сме вече морков, кароф, тиква, тиквичка, за утре съм замислила да давам броколи, той изяжда по половин пюренце на хип от малките и после трудно изпива 60мл. АМ.

# 136
Ние днес бяхме на вън за час, час и половина. Беше студено, но печеше слънце и където не е сянка беше поносимо. А и аз така я опаковам, че не вярвам да влиза грам студ при нея, освен на нослето Simple Smile

Естествено баба каза, че ще простудя детето дето го извеждам по студовете Simple Smile Мен не ме били изкарвали. Отговорих й, че аз за това съм толкоз кекава, щото не са ме изкарвали никъде зимата. ЗА това все съм болна.  Close

Вчера и онзи ден обаче не сме излизали (вчера само от входа до колата и от колата до входа), в този вятър не беше човешко. Особено в Сливен  Joy Както знаете при нас вятъра не е шега работа.

# 137
Аз да се оплача-моята беба  днес пак не яде сума ти време.От 7 и 30, чак в 14часа успях да я накарам да суче.Трети ден е така, но не пореден.Такъв рев му дръпва като я карам да яде-ужас.Дали е кърмаческа стачка? Иначе и дадох да посмуче ячбълка, много  и се кефи, на банана не толкова, май след Нова година и аз ще пробвам с пюретата.Зяпа докато ядем, определено проявява интерес.

# 138
Запис и от мен. За извеждането онзи ден четох в Моето бебе и аз че дете до 6м. се извежда до към 5 градуса а от 6м. до годинка до 0 градуса. И аз се побърквам вкъщи вече но съм толкова зиморничава че само при мисълта да изляза на този студ ми става още по студено. А и като изляза какво? да обикалям просто улиците само заради идеята ли? Нещо не ми се нрави но ще видим, ако изгрее слънце поне ще поизлезем поне до магазина. Не си мислете че съм от хората които мислят че детето в студ не се извежда. Просто напоследък ми е толкова студено че изобщо не ми се излиза. Тичам само до магазина при необходимост. То след тея топли дни сигурно още не съм се климатизирала

# 139
Ние днес бяхме на вън за час, час и половина. Беше студено, но печеше слънце и където не е сянка беше поносимо. А и аз така я опаковам, че не вярвам да влиза грам студ при нея, освен на нослето Simple Smile
Видях аз,че се подвизавате по улиците Wink Ние бяхме на отсрещния тротоар Simple Smile Чаках в готовност да махам,ама нищо!Целувки от нас!Слънчицето не беше за изпускане!Ние не бяхме много смели и за не повече от час бяхме навън,ама то част от това време отиде за зяпане в "Косарата" да вземем подарък за едно друго детенце Simple Smile Слънцето като ни видя се скри и аз дадох зор да си се прибираме Simple Smile Ние бяхме опаковани с ескимоса и отдолу с едно дебело гащеризонче и ританки и ала бала,но Савинка се беше гушнала в татито.Излезнахме за първи път с кенгуруто,бубката си заспа Simple Smile Абе май наистина като няма вятър ,мъгли и е над нулата е хубаво да дишат чист въздух мъниците.Аз съм плашлива,но днес не съжалявам,че излезнахме:)

# 140
   И ние днес бяхме на разходка-2 часа из Морската градина,покрай морето,супер си печеше,а и бяхме дебело облечени.Не мисля да си спестявам разходките,само вятър да няма Laughing
   Момичета чета ви и се замислям,всички ли захранвате вече newsm78 ние сме САМО на кърма,нищо друго не поема(чайчета,вода,биберон дори) Аз мисля да изчакам поне още един месец,след 5-6-ия месец да почна,има ли други като мен?

# 141
    ние сме САМО на кърма,нищо друго не поема(чайчета,вода,биберон дори) Аз мисля да изчакам поне още един месец,след 5-6-ия месец да почна,има ли други като мен?

Ние, ние   smile3521
За разходките , ние днес направихме маратон излязохме в 11 и се прибрахме в 16,30   newsm47 толкова красиво са украсени магазините и улиците, имаше и Дядо Мраз в големия шопинг център но сметнах че е мъничка за подобно изживяване, имаше други бебета и всички плачеха миличките .. иначе моята мома не обича да ходи по магазини, само обикаляме но влезем ли някъде надава вой и почва да се дере докато не излезем   Weary newsm45 smile3514 Да видим дали ще е така скромна и като порасне   newsm03
Украсихте ли елхите, момичета? Ние още се мотаме   smile3506
Искам да питам, на коледа подаръци ОК , а на Нова година? И друго баницата с късмети кога се прави  newsm12 две години тук бяхме самички с Дидко, а сега ще сме с родителите ми и Вики и искам да си направим едни наистина семейни празници, ама пусто не помня кога какво се прави  Banghead
Айде лекинка от нас!  smile3507

# 142
Искам да питам, на коледа подаръци ОК , а на Нова година? И друго баницата с късмети кога се прави  newsm12 две години тук бяхме самички с Дидко, а сега ще сме с родителите ми и Вики и искам да си направим едни наистина семейни празници, ама пусто не помня кога какво се прави  Banghead

Моята баба винаги за Коледа е правила питка с пара, а за Нова година е била баницата с късметите. Откакто сме тук аз правя само баница с късмети, ама за по-интересно правя и на Коледа и на Нова година. По питките не си падам. А подаръците като бяхме малки бяха на Нова година, като поотраснахме се изтарикатихме и за двата повода да искаме. Тук обаче свикнахме подаръците да са на Коледа, защото има дядо Коледа, който идва вкъщи Peace Как да обясня на дъщеря ми кой е дядо Мраз, като тя знае само за дядо Коледа. По-добре да не я обърквам. Дядо Мраз си беше добрия старец от нашето детство, сега е на мода дядо Коледа Peace Сетих се още нещо за баницата с късметите. Баба ми винаги слагаше дрянови пъпки и си наричаше всяка комбинация. Отваряйки всяко парче брояхме пъпките, гледахме какъв цвят е конеца вързан на клончето, и по списъка на баба виждахме какво късметче сме си изтеглили. Ама с времето спряхме да използваме дрян, който всъщност си беше за здраве Sunglasses

# 143
  • София
И вкъщи за Коледа се е правила питка с паричка, а за нова година - баницата с късмети.
Аз не съм излизала от три дни, ама днес ако спре да вали мисля поне за половин час да я изкарам.
Решила съм да заханвам след празниците, на 5 навършени месеца, със  зеленчуково пюре. Сега сме само на кърма, но тия дни като и дадох да оближе банан и круша й хареса.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 09:19 от bibi76

# 144
"Леко се сипе първия сняг
гално щипе бузките пак
"
Честит първи сняг, момичета-при нас в Пловдив заваляяяяяяя!
Ние не сме излизали от три дни и като гледам май няма изгледи да излизаме скоро.Дано днес беба да ми е спокойна и да няма такива истерии като вчера, че много се бях притеснила.
   Момичета чета ви и се замислям,всички ли захранвате вече newsm78 ние сме САМО на кърма,нищо друго не поема(чайчета,вода,биберон дори) Аз мисля да изчакам поне още един месец,след 5-6-ия месец да почна,има ли други като мен?
И ние сме на кърма, но ползвам залъгалка.Мислех след 6тия да захранвам, но като гледам моята беба как се облизва на парченце ябълка и т.н май по-рано ще започнем.След Нова Година мисля, тогава ще сме на 4м. и половина.Мисля да започна с плодово пюре.Още не съм го избистрила окончателно де.

# 145
Здравейте мами.Моята беба от няколко дни яде между-90 и 100 мил.  адаптирано мляко и много рядко изяжда 120 мл.Започнах да се притеснявам.Иначе е много голяма и много жизнена.Нощем в 3 часа се събужда и заспива чак в 5.И аз се чудя дали да не я захраня, но не знам с какво - с плодово или зеленчуково пюре.Досега съм давала само сок от морков и ябълка, но нещо не ги уважава, особено ябълката. Има ли някоя мама с бебе, което да е намалило млякото си?

# 146
бърз въпрос- в 10 ч трябва да съм във Винса ако ми отговаряте да е до 30 мин- после няма как да чета Simple Smile
Купила съм НаН 1 ( АМ) мога ли да го направя сега ( да го смяся вода+мляко) и като дойде време за ядене майка ми само да стопли готовото вече за ядене мляко??

# 147
бърз въпрос- в 10 ч трябва да съм във Винса ако ми отговаряте да е до 30 мин- после няма как да чета Simple Smile
Купила съм НаН 1 ( АМ) мога ли да го направя сега ( да го смяся вода+мляко) и като дойде време за ядене майка ми само да стопли готовото вече за ядене мляко??

Не.На повечето млека пише да не стоят повече от един час.Остави на майка си вода и и кажи колко лъжички мляко да сложи и готово.

# 148
MaPuHa88 да можеш да направиш млякото и след това леко притопляне. Аз поне така направих в петък, направих млякото /само че хип/ сложих го в изолираща кутия дадох инструкции на баба ми и драснах на банкет.
 smile3521
Колкото за захранването и ние почваме след нова година, но със зеленчуковите, плодови на сл месец.
Вчера и ние не издържаме и се изнесохме на разходка, беше студено но Павел спа като къпан.
Zolka чести първи сняг.. да направите снежен човек  smile3533

# 149
  Ние утре сме на консултация и ще видим педиатърката какво ще каже за захранването и съм решила да се доверя на нея. И наче от известно време съм забелязала, че Петър с доста голям интерес ни гледа докато ядем.

Общи условия

Активация на акаунт