ТРЕТИ клас, уч. 2010/2011 г. - 2

• 38 624
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И аз. А и писах, че не се гордея с това.

# 406
И аз. А и писах, че не се гордея с това.

Hug

# 407
Здравейте! Последните дни нямам време да пиша, но днес успях да ви изчета.
 Няколко странички назад една майка се интересува за състезанията за трети клас. Искам да споделя разочарованието си от провежданите състезания на СБНУ. По специално за последното проведено - " Аз, природата и светът ". В деня на проведеното състезание, синът ми ми каза, че се е справил и е доволен от себе си. След няколко дни в сайта на Начално образование една учителка беше публикувала теста / въпросите / и детето пред мен ги реши отново. Моята изненада дойде в деня, в който видях резултатите и се оказа, че всички деца, участващи от двете училища, които се представят добре на тези състезания, са с по 44 точки, от  възможно максимален брой точки 50. Стана ми странно, че няма нито едно дете, което се е представило добре. Едва на петия ден след неколкократни запитвания, разговор по телефона със СБНУ, резултатите бяха поправени. Когато попитах СБНУ чия е била грешката, не ми дадоха отговор. Миналата година също бяха допуснали технически грешки при " Аз и числата ". Все пак тук се касае за желанието на детето и стимула му да участва в този вид състезания. Да не забравяме, че и всяко явяване по отделните предмети на състезанията се заплаща такса от 6 лв.

# 408
Всъщност какви са критериите за оценка на това състезание на СБНУ?

# 409
Всъщност какви са критериите за оценка на това състезание на СБНУ?
Всяка задача идва с критерии за оценяване от организаторите и няма място за тълкуване от страна на проверяващите.

# 410
Не става въпрос за тълкуване. Въпросът е дали има като в математическите състезания- тази задача- толкова точки. Прибира се детето, проверяваме и определяме точките. Иначе въпросите и отговорите така са направени, че няма какво да се тълкува. Или е вярно, или не.

Ние днес за пореден път сме единствени без грешка по български. Това, разбира се, ме радва. Но от друга страна за какво ниво говорим. Къде е конкуренцията. Нашият си лежи на това, че е най- добър и не си дава много зор. А това не ми харесва особено.

# 411
АнМари,как е Дияна?Срещна ли се с другото дете?
Синът ми е впечатлен от "Лешникотрошачката" !
Хубаво е да ги водят,а да престанат да идват по двама клоуна в училище
и да объркват представите на децата за театър.
От днес сме в тет.N 2 по БЕЛ и което е хубаво - пише без грешки,но грозно.

# 412
  • Някъде в търсене ............
Днес правили тест по ЧО и има 6=, а вчера ми донесе 4 по математика , побеснях. Такива глупави грешки от недоглеждане е направила че нямам думи Thinking
Днес са правили и тест по бълг. , каза че се е справила,  но ще видим накрая.

# 413
Не става въпрос за тълкуване. Въпросът е дали има като в математическите състезания- тази задача- толкова точки. Прибира се детето, проверяваме и определяме точките. Иначе въпросите и отговорите така са направени, че няма какво да се тълкува. Или е вярно, или не.
Да, всяка задача носи определен брой точки, който не е еднакъв за всички задачи. За съжаление критериите за оценяване не се оповестяват в мрежата, но пък можете да ги поискате от проверяващите ( дали ще ви ги дадат е отделен въпрос  Mr. Green).
Възможно е дете с една сгрешена задача да получи по-малък брой точки от дете с повече сгрешени, заради различната им тежест.
Като цяло тези състезания са по-скоро за отбиване на номера. Моят син още си чака грамотите от миналата година и  не е единственият. Познайте дали тази година се записа за участие.
Освен това грешките са често явление. Миналата година в състезанието по английски за трети клас беше включена задача, носеща 12 точки ( мисля, че и там максимумът е 50 ) от материала за ... четвърти клас. Не че децата биха се затруднили особено да изброят месеците в годината, но точно СБНУ претендират, че техните състезания се базират на изучения в училище материал.

# 414
"Като цяло тези състезания са по-скоро за отбиване на номера. " Дидева, съгласна съм с теб. Само да допълня, че имаше проведени разговори по телефона с организаторите от областния град и София. В крайна сметка едните прехвърляха вината на другите. И моето дете няма повече да участва в състезанията организирани от СБНУ, въпреки голямото му желание да се явява на състезания.

# 415
  • нейде там, където ....
Ние участвахме в състезанията, организирани от СБНУ само в първи клас. "Аз и числата" беше в нашето училище, за "Аз и буквите" ходихме в друго училище в квартала. Грамота получи само от второто състезание. Класира се за националния кръг, като и от там имаше максимален брой точки, но така и не стигнахме до другото училище за грамотата и наградата от него. Въпросите и задачите бяха много лесни и доста деца имаха максимален брой точки.

# 416
Здравейте! Последните дни нямам време да пиша, но днес успях да ви изчета.
 Няколко странички назад една майка се интересува за състезанията за трети клас. Искам да споделя разочарованието си от провежданите състезания на СБНУ. По специално за последното проведено - " Аз, природата и светът ". В деня на проведеното състезание, синът ми ми каза, че се е справил и е доволен от себе си. След няколко дни в сайта на Начално образование една учителка беше публикувала теста / въпросите / и детето пред мен ги реши отново. Моята изненада дойде в деня, в който видях резултатите и се оказа, че всички деца, участващи от двете училища, които се представят добре на тези състезания, са с по 44 точки, от  възможно максимален брой точки 50. Стана ми странно, че няма нито едно дете, което се е представило добре. Едва на петия ден след неколкократни запитвания, разговор по телефона със СБНУ, резултатите бяха поправени. Когато попитах СБНУ чия е била грешката, не ми дадоха отговор. Миналата година също бяха допуснали технически грешки при " Аз и числата ". Все пак тук се касае за желанието на детето и стимула му да участва в този вид състезания. Да не забравяме, че и всяко явяване по отделните предмети на състезанията се заплаща такса от 6 лв.
И при нас нещата  бяха по същият начин. Оказа се че синът ми е объркал само една задача - говоря за  тези от 3 клас №5 при, което му отнемат 6 точки. И още нещо- въпросът е за самостойно и несамостойно хранене, в  учебника на Булвест - определения за това НЯМА!
рАЗОЧАРОВАНИ СМЕ СЪЩО- НО НЕ УСПЯХ ДА УБЕДЯ СИНЪТ МИ, ЧЕ Е  БЕЗСМИСЛЕННО ДА УЧАСТВА ПО НАТАТЪК.

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 22:25 от ogan1

# 417
Вярно е,че в учебника на Булвест никъде не се обясняват термините "самостойно" и "несамостойно" хранене!Моят син се е досетил какво би означавало.Наистина този въпрос най-много го е затруднил.Не е редно да се дават въпроси,които децата не са учили #Crazy
Иначе синът ми е с пълен брой точки,но ако СБНУ така продължават да изненадват децата на тестовете,то вероятно много деца ще се откажат да участват по-нататък!

# 418
В блога на началните учители имаше множество критики към организаторите по отношение на това, че изготвят тестовете единствено на база на учебниците на " Просвета". Критики от учители, не от родители. Писах няколко поста по-нагоре, че дори бяха дали въпроси от материала за по-горен клас. Жалкото в случая е, че извън тези състезания почти не се организират сериозни надпревари по друго освен по математика и децата, които са добри в други области трудно намират къде да премерят сили с връстниците си.

# 419
Да, така е, Дидева. Детето ми има огромно желание да се явява на подобен вид състезания, но за съжаление няма такива.

Общи условия

Активация на акаунт