СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 34 176
  • 747
  •   2
Отговори
# 705
Извинявайте, ако повтарям нечий въпрос. След репортажите за опашки и списъци за детските ясли извън ИСОДГ, чу се, че и те ще бъдат включени "в най-скоро време" и кандидатстването ще става пак по електронен път. От кога ще може да се кандидатства и за тези ясли и градини чрез ИСОДГ?

Това никой не може да каже. Уж от общината спешно ще вземат мерки, а доколкото съм информирана, не са подали такова нареждане до фирмата-изпълнител.
По какъв друг начин и кога смятат да го направят - не е ясно.

# 706
Извинявайте, ако повтарям нечий въпрос. След репортажите за опашки и списъци за детските ясли извън ИСОДГ, чу се, че и те ще бъдат включени "в най-скоро време" и кандидатстването ще става пак по електронен път. От кога ще може да се кандидатства и за тези ясли и градини чрез ИСОДГ?
За всички градини се кандидатства само през ИСОДГ.
За чистите ясли се кандидатства на място. Кога ще минат и те към ИСОДГ не е ясно. Но, няма да е за тази учебна година, най-вероятно догодина ще ги включат и тях.

# 707
рони ще можеш да правиш кандидатури след 1-ви март, ако детето ти е родено 2008, 2009 или 2010 година. Входащите номера обаче, ще се уеднаквят април, след последното класиране за ВСИЧКИ набори (т.е. и набор 2006 и 2007, тъй като и те са по регламента от 2009 година). Така или иначе, първото класиране е на 29-ти април, по-рано няма да ви класират, независимо дали ще си направиш кандидатурата на 1-ви март или на 28-ми април.
И ако кандидатствам в този промеждутък няма да има зануляване на кандидатурата, но ако съм го направила преди 1-ви март тя ще бъде занулена? Извинявам се за въпросите си, но наистина ми е мъгла.
Отново благодаря за търпението с което отговаряте.   bouquet
П.П. И от същата регистрация ли става кандидатстването или се прави всичко наново?

Ако кандидатстваш преди това, ще имате друг входящ номер (взет от датата и часа на кандидатстване), но това ще е само за текущите класирания, които се извършват до края на февруари, след това ще се занулят (за новите класирания).

# 708
Благодаря, Инспекторе!   bouquet

# 709
И аз благодаря за отговора. Странно е, че досега тези "чисти" ясли и градини са останали извън системата. Или не е случайно.

# 710
И аз благодаря за отговора. Странно е, че досега тези "чисти" ясли и градини са останали извън системата. Или не е случайно.
              Не е случайно! Чистите ясли са под шапката на Министерството на здравеопазването и в тях работят медицински сестри.Само педагогическото обслужване  е на подчинение на МОН.За да се включат в системата трябва да има съгласие на Министерството на здравеопазването.С една дума трябва да са съгласували приема си,но както се вижда ....не са!

# 711
  • Sofia
             Не е случайно! Чистите ясли са под шапката на Министерството на здравеопазването и в тях работят медицински сестри.Само педагогическото обслужване  е на подчинение на МОН.За да се включат в системата трябва да има съгласие на Министерството на здравеопазването.С една дума трябва да са съгласували приема си,но както се вижда ....не са!
Няма връзка с темата, но искам да поправя, че в яслите към ОДЗ персоналът също е от мед. сестри. Ако не се лъжа те обаче са
 към общината  newsm78

# 712
  • София
Момичета,
имам следното питане - има  ли някакъв установен срок на тръгване на ДГ след приемането на детето?
Дъщеря ми е приета на текущо класиране, срока за записване е до петък и се чудя до колко време след това може да постъпи детето?
Чувала съм, че ако до 30 дни не постъпи, го отписват.
Знаете ли нещо по въпроса?

Предварително благодаря! Simple Smile

# 713
  • София
Предполагам ще кажат при записването. Има някои резултати от изследвания, които излизат за поне две седмици.

# 714
  • гр.София
 От вчера не мога да вляза в профила си в ИСОДГ. Отговарят ми,че " в момента не могат да ме обслужат".
 Трябва да махна дъщеря си от няколко опашки (2006 набор),понеже много напред се е придвижила и има опасност да я приемат в друга градина.

# 715
  • София
blanc, може да е нещо временно. И при мен има проблем.
Надявам се до края на седмицата всичко да е ок. Може би ни очакват някакви промени.

# 716
  • гр.София
 Мерси,AnMary! Точно това ме вълнуваше,дали при мен е проблемът.
 Вече влизам нормално.
 Само са публикували в Новини,къде са отпуснати доп. места.

Един линк,даден в друга тема,по повод включването на чистите ясли в ИСОДГ. Уж щяло да стане до края на 2011г
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2011/01/07 … o_noshtno_bdenie/

# 717
Здравейте
Имам бебе на 10 месеца, но съм решила да я гледам до навършване на 2 годинки (това ще стане март месец 2012 година). След това ще взема полагаемата ми се отпуска (платената редовна отпуска), като няма да ползвам неплатена (6 месеца) и мисля да я дам на детска ясла. Искам да попитам мамите с опит кога да пусна кандидатура за ДЯ или яслена група към ОДЗ? Питам ви понеже ако кандидатстваме от 1 март тази година може да е малко рано чак за догодина март месец? Колко време чакахте за да ви приемат в детска ясла?

# 718
Любопитно, че в новините за допълнителните свободни места за 29-ти няма и дума за набор 2009, а в менюто за свободните места има тук таме по едно.

# 719
Любопитно, че в новините за допълнителните свободни места за 29-ти няма и дума за набор 2009, а в менюто за свободните места има тук таме по едно.

В новините са само увеличените места, а се освобождават и други места, ако има отписани деца, но това е автоматично.

Общи условия

Активация на акаунт