Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 862
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
^VALINA^, благодаря за идеята, не се бях сетила за възглавничка под гръбчето.
Иначе и на мен не ми се сменя зимния кош особено в тези студове, но скоро ще трябва да го направя, че му е тясно на детето. Иначе си имаме и термо-чувалче към количката и не би трябвало да му е студено като е добре облечен. Ще видим, ще пробвам с някоя кратка разходка в по-слънчев ден.

# 196
Като ви чета как са ви малки зимните кошове и направо се шашкам.  Embarassed А на нас зимния кош ни е дооооста широчък и охолен Simple Smile Поне до пролетта не виждам изгледи да й стане малък, а и си е закътаничък, макар че ми е много трудно така да свалям количката, тежи повече.

За стерилизирането лекарката първия месец ми беше казала да го правя веднъж дневно, а след това веднъж на два дни. През останалото време ги мия с много гореща вода.

Възглавничка не слагам и не виждам смисъл да слагам. И аз самата спя без възглавница.

# 197
Аз стерилизирам веднъж дневно и ще спирам с изваряването на водата /тя е изворна уж/. Либи и ние се чувстваме охолно в зимния кош  Simple Smile и с него му е по -заветно. Днес излизахме за половин час /кокото да му се зачервят нослето и бузките/ , а като се прибрахме понеже беше заспал го паркирах в неотоплената стая и спа повече от час, после яде и вече час и половина продължава да спи  newsm44. А вчера нямах силички и нервички от целодневно мрънкане и  носене  Crazy.
От време на време се поокашляме  newsm78 но си мисля , че е от сухия въздух от климатика. Вие използвате ли някякви овлажнители за въздух?
Днес му дадох и сокче от половин морковче - с голям кеф си го хапна  Grinning

# 198
floral dream, изворна и минерална вода НЕ СЕ изваряват. Ако това си имала предвид.

# 199
Cambozzola защо не се иваряват? Аз по-скоро напоследък я затоплям  за чайче , но преди я остявях и да заври и изключвах котлона.

# 200
Доколкото си спомням, защото по този начин стават по-концентрирано минерализирани. Изварявай чешмяна, изворната можеш направо да я даваш.

# 201
За овлажнителите четох някъде, че изобщо не се препоръчват.
Били сериозен риск за дихателно алергизиране, защото втечнявали домашния прах и по този начин той става лесен за вдишване и стига до най-малките дихателни пътища.

За изворната вода и аз някъде бях мярнала нещо такова, а минерална май изобщо не се препоръчва, освен ако не е с ниска минерализация.

София също прокашля от известно време, но говорим за няколко пъти дневно и звучи по-скоро като задавяне. Лекарката ни каза, че това е понеже много се плюнчи.

# 202

и аз се чудя дали да започна да давам изворна вода на бебешорката... на едни места чета, че е ок, на други, че не се препоръчва..
 newsm78

# 203
Понеже гр. Девин ми е роден град да кажа за изворната вода, че тя си е чешмяна. Според мен няма проблем и да се изварява, но може и направо да се дава.
Аз си купих наскоро лъжички, на които изрично пишеше, че не се изваряват. Иначе шишенцата ги изварявах преди всяка употреба, но може и аз да започна веднъж на няколко дни.

# 204
Понеже гр. Девин ми е роден град да кажа за изворната вода, че тя си е чешмяна..

уфф егати историите!! защо всичко в българия трябва да е все фалшиво?? (не му е мястото тук на този коментар, но не можах да се сдържа...)

# 205
Понеже гр. Девин ми е роден град да кажа за изворната вода, че тя си е чешмяна..

уфф егати историите!! защо всичко в българия трябва да е все фалшиво?? (не му е мястото тук на този коментар, но не можах да се сдържа...)

Не е фалшиво, просто чешмяната вода в Девин се добива от извор, който между другото е доста високо в планината и няма опасност от замърсявания. Исках да кажа, че е много слабо минерализирана, но тъй като ние си готвим с нея, няма проблем да се изварява.

# 206
Ние от два дена сме супер нервни. Мислех си, че е зареди баткото, който вилнееше в къщи, но от понеделник е на градина, а историята е същата. Без никакъв режим на кърмене сме през деня. Почнах с пюретата и стигнахме до 6-7 лъжички, но започна много да повръща и лекарката каза да преустановя захранването. Виждам, че детето е готово за нова храна, отваря устичка и приема добре пюрето, но явно стомахчето й не е готово. Утре сме на консултация и ще видим каква е ситуацията.
На Габи й слагам една тензухена кърпа сгъната като възглавничка както в болницата, но не и възглавница.
Ние също още ползваме зимния кош въпреки, че също започна да й умалява. Когато бяха последните топли дни я изкарвах с лятната, но нашата количка си има напълно легнало положение.
Момичета много са ви напред бебетата. Натискат копчета на играчки  Shocked, обръщат се, въртят се .... Габи още не може. Това което прави и да пее, сега се е научила да писука и си сменя играчка от едната ръка в другата.

# 207
  • София
Ани не се обръща изобщо,не натиска нищо,докопва играчките повече без да иска отколкото съзнателно.

# 208
  • София
bilqna защо реши че всички се обръщат, натискат копчета на играчки и т.н (май съсм пропуснала нечий коментар) - аз какво да кажа като Алекс нито се обръща, нито показва каквото и да е желание да си бута играчките - нито на активната гимнастика нито другите, ако ги бутне е по-скоро несъзнателно. Само ако му сложа дрънкалка на ръката я държи и се опитва да я гризе, но толкоз. Чак вече се притеснявам, ама какво мога да направя...

des_1984 не ми се обиждай че питам, но понеже вие бяхте рекордьори сред бебетата по тегло, се учудвам защо сте наддали толкова малко за 4 месеца? Ние се родихме 3100 и вече сме 7300 (не че моето кюфтенце е голям показател де, ама много ми стана странно).

# 209
bilqna защо реши че всички се обръщат, натискат копчета на играчки и т.н (май съсм пропуснала нечий коментар) - аз какво да кажа като Алекс нито се обръща, нито показва каквото и да е желание да си бута играчките - нито на активната гимнастика нито другите, ако ги бутне е по-скоро несъзнателно. Само ако му сложа дрънкалка на ръката я държи и се опитва да я гризе, но толкоз. Чак вече се притеснявам, ама какво мога да направя...

des_1984 не ми се обиждай че питам, но понеже вие бяхте рекордьори сред бебетата по тегло, се учудвам защо сте наддали толкова малко за 4 месеца? Ние се родихме 3100 и вече сме 7300 (не че моето кюфтенце е голям показател де, ама много ми стана странно).
Ами сигурно,защото всяко дете е различно и наддава различно.Извинявам се,че пиша вместо des_1984,но на мен пък ми е странно и да ви кажа честно ми омръзна това съревнование на килограми и сантиметри....Не смятам,че килограмите са най-важният показател за развитието на детето.
Извинявам се,ако съм била груба.Не искам да обиждам никого.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 00:32 от vanessa80

Общи условия

Активация на акаунт