Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 341
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
tyriseta, стискам палчета - дано се пребори малкото бебче  Praynig
И ние от понеделник папаме пюре от тиква на хип, мисля, че му харесва мнооого, защото като свършат лъжичките следва рев и се мръщи на гърдите, ама... и май има разлика в поведението му след това хранене - струва ми се по-спокоен  Simple Smile
На всички с болни мъничета или татковци желая бързо оздравяване  Hug
Марина, щом има сили да се кара, значи направо си е ок  Wink дано бързо се възстанови напълно  Hug
Весело посрещане на празниците  Grinning
и дано Дядо Коледа донесе на всички ни, малки и големи, много здраве и много много подаръци  Hug Hug Hug

# 481
и Норка и Пепе- защо давате 1во пюре и после гърда..? аз разбрах ( от нета доколкото съм чела досега) че е обратното- 1во суче, и после след час- пюренце..??? или не...  newsm78

# 482

и аз съм решила първо пюре, а после гърдата... най-вече, защото моята антония нахрани ли се веднъж не иска повече и една глъдчица! в допълнение се нахранва страхотно бързо, когато я кърмя - за 10 минути е най-много е готова! и така - ако първо давам гърдата, а после пюре, няма да се стигне до пюрето! даваха ми различни съвети, но като гледам моето дете, мисля да постъпя според нейния характер!
Wink

# 483
и Норка и Пепе- защо давате 1во пюре и после гърда..? аз разбрах ( от нета доколкото съм чела досега) че е обратното- 1во суче, и после след час- пюренце..??? или не...  newsm78
Аз давам първо пюренце,тъй като след кърмене той заспива почти винаги.А и така ми казаха няколко майчета.Моята педиатърка не ни казва нищо за захранването,а и нали в крайна сметка трябва да изместя храненето-моята приятелка ми каза,че бебо най-добре ще покаже колко мляко му е необходимо за дохранването.И има логика,тъй като колкото повече се е заситил с пюренце,толкова по-малко мляко ще изцоца Simple Smile За зеленчуковите знам така,а за плодовите след хранене,но наистина не знам как е най-правилно.

# 484
Аз също давам първо пюре после кърма. Така захраних Калоян, така захранвам и Габриела. За мен захранването означава заместване на цяло хранене, а не лигавчене с опитване и т.н. тъй като нарастват енергийните нужди на детето. Разбира се докато имам кърма ще си се кърмим. Така както съм го замислила при пет кратен режим на хранене с три не млечни хранения и две кърмения ще достигнем към 9-10 месец. Може да ви звучи консервативно и прекалено старомодно в сравнение с новите тенденции в захранването на бебето, но такова е моето мнение и никого не ангажирам с него. Това не означава, че не чета различното написано по въпроса за сведение.

# 485
  red shoe, подобен лигавник съм виждала в Карфур. В Хиполенд имат също повечко видове лигавници. Аз днес му купих един пластмасов, че не мога да му насмогна да ги пера, да съхнат и после да ги гладя. Взехме  и нови лъжички, с надеждата, че по- добре ще се справим.
  Аз също първо му давам пюрето, а после млякото.

# 486
  • София
Имам спешен въпрос към консултантите!
От два дена вече няколко пъти се случи Алекс докато суче да се задави много, чак се опитва да си поеме въздух и не може милия и се налага доста да го тупам по гръбчето. Проблема е че след това е толкова изплашен че отказва гърдата и започва да пищи като я види да му я тикам към устата и така до следващото ядене. Пробвах да сменя позата и вместо легнала го кърмя седнала но пак стана така. Знам че е много лаком, но какво мога да направя, направо ми побелява косата като го видя така да не може дъх да си поеме.

Red shoe такива лигавници има на много места но са хавлиени, аз лично те съветвам да вземеш само един, на мен не са ми удобни особено сега зимата когато детето е облечено с дебели дрешки е кошмар обличането на този лигавник. На мен страхотна работа ми вършат лигавници които са големи и имат вързанки на кръста и на врата а за ръцете - просто му ги държа докато яде и толкова, с малко повечко изобретателност успяваме дори да си останем чистички Simple Smile
Иначе аз първо кърмя и след 1 час давам пюрето, но ние сме само на плодови пюрета(не знам дали има някакво значение), заради акането давам само сливи и круши, няма проблем иначе добре си хапва, не отказва. Искам да започна и зеленчукови, но не мога да измисля разхлабващ зеленчук. Тиква ядохме на няколко пъти и след това имахме страхотни колики, така че ако се сетите за друг разхлабващ зеленчук ще се радвам да споделите.

Ето един такъв лигавник http://www.kasida.bg/ligavnik-slonche-eddy-sterntaler-144-1338.html

# 487
Деси - броколи, зелен фасул /може би е малко рано за него - трябва да се провери допълнително/,тиквичка...това се сещам на прима виста.

Red shoе, такива лигавници съм виждала и в Пигис Хаус. А ти защо така предварително се настройваш,че ще е трудно захранването? Току виж те изненада юнака с едно здраво похапване Laughing

tyriseta, стискам палчета - дано се пребори малкото бебче   Praynig
Маринка, браво - точно за празника ще сте си заедно в къщи  Hug

# 488
Така, по въпроса за пюретата и дохранването след това. Много се надявам само ние да имаме този проблем - след пюре моята хубавелка от два дни не иска да пие мляко, пищи и се дере Whistling. Утре мисля да пробвам да и дам пюрето между храненията, че днес половин час се правих на маймуна само и само да изпие 60мл мляко ooooh!
И да ви оплача, че нашият диван вчера си хапна пюре - докато хранех малката и тя кихна с пулна уста. Просто не искам да си припомням каква гледка беше #Shocked

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 23:00 от munishora

# 489
ами то Ками стана с малко познати- иначе не записвала поради тези причини..
От старата (   #2gunfire Д-р Колева в МЦ Младост)  се взема картона на детето( само това знам).
и ти ли търсиш нов педиатър?

ами да моята само ни скопосва Sad а и никога не си вдига телефона,. Но ходих само Александрова да питам и понеже не знам при коя да отида май ще си стоя при старата Sad

Ние утре ще пътуваме много ме е страх да не се до разболеем (за сега сме само с хрема).

# 490
Имам спешен въпрос към консултантите!
От два дена вече няколко пъти се случи Алекс докато суче да се задави много, чак се опитва да си поеме въздух и не може милия и се налага доста да го тупам по гръбчето. Проблема е че след това е толкова изплашен че отказва гърдата и започва да пищи като я види да му я тикам към устата и така до следващото ядене. Пробвах да сменя позата и вместо легнала го кърмя седнала но пак стана така. Знам че е много лаком, но какво мога да направя, направо ми побелява косата като го видя така да не може дъх да си поеме.

Здравей, adelina_bg. Предполагам никак не ти е лесно в тази ситуация Sad Когато Алекс е по-сънен дали е склонен да суче или дори и тогава отказва гърдата?

Страхотно е, че си наясно какво е довело до този отказ на Алекс от гърдата. За да се справиш ще ти е нужно търпение и настойчивост. Когато при опитите да се накърми бебето нещата не се получава то тогава може би ще е по-добре да се прекрати с тях и детето да се нахрани по алтернативен начин - с чашка, лъжичка, капкомер, спринцовка, дозатор като е за предпочитане да не се използва шише с биберон. Бебо не бива да засилва негативното си отношение към кърменето като в същото време е много важно да не остава гладен. Нещата, които биха могли да помогнат са различни. Бебчето се нуждае от много, много внимание и осъществяване контакт кожа до кожа. Контактът кожа до кожа задейства природните инстинкти както в майката така и в бебето и му помага да преодолее стреса, които е довел до отказването от гърдата. До колкото е възможно при кърмене също е важно да има този директен контакт. Между храненията контакта също е важен и евентуално кенгуру или слинг биха могли да са от полза. Къпането заедно е също начин да се контактува с бебето.  

Някои бебета са склонни да сучат докато спят - може да се предложи гърдата когато се унася в сън или когато се пробужда.  Честото предлагане на гърдата преди бебето напълно да огладнее помага в някои случаи. Въпреки, че изглежда логично, че “ако е достатъчно гладно, ще суче”, това често води до обратен резултат. По-малко верятно е изгладнялото бебе да пожелае да засуче гърдата. Ако бебчо наистина се разстрои, при опита да бъде накърмен, би било по-добре да се спре храненето и да му даде малко мляко да позасити малко глада си (за предпочитане не от шише) - и след това да се опита отново.

До колкото е възможно е добре да се сведат до минимум нещата, които могат да го разсеят по време на кърмене. Тиха, затъмнена стая, или успокояваща музика помага при някои бебета.

Дали си опитвала други пози освен да кърмиш легнала и седнала? Някои бебета са склонни да сучат докато майката се движи – вървене, поклащане или полюляване биха могли да подействат успокояващо. При биологичната поза, когато майката е облегната на гръб (средно положение между седнало положение и легнало), а бебето е върху майката и така суче дава възможност на бебето да контролира по добре ситуацията и евентуално да се избегне задавянето с кърма. Възможно е и някоя от другите пози също да е комфортна за двама ви.

Също така е важно докато Алекс отказва да суче, гърдите да се изцеждат - от една страна да се избегне препълване и запушване, а от друга за да не се стигне до намаляване на количеството мляко, което отговаря на нуждите на бебо.

Пожелавам те да се справиш лесно с тази трудна ситуация и скоро да се похвалиш, че при вас всичко отново е наред  Hug

# 491
  • Miami
Иначе аз първо кърмя и след 1 час давам пюрето, но ние сме само на плодови пюрета(не знам дали има някакво значение), заради акането давам само сливи и круши, няма проблем иначе добре си хапва, не отказва. Искам да започна и зеленчукови, но не мога да измисля разхлабващ зеленчук. Тиква ядохме на няколко пъти и след това имахме страхотни колики, така че ако се сетите за друг разхлабващ зеленчук ще се радвам да споделите.
adelina_bg, след като даваш разхлабващо плодово пюре, защо трябва и зеленчука да е разхлабващ  Rolling Eyes Ти пак можеш да продължиш с даването на плодово пюре между кърменията, примерно след обяд, а сутринта да даваш зеленчука. Ако и двата вида пюре са разхлабващи, няма ли да му стане некомфортно на стомахчето? Или мислиш да спреш да даваш плодовите изобощ докато въвеждаш новите зеленчукови?

# 492
Аз бях чувала, че има фалшиви памперси, но пък в Метро да ги продават си е направо скандално!  На мен ми хрумва да се обърнеш към Комисията за защита на потребителите, имам лични впечатления  - наистина си работят хората Peace 

Викат ли вашите бебоци? Максим от няколко дни направо си вика като говори на играчките, много силен гласец вади:))  Да се оплача, че спокойният ни сън все още е мираж, върти си главата като луд насън и се опитва да си налапа ръцете, а понеже е с ръкавици и не може и много се нервира, давам биберон и така не знам колко пъти Tired   Както бях спряла нощното хранене, така се върнахме пак ... просто не знам какво става...
[/quote

При мен ситуацията е почти същата.Върнахме още едно нощно хранене.Върти глава, хапе ръце, не иска залъгалка, ползва шишето с млякото за такава.Заспиването е кошмар- рев и нервничене.

# 493

и аз съм решила първо пюре, а после гърдата... най-вече, защото моята антония нахрани ли се веднъж не иска повече и една глъдчица! в допълнение се нахранва страхотно бързо, когато я кърмя - за 10 минути е най-много е готова! и така - ако първо давам гърдата, а после пюре, няма да се стигне до пюрето! даваха ми различни съвети, но като гледам моето дете, мисля да постъпя според нейния характер!
Wink
И мен малко ме обърка това, че първо се кърми - после се дава пюре. Аз също реших, че ще започвам с пюрето по следните причини: 1) смятам, че детето ще е по-склонно да опита нов вкус, когато е гладно, а не, когато се е позаситило; 2) не мога да преценя кога да спра кърменето, за да предложа пюре - той суче много различно на различните хранения. Примерно сутрешното хранене към 5-6 ч.  след дълга нощна пауза е дълго, изсуква почти изцяло и двете гърди, а после продължава за удоволствие и така си доспиваме до към 7:30-8. През деня суканията са за по 10-15 минути максимум. 3) мисля, че така детето само ще си прецени колко кърма да поеме след пюрето - иначе рискувам да го накарам да преяде и да има повръщане и тежест в коремчето, което на никого не е приятно.

# 494
  • София
adelina_bg, след като даваш разхлабващо плодово пюре, защо трябва и зеленчука да е разхлабващ  Rolling Eyes Ти пак можеш да продължиш с даването на плодово пюре между кърменията, примерно след обяд, а сутринта да даваш зеленчука. Ако и двата вида пюре са разхлабващи, няма ли да му стане некомфортно на стомахчето? Или мислиш да спреш да даваш плодовите изобощ докато въвеждаш новите зеленчукови?
Кори искам сутрин да давам разхлабващ зеленчук тъй като за сега крушите и сливите нямат кой знае какъв ефект, затова се налага да давам и дуфалак. В момента сутрин давам сливи + 4мл дуфалак, следобед круши. И пак ака на няколко дена(рядко сам, в повечето случаи с клизма). Докторката каза да давам дуфалак поне 1 месец че той не действал веднага а действал с натрупване, но искам яденето в 11ч да заместя със зеленчук а само следобяд да давам круши/сливи. Обаче се опасявам че ако зеленчука е запичащ може да стане още по зле.

Else много благодаря за изчерпателния отговор. Малкия засега се храни добре, особено нощем си цока много спокойно. Ще видим днес какви пози ще измисля. Хубавото е че 2 от задавянията досега бяха в края на кърменето, затова не се наложи да изцеждам а при другите просто предложих гърдата след 1 час пак. Страха от гърдата за щастие е само моментен след задавянето, след това на следващото ядене вече е забравил слава богу. Ох дано не се случва пак  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт