Машина за хляб-37 част

• 52 229
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Моля тези които са с Medea да помогнат  Praynig
Май си провалих първия хляб:( Сложих си продуктите, започна да меси, тестото стана супер и когато реших да извадя приставката за месене, вместо да изключа машината от контакта, аз натиснах бутона за спиране/пускане и ...прекъснах процеса.Когато я включих отново програмата започна от самото начало.Изчетох книжката но не намирам коя е програмата само за печене, без месене.Има ли такава изобщо или да си прехвърля тестото с тава и да си опека хляба във фурната? Sad

# 406
Май си провалих първия хляб:( Сложих си продуктите, започна да меси, тестото стана супер и когато реших да извадя приставката за месене, вместо да изключа машината от контакта, аз натиснах бутона за спиране/пускане и ...прекъснах процеса.Когато я включих отново програмата започна от самото начало.Изчетох книжката но не намирам коя е програмата само за печене, без месене.Има ли такава изобщо или да си прехвърля тестото с тава и да си опека хляба във фурната? Sad
нека първо да втаса хубаво тестото.
през това време изреди програмите на дисплея една по една и гледай какво време ти се изписва. обикновено времето за печене е около 60 мин. това може да ти е за ориентир.
за кратко може да пуснеш машината , реотана би трябвало да почервенее и да затопли в рамките на 30-40  сек.  после го изключи, и остави да втасва спокойно. когато тестото е готово пускаш програмата печене.

# 407
  • София

Аз въобще не изключвам машината. след последното премесване изваждам казанчето, затварям капака на машината, после махам бъркалката, оформям хлебчето,слагам го в казанчето и обратно в машината. Тя продължава да си работи и тези 3-4 минути не оказват влияние, според мен. Дано ти послужи в бъдеще

# 408
[quote author=баба Станислава link=topic=548891.msg17331077#msg17331077
Аз въобще не изключвам машината. след последното премесване изваждам казанчето, затварям капака на машината, после махам бъркалката, оформям хлебчето,слагам го в казанчето и обратно в машината. Тя продължава да си работи и тези 3-4 минути не оказват влияние, според мен. Дано ти послужи в бъдеще
[/quote]
трябват ти тренировки.
3-4 мин са много. за 1 мин.  трябва да се справяш   bouquet

# 409
bongo, отново благодаря за помоща   bouquet
Една от програмите е "подходяща за хляб за сандвичи".Продължителността и е 1,17.
Извадих си тестото, то вече почти е втасало,  пуснах програмата уж да меси и като започне да пече ще си сложа вътре тестото.
Много тъпо, че няма програма само за печене, а пише в упътването че "може да използвате готови смеси или тесто".

баба Станислава вече ще зная, мерси;)

# 410
bongo, отново благодаря за помоща   bouquet
Една от програмите е "подходяща за хляб за сандвичи".Продължителността и е 1,17.
Извадих си тестото, то вече почти е втасало,  пуснах програмата уж да меси и като започне да пече ще си сложа вътре тестото.
Много тъпо, че няма програма само за печене, а пише в упътването че "може да използвате готови смеси или тесто".
не може да няма програма само за печене. изпробвай всичките една по една  #2gunfire
като си го извадила тестото може да се забави процеса на втасване.
по-добре ако имаш някаква форма го сложи да се пече във фурната. хляба не трябва да иде зян. пък впоследствие ще разучаваш машината   bouquet

# 411
Ми няма.Има една "програма за печене" която е с продължителност 10 мин и за нея пише "използва се за допичане на хляб и тестени изделия (когато са със светла кора или полусурови отвътре).

Аааа...и има една програма за печене на сладко.

# 412
  • София
Цитат на: баба Станислава link=topic=548891.msg17331077#msg17331077

трябват ти тренировки.
3-4 мин са много. за 1 мин.  трябва да се справяш

Нямам представа какво толкова му оформяте на тоя хляб. Значи аз го подхващам в контейнера (без да го вадя) от единия край стигам до едната бъркалка и я вадя. После правя същото от другия край, ако се налага отгоре го заглаждам и го оставям да си втаса и т.н.

Бонго за една минута бих искал да те помоля да се запишеш на видео за да се уверя как става номера.

# 413
Ми няма.Има една "програма за печене" която е с продължителност 10 мин и за нея пише "използва се за допичане на хляб и тестени изделия (когато са със светла кора или полусурови отвътре).
на тази програма с продължителност 10 мин не може ли да и добавиш още 50 -на бре ???  ако имаш стрелка "нагоре" или с знак +

# 414
Нямам представа какво толкова му оформяте на тоя хляб. Значи аз го подхващам в контейнера (без да го вадя) от единия край стигам до едната бъркалка и я вадя. После правя същото от другия край, ако се налага отгоре го заглаждам и го оставям да си втаса и т.н.

Бонго за една минута бих искал да те помоля да се запишеш на видео за да се уверя как става номера.
майсторе, хвърляш ме в дълбок размисъл  newsm78
колко му трябва да се извади тестото и бъркалките , да биеш 2-3 леки шамарчета на тестото като внимаваш да не го разхерметизираш  Laughing (да му не изкараш въздуха) ,лекичко да го поопънеш за да стане по-елипсовидна формата  и да го метнеш отново в контейнера ?
не съм засичал времето , но мисля че минута е много   chef

# 415
Въпреки всички перипетии хлебчето ми стана божественярско!
 bongo няма как да добавя още 50 мин затова я пусках отново и отново докато се изпече:)Страшно ти благодаря за цялата помощ и за рецептата-спазих я точно и всичко е супер!
 Но вече ще знам да не пипам копчетата докато съм пуснала програма:)

# 416
Въпреки всички перипетии хлебчето ми стана божественярско!
 bongo няма как да добавя още 50 мин затова я пусках отново и отново докато се изпече:)Страшно ти благодаря за цялата помощ и за рецептата-спазих я точно и всичко е супер!
 Но вече ще знам да не пипам копчетата докато съм пуснала програма:)

Със сигурност времето за печене от 10 мин може да се увеличи до час, така че прочети си внимателно пак в книжката, че то иначе ставаш оператор на копчето за пускане на машионата и цял час си висиш до нея.

# 417
Ами ще видя пак, но това за 10 минутното печене е програма за допичане и мисля, че не може да се увеличава.Аз не съм стояла цял час да цъкам копчето:)Пекох на една друга програма с кратко месене и после допичах с тази десет минутната като я пуснах 2 пъти.

# 418
[Със сигурност времето за печене от 10 мин може да се увеличи до час, така че прочети си внимателно пак в книжката, че то иначе ставаш оператор на копчето за пускане на машионата и цял час си висиш до нея.
спокойно - времето учи  hahaha
сега меракът е на преден план   bouquet

# 419
Ами ще видя пак, но това за 10 минутното печене е програма за допичане и мисля, че не може да се увеличава.Аз не съм стояла цял час да цъкам копчето:)Пекох на една друга програма с кратко месене и после допичах с тази десет минутната като я пуснах 2 пъти.
важното е какъв е крайният резултат все пак.
не трябва да има провали  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт