Не мога да си организирам домакинството

• 19 586
  • 160
  •   1
Отговори
# 90
Не знам как е при вас, но аз определено предпочитам като хвърля един цялостен поглед върху стаята/къщата, да има впечатление за подредено, за уютно, това се постига повече с подреждане, отколкото с чистене. Не че съвсем не трябва да се чисти, ама и за мене по - важно е да е подредено, не някакъв хаос, пък праха хич не го и забелязвам, ако трябва.

И за мен е така, но с тъмния паркет вкъщи не ми се получава. 
Дори да е идеално подредено, пак си личи всяка прашинка по земята.

# 91
  • на плажа
 Тъмният паркет е моето наказание. Аз си го избрах и сега мълчаливо си страдам. Ето - вчера пуснах прахосмукачка и измих навсякъде. Сега погледнах и вече има мъхове, които до утре ще започнат да се търкалят като в Дивия Запад. Направо е ужасно!
 И имам един въпрос - къде си държите обличаните дрехи, които не са за пране? Аз мятам по столове, защото мразя да прибера носена дреха в гардероба при праните, но след известно подмятане оттук натам все пак заминават в пералнята ( малко се обезмисля това висяне по столовете, ама как да хвърля за пране пола или панталон обувани един път).

# 92
Имам закачалка на вратата на спалнята и ги закачам там - моите и на мъжа ми. На детето дрехите рядко стават за обличане два поредни дни  Mr. Green
Но и ние както пишеш и ти, преди да сложа закачалката, ги мятахме на един люлеещ стол, дето си стои в спалнята.
Като облечем домашните дрехи, на закачалката се озовават пък тия от работа, примерно дънки обличам два три дни поред, като сменям блузите, тъй че въпросните дънки се закачат на закачалката.

ПП Сестра ми има черна секция, разбирам ви за какво говорите, точно затуй много внимавах какво избирам като правихме ремонта  Confused

ППП А ей такова нещообсъждахме в една тема от нашият дом.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 11:15 от rosy_bosy

# 93
  • на плажа
 И аз имам закачалки в малкото коридорче пред спалните, ама ако ви покажа как е натрупано  ooooh!. Ужас! Започнах да се замислям дали да не си правя схема за носене на дрехи вече. До там го докарах! Оказва се в един момент, че имам повече дрехи на закачалките и по столовете, които са слагани само по веднъж, отколкото в гардероба.

# 94
  • София
И имам един въпрос - къде си държите обличаните дрехи, които не са за пране? Аз мятам по столове, защото мразя да прибера носена дреха в гардероба при праните, но след известно подмятане оттук натам все пак заминават в пералнята ( малко се обезмисля това висяне по столовете, ама как да хвърля за пране пола или панталон обувани един път).

Точно това си мислех снощи, даже щях да пускам тема в Нашият дом Simple Smile И моите, и на мъжа ми дрехи се намират по столовете, където на моменти стават планини от обличани веднъж дрехи - абе ужас. Ще взема да сложа една закачалка в килерчето до входната врата... Ама къде пък ще висят палтата сега зимно време  ooooh! Дано някой даде свежи идеи...

# 95
Ние само дънките и панталоните обличаме повече от 1 път, държим ги на закачалки в гардероба, който ни е в коридора, в него стоят само якетата и палтата ни, така че не ни пречи, че са обличани.

# 96

в най-долното чекмедже на скрина

# 97
Ами едни приятели си държат дрехите, които не са в гардероба на щендер за дрехи, като в магазините - лост със закачалки. И така.
Аз пък не мога така. При мен не се получава натрупване на дрехи, щото примерно в понеделник обличам един тоалет, във вторник втори, и в сряда не вадя нищо ново от гардероба, а обличам пак дрехите от понеделник, в четвъртък може и ново да извадя, но по - вероятно е до облека тия от вторник. Но гледам за седмицата не повече от три тоалета да обличам и естествено накрая в събота пера всичко. С дрехите за вкъщи процедирам по същия начин. Мъжа ми пък е друга работа -  той подхваща едни дънки и ги носи цялата седмица, като сменя горните блузи след два дни носене. Само бельо всекидневно се слага за пране.
Затова и няма начин да се натрупат друхи на закачалката - там реално най - много два мои панталона и две блузи, дънките на мъжа ми  Laughing  и един негов пуловер.

А обмислям да освободя един рафт в гардероба и да прибирам там дрехите, носени по веднъж. Само за такива дрехи да е този рафт, и като преценя, че се събират 2-3 носения на едн адреха, да я слагам за пране.

# 98
Oбличаните дрехи държим в гардероб в антрето, всеки си има свое крило. Там са и обличаните за деня връхни дрехи, шапки, шалове. Периодично проверявам на съпруга и сина, т.е. следя и ако някоя дреха ми мирише на цигари или подобно, пера или нося на химическо.

# 99
Ooo, проблем е и при нас. Ние ги слагаме на двете табуретки в спалнята - едната за моите дрехи, другата - за тези на мъжа ми. Simple Smile
Като направим ремонта и си вземем скрин, ще оставя най-горното чекмедже за тази цел.

Аз исках тъмен паркет за спалнята и си помислих точно това - че всяка прашинка ще бие на очи. Но... Толкова ли е лошо? Confused

# 100
  • Пловдив
Незнам за тъмния паркет, но аз направих грешката да искам плочки с бели фуги за коридора  ooooh!
Бяха бели в началото, но за кратко. Чистех ги с белина по съвет от форума, но немога всяка седмица да се тровим с това Аче. Сега си стоят така, грозно е, ама....
Иначе аз чистя всичко на веднъж, прахосмукачка във всички стаи без да спирам и после с парцал на ръка всичко. Ако мина с мопа не го чувствам чисто.

# 101
Китана, ми най - добре внимателно се загледай в мострите на паркетите по магазините, рядко им трият праха  Mr. Green и си личи върху кой се вижда прах и върху кой не. Не е само до тъмния цвят според мен, има значение и шарката, ако е "едноцветен" си личат повече прашинките, ако  е "по - шарен" паркета, не личи нищо по него.
Аз много съм зяпала паркетите в Практикер, мострите са почти хоризонтално сложени и много ясно си личи праха, особено ако бутнеш с пръст.

# 102
#Puppy dog Вярно е...
А следващия ми въпрос може да прозвучи глупаво, нооо... какъв друг цвят, освен бял, може да има за фуги на плочки?

# 103
  • София
#Puppy dog Вярно е...
А следващия ми въпрос може да прозвучи глупаво, нооо... какъв друг цвят, освен бял, може да има за фуги на плочки?
Ами...всякакви:

Ето по-добра снимка:
http://aquatecftp.borsabg.com/Glassceramic/FUGI%20CRON.jpg

# 104
Някак не мога да си представя цветни фуги... Кой е най-подходящия цвят, да кажем за плочки в цвят слонова кост?

Общи условия

Активация на акаунт