За Goodreads

• 68 554
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
И аз ще се мъча да сортирвам жанрове, ама доста имам да си играя-абе зарибих се Grinning

Страшно готино е. И е много приятно за окото оформен сайта.

Страхотно е, наистина! Влюбена съм в този сайт Grinning, много красиво оформен, много удобен и много пълен-имам чуството че има всички книги Grinning Ужасно ми е приятно да се ровя там Laughing

# 76
  • Пловдив
Киф,за да си подредиш книгите по каквито си пожелаеш критерии просто влез от главния изглед на профила си в More(опцията е при полето с Bookshelves).Слес това от изброените в лявата колонка възможности избери add shelf.Не съм много по обясненията Mr. Green
Иначе имам профил от 3 години,който най-редовно си актуализирам.Доста време мога да изгубя в сайта,добавям и както нови български книги,така и книги на български.Замислям се дали и аз да не мина към библиотекарския екип,вместо постоянно да се обръщам към някого за различните издания на книги.
Препоръчвам сайта на всички  bouquet

# 77
И аз от няколко години използвам сайта - чудесен е. Да, в началото има малко повече лутане, докато свикнеш, но след това е изключително удобен и лесен за работа. Още повече, че напоследък има все повече добавени български книги и не се налага тепърва да се добавят.

Между другото, имам статут на библиотекар, така че ако някой не открива книга, нека пише, за да я добавя.

Що се отнася до търсенето на българските книги, аз използвам два варианта - най-често откривам ISBN на книгата в някоя електронна книжарница и търся по него/чрез заглавието и автора търсенето не винаги дава резултат/ или пък чрез оригиналното заглавие/може да го откриете на първите страници от книгата/ и след това "Други издания" - Other Editions.

# 78
  • Ямбол
Понякога обаче книгата не е пред мен и я чета на е-четеца. Голям зор видях първо докато открия автора Майкъл Кан и после книгата му Заговорът "Ханаан". Добре че Читанка поне името на автора са изписали в оригинал. Иначе никъде другаде я нямаше.
Освен това нашите тук слагат едни доста различни заглавия, та пак лутане си беше с някои от книгите на Джефри Арчър.
Е, оправих се, с два дни ровичкане.
Наистина е приятен сайта. Аз много време му се дърпах преди да се регистрирам заради пустия английски. Но не съм супер зле и успях да се ориентирам.

Имам въпрос - когато отворя някоя книга отдолу под резюмето има една опция - Get a copy:online stores ▼WorldCat. За какво е?

Допълвам с още един въпрос - Listopia? Ако на някой му се занимава да ми разясни с няколко думи какво е и как се действа?

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 09:09 от Лилянa

# 79
Може би да поръчаш книгата онлайн  Rolling Eyes Така си мисля поне и никога не съм цъкала.

На мен ми се вижда неудобно, че горе в лентата за търсене не ми намира всичко, както във фейсбук. Често книгата не знам как се казва на английски, а понякога по автор не ми излиза. Приятелите ми не ми излизат на търсенето  Rolling Eyes Но като цяло съм страаааашно впечатлена от сайта.

Много благодаря на всички, които ме добавихте! Не ми свързвам изобщо с никовете ви тук, но се сещам откъде сте  Laughing Разглеждам какво сте чели, чета ревюта, ако нищо не ми говори заглавието- чета. Ако ми хареса, чета още, записвам в тефтера  Laughing

# 80

Имам въпрос - когато отворя някоя книга отдолу под резюмето има една опция - Get a copy:online stores ▼WorldCat. За какво е?

Допълвам с още един въпрос - Listopia? Ако на някой му се занимава да ми разясни с няколко думи какво е и как се действа?

Лиляна, Get a copy: online stores е линк към онлайн-книжарници, ако желаеш да си купиш книгата, а WorldCat е линк към сайт за търсене на книгата в библиотеките.

Listopia са списъци с книги, обединени под определен знаменател - например най-смешните книги, най-добрите любовни истории, най-хубавите книги за 2012г. и още много, много други.

# 81
Киф,за да си подредиш книгите по каквито си пожелаеш критерии просто влез от главния изглед на профила си в More(опцията е при полето с Bookshelves).Слес това от изброените в лявата колонка възможности избери add shelf.Не съм много по обясненията :mrgreen
Мерси, днес ще пробвам да ги пооправя ,ако нещо има пак ще питам ,вече почнах да подменям книгите на английски с българските ,но не всички ги има ..Има няколко книги, които изобщо не откривам.

Между другото, имам статут на библиотекар, така че ако някой не открива книга, нека пише, за да я добавя.
Peace

Иначе сайта е разкошен, едно от малкото смислени , в които си губя времето Sunglasses

# 82
  • Пловдив
Здравейте, и аз добавих, мисля, всички от темата  Peace - това съм аз http://www.goodreads.com/user/show/8994650-petya

Сега отивам да се уча  Crazy

# 83
  • ул. "Мечтание"

Аз също съм библиотекар. Който желае може и на мен да пише.

Аз един ден се хванах и пуснах всички книги на БГ, които имам и съм чела. Да има!  Mr. Green Отначало много се дразнех, че почти няма български книги. Но това вече все повече се променя.  Wink

# 84
Здравейте, много благодаря на приелите ме. Hug
Много любимо и пълно с нови идеи място е този сайт.

# 85
Лятна буря ,още веднъж благодаря за обясненията! Сортирах си книгите както исках  Peace
Можех цяла книга да прочета за това време  Crazy

Някой заглавия не можах да преценя точно за кой списък са ми, някой друг път ще му мисля.

# 86
  • София
Голям гъдел е този goodreads, много обичам да чета кой какво чете  Laughing.
Сега, на морето, нямам много време за интернет, обаче установих друго - лежейки на плажа или сновейки между шезлонгите на басейна, непрекъснато се взирам в книгите на хората  ooooh!. Организирах си реален goodreads .
На няколко пъти ми идва да попитам съвсем непознати хора какво мислят за книгата, която четат  hahaha. В хотелът има и много шведи, отвътре ме напъва да ги поздравя за Стиг Ларшон и Хенинг Манкел  Grinning.
Кажете сега, не съм ли ку-ку  Joy. Чета се сама и до този извод стигам!

# 87
  • В две мънички очи...
oooo любимото ми място.. колко време съм прекарала там не е истина. Даже много често се случва да си избирам книга за четене от там.

# 88
  • ул. "Мечтание"
Голям гъдел е този goodreads, много обичам да чета кой какво чете  Laughing.
Сега, на морето, нямам много време за интернет, обаче установих друго - лежейки на плажа или сновейки между шезлонгите на басейна, непрекъснато се взирам в книгите на хората  ooooh!. Организирах си реален goodreads .
На няколко пъти ми идва да попитам съвсем непознати хора какво мислят за книгата, която четат  hahaha. В хотелът има и много шведи, отвътре ме напъва да ги поздравя за Стиг Ларшон и Хенинг Манкел  Grinning.
Кажете сега, не съм ли ку-ку  Joy. Чета се сама и до този извод стигам!

Не си ку-ку!
И аз вечно оглеждам хората какво четат!  Joy
Понякога срещам съмишленици, които като мен са зяпнали в ръцете ми какво чета. Гледам да ги улесня като хвана книгата така, че да видят по-добре над какво се трудя.  Mr. Green

# 89
  • София
Не си ку-ку!
И аз вечно оглеждам хората какво четат!  Joy
Понякога срещам съмишленици, които като мен са зяпнали в ръцете ми какво чета. Гледам да ги улесня като хвана книгата така, че да видят по-добре над какво се трудя.  Mr. Green
Не бях чела отдавна нищо толкова мило - казвам го колкото с чувство за хумор, толкова и сериозно  Laughing  Hug.

Нощни очи, какво правим, ако се натъкнем на някой с електронна книга  hahaha!?

Общи условия

Активация на акаунт