СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 34 171
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Благодаря ти отново за изчерпателния отговор!Значи или трябва да започна работа  в детската или каквото стане Laughing

# 691
  • София
Благодаря на всички отзовали се на въпросите ми. Ако нещо изскочи надявам се нямате против да се включвам пак? Simple Smile

# 692
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, искам и аз да попитам нещо относно допълнителните критерии. Доколкото успях да разбера от филмчето качено на сайта "Информационна система за обслужване на детските градини" допълнителните критерии (ДК 1-7) се заявяват при попълването на заявката, а не са автоматични като критериите К 1-13, та въпроса ми е: автоматично ли се отчитат като се попълни избраното ОДЗ? И още нещо - променят ли се тези критерии в едно и също ОДЗ през различните години? - напр. при кампания 2010/2011 да е имало критерии ДК3, а при кампания 2011/2012 същият да е премахнат или да са добавени други?
Благодаря за отговорите  Hug

# 693
  • гр.София
la vida loca   Виж тук. Някои се определят автоматично,други се заявяват  / заявявяш,ако имаш друго дете в ДГ или ако ползваш предимство за родител в образованието/. И ако дадена ДГ е избрала критерия,като се наредиш пред нея,автоматично ще ти начислят и точките за ДК от 0.1т

http://kg.sofia.bg/?page=manual2010#43

За промяна-май не е имало. И тук в темите никой не е споделял да са променяни критерии в конкретни градини.  За новата кампания се очакват промени по основните К . Още не са минали през общински съвет и не е ясно.

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 16:19 от blanc

# 694
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
blanc, благодаря за бързата реакция Simple Smile И аз така го разбрах от филмчето, че сам заявяваш допълнителните критерии, а после те автоматично се изчисляват при подредбата на градините ..., ама да попитам все пак Simple Smile
А иначе по втория ми въпрос: интересно ми е дали е имало промени, защото сега за пръв път се сблъсквам с това кандидатстване Simple Smile В училище всяка година на Педагогически съвет се определят кои ще са критериите от посочените от МОНМ за следващата учебна година т.е случвало се е да има промени, та ми е интересно в ОДЗ-тата дали има промени и пак ли на ПС се определят критериите, или е право на директора да ги определи самостоятелно? Simple Smile Но това май трябва да го питам на друго място Simple Smile

# 695
  • София
la vida loca, досега не се е случвало да има промени на Допълнителните критерии, приети от дадено ДЗ.  Peace
Определени са от ПС, не еднолично от директора.

7 . Допълнителни критерии
7.1. Допълнителните критерии на педагогическите съвети подлежат ли на корекция или са окончателни?

Допълнителните критерии са приети на заседание на педагогическите съвети на детските градини със съответните протоколи. Те са одобрени от Дирекция "Образование" съгласно изискванията на Правилата на прием от СОС. Няма възможност за промяна за тази година.

http://kg.sofia.bg/?page=faq&y=10#7

# 696
la vida loca, досега не се е случвало да има промени на Допълнителните критерии, приети от дадено ДЗ.  Peace
Определени са от ПС, не еднолично от директора.

7 . Допълнителни критерии
7.1. Допълнителните критерии на педагогическите съвети подлежат ли на корекция или са окончателни?
... Няма възможност за промяна за тази година.

http://kg.sofia.bg/?page=faq&y=10#7

Аз ей това имах предвид Simple Smile , че обикновено не ги променят, но имат тази възможност година за година ...
Защото нали всички знаем, че 0,1 , ама понякога стига Simple Smile За това ме притесняваше този въпрос Simple Smile Защото, ако сега си правя планове по сега обявените критерии, в един момент както се очаква промяна по главните К, ако пипнат дори и в една градина интересуващите ме ДК и плановете ми пропадат Simple Smile

Ника за мен си гуру  newsm20 Запазила съм в уърд всички твой постове и съвети за ДГ Simple Smile

# 697
  • София
la vida loca Blush Hug дано се включат Ели Х или Сання, те участват в Работната група, и да кажат дали се е чуло нещо за промени относно ДК тази година. Или пък Дидиа, която е част от ПС, да каже какви са настроенията.  Grinning

# 698
  • София/Овча купел 2
Здравейте.
Аз също съм в очакване на прием на сина си в ОДЗ,но от миналата година сме до никъде.Кака ни посещава ЦДГ и сега е 3та група.Единствената ни надежда беше в ДГ на каката,но доколкото разбирам от системата няма да може набор 2009г да кандидатства за ЦДГ.Някой може ли да ми каже дали това е възможно.

Цитат
Родителите на деца родени 2008 и 2010 г. ще могат да правят кандидатури, съответно за първа градинска и първа ясленска групи, след 01.03.2011 год. за класиранията през новата учебна 2011/2012 г. с първоначален прием от Септември 2011 г.
Децата родени 2008 г. ще могат да добавят ЦДГ (целодневна детска градина), както и да правят заявки по К5, а съответно децата родени 2010 г. ще могат да добавят ОДЗ (обединено детско заведение) към профилите си.

# 699
  • София
Детето ви е родено януари 2009. Може и да пуснат новина за тръгване на деца родени януари 2009 с предния набор.

В този пост http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=548824.msg17572508#msg17572508 съм писала кога пуснаха новината за деца родени януари 2008ма.

# 700
Само да уточня за допълнителните критерии - определят се от ПС, а не от директора еднолично. Би следвало за тях да има протокол от ПС, на който те да са гласувани.

За момента няма процедура за промяна на ДК в Правилата, но с предложените изменения в Правилата, които не е ясно дали ще влязат на време в сила, ПС ще могат всяка година, преди обявяването на свободните места за септември, да правят корекции в своите ДК.

Ние поставихме въпросът че няма процедура, по която да се правят изменения в ДК, както и срокове за обявяване. За съжаление ДГ имаха много кратко време да обсъдят и приемат своите ДК и вероятно някои от тях, рано или късно, биха се опитали да ги променят. По наше мнение е добре това да става регламентирано и преди съответната кампания, за да бъдат информирани родителите своевременно.

# 701
Този сайт е един от най-лишените от визия и елементарна яснота - поне за мен.
За да разтълкуваш какво е записано в календара или трябва да си стажувал на бутона за старт няколко години, или да знаеш нещата от "кухнята".
В тази връзка така и не ми стана ясно точно кога ще трябва да започне записването след зануляване на предишните кандидатури. Ако се опитвам да вкарам логика (вкл. и с направените от Ан Мари разяснения в първата публикация), би следвало да бъде от 11-ти април. Ако съдя от това, че набори 2008 и 2010 започват от 1-ви март, то тази трябва да е датата.  newsm78

# 702
рони ще можеш да правиш кандидатури след 1-ви март, ако детето ти е родено 2008, 2009 или 2010 година. Входащите номера обаче, ще се уеднаквят април, след последното класиране за ВСИЧКИ набори (т.е. и набор 2006 и 2007, тъй като и те са по регламента от 2009 година). Така или иначе, първото класиране е на 29-ти април, по-рано няма да ви класират, независимо дали ще си направиш кандидатурата на 1-ви март или на 28-ми април.

# 703
Извинявайте, ако повтарям нечий въпрос. След репортажите за опашки и списъци за детските ясли извън ИСОДГ, чу се, че и те ще бъдат включени "в най-скоро време" и кандидатстването ще става пак по електронен път. От кога ще може да се кандидатства и за тези ясли и градини чрез ИСОДГ?

# 704
рони ще можеш да правиш кандидатури след 1-ви март, ако детето ти е родено 2008, 2009 или 2010 година. Входащите номера обаче, ще се уеднаквят април, след последното класиране за ВСИЧКИ набори (т.е. и набор 2006 и 2007, тъй като и те са по регламента от 2009 година). Така или иначе, първото класиране е на 29-ти април, по-рано няма да ви класират, независимо дали ще си направиш кандидатурата на 1-ви март или на 28-ми април.
И ако кандидатствам в този промеждутък няма да има зануляване на кандидатурата, но ако съм го направила преди 1-ви март тя ще бъде занулена? Извинявам се за въпросите си, но наистина ми е мъгла.
Отново благодаря за търпението с което отговаряте.   bouquet
П.П. И от същата регистрация ли става кандидатстването или се прави всичко наново?

Общи условия

Активация на акаунт