Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 329
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Чак сега прочетох за София Sad Oх дано по-бързо да се оправи човечето! Стискам палци.
Ние като бяхме в болницата ми направи впечатление, че имаше доста бебчета за жалост....

# 556
  Здравейте и от нас!
 Дано малката Софи по- бързо се оправи и и желая мнооооого здраве1
  tzuntzurka, желая ви и на вас по- бързо оздравяване!
  Грета, честит ти именик!
  Ние изкарахме също много добре Коледата. Бяхме купили кост=м на дядо Коледа на таткото ни и детенцето има снимки с него:)!
 Получихме много хубави подаръци.
  Слави, мерси за отговорът, но като цяло намерихме решение. Сменихме му лъжичката. Преди бяхме с тези на Авент, а сега му взехме на Нуби. А пък му купижме и пластмасов лигавник и него не може да го мушне в устата си Mr. Green

# 557
Бързо да се оправя Софи ,от тук нататък само здраве да я преследва.

Момичета имам въпрос към вас и консултантките по кърмене-за мнение.Четох много спорове по въпроса кога е редно да се захрани и се препоръчва късното захранване след 6месец за кърмени бебета за по-добро.Особено за тези със симптоми на Атопичен дерматит.Моята кукла нещо май има симптоми за АД.
Мен също ме интересува за АД,защото ние го имаме,в лека фаза,но си го има и на моменти ни създава ядове.

Моя близка приятелка големи зорове има с АД - дъщеричката й много страда, защото е от редките случаи със силен сърбеж. Мина през всичко, но нека да изброя някои от нещата, които може да пробваш, дано пък премине при вас:
- медицинска козметика
- течни перилни препарати и двойно плакнене - задължително на някоя от по-дългите програми на пералнята
- слага тензух между памперса и дупето, за да няма пряк допир - това, като че ли, най-много помогна; също - памперси с алое вера се понасят по-зле, защото алоето е алерген

Детето е само на кърма. И на нея й препоръчаха да не настоява със захранването (момиченцето е на 10 месеца вече, но рупа само солети, отказва всичко друго) заради обривите.

Отделно - Бобо също имаше сухи участъци по крачетата, педиатърката ми препоръча кремчето за суха кожа на Нахткерцен. Резултат имаше след първото намазване още, но продължавам.

Да кажа и аз - много положителна енергия на Софи и от нашето семейство! Милото човече, много му се събра. Прегръдки на Либи!

# 558
Милата София, да оздравява бързо  Praynig

# 559
Либи, мила, изпращам ти цялата си положителна енергия  Hug Дано малката София бързо се оправи - толкова малко човече, а толкова много преживя Sad

Тези съвети за "връщане към шишето" ще ги опитам, но ме съмнява да проработят. Варианта да ме няма и друг да я храни го пробвахме - не стана! Както написах - пет часа рев и дра не, накрая беше заспала от умора, но без да хапне. Мисля да пробвам от чашка и ще докладвам до къде сме се докарали Wink

# 560
Камбозола,много благодаря за отговора! Hug
Аз не съм сигурна,че е с АД,но има някои симптоми.Още като ги видях и започнах мазането с Нахткерцен и след това преминах на Атодерм крем на Биодерма-500мл.,който е за атопична и много суха кожа.Личицето ни прави проблеми заради влагата от ръчичките Sad Но засега сама съм успяла да овладея положението,без да я водя на дерматолог.Но определено се очертава с проблемна кожа засега-сухите участъци по крачетата о/о коленцата,нагоре по ръчичките,личицето.Бяха станали червени петна доста стряскащи,но с Нахткерцен се оправи.Дай Боже да си остане с тези начални белези и не се задълбочават нещата!Мислето-на вас какво ви препоръчаха да правите и в какво ви се изразяват проблемите?
Дано Либи се върнат скоро с кукличката и дано с нашата енергия им помогнем това да стане по-скоро! Hug Hug Hug

# 561
  • Miami
Присъединявам се към вас и всичката положителна енергия за София  и Либи  Praynig Какво ли не  изтърпяха милите  Tired

# 562
Калоян още около 40-50 ден, тъкмо му се изчисти акнето, а то беше адски много и чак мене ме болеше, и му се появиха признаци на АД. Крачетата му бяха много сухи, чак се белеха. Аз нали съм много "компетентна" и си викам "Що му е така суха кожата на това бебе?" и добре че една консултантка по кърменето дойде вкъщи и го видя  Embarassed
Мажа го с крема за АД на Мустела - Стелатопия и го къпя с измиващо мляко на Валеда. Намерих и един не скъп продукт на babylove - ДМ, към 5,50 струва, че тая Валеда ми изяжда ушите, за няма и 2 седмици свършва, то и кремчето на Мустела е скъпо, но ми стигна за около 2 месеца. От тази серия на бейбилав има и мляко и олио, пише, че са специално разработени за склонна към алергии и атопична кожа и ще ги пробвам и тях.

Ето това е олиото за баня , сипва се във водата и не се плакне.
Та аз от тогава не ям никакви млечни продукти от краве мляко, защото има съмнение за АБКМ, не е доказана и се чудя дали изобщо е така. Педиатърката каза, че щом е е с АД, значи е от белтъка на кравата, а една доцентка от Токуда, каза, че щом няма други симптоми значи не е алергия. Ама какви трябва да са другите симптоми  newsm78

# 563
  • София
Cambozzola- мерси за съветите ще Hug
Лунен сън - при нас е много суха кожа,като първоначално беше с постоянни пъпчици по лицето,които бяха много груби на пипане,след това се появи по ръчичките на сгъвките (що козметика събрах докато стигна до нашата,защото личната не ми го каза директно какво е и ми изписа Нахткерцен,който грам не ни помагаше). Най- лошо беше при ръчичките,защото бяха големи участъци ,червени,които на пипане бяха груби като шкурка. Мустела Стелатопия на нас ни помогна много. Докато бяхме в болницата поради невъзможността да правя нещата както в къщи,бузките пак пламнаха,както и много лошо се получи при сгъвката на крачетата към тялото в областта на памперсите,стоеше като подсечено,но не точно,нацепена кожа,която беше груба ,а при цепнатините сякаш се виждаше месото. Личната изписа за там Елоком,след като изброих с какво съм се мъчила да оправя участъка при пелените.Хем и казах,че не искам кортикостероиди,хем тя ми изписала такова мазило. Тогава реших да пробвам аз нещо,преди да посягам към такива кремове. Уж за момента е добре,но ще чакам да видя. Купих бебешка пудра (защото какво  ли не изпробвах и там  Rolling Eyes,сутрин и вечер мажа с крема на Мустела,мия дупето с крема за миене на Мустела.Също сме ползвали и олиото за вана,кожата много омеква след него. Също почнах да чета темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464286.90  има неща,които са ми полезни като инфо. Даже се чудя дали да не пробвам да пия ленено семе,че някъде беше спомената ,че Омега 3 и 6 помагали.

red shoe - нашето педи ни каза,че трябва много да внимавам като захранвам,не се знае към какво точно може да се окаже алергията.В Токуда останах много разочарована от педиатрията,там чух толкова противоречия,че на моменти имах чувството, че съм по в час от тях. Ще видя да ги пробвам серията на бейбилав.

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 23:31 от misleto

# 564
Ами ние я къпем през ден и ползвахме олиото на д-р Тайс.Сега сме с един от шампоаните на Бюбхен,но да чукна на дърво не сме имали проблем.Пробвай с лененото масло,във всички случаи ще е добре и за теб.Мислето,мерси за линка!
Ред шу,не мисля,че е задължително да е от кравето мляко алергия-може,но може и да не е.Защо да лишаваш организма си от калций,ако не е нужно?!Сподели опит за това олио,като го ползваш,моля те,че и аз не държа да сме с най-скъпата козметика.Ако се налага-ще я ползвам,но ако не може и да пропусна.Аз взех от лосиона на Корин де фарм-о/о 6лв.,но още не съм пробвала.

# 565
Лунен сън, сипвам го във водата за къпане, не използвам никакви други шампоани и сапуни. Дупето със сапун мия само след като се наака, иначе само с вода.
Иначе ям млечни продукти, но овчи, за съжаление почти няма овче мляко  Confused
Ще ми се ако наистина има такава алергия да се докаже, че после за кухнята е важно това.

# 566
И аз с олиото на Тайс не плакнех.Но може просто да е реакцич на ковата към един определен продукт и сега искам да видя,без да ползвам специална козметика как ще е кожичката.
Ами пробвай,ако хапнеж дали наистина се обрива-проба -грешка.

# 567
Присъединявам се към вас и всичката положителна енергия за София  и Либи  Praynig Какво ли не  изтърпяха милите  Tired

Peace Praynig Hug

# 568
Либи, стискам палци всичко да е наред със София и дано това да ви е последното влизане в болница!
tzuntzurka, и на вас бързо оздравяване!

На голямото ми дете като беше бебе му излизаха периодично 2-3 петна по крачетата - сухи, зачервени и груби. По моя инициатива ги мазах с всякакви кремчета, но нищо не помагаше. Накрая я заведох при уж най-добрата дерматоложка във Варна и тя каза, че това е контактен дерматит - нещо в средата на детото е дразнител - прах за пране, козметика, дрешки. Тогава ни изписаха някакъв кортикостероиден крем, но петната изчезваха, докато я мажех и после пак се появяваха. Сега вече ги няма - израстна ги.

# 569
Сетих се още за АД - къпането да е най-много през ден и кърмещите майки да ограничават приема на алергени (цитруси, шоколад, ядки, краве мляко). Това е, което бяха съветвали моята приятелка.

misleto, това с кортикостероидите е ужас. Тя ползва де що има на пазара такива кремчета - облекчение имаше, но само за 2-3 дни, щом ги спре, всичко започваше от начало. Много се измъчи това бебе. Хубаво е, че при вас нещата се оправят, без да ползваш такива...

мимози, хрумна ми нещо - защо не се опиташ да излъжеш Ния за биберон, като започнеш да я кърмиш и като засуче, да смениш с шише? Те понякога са толкова улисани в яденето, че не забелязват много-много какво става.

Общи условия

Активация на акаунт