Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 3

• 81 810
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Честита Нова 2011!    Hug

Сега ви откривам в тази нова за мен тема и много се зарадвах, защото филмът ще ми бъде интересен като епоха, култура, традиции, политика.

anna3com, благодаря ти за чудесната тема. Следиш и откриваш чудесни неща в темите, в които се срещаме.  Hug

Виждам, че има и хубава историческа справка преди началото на сериала. Лукрецияnewsm10

Добре дошла в темата  Hug Надявам се да имаме хубави мигове тази сряда с "Великолепният век"

# 496

Muhteşem Yüzyıl 1. Bölüm Fragmanı - Show Tv
            http://www.youtube.com/watch?v=ivjClMn_s6g

Марман, благодаря ти   bouquet ще се опитаме да преведем и този трейлър докато чакаме  Peace

# 497
marman   bouquet и този трейлър е ooooh! Shocked

nadejda2639   bouquet  чуден колаж   Heart Eyes  очите говорят  Wink Sunglasses

# 498
Ecdada açıktan küfrediyorlar!
Diziye göre Kanuni Sultan Süleyman Han, zevk ve eğlence düşkünü bir padişah ! Dahası da var.
02.01.2011,11:21:55

http://www.samanyoluhaber.com/h_487437_muhtesem-yuzyil-dizisi-ecdada-kufrediyor-!.html

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 02:01 от anna3com

# 499
от 'кухнята'  Wink Grinning

# 500
Пенда, чудесна "готвачка" си newsm51  love001

# 501
Ecdada açıktan küfrediyorlar!
Diziye göre Kanuni Sultan Süleyman Han, zevk ve eğlence düşkünü bir padişah ! Dahası da var.
02.01.2011,11:21:55

http://www.samanyoluhaber.com/h_487437_muhtesem-yuzyil-dizisi-ecdada-kufrediyor-!.html

anna3com, този линк не се отваря, можеш ли да го пуснеш още веднъж?

# 502

Interviu Halit Ergenç - Hayat Tv Bosnia si Hertegovina

# 503
# 504
Честита Нова 2011!   Hug

Сега ви откривам в тази нова за мен тема и много се зарадвах, защото филмът ще ми бъде интересен като епоха, култура, традиции, политика.

anna3com, благодаря ти за чудесната тема. Следиш и откриваш чудесни неща в темите, в които се срещаме.  Hug

Виждам, че има и хубава историческа справка преди началото на сериала. Лукреция,  newsm10

Добре дошла в темата  Hug Надявам се да имаме хубави мигове тази сряда с "Великолепният век"
Аз също те приветствам с добре дошла в темата! Анна съумя да направи една великолепна тема с много история, факти и фотоси, които разкриват живота на Сюлейман и Рокселана. По-малко от 70 часа остават за да започне този сериал и макар, че няма да бъде документален, той ще ни пренесе в една епоха, за която само сме чели. Нашата история е свързана с тази на Сюлейман  Великолепни. Аз чакам с интерес сериала. Отсега се вижда, че артистите играят великолепно! newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 23:15 от Лукреция

# 505

Честита Нова Година !   

To all of you and your families, from my heart, a quiet year and a good health ! 
I wish you to enjoy, with your loved ones, the simple things that can bring beauty in your life.
Lets continue to hope and to smile !

I also wish you to read nice books, to watch interesting movies,
to travel and to discover how beatiful the world can be  !!
From Romania, a big hug !!!

# 506
  • до най слънчевия бряг
 Да се насладим отблизо на това великолепие в синьо Жалко че не се вижда и синия поглед  Sad

# 507
Не зная дали някой е пуснал това:
http://chitanka.info/lib/text/3516-roksolana 

Ако вече го има се извинявам. Но ще бъде интересно какви са погледите от различни страни към една и съща епоха и тема. Не зная дали текстът с този сайт е пълен, защото романът е доста обемен. Разглежда, разбира се, образа на Роксолана с доста симпатия. Но това е поглед на предполагаем неин сънародник. Как я виждат турците?

# 508
/              02.01.2011

Gizem Kaboğlu
gizemkaboglu@gmail.com

Muhteşem Yüzyıl hangi diziye benziyor?

Muhteşem Yüzyıl bu hafta başlıyor. Dizi 5 Ocak Çarşamba akşamı izleyicileriyle buluşacak. Muhteşem bir bütçe ve muhteşem bir kadroyla yola koyulan dizi, eminim Kanuni iktidarını bize derinlemesine anlatacak.

Dizi başlamadan başlayan tartışmalar ise dizinin "açık" sahneleriyle ilgiliydi. Yok Nur Aysan soyunmuş, yok Kanuni öpüşmüş, kadın düşkünü olarak gösterilmiş vs vs... Hatta konuyla ilgili mailler aldım, "Bu ahlaksızlığa bir dur deyin" dedi bazı okuyucularımız. Mailleri okurken aklıma başka sorular geldi, bir padişahın kadın düşkünü olamasında ne var dedim, olmasa daha spekülatif olmaz mı? Yani "padişah sevişiyor aaaa ne ayıp" diyenlere soruyorum harem gerçeğini nasıl göz ardı edebiliyorsunuz? Bilmeyenlere söyleyeyim harem padişahın yatağına girmeyi bekleyen cariyelerin yeridir efendim, Osmanlı padişahları da cariyelerle günlerini gün etmişlerdir. Kadın düşkünü olmak başka hiçbir meziyeti yoksa bahsedilen kişinin, evet alçaltıcıdır ancak  dizinin yalnızca bunun üzerine kurulmadığı aşikar. Zannediyorum ki bu mailleri almamın, bu eleştirilerin yapılmasının asıl nedeni dizi izleyicilerinin çoğunun kadın olması ve bu sahnelerin kadınları rahatsız etmesi. Olabilir, rahatsız etmiş olabilir ancak bunu yolu “Padişah kadın düşkünü gösteriliyor” değil “kadınlar cinsel obje olarak gösteriliyor” olmalıdır.

Asıl konumuza gelirsek, Muhteşem Yüzyıl’ın tanıtımları izleyicinin aklını kolayca çelebilecek kabiliyette. Çekimler, ışık, diyaloglar tarihi dizilerde alıştığımız kalitenin çok üstüne izlenimi veriyor ilk bakışta. (İlk bakış diyorum çünkü diziyi henüz izlemedik) İşte o tanıtımları izlerken Muhteşem Yüzyıl bana başka bir diziyi anımsattı, hangisi olduğunu tam çıkaramadım önce. Çok tanıdık bu görüntüler dedim. Ta ki dizinin tanıtım fotoğraflarını görene kadar. Tanıtım fotoğrafları benzetmemin taraflarını net bir şekilde hatırlattı bana.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Kanuni döneminin anlatıldığı dizide, Kanuni’nin en büyük rakiplerinden biri Henry Tudor’du. (Dizinin bir tanıtımında da Kanuni’nin ağzından Tudor’un rakip ilanını duyuyoruz zaten) The Tudors, 4. Sezon yayınlanmış, Türkiye’de sıkı takipçi bulmuş dizilerden. İki dizinin de fotoğrafları birbirine benziyor:

Benzerlikler bu kadar da değil. (İki dizinin de gerçek hikayerleri anlattığını biliyorum tabi ki, yalnız neden birbirlerini anımsattıklarını bulmak için ufak bir kıyaslama yapacağım)

The Tudors’ta Henry’nin kız kardeşi en yakın arkadaşıyla evleniyordu.

Bildiğim kadarıyla Muhteşem Yüzyıl’da da İbrahim Paşa Kanuni’nin kız kardeşiyle evlenecek.

Henry evli olmasına rağmen saraydan bir kadına aşık oluyor. (Meşhur Boleyn kızı hikayesi) Anne Boleyn uğruna Vatikan’a karşı çıkan kral eşinden boşanıyor ve Boleyn’le evleniyor.

Muhteşem Yüzyıl’da da Nur Aysan’ın canlandırdığı karakteri Hürrem’le aldatacak Kanuni ve bir süre sonra sarayın gözde cariyesi sarayın bir numaralı kadını olacak.

İki hükümdar da aynı yıllarda hüküm sürdüler yani nasıl The Tudors’ta sık sık Osmanlı lafını duyduysak, Muhteşem Yüzyıl’da da İngiltere’deki Tudor hanedanını duyacağız.

The Tudors’ta Henry’nin Thomas More’u idamı da Muhteşem Yüzyıl’da İbrahim Paşa’nın öldürülmesini anımsatacak gibi...

Hepimiz 5 Ocak akşamı diziyi izleyip göreceğiz. Şimdilik aklıma gelen ise "Umarım The Tudors gibi adını televizyon dünyasına altın harflerle yazdırmış bir diziye benzetmek beni hayal kırıklığına uğratmaz" ve "Umarım Muhteşem Yüzyıl The Tudors kalitesine biraz olsun yaklaşabilir ve "hakikaten benziyormuş" diyebiliriz. Zira The Tudors’un başarısının en büyük sırrı "gerçekçilik" hissiydi...

# 509

Общи условия

Активация на акаунт