Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 851
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
В Сливен е снежна приказка, не знам в другите градове как е.
Направо е прекрасно, но нашите стълби също са заледени и ме е страх да излизаме. Гледаме снега през прозореца, а Софи ужасно се радва на коледната украса и лампичките  Heart Eyes

София си заспива сама без проблем. Докато имаше колики и тя заспиваше само на ръце, нищо друго не помагаше. Но след това стана едно много спокойно и усмихнато бебе и аз от тогава не съм я приспивала нито един път. Просто я оставям, ако й се играе играе, ако й се спи - спи. Red shoe, на Калоян минаха ли му коликите?
Всяко бебче си е различно, на една приятелка бебето през деня заспива само в количката и никъде другаде, с много люшкане. А през нощта спи повече от 10 ч. и се събужда в 9-10 ч. сутринта.  Heart Eyes
Опитвала ли си да не го приспиваш изобщо през деня, а да го оставиш ако се измори да си заспи самичък? Но пък някои бебчета хем им се спи, хем не заспиват и после стават много кисели Sad

Явно на всички татита им е мерак да дават пържоли на отрочетата  Joy

# 271
Либи, няма колики вече. На него му се доспива, изнервя се, търка очи, почва да се дере даже, но не може да заспи сам. Навън заспива без проблем. Действително, бях качила количката горе и по-лесно заспа в нея, но сега не е тук, а ми е голяма хамалогия качването  ooooh!

# 272
  • София
През деня заспива с биберон или на гърда. Ако е в активната гимнастика и почне да реве,след като й дам биберон се унася и заспива,иначе щ се скъса от рев,но няма да заспи.

# 273
Red Shoe, Алекс също е така с заспиването. Много рядко заспива сам на фона на детски песнички ( и като плаче го успокояват), но в повечето случеи иска да е на ръце. Спи му се, но не заспива сам легнал, а трябва да го нося малко ( понякога не толкова малко).

# 274
И ние не заспиваме сами. Само с люшкане, и най - любимото - с цокане ( ама таткото все ми се кара, че ще я направя много дебела като ми виси все на гърдите)
Иначе като й се доспи почва да хленчи, мрънка, търка очи, но не заспива сама. И през деня спи през 2-3 часа за по 20 минути. За сметка на това като заспи вечер в 22 и се буди сутрин към 8 - 8.30 часа

# 275
Въпрос към консултантите - Безопасно ли е да ми се направи снимка на зъб при положение че кърмя? Зъболекаря каза, че не било проблем, ама знам ли аз си имам съмнения, нали все пак е облъчване. Ще съм благодарна ако някой има подобен опит да сподели.

# 276
  • София
Въпрос към консултантите - Безопасно ли е да ми се направи снимка на зъб при положение че кърмя? Зъболекаря каза, че не било проблем, ама знам ли аз си имам съмнения, нали все пак е облъчване. Ще съм благодарна ако някой има подобен опит да сподели.
  Да няма проблем, само предупреди, че кърмиш, слага се да се облече една оловна жилетка преди да те снимат на гърдите.

# 277
И в Пловдив е много снежно, но не е за излизане хич, защото е студено, а и аз нямам вериги за количката Wink
Божидара много рядко заспива сама. Обикновено я полюшквам малко и е отнесла вече плувката.
Спи до 11 часа сутринта, а после дремва по за около 30 мин, но пък заспива нощния си сън към 00 часа.
чудя се кога да почвам да захранвам. С това АМ Божидара хич не яде твърди порции, а през деня всеки път хапва различно. Сега в понеделник ще видя колко е наддала, иначе мислех към средата на януари.

# 278
Айла, ще те тормоза на ЛС за многократните памперси. Wink

Сега прочетох за създаването на Кърмаческия календар...със сигурност е било уникално преживяване!

# 279
Аз още преди около две седмици писах, че Веси не заспива през деня сама.Татко и я приспива на ръце, а аз не мога.Или я слагам в количката или в столчето за кола и люлея.В креватчето почти не заспива.Не мога да я оставя сама да заспи, защото се дере от рев.Явно се превъзбужда.През нощта се буди на всеки час и пие вода и мрънка.

# 280
През нощта се буди на всеки час и пие вода и мрънка.

А щом се буди на всечи час през нощта защо не й даваш да хапва вместо водичка?

# 281
  • София
Red Shoe, защо не пробваш да го позалюлееш в кошницата за кола или да го екипираш като за навън и на отворен прозорец малко да го оставиш?  

Завидях на тези с лесното заспиване вечер пък Crossing Arms Как го правите - с биберон или някоя хватка друга?

# 282
  • София
Illit, ако искаш да кърмиш не се отказвай, имаш нашата подкрепа!  Hug Хич не е лесно със "специалисти" наоколо, но всеки грам кърма, който приемат бебетата си струва да потърпим малко. Дано да успееш да пускаш покрай ушите "добрите" съвети и да се радваш на Максим.

Гледам че и захранвате -аз днес и дадох тиква да пробва -не беше във възторг ,мисля морков да и дам -някои давал ли е , не знам как трябва- варен или суров ?  newsm78
Пепеляшка, поне в началото е добре да е сварен. Аз давам морков в момента, не се харесва особено, но милото Мишле си омита всичко Simple Smile Сварих няколко моркова и ги пасирах само с вода. Сложих в няколко бурканчета и после стерилизирах, за да имам за няколко дни.

red shoe, Мишо също рядко заспива сам. Той ако не си потърка нослето не може да запи, затова се гушкаме почти всеки път. Когато сме навън в количката или колата няма проблем, но в къщи става кисел, сърди се, хленчи докато не го гушнем.

Ние днес ходихме на консултация, качили сме 200гр за 3 седмици. Важно е, че здрав Simple Smile Тези педиатри са ненормални. Най-странното беше, че доки изкара размера на главата и гърдите е по-малък от миналия път. Когато попитах дали главичката е пораснала сестрата, която пише в картона отговори Даааааа  newsm78 Щура работа/ Предполагам, че заради многото хора, които чакаха претупаха консултацията. После мъжа ми каза, че не е измерила правилно главичката. После педиатърката ме посъветва като въведа картоф, морков и заместя хранене да започна със зеленчуково с месо и да ги редувам през ден със зеленчуково пюре. Аз изобщо нямам намерение да въвеждам скоро месото. Предния път ми разправяше след зеленчуковите да започна със плодови след обяд..... Аз все се чудя дали ще захраня правилно, но явно няма място за много мислене, щом педиатрите дават толкова различни съвети Simple Smile

На мен това снежно време ми е любимо, може би заради факта че съм родена в планината през зимата и имам страхотни спомени от детството. Сега така ми се иска да съм високо в планината със запалена камина.....
Момичета благодаря за хубавите пожелания Simple Smile   Hug

# 283
Завидях на тези с лесното заспиване вечер пък Crossing Arms Как го правите - с биберон или някоя хватка друга?

Сешоар  Rolling Eyes

Но при нас действа само вечер, през деня  Naughty

# 284
През нощта се буди на всеки час и пие вода и мрънка.

А щом се буди на всечи час през нощта защо не й даваш да хапва вместо водичка?

По принцип давам и мляко, но ефекта е почти същия.Явно се понаспива и иска да си мрънка.Вече пробвам какви ли не методи.Гледам и много да не яде, защото всички ми се карат за това нощно хранене- трябвало да почива както стомаха, така и мозъка.Веси е на АМ.

Общи условия

Активация на акаунт