Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 321
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, извинявайте. Намесвам се за момент в темата ви само кажа нещо за алергиите. Никой няма начин да установи при такова малко бебе на какво се дължи точно. Например моята дъщеря е с АБКМ към адаптирани и сухи млека, прясно и кисело мляко, впоследствие и към консерванти в някои храни. При нея нямаше изява на дерматит, а по-опасната моментна реакция с повръщане и оток. Сега си пазя бебето, ще го захранвам по-късно, защото и той е предразположен. Единственото, което е валидно със сигурност е при въвеждането на нови храни да се внимава много и да се въвеждат през по-голям период, за да се следи за реакции. А другото, разбира се - подходящо АМ, ако бебчето не се кърми.  Peace И когато пораснат бебоците, да хапват възможно по-малко храни с оцветители и консерванти, тип зрънчо, чипсове, готови кремове и т.н.

Самата аз никога не съм се пазила от храни, които да не консумирам, само прясно мляко не ям, но това е, защото го мразя по принцип.

# 586
Дана2010,а защо не пишеш при нас,ще ни е приятно!Виждам,че бебока е 4м. Simple Smile

# 587
Аз си ви следя редовно, защото родих на 17 Август, иначе от началото съм при Септемврийки, че термина ми беше за 5 Септември Simple Smile

# 588
Чудя се дали да не сменя шишето - сега имам само едно на Авент, а някой ми беше споменал, че имало някакви на Томи Типи, които наподобявали максимално женска гърда  newsm78
  Аз в началото използвах томи типи-хубави са, но минахме на нуби -много по-добри  Peace, наистина са като натурални и на александра и харесват  повече и започнах да купувам всичко на тази серия-много добри неща имат  Wink

Гледам че за столчета говорите -вие слагате ли ги вече в столчета-там ли ги храните?  и ние ще купуваме ,ама не знам какъв, в на нашия татко му хареса този  http://www.mothercare.com/Mothercare-Convertible-Highchair/dp/B0 … 4041&mcb=core , на мене http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3102617 … ame=STRK:MEWAX:IT този или  http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3801578 … ame=STRK:MEWAX:IT
  Мамчета, аз имам един въпрос към тези ,които децата им са минали от 3 часово кърмене , към 4-часовото или по точно на 5 хранения(и не само към тях)-как давате пюренца- между храненията или първо пюренце после мляко или първо мляко после пюре . И плод кога давате сутрин или следобед ?!?! -май малко тъп въпрос  Rolling Eyes Embarassed , ама имам чувството че все нещо не правя както трябва    newsm78 Тва мойто дете напоследък нито спи нито яде(по 80-90 гр) - не знам кво става  Sad  и през ноща не спи-зъби ли ще и никнат не знам  Tired

# 589
Момичета имам въпрос към вас и консултантките по кърмене-за мнение.Четох много спорове по въпроса кога е редно да се захрани и се препоръчва късното захранване след 6месец за кърмени бебета за по-добро.Особено за тези със симптоми на Атопичен дерматит.Моята кукла нещо май има симптоми за АД.В същото време ме притенява,че не наддава толкова добре и на консултацията на 23,12 беше 5070гр. ,като за последния месец беше наддала 370гр.Иначе се кърмим на 21/2ч.предимно,не точно почасовник,но средно.АМ почти не давам,рядко ,ако е гладна и видимо се налага.Та мисълта ми е-да започна по-рано захранването.Може ли по-дълъг период от време да давам оризова каша и пюре от картоф,тъй като те са по-слаби алергени?Просто ,за да и въведа по-калорични продукти.А кърменето ще си го продължаваме.Просто да изчакам с въвеждането на други зеленчуци.Педиатърката ми започна със съвети за сокче от 2м. и сега плодово пюре,но аз съм на друго мнение.Моля споделете какво мислите!Благодаря ви за мненията!

Здравей Лунен сън Simple Smile Дали си се консултирала с дерматолог и алерголог относно възможността Савинка да има атопичен дерматит? Ако предположението ти се потвърди те би трябвало да ти дадат насоки за лечение, начало на захранването и храните, които биха били най-подходящи  Peace Атопичният дерматит би могъл да наложи и промяна в твоята диета, но каква, би трябвало да го определи лекар.

Ако желаеш бихме могли да обсъдим варианти за реорганизация на кърменето и да видим дали до седмица две това ще повлияе на наддаването на Савина или ако искаш погледни тази статия, в която освен захранването има и част посветена на това как може да се увеличи количеството кърма.

Световната Здравна Организация и Министерството на Здравеопазването препоръчват бебетата да бъдат изключително кърмени (без даване на каквито и да е допълнителни течности и храни) през първите шест месеца от живота си. Но решението кога да започне захранването принадлежи единствено на майката. Ти си получила достатъчно информация и решението, което сама вземеш ще е най-правилно за теб  Peace

# 590
Искам да ви представя и най-новия брой на он-лайн журнала на Ла Лече Лига, в който можете да прочетете новини за кърмене, полезни 'трикове' и интересни статии:

Надявам се новият е-журнал да ви е полезен с подбраните истории и статии за кърмене и ще се радвам на обратна връзка с мнение за съдържанието му. Ако ви е бил интересен и полезен, разбира се, споделете го с приятели и познати, на които също може да е от полза!

Пожелавам ви прекрасна нова 2011 година, която да ви донесе много здраве, щастие и усмивки!

# 591
  • София
Чудя се дали да не сменя шишето - сега имам само едно на Авент, а някой ми беше споменал, че имало някакви на Томи Типи, които наподобявали максимално женска гърда  newsm78
Ами аз няколко пъти съм писала за шишетата на Типи - страхотни са и наистина наподобяват максимално женска гърда (просто са по широки и самия биберон е по къс точно както е гърдата). Ние от самото начало сме с такива и ефекта е следния: малкия е свикнал че шишето на Типи пуска само мляко, вода от него НЕ. Затова за водата се наложи да купя на Нук. Обаче мляко в шишето на Нук? - никакъв шанс. Т.е формата на шишето явно си има значение.

# 592

Else, журналът е много хубав!! успех! Simple Smile

# 593
Елсе,наистина е страхотен!Не можах целия да го разгледам,че доста материал има,но много ми хареса.Виж интервюто и как забързани в празничните подготовки малко изоставяме кърменето  Wink Да си призная,че и аз ,за да направя питката на Бъдни вечер връчих шише с АМ на мъжа ми,малко се разкритикувах,но си казах"Е,само този път".Явно си е често срещано!Весели и много светли празници ти пожелавам!На лични съм те заляла с такъв ферман,че глава да те заболи,но когато имаш възможност можеш да го четеш:) Че наистина покрай празниците всички имаме задачки! Hug Hug Hug

# 594
  • Miami
Привет  Simple Smile

Някакви новини от Либи и София?

За пиенето от шише - и двете ми деца правеха ужасни физиономии първите пъти. Няколко пъти  изхвърлих млякото, защото не искаха да пият, въртят биберона в устата си, избутват го, повдигаше им се. Не се отказах и реших да дам от шише когато са доста гладни. Тогава успях да ги прилъжа да пият. Така че не се отказвайте, бебоците просто не знаят какво да правят точно, но ще се научат. И двата пъти използвам шишета на Чико с каучокови биберони.

# 595
  • София
Ади, що не ти харесва Нук? Имат едно тумбесто такова шише, на което биберона е точно като женска гърда. Иначе имам и друг модел Нук-доста обикновен на вид.

# 596
предполагах, че каучуковите биберони ще харесат на антония повече от силиконовите, но е точно обратното - изобщо не й допадат! бебенцата проявяват предпочитания! Wink а пък моята бебешония, да ви се похваля, вече иска сама да си държи шишенцето като й даваме водичка, понякога й го оставям в ръчичките и тя много се радва!

имам един въпрос, момичета, топли ли давате пюретата на бебетата? четох на разни места, че трябвало дори и готовите пюрета да се затоплят на водна баня.. правите ли го?

вчера за втори път моята антония яде тиква и много й хареса - искаше да й давам още, отваряше устичка! първия ден страхотно смутено гледаше лъжичката и се чудеше какво точно е това! по този повод влязохме в едни спорове с майка ми, която започна да ме убеждава как трябвало да й давам пюрето в шише, разредена с кърма, но на мен това хич не ми се струва добра идея..

# 597
  • София
И си права-иначе как ще се научи да яде.

# 598
Не съм се включвала по празниците, затова Весела Коледа на всички! Живи и здрави и много късмет!

Дано София да се оправя вече и Либи да е силна, защото мъничето има нужда най-вече от мама. Praynig
misleto, и аз в крайна сметка купих столчето Мамбо на Бертони(като това от линка на Маринка) само че в розово. За парите си има доста функции и най-наклонената позиция на гръбчето ми се вижда почти като на шезлонга. На чико за същите функции са с 100 лева поне отгоре.
Божидара е добре, разсипахме го това дете да го водим напред-назад, ето довечера е на домашно парти. Обича да я гушкат, само да е в настроение. По Коледа я заринаха с подаръци и както имаше мноого място в стаята й, сега само се разминаваме с бънджита, занимателни масички и проиче глезотии.
Мамите, които давате Вигантолетен, по колко и как го давате?

# 599
Софи се подобрява.Още са в болницата.Либи се беше притеснила,че цялата ръчичка е набодена и не бяха успяли да вкарат абоката и досата е плакала мънинката.Със сигурност не звучеше много спокойна,но вчера сутринта я чух и беше по-спокойна макар и да са я наплашили,че Софи до 2 г. ще е "абонирана" към болницата,защото била податлива на респираторни заболявания.Със сигурност не и е леко на Либи,но малката душица поне е по-добре!Благодари ви за подкрепата и ви праща поздрави! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт