Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 858
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
И Любослав не се обръща.С играчките играе и като му подам я взема,но по често се озовават в устата му Simple Smile
Деси,ти ме беше питала за изпотяването на главата.Педито нищо конкретно не каза.Но нали има и други фактори.Роди се 3400 сега е 7700,фонтанелата му беше 3см сега е 2.5.Незнам с колко трябва да се затваря на месец,но нещо не беше много доволна.Освен главичката се изпотяват и крачетата.И се и пострясква още,а трябваше да отминал този период.Имам голямо доверие на лекарката ни и знам,че ако е нещо сериозно ще каже веднага и обратното-ако не е няма да ни шашка излишно.

# 211
  • София
Хайде с малко закъснение почерпка по повод помъдряването ми с още една годинка Simple Smile
Ех, че теми сте захванали Simple Smile Всяко дете е различно. Моя сладур също още не се обръща сам, трябва му още мааааалко, но не бих казала, че това му е приоритет. Като му дадеш каквото и да е се опитва да го хване и да си го пъхне в устата. От време на време се удря с дрънкалките по главата, но така се учи детето. Simple Smile  Понякога има нужда от малко насърчаване и демонстрации. Напоследък не си играеше на активната гимнастика  и бях доста разочарована, но един ден просто реших да му хвана ръчичките и да му покажа какво може да прави. Е имаше страхотен резултат, дори успя да отмъкне едната рибка Simple Smile Понякога забравям да сляза до неговото ниво и да погледна нещата през неговите очи, за да мога да му обясня нещата така, че той да разбере.

Ние също сме от бебетата, които не са наддали много, а сме едни от първите родени и се родихме дребнички. Преди 2-3 седмици гонехме 6 кг. Принципно бебетата, които се раждат по-малки наддават повече, а по-големите наддават по-малко.  Всеки който го види започва "Ох, колко е дребен" и наистина, ако погледна таблиците с размерите, които се публикуват навсякъде гоним долната граница. Аз обаче притеснения нямам, здраво е детето и добре се развива. Миналия ден го водих при доц. Томова и с нея обсъждах тоя въпрос. Само ще вметна, че тя освен фетална прави ехограф на сърце, бъбреци и мозък на бебочета, тя е един от най-добрите детски кардиолози. Тя също ми каза да не се тревожа, детето си е добре, има достатъчно натрупана подкожна мазнина. Важно е съотношението дължина към кг, а моя си е екстра. Така че искам да кажа на мамите, които си имат дребосъчета да не се тревожат, чудни са ни дечицата. Веднага ще се сетя и за още някои положителни страни - по-дълго ще си носим дрешките; няма да ни отмаляват ръцете като ги носим; да не говорим, че бързото наддаване не чак толкова добро.......
Докато съм се сетила доцентката видя, че фонтанелата ни вече е малка и е започнала да се затваря, препоръча да не давам витамин Д, защото в АМ има достатъчно. Това като инфо за мамите, които дават АМ.

Със захранването е същата работа, някои бобоци изявяват желание по-рано, други по-късно, просто детето си казва само, важно е ние да слушаме и виждаме неговите сигнали.
Хайде спирам, стана дълго

# 212
Slavy, newsm59!!! Да си жива, здрава и много обичана!!!
И   202uu!

# 213
  • София
Мишанка също беше едричка, роди се 4300, 54см.вече е 7900,66см. - на последната консултация на 01.12. Дано да забави малко темповете вече. Посяга към играчки, дърпа ги, гризе ги, говори им. Но копчета не натиска. Досега се е обърнала само два пъти сама от корем по гръб, иначе се обръща с малко помощ. Умира си да я изправям седнала-като й подавам пръсти, хич не ще да ляга после.

# 214
Slavy, честит рожден ден! Пожелавам ти късмет, здраве, много радост и хубави моменти с любимите хора!   bouquet

И ние не се обръщаме сами. Когато му хвана ръчичката и го насочвам, какво да направи, се обръща, но това не се брои. Иначе си играе на гимнастиката, хваща играчките и ги вкарва в устата и им говори. От 1-2 седмици се е научил да пищи от удоволствие и да се смее с глас, особено като го събличам да го къпя Simple Smile Голям е купон, когато се приготвяме за баня, но обличането после е с обратен ефект  Laughing

Вики наддаде доста първите няколко месеца и честно казано ми беше леко притеснително, но всяко дете се развива различно. Важното е да са здрави и да се развиват нормално.

# 215
Slavy, бъди здрава, щастлива и обичана жена и мама   bouquet Hug

Аз разбира се на тема тегло няма да се обаждам, София е 5200 на почти 6 месеца и всеки като я види ме пита защо е толкова малка, какво му е на детето... и се почват великите обяснения, което понякога много ме изнервя. Но аз на тема тегло вече изобщо не се впечатлявам, защото виждам, че е здрава и за мен това е най-важното.

Тя за сега се е обръщала само два пъти от корем по гръб и явно не й представлява интерес.
С играчки играе много целенасочено, голям бой ядат. Simple Smile А маймуната от активната гимнастика редовно е в устата й.
От снощи имаме бънджи, ми тя на най-ниската степен не стига до земята. Simple Smile Не й обърна голямо внимание, но сега отново я сложих и е голям кеф, в момента се забавлява с огледалцето, а преди малко като й показвах как се натискат копчетата повтаря. После обаче явно забравя как се прави Simple Smile Сложих й една грамадна книга на нешънъл джеографик под крачетата, за да опират някъде и я чакам да видим ще се усети ли, че от там се скача Simple Smile

За всичко си има време, аз не бързам. Даже си мисля как бързо лети времето, кога минаха почти 6 месеца.... Имам чувството, че докато се усетя и ще е станала голяма жена. За това се наслаждавам на всеки миг и дори и по-бавничко да стават нещата, важното е, че все пак стават Simple Smile

Целувки на всички бебоци, аз отивам да пийвам кафенце.  Hug

# 216
   Slavy, честит  рожден ден и от нас! Желаем тимного здраве, щастие и да бъдеш мноооого обичана.
  Деси, няма да се обидя Simple Smile, не съм такъв човек. Петър си надава по- малко от самото начало. Първият месец качи 700гр., вторият 600гр. Оказа и влияние и това, че му правихаоперация на устничката и тогава няколко дена не можеше да се храни добре и изяждаше на ден по 300мл. После пък сам си направи режим на 4 часа, а аз му давах по 120мл. на хранене, а трябвало да яде повече, за да си направи необходимото количество за деня. Аз пък тогава се вкарах във филми, че кърмата ме не става(не може да суче и му давам изцедена)и като цяло около нас е доста забавно. Mr. Green
   Петър се обръща само от корем по гръб, но само в кошарата си. Активната гимнастика изобщо не се удостоява с вниманието ни. Радва се като ти му буташ играчките, показвахкакво трябва да ги прави, но пак нищо. Има една арка с играчки за количката и на нея и обръща внимание, на една плюшена кравичка и на едни рачета. За глас се засмя 3 пъти и повече не иска. А за натискане на копчета....Ако му подам някоя играчка успява да си я вземе и бум в устата.

# 217
Des, 700 и 600 гр. на месец според нашата лекарка са си екстра.  Peace

# 218

des_1984, да ти е живо и здраво момченцето! и според нашия педиатър си е идеално наддаване това! Wink а пък според нашите консултанти по кърмене до 6-ти месец (някой да ме поправи, ако греша!!) трябва бебенцето да си удвои теглото от раждането, ако хапва само кърма, така че не ми се струва да има някакви проблеми!

моята антония е 7100 гр и 66 см и половината ми познати като я видят казват "аууу колко е дебеличка!!" и ми иде да  #2gunfire някой!! изобщо не ми е дебело бебето, много си е добре!

# 219
Хайде и аз да се включа на тема килограми.Веси на 3.5 месеца беше 7.100 кг. и 65 см.Доста е едричка.И аз се ядосвам вече като я видят и кажат- о колко е голяма, като 5-6 месечна е.Аз се притеснявам за това наддаване на килограми, а тя не яде по много - 120 мил. АМ.Познавам дечица, които ядят по 150 мил. и са по-дребни от нея.Тя си удвои килограмите от раждането, а и има признаци на рахит и затова давам по 2 капки сутрин и 2 вечер вигантол.Дано се оправи, че направо се побърквам.Постоянно се вкарвам във филми с тези кила, а иначе е много жизнена, иска да седи и да наблюдава света, на активната гимнастика са застоява много малко, хваща играчки и ги слага в устата, по корем почти не обича да стои, главичката и клима.Просто вече не знам...

# 220
Хей, не вярвам някой да иска да ви обиди, като казва, че бебчовците са дебелички. Че то от край време всички се радват и умиляват от пухкави бебоци, това ми се струва по-скоро като комплимент Simple Smile Примерно за баба ми дебело бебе е синоним на хубаво бебе Simple Smile А май и за повечето баби е така.  Joy
На мен като ми казват, че сигурно не й давам достатъчно да яде, за това е толкова малка, ей тогава вече ми идва да удуша някой.

# 221
Момичета, относно бънджитата не са ли малки нашите бебчовци за тях? Аз доколкото знам, на бънджи могат да бъдат чак като могат да седят-около 5,5-6 месеца?

# 222
На мен като ми казват, че сигурно не й давам достатъчно да яде, за това е толкова малка, ей тогава вече ми идва да удуша някой.
коментари от тоя тип са ми любими- без предварително да т е питал напр по колко и колко пъти яде- констатира че е малко, в нашия случай Ивелин пък много ядял... Мн интересно акк стигат до тези заключения- по външния вид на детето Simple Smile
vanessa80 , аз пък се извинявам че ти отговарям вместо аделина- ама си мисля че и тя го знае ,че всяко дете е различно. А и незнам защо си приела това като съревнование.. Не сме на състезание, и никой не се съревновава. А и мен специално ме интересува как наддават др деца, от какво биха могли да забавят в наддаването и т.н. др важни неща заради който чета този форум. За мен е нова и важна информация, която предпочитам до обсъдя с момичетата тук и да им задам някой може и  ТЪП въпрос, но да си заспя после спокойно;)

# 223
За бънджито на нашето пише, че може да се ползва, когато може детето само да държи главата си без чужда помощ (към 4 месеца е препоръчително), а когато ходихме на ортопед, той ни каза същото, дори че неговото бебе е на 3 месеца и ползват бънджи.

Маринка - точно това ме дразни. Без да знаят за какво иде реч, веднага компетентно констатират, че не яде или пък ако разберат, че я кърмя - кърмата ми не става сигурно Simple Smile

Хайде, вече ставам и ви изоставям, че много се застоях и го обърнах на лафче . Blush

# 224
  • София
И при нашите кг. в горната граница свеки всеки път казва, че детето е гладно, щото си яде ръчичките Crazy. Иде ми да я удуша, сигурно щото е гладна наддава по кило на месец.

Общи условия

Активация на акаунт