Юлче сладко, я кажи - дядо Коледа какво ти подари

• 24 419
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Katche,  Praynig  Praynig  Praynig

# 631
Катче и от мен пожелания за бързо оздравяване на дечицата !

# 632
Малко е раничко за такава анкета - повечето бебенца този месец навършват 6 месеца така че най-малкото няма как да се отговори дали е захранено след 6тия месец или още се кърми, нито какви пюренца се предлагат на детето.

# 633
  • София
нищо де, ти напиши, че все още се кърмите
пък то не пречи анкетата да си стои и да я допълваме
ще бъде интересно

# 634
Скарли, за захранване след 6 месеца се брои захранване след навършени 6 месеца. Захранване на 6 месеца без един ден за мен е захранване след 5 месеца.
Както е казала и Втренди, ако искаш, отговори спрямо ситуацията към момента.
Когато мине още месец и (почти) всички сме захранили, можем да направим нова анкета, която да отрази ситуацията по-акуратно.  Peace

# 635
Това което имах предвид е, че повечето от бебенцата още нямат навършени 6 месеца и затова е малко нереално да се отговаря на въпроса за захранване след 6 месеца или още се кърми.

# 636
Честита нова година и от нас! Много здраве, късмет и семейно щастие ви пожелавам, и нека дечицата ни растат здрави и засмени!

Ние още сме болни, горкото изпи сумати хапчета и сиропи и още не минават тия скапани сополи.
Катче, стискам палци всичко при вас да свърши скоро!

# 637
Честита Нова Година! Нека ви донесе здраве и щастие!

"Юлче сладко, я кажи - дядо Коледа какво ти подари?" на Ванеса дядо Коледа и подари две зъбчета!!! Малко беше нервна, но покрай коледните емоции не се разбра от зъби ли е, от гости ли е...
Ние прекарахме много добре и Коледа, и Нова Година - естествено заедно с малката. Много добре се представи на Нова Година - около 12ч спа като ангелче! Hug

Искам да попитам  тези, които са на смесено хранене - отбиха ли се бързо децата ви и как приемат разликата между АМ и кърмата?
Струва ми се, че Ванеса не и стига кърмата. Изпива по 200-250мл вода на ден, пие 50мл сок сутрин+кърма, 50-100мл пюре+кърма следобед и  пак не може да направи 3 часа разстояние между кърменията! Нощем пак на 3 часа, някой път се успива и спи по 4-5, ама то се случва 1-2 пъти седмично!
Вчера купих една кутия Нутрилон 0-6 месеца и днес се обадих на Педито да я питам как да давам. Тя каза да я дохранвам само следобед с 2 лъжички  Thinking
Наплаши ме че щяла да се отбие ако заместя цяло хранене, а било зимно време и т.н.
Дайте съвет - да и дам ли или да почакам още 1-2 дни, за да разбера дали не е криза на растежа?

# 638

"Юлче сладко, я кажи - дядо Коледа какво ти подари?" на Ванеса дядо Коледа и подари две зъбчета!!! Малко беше нервна, но покрай коледните емоции не се разбра от зъби ли е, от гости ли е...
Ние прекарахме много добре и Коледа, и Нова Година - естествено заедно с малката. Много добре се представи на Нова Година - около 12ч спа като ангелче! Hug

Искам да попитам  тези, които са на смесено хранене - отбиха ли се бързо децата ви и как приемат разликата между АМ и кърмата?
Струва ми се, че Ванеса не и стига кърмата. Изпива по 200-250мл вода на ден, пие 50мл сок сутрин+кърма, 50-100мл пюре+кърма следобед и  пак не може да направи 3 часа разстояние между кърменията! Нощем пак на 3 часа, някой път се успива и спи по 4-5, ама то се случва 1-2 пъти седмично!
Вчера купих една кутия Нутрилон 0-6 месеца и днес се обадих на Педито да я питам как да давам. Тя каза да я дохранвам само следобед с 2 лъжички  Thinking
Наплаши ме че щяла да се отбие ако заместя цяло хранене, а било зимно време и т.н.
Дайте съвет - да и дам ли или да почакам още 1-2 дни, за да разбера дали не е криза на растежа?

Според мен поизчакай - тепърва ще въвеждаме още храни - каши, жълтък и т.н. и предполагам, че бебето ще се засища за по-дълго време. А пък сега, ако почнеш да даваш АМ, после като въведеш и още храни и заместиш хранения, ми се струва, че ще ти намалее съвсем кърмата.

# 639

Според мен поизчакай - тепърва ще въвеждаме още храни - каши, жълтък и т.н. и предполагам, че бебето ще се засища за по-дълго време. А пък сега, ако почнеш да даваш АМ, после като въведеш и още храни и заместиш хранения, ми се струва, че ще ти намалее съвсем кърмата.

Благодаря за отговора! Hug
като попитах Педи за кашите и тя вика - "още е рано!"
кога всъщност започват да се дават?
една позната с бебе на 7 месеца вече го кърми само вечер - какво е вашето мнение?
докога се кърми през 3часа  и кога детето трябва да започне да се кърми само вечер, на 7 мес рано ли е или пък в случай като моя се налага?

# 640
Честита Нова Година и от нас!Да сте живи и мнооого здрави ви пожелавам на вас и вашите семейства  bouquet

Много се радвам,че всички сте изпразнували без проблеми празниците.Ние за съжаление не можахме.Митко се разболя точно на Коледа,а Алекс на Нова година.Температура,кашлици,сополи.......ужас.Накрая за капак и аз се разболях.Незнам при вас как е,но ние се разболяваме задължително по празници,да видиш тогава какво става....брррр....Тоя дежурен,ония дежурен,никой не си вдига телефона и така с триста зора,докато намерим някой да ги прегледа.
За храненето-Алекс като се разболя и не искаше нищо друго освен кърма,стоеше ми само на гърдата,ни пюре,ни каша,нищо.
Сега сме по-добре и дано да удържим по-дълго време така.

При нас вали доста сняг и вече го е понатрупало като истинска зима.
Спокоен и топъл ден!

# 641
За много години и от нас !!!

Пожелавам успешна и плодотворна Нова Година, тя ще постави много предизвикателства пред нас, а ние да се справяме с лека ръка и успешно с тях! Много здраве за всички бебоци, мами, каки, батковци и бащи! Това което сте си пожелали за новата година да се изпълни и преизпълни! Темите ни да са озарени само с усмивки и положителни емоции, и през новата година нови попълнения в нашите редици!

Новата Година посрещнахме у дома, бебо заспа в 22:00, баткото в 23:00, и за двамата си беше обикновена вечер, не им направи никакво впечатление пукотевицата, проспаха я.

noriscat малко на патерици, да ти е жива и здрава ученичката  Heart Eyes

Katche това да ви последното боледуване за годината  Hug

Ние днес подадохме документи за яслата, живот и здраве към края на Август ще изпращам и двете момчета на ясла, уговорката е да са в една и съща група  Laughing

Mermaid1 както го чувстваш така го направи ако усещаш, че детето ще е по-щастливо ако го дохранваш, дохранвай. Моето дете е само на кърма, яде на 2-3часа (вечерта понякога и на 1,5ч.) през деня, вечер спи, смятам така да остане до навършване на 7мес.

# 642
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Mermaid1, според мен това за отбиването си е индивидуално. При нас е точно обратното търси си кърмата и това е. Даже и от шише видимо прави разлика между АМ и кърма и предпочита кърмата. Като го дохранвам така се сърди на шишето с АМ че трябва да мине 1/2 час да се усети че е още гладен и че няма какво друго да му дам и тогава се "примирява" с АМ, е ако е цяло хранене само с АМ това "сърдене" липсва, сигурно защото не е усетил вкуса на кърма. Досега никога не ми е отказвал кърмене, както казах според мен даже го предпочита.
Да ви питам плодовите пюрета как ги давате? Имам предвид по кое време и по колко? Дохранвате ли после с кърма/АМ или си е цяло хранене само с плодово?
Ние през декември заместихме цяло хранене със зеленчук (картоф, морков, тиква); на 30ти ядохме първа оризова каша, снощи вече си яде пълна порция каша и сега накъде?  newsm78

# 643
Mermaid1 нашата педиатърка каза от 5-месец да давам кисели и каши.Кисел още не съм правила ,но си хапва бананова кашичка.Ние също на правим 3 часа между храненията,когато иска тогава му давам да суче.От както го захраних започна да ми се буди нощно време да хапва.Пробвах няколко вечери да му дам Ам,изпи си го и пак се буди.Даже две вечери ходих на банкет и баба му го храни с Ам ,е пак си се буди.Така че си мисля ,че не е от това че не му стига  кърма.Тази вечер например само кърма си сука и се събуди в 6.30.И аз вече не знам защо започна да се буди отново през ноща.Може и зъбки да ни мъчат вече.
Пробвах да замествам хранене с пюре ,обаче не става.Той изяда по 50-60 гр и повече не иска, и му давам да суче.Кашата му по харесва ,и два пъти успях да заместя хранене с нея.

# 644
  • в 1001-та нощ
...Ние още сме болни, горкото изпи сумати хапчета и сиропи и още не минават тия скапани сополи.
Катче, стискам палци всичко при вас да свърши скоро!

какви лекарства приемате?
аспирираш ли секретите? ползваш ли нещо за прочистване - стеримар? диснемар?

Mermaid1 - аз започнах да додавам АМ - след 4м - очевидно кърмата ми не му стигаше; не правеше разлика; за да не ти намалява кърмата - първо кърми и после АМ – така ще кърмиш често – на по-малки интервали;

ако искаш да го отбиваш - кърми когато имаш достатъчно мляко - сутрин, вечер - а през другото време АМ (на обед, следобед ....)

аз – въпреки, че поне месец и нещо бях по втората схема – кърмата ми изведнъж започна да намалява преди седмици – но до колкото зная – така се процедира – за стимулиране на лактация – често кърмене колкото има и дохранване;

П.П – когато хапваше кърма – огладняваше след около час и половина – стомахчето му много бързо я усвояваше

с другите храни – зеленчуци, плодове, каши – държи около 4 часа

Общи условия

Активация на акаунт