Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 389
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Момичета ако сте забравили- темата на Нова тази вечер- как се правят бг пюретата за бебчетата!!!  Hug
Кажете какво казаха за изтървалите.

# 376
ето линк за пропусналите: http://play.novatv.bg/play/238713/  Peace

# 377
Момичета ако сте забравили- темата на Нова тази вечер- как се правят бг пюретата за бебчетата!!!  Hug
Кажете какво казаха за изтървалите.

Oбщо взето похвалиха българските пюрета  Wink

# 378
  • София
Либи, аз се включвам с малко закъснение. Ние преди няколко месеца бяхме така. Оказа се, че кашлицата беше в резултат от секрета, който се стича в гърлото и Мишо се задавяше. Надявам, че София е добре и бързичко ще се оправи.  Hug

Май вече съм с изкривена психика. От репортажа очаквах да покажат какви са ни гадни пюретата и как не се спазват хигиенни и други условия, но ето имаме си страхотни пюренца  Simple Smile

# 379
  • Miami
А кои са бг пюретата, освен Ганчев?

# 380
Май вече съм с изкривена психика. От репортажа очаквах да покажат какви са ни гадни пюретата и как не се спазват хигиенни и други условия, но ето имаме си страхотни пюренца  Simple Smile

и аз точно това си мислех снощи, докато го гледах - все очаквах нещо гадно да кажат и накрая се "обвиних" колко съм откачила.. Wink а пък мъжът ми ми каза: "по-добре да не го гледаме този репортаж, ако искаме изобщо някога да си купуваме пюрета за бебето!".

# 381
Здравейтеее,
от сутринта ми е едно такова умилително като се сетя какво преживях преди 4 месеца. Тогава говорех, че никога повече няма да родя нормало  Laughing , а сега като си гледам малкото съкровище си мисля , че мога ако трябва и още 100 пъти да преживея раждането.  Мозъка има една удивителна способност - да не запаметява болката. Тогава не смеех да пиша как е минало раждането, защото имаше още мами в очакване.
Цял живот ще бъзикам нашия тати колко е бил шашнат и неадекватен преди да идем в болницата. В 0.30 през нощта ми пада тапата и получих обилно кървене и естествено както винаги черногледо почнах да си втълпявам , че се е случило нещо страшно. Почвам да му викам от банята да става, а той не чува -влизам в стаята и изкрещявам да става. Нашия с едни такива  Rolling Eyes очи ме гледа и става. Докато си взема багажа и се преоблека той влезе в банята.... Минават поне 10 мин , аз стоя натъкмена на вратата той още вътре - отварям с гръм и трясък и какво виждам - нашия си сложил гел на двата пръста и си оправя прическата  ooooh! При което аз побеснявам и му крещя да тръгва , а той "Ама веднага ли?"  ooooh!   Joy Сега ми е смешно, но тогава щях да го удуша.
Абе на мили спомени съм днес  Simple Smile

# 382
Добро утро !
 Либи дано да се оправя бързо малката  Hug , ние пръскахме само капки в нослето (и при нас беше така, няма6е темпер, гърлото леко и беше зачервено ,но докторката каза само капки в нослето и сега ,слава богу е по-добре , така че не бързай да и даваш всякакви лекарства  Peace)
 Золка и ние имаме подобен проблем като твоя- Ох , не знам какво му става на тва мойто дете , ама хич не иска да яде от една седмица вече, едва по 100 гр, вчера даже по 80-90 ,извърта си главата и не иска и не иска  а интересно ,когато се изомри вчерана обяд и спеше и ядеше изяде 170гр  newsm78 , вечерта пак , кам 170гр (пак беше изморена и ядеше и спеше ),много интересно-а тя си е от яжните деца   Дали пък трябва да и давам вече през 4 часа?!?!?(тя е на изцедена кърма и дохранвам с ам ако не достигне)   И не е акала от два дена  ooooh! ,ама то кво да ака като не иска да яде

Лек ден на всички   bouquet

# 383
   Добро утро и от нас.
 Либи, дано не е нищо сериозно и ви пожелаваме по- бързооправяне Hug
  Имам въпрос към консултантите- сутринта към 7 изпих едно хапче Енетра( просто не издържах на зъбобол и нямах нищо друго)След малко ще се изцедя и мога ли да му дам на Петър да яде от тази кърма или да я хвърля.Предварително благодаря!

# 384

и аз точно това си мислех снощи, докато го гледах - все очаквах нещо гадно да кажат и накрая се "обвиних" колко съм откачила.. Wink а пък мъжът ми ми каза: "по-добре да не го гледаме този репортаж, ако искаме изобщо някога да си купуваме пюрета за бебето!".

И аз точно това си помислих, но сега ще го изгледам щом казвате, че не е страшно  Grinning

Благодаря на мамите, които писахте за захранването  Hug
Днес ще започна на обяд с малко пюре от тиква, дано го приеме и все пак си мисля да го разредя с малко кърма - да му е по-близко като консистенция първите дни, пък после вече ще е чисто.
Либи, стискам палци бързо да се оправи Софи  Praynig

# 385
Какво обличате под космонавтите ? Струва ми се, че я пренавличам с дрешки .

Аз обличам боди с дълъг ръкав, гащеризонче и чорапки и задължително слагам най-омразното му нещо - шапката  Grinning

Да Ви питам и за кенгуру, някой ползва ли, какъв модел?
Малчо сега тежи 6,700 и предполагам, че ако купя кенгуру ще мога да го ползвам поне 4-5 месеца (четох, че до 9кг може кенгуру), той много обича да го държа прав пред мен с лице напред - да си гледа и да си пипа разни неща с ръчичките и мисля, че ще му е гот в кенгуру, пък и сега като има сняг, киша, лед, ми се струва добра идея да го пакетирам в космонавта и 1 час разходка навън. Как мислите?
 Hug

# 386
Здравейте и от мен! Днес разглеждах снимките на бебоците във фейсбука ...нямам думи да изкажа въодушевността си от снимките Simple Smile Пу пу ..сладури и сладурки ....Много се развълнувах ... Hug Аз много рядко сядам да пиша..прочитам когато мога какво си пишете и така.Всяко едно от бебоците започват все повече да разбират ..хапват и пюренца... Simple Smile Браво на тях. Моят мъник Никола не му е дошло още музата обаче...направих му картофче с кърма ..но не пожела да го опита..докато се опитам да поставя част от пюренцето..малкият се намръщи и го избута с езиче.И така с моят опит..продължаваме изцяло на кърма...искаше ми се да започнем малко по малко да си кусваме от другите храни...но уви.Сокчета съм му давала..не ги е отказвал , но не съм и привърженик.Бяхме на консултация : 7,120кг и 65 см сме вече,биха ни ваксини,не е вдигал температурка.  Simple Smile По цял ден си играе с активната гимнастика,люлеем се на люлката и си гукаме. Спи по цяла нощ  Simple Smile Не го изкарвам навън за повече от 15мин . Не знам как ще избутаме тази зима само в къщи  Sad .
Това е от мен . Много целувки и прегръдки от мен и Никола  Hug

# 387
Золка, няма проблем в грешката  Hug Това, че е наддавана средно по 190 гр. на седмица за четирите месеца не се влияе от нея. Бебка със сигурност си е удвоила рожденното тегло на 4 месечна възраст Simple Smile Ръстът й се е увеличвал на месец средно с повече от 0,5 см сравнено със средното за тази възраст. А това, че и главичката е в норма е чудесно. В предния пост забравих да те питам как пишка и ака бебка?

На каква везна тегли лекарката? Често при порастването си бебетата стават по-шавливи и стойностите отчитани от везната могат да бъдат различни, но предполагам, че лекарката го отчита това. 

Ще се радвам във вторник да споделиш какво е казала педиатърката и искрено се надявам да нямаш повече притеснения   bouquet

Ами имаше период около месец, когато акаше на два-три дни веднъж.Сега от седмица и половина ака по веднъж, може и два пъти, рядко по три пъти на ден.На два-три часа си сменям напишкан памперс, но през това време колко пъти пишка си нямам и на идея.Лекарката тегли на механична везна-тип като в родилното.Взех такава и вкъщи от петък.Само че я теглих с дрехите тия дни и снощи късно я претеглих голичка и я изкарах 6240.Довечера пак ще я видя-дали може да качи 80грама за два дни ooooh!
А тя моята педиатърка-избрах я по белия списък за Пловдив, че е за кърменето и късното захранване, но не се оказа точно така-караше ме сокче да давам още след първия месец, наскоро за зеленчуково пюре спомена, сега за Ам.Иначе съм доволна, тя ми е и личен лекар, но относно кърменето не съм убедена че е в час.Днес съм по-спокойна/ събота и неделя бяхме на гости на милото на майка му/, та сега като сме си вкъщи ще ставаме скачени съдове, само да иска малката.Ще видим утре.

# 388
А кои са бг пюретата, освен Ганчев?
Мисля, че БЕБО, но май пак Ганчев ги правят. На мен ми приличат на бившите пюрета АМ-АМ.  newsm78 Не знам дали са вкусни, но бурканчетата им стават за детската кухня после  Mr. Green

# 389
Благодаря на всички за подкрепата. Hug
В 13 ч. сме при личната, а аз днес съм бясна и разревана... Цялата треперя от нерви.
Сега пак говорих с неонатоложката и тя ми се развика, че нямали вече никакъв ангажимент към нас, да сме си търсели личната и какво я занимаваме изобщо... А самата тя ни беше казала, че трябва да ходим до годинка... Не стига, че ми заразиха детето, а сега бягат от отговорност и ни оставят да се оправяме сами...  Cry Cry Cry
Личната хал хабер си няма какво е това остеомиелит и как се лекува адекватно...

Ако има някой от Сливен, който може да ми съдейства да намеря номера на д-р Праматарова от неонатологията на окръжна болница?

Общи условия

Активация на акаунт