Юлче сладко, я кажи - дядо Коледа какво ти подари

• 24 654
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Весела Коледа момичета, малки дами и юначета!!!  Close-mas:

Еми, честито зъбче да ви е беличко и здравичко  newsm47 

За подаръците сега да кажа ли или да си трая  newsm78   да не съм самохвална де  Mr. Green  Борката има столче за хранене и паяк от бабите и дядовците, чинийка  + лигавник от кръсницата му (тя още не го е кръстила де, но живот и здраве догодина), едно слонче което ходи и пее и стимулирало пълзенето от чичо и музикална играчка с едни мечета, които се въртят от вуйчо  Mr. Green 
Ние утре сме на имунизация, дано мине леко като до сега  Praynig

За пюретата - погледнах темата най ме кефят коментари "не искам да губя време в приготвяне на пюрета, по-добре  да прекарам време с детето"  ooooh!
Аз бях много "ЗА" готовите пюрета, но така се стекоха обстоятелствата, че ми донесоха домашни зеленчуци. Все пак понякога като се налага да излезем взимам ХИП и мисля да пробвам тези на ДМ по препоръка на Рибката  Wink
Така или иначе на Ганчев не им се връзах на скритата реклама. Ако наистина искат да променят нещо по-добре да си наемат ПР, който да е сред майките във форумите, да дава актуална информация, да осведомява и т.н. Всъщност така правят и ХИПП. Иначе сега не знам от къде ги взимат тези зеленчуци, защо им добавят захар и сол + съм сигурна че ако знаеха за грешката си с глутена биха се коригирали, но им липсва двустранна комуникация. Това всъщност е работатат на ПР-а, а не масовото мнение ПР=нещо лошо  Laughing
Ох отплеснах се  Crazy

# 496
момичета искам да Ви попитам за захранването с каша... моята педиатърка не иска да захранвам със зеленчуци, а с каша, какво мислите вие? има ли някоя мама захранила с каша преди всичко друго? на 22.12 бяхме на консултация и та ми каза да дам оризова, безмлечна и безглутенова каша /аз взех на Хипп/ след около две седмици, да дам и картоф, сварен+мляко. Но за сега не съм дала още нищо само на мляко е човека. Тя твърди, че захранването с каша било по-щадящо за стомахчето на бебето, но около мен всички захранват първо с пюрета и после идват кашите... чудя се какво да правя да я слушам ли или да си правя к'вото си знам /ххаха не, че знам много, предвид, че ми е първо раждане Wink /

# 497
Кашите най-лесно се приемат. Но се препоръчват за по-слабички дечица, защото се пълнее от тях, те са много гъсти. Към тях лесно се добавят плодове или някакви сладки зеленчуци.

Твой е избора с какво да започнеш, почни с каквото решиш  Peace

# 498
момичета искам да Ви попитам за захранването с каша... моята педиатърка не иска да захранвам със зеленчуци, а с каша, какво мислите вие? има ли някоя мама захранила с каша преди всичко друго? на 22.12 бяхме на консултация и та ми каза да дам оризова, безмлечна и безглутенова каша /аз взех на Хипп/ след около две седмици, да дам и картоф, сварен+мляко. Но за сега не съм дала още нищо само на мляко е човека. Тя твърди, че захранването с каша било по-щадящо за стомахчето на бебето, но около мен всички захранват първо с пюрета и после идват кашите... чудя се какво да правя да я слушам ли или да си правя к'вото си знам /ххаха не, че знам много, предвид, че ми е първо раждане Wink /

Първото си дете захраних с безмлечна оризова каша. Като консистенция и вкус е по-близо до кърмата/АМ от пюретата и преходът е по-плавен. И да, съвременните педиатри препоръчват с такава каша да се започне.Но в крайна сметка е избор на майката. Няма опасност от напълняване от тях, освен ако не решиш да даваш каша и сутрин, и следобед.

# 499
  • Burgas
airgirls моят опит с кашите е такъв,
първо взех оризова безглутенова на хипп и се запече после взех първата млечна каша на бебето пак на хипп и беше ок едва миналата седмица открих елда с круша на нестле и малкия разбойник най накрая си хапва и си ходи по голяма нужда нормално.дори и сега когато въвеждам и еднокомпонентни зеленчуци, между различните зеленчуци имаме дни с хранене с каша.
И най-важното прави каквото решиш, че е правилно. Ако случайно малкото ти слънчице не е на същото мнение най-много на следващия ден да го разбереш  Simple Smile Ти си го познаваш най-добре и нали затова имаме майчин инстинкт

# 500
Здравейте момичета,честит имен ден на всички именници.Да са живи и здрави,и малки и големи!
Ние не сме се включвали скоро ,ама с тези празници...голямо гости му ударихме.
Бяхме на консултация.Тежим 6.200кг и сме 60 см.биха ни последната ваксина.Все още нямаме зъбче,но вече са се очертали.Хапваме за обет пюренце,но хапва по 50-60 гр след това си досуква.Следобед му давах бананче и му вземах каша, още не съм му я давала ,ще видим дали ще му хареса.Лекарката ни каза да вземем оризова, обаче нямаше и аз му купих бананова.Това е засега от нас.

# 501
  • Бургас
Честити праздници, момичета! Коледа, именни дни, месечинки  Laughing
buggy, относно ротарикса, аз не съм разпитвала лекарката, т.к. само мнението й ми е достатъчно, за да взема решение.Спомена нещо по повод, че не толерира живите ваксини.
Буболече  Grinning честито зъбче!!!
аirgirls другите момичета са ти отговорили вече, аз добавям само, че няма нищо притеснително в съветите на педиатърката ви-и ние по всяка вероятност ще започнем с каша, само че края на януари  Peace
Therisa   дано да ви е минала леко имунизацията и да е послушен Борката  Hug За пюретата на дм като говорихме споменах за тази статийка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=481320.0  иначе и аз не знам точно кои ще ядем  newsm78

# 502
  • Пловдив
Честит имен ден на всички именници!
Някой от вас свалял ли е от този сайт? Аз нещо не се справям. Ако сте сваляли и си струва - моля, дайте инструкции как да си сваля филмчетата. http://video.4ra.biz/?p=789
За захранването с оризова каша и моя опит с Ели е, че се приема добре и вкусът е  близък до този на кърмата, респ на АМ.
Нашата педиатърка ме съветва в началото на януари да започвам да захранвам, но не с каша както аз си мислех, а с плодове. Тези дни пак ще се видим и ще решим кога и с какво  newsm78

# 503
avia, чукваш на Скачать БЕСПЛАТНО «Детский массаж», излиза ти страница с два линка,чукваш на 2-я  http://depositfiles.com/ и след като ти се отвори другата страница чукваш на Free download-чакаш една минутка и сваляш  Wink
Първия път се получи,а сега пише,че няма свободни слотове.

# 504
благодаря за отговорите ви момичета, за съжаление нз какво да правя, явно нямам майчин инстинкт Sad и понеже повечето майки около мен, а и след консултация с още двама-трима педиатри всички ми казаха да захраня със зеленчуци и аз така и направих. Днес в 11ч моя малчо хапна първата си лъжичка ранни моркови /Хипп/ Малко вървя срещу личната лекарка, но дано не е за лошо.
Весело посрещане на новата година, ааа... и честит имен ден и от мен на всички с името Стефан и производните му Simple Smile Simple Smile Simple Smile

П.С. как може чак сега да откривам темичката за всички връстници на сина ми Wink Wink Simple Smile

# 505
Весела Коледа от мен и честито на всички именници днес! Най-вече здраве ви желая и много поводи за усмивки Simple Smile

А как така кърмата е близка по вкус до оризовата каша  newsm78 Нали вкуса на кърмата зависи от това какво е хапвала мама. 6 месеца на ориз едва ли някой е карал  Laughing Това е в кръга на шегата де. По-скоро АМ-то е константно на вкус, а не кърмата Simple Smile
airgirls, захранвай както на теб и на детето ви е най-добре. Аз например не мисля да захранвам с пюрета и каши, а да давам на бебео сам да си гризка парченаца зеленчуци и плодове. Така си го усещам за себе си  Peace

# 506
  • Stavanger, Norway
Честита Коледа на всички майки, бащи и дечица  santa2
Не съм писала отдавна и не знам от къде да започна  Crazy Първо да се похваля - днес Алекси хапна първата лъжичка картоф с кърма.  Heart Eyes Моето послушно детенце така сладко изсмукваше лъжичката, че вместо препоръчваната 1 лъжичка хапна 5-6  hahaha И като дръпна лъжицата си я придърпваше обратно в устата. Човек ще каже, че откакто се е родил съм го хранила с  лъжичка  Laughing
Иначе подаръци получихме много и все хубави - дрешки, играчки, първата му книжка с приказки, преходна чашка,а от мама и тате - термо лъжички  feeding
За пюретата и с какво да се започне захранването - аз сама си реших с какво и кака да започна. Предпочитам отначало да е с домашни пюренца, а по-нататък ще видим  Peace
Имам един въпрос  към опитните и осведомени бургаски мами
Можете ли да ми дадете инфо за детските ясли в града - от каква възраст, кога се прави записването, къде? Моята сестра работи известно време в яслите (но не в Бургас) и малко ме наплаши с истории за това как гледат дечицата там  #Cussing out Особено ми стана гадно като ми каза, как слагали всички деца на гърненцата за по 30мин и ако детенцето не е научено да ходи на гърне ги стресирали доста, като ги насилвали да стоят там, карали им се и т.н. Разказа ми и как някои лелки тъпчели храната  вустичките на дечицата за да се хранят по-бързо  Sick #2gunfire Та ще се радвам да получа повече информация (ако имате дори и "вътрешна") по този въпрос  Mr. Green

# 507
Честита Коледа! Много здраве,щастие ,късмет и обилен берекет!
Честит  имен ден на всички именници!

Ние отдавна не сме се вествали във форума,но всичко е наред при нас-Влади е 7.800кг. и 66 см.,все още сме само на кърма,но май от Нова година ще се захранваме.Изкарахме един лек дерматит ,та си изкарах акъла,но вече всичко е наред.
Весело прекарване на празниците  bouquet  bouquet

# 508
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Цвети това което казваш е много прително Sad Такива "лели" направо ми иде да ги.... box

Аз съм чувала много доби отзиви за яслата срещу пощата до 10ти блок в Славейков. Казва се "Иглика".
Ето тук можеш да получиш информация за свободнте места в яслите и детските градини в града + необходимите документи http://www.detski-gradini.info/vyprosi-otgowori/36-%D0%92%D1%8A% … %D0%B0%D1%81.html

Тази тема също може да ти е от полза: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539200.0

Пускам на масово, не на лично понеже знам че сме няколко майчета от Бургас  Peace

# 509
Здравейте и от нас, дано да сте прекарали прекрасно Коледните празници и сте получили много хубави подараци  Crazy, както вие, така и малките ви слънчица  Heart Eyes. То аз се радвах еднакво, както на мойте, така и на тези на малката  Heart Eyes, даже ми се струва, че тези на Ася ме развълнуваха повече, от тези който бяха за мен  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт