Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 324
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Шу, най-честият признак за АБКМ е слуз в акото. Щом хапваш овчи млечни продукти, спокойно си хапвай и от крава Wink, защото при алергия не се консумират никакви млечни продукти. Аз съм на такава диета и затова съм толкова компетентна. Mr. Green

Аз също ползвам олиото и балсамът на Нахткерцен, но ще пробвам и на Бейбилав, защото се оказа, че и пелените им са доста добри - нямат толкова гел както на Памперс и съответно дупето на бебчо не се зачервява.

Стискам палци Софи да се оправя бързо! Praynig

# 571
Mи така ме беше посъветвала една неонатоложка и после и личната- 1 седмица никакви млечни и после вече може овчи и кози  Rolling Eyes И така вече почти 3 месеца  Rolling Eyes
И аз се замислям дали да не почна поне кисело мляко да ям.

# 572
Момичета, относно сухата кожа, племенника ми е с много суха кожа и снаха ми го маже с A-DERMA, обаче не с лосионите , а с емулиент крема. Много е доволна. Малко е скъпичък-около 43 лв, но каза че и стига за много дълго време. Аз го пробвах на малката, наистина е доста мазен, обаче си заслужава.

# 573
  • София
И аз не ям млечни, т.е. не ядях доскоро, заради нишки кръв в акото  и съмнения за АБКМ. Скоро започнах да ям отново, като единствено прясно и кисело мляко не пия, но ям сирене и кашкавал. AndyB, на мен гастроентероложката ми каза да не ям само млечни от крава, а от овца може, а и нали алергията е към белтъка на кравето мляко newsm78

Да ви се оплача, снощи за пръв път опитахме да му дадем шише и последва шок и ужас. Той грам идея си няма как да яде от него, задави се, изпадна в истерия и просто беше пълен провал. А как ме гледаше, може и за луда да ме помислите, но ми се стори много укорителен поглед.  ooooh! Чудя се дали да не сменя шишето - сега имам само едно на Авент, а някой ми беше споменал, че имало някакви на Томи Типи, които наподобявали максимално женска гърда  newsm78

# 574
Аз имам и от двата вида шишета-в началото пробвах малката да пие вода.Не знам дали защото просто не искаше вода, но нито от единия вид не пожела. Нито чай, нито каквото и да било друго.Но в болницата шишетата бяха с каучуков биберон и там ми се наложи-два пъти пи от тях. Може да пробваш

# 575
Да ви кажа каква я свърших аз вчера. По принцип слагам вода в едно канче да заври на котлона и после в него слагам шишето на малката с вода за млякото да се стопли. Да ама не, сложила съм направо шишето върху котлона doh и отидох да сменя памперса на малката в другата стая. По едно време се чува супер странен шум от кухнята, с мъжа  ми се споглеждаме и хукваме към кухнята и немога ди ви опиша какво се беше случило на плота, дим навсякуде просто ужас  smile3556. Добре, че наблизо имаме детски магазин и купих набързо ново шише. Вече съм обявена за кукучица номер 1 в семеството smile3521

# 576
Да ви кажа каква я свърших аз вчера. По принцип слагам вода в едно канче да заври на котлона и после в него слагам шишето на малката с вода за млякото да се стопли. Да ама не, сложила съм направо шишето върху котлона doh и отидох да сменя памперса на малката в другата стая. По едно време се чува супер странен шум от кухнята, с мъжа  ми се споглеждаме и хукваме към кухнята и немога ди ви опиша какво се беше случило на плота, дим навсякуде просто ужас  smile3556. Добре, че наблизо имаме детски магазин и купих набързо ново шише. Вече съм обявена за кукучица номер 1 в семеството smile3521

Мдам, и аз такива ги върша Heart EyesПробвам да се оправдая с това, че сега хормони, дрън, дрън, ама не минава, щото ме хващат ,че винаги съм била разсеяна и леко шашава hahaha

# 577
Ха ха и аз съм от разсеяните!Все на мен се случват разни белички! Rolling Eyes
Момичета,ако искате ударете едно рамо за нас в един конкурс!Благодарим ви!Първо трябва да харесате страницата и после снимката
http://www.facebook.com/pages/bebokeu/99593169116?v=app_4949752878#!/photo.php?fbid=473506109116&set=a.463461944116.245647.99593169116 .Аз как се изплаяих преди 2 часа не е истина.Реяи след дългото четене и умуване да дам оризова безмлечна каша на Милупа.Та слагам си аз 1 малка нейна лъжичка и 30мл.направено АМ.Яде си го маймунката,накрая вече остана и аз не я насилих,та остана 1/3 от великото количество Simple Smile Почвам да я кърмя и сукне и реве ,сукне и реве.Мисля,че няма достатъчно мляко.Да ама не,започна един обрив по лицето и аз като луда започнах да я събличам да видя как е тялото.Добре че там нямаше нищо! Praynig Викам си"Леле,да не направи някой анафилактичен шок това дете"Трепереща звъня на лекарката-тя ме успокои и каза да давам Са-глюконат.Та повърна междувременно и обрива ми9на за 30-40мин.Явно ни е рано още.Знам,че мове да се получи ,но не очаквах и толкова бързо.Ще чакам с това прословуто захранване.То баща и е доста алергичен-не стига ,че лицето е цялото на него,ами и алергиите се очертава да е податлива  Cry Абе важното е,че сега сме ОК!

# 578
Илит, и аз не знам точно причината, но ми се струва, че е към млечния протеин като цяло. Ние ходим при доц. Ковачева, и тя изрично е написала без кози и овчи млечни продукти. Виж за телешкото и кафето още не мога да намеря обяснение, а и все забравям да я питам. Wink

# 579
Момичета избирайте овчи и кози продукти, за които със сигурност знаете, че са от чисто овче или съответно козе мляко. Много от фирмите комбинират млеката с краве, но на етикета обикновено пише че е овче или козе сирене. Имам опит в сферата на млечните продукти, затова на практика съм виждала как го правят.

# 580
Хей, майчета, здравейте!
Желая ви весели празници и много, много здраве и щастие на вас, вашите семейства и бебчета!
Аз ви пиша като част от темата Август 2011  newsm57, където повечето сме току-що видели двете чертички, приятно притеснени сме и умираме да разберем още и още. Simple Smile Предполагам знаете как е.  Hug
Бих искала да ви поканя ако имате желание да наминавате към нашата темичка, на мен със сигурност ще ми е ужасно приятно, а, сигурна съм - и полезно. Вървим по вашите стъпки и предполагам си спомняте как вие за пръв път сте минали по тази пътека (някои и за повече, де), но надявам се разбирате идеята.

Прегръщам ви и ви желая здрави бебоци! Simple Smile))  Heart Eyes

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=551647.225

# 581
някой ако знае да каже към кой белтък е тази алергия ... защото така е мн общо- от белтъчините в кравето мляко - казеин, лактоалбумин и лактоглобулин( има и др в мин количества) . Като ходите по специалисти- АНДИ Б напр. питай докторката към кой точно белтък. После мога да ви пусна една таблица със стойностите на белтъчините в разл . прясно мляко. За инфо просто. Тези неща ги учих в тоха Simple Smile

# 582
MaPuHa88, доколкото разбирам АБКМ се води като общо понятие за алергия, но каква точно - никой не знае...затова не се консумира почти нищо, с изкл. на пържоли и хляб Mr. Green. Освен всякакви млечни продукти, не се ядят яйца, риба, шоколад, какао, мъхести и цитрусови плодове, банани, соя, ядки...т.е изкл се всички възможни алергени, защото тест за алергия се прави след 3 год.

Аааа, Шу, забравих че друг признак е обрив, който при бебчо си беше страхотен още при раждането, но и аз, и личната си мислехме, че е от претопляне.

# 583

с тази слуз в акото много ме притеснихте! аз пия страхотно много мляко откакто се помня, бебешорката има такава слуз от време на време в акото, но лекарят ни каза, че няма страшно... има и някакво загрубяване на кожата в горната част на ръчичките, но го мажа с "бочко" и вече почти е минало... за него нашият лекар каза, че сигурно били някакви гъбички! сега и аз почнах да се вкарвам в някакви филми да не съм й навредила с моето мляко-пиене!! 
Cry

# 584
  • София
jennie.to - не се вкарвай във филми,мисля че е нормално от време на време да има слуз в акото,това не е 100% критерий.
Лунен сън - и при нас таткото е с алергия, и тя върви по неговите стъпки явно.

И аз съм от много разсеяните и ми казват,че на моменти прекалявам с оправданията за хормоните Mr. Green.
Днес много лош ден,едвам я приспах преди малко,цял ден не иска да спи,заспива за по 10-15 минути и рев до откат,дано сега поспи поне час.

Общи условия

Активация на акаунт