ТРЕТИ клас, уч. 2010/2011 г. - 2

• 38 614
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
И при Деяна има състезание по математика на 27.1.Не е поискала да се запише и госпожата казала,че е за резерва. Laughing.Щяла да представя класа по български и английски,като имало състезания. Mr. Green
Трети ден пише едно домашно по английски от понеделник.Първият ден успя да напише едва 12 страници в тетрадката #Crazy.Домашното е препис на думите от съдържанието отзад в учебника, 8 урока,по 2 реда.То лошо няма де,ама има домашно и по другите предмети и като е така наведнъж,си е зор.Ама като е забравила ,че това домашно  е за ваканцията...
Нашата госпожа пише 5 за 2 правописни грешки, само ако е диктовка.Мисля,че това е правилно.

# 376
Нищо не казвате за костенурките - лампички!Толкова много се коментираше.
Имате ли от тях?Доволни ли сте?

# 377
  • Варна
Нищо не казвате за костенурките - лампички!Толкова много се коментираше.
Имате ли от тях?Доволни ли сте?
Нашата пристигна. Аз съм доволна. Петьо също много я хареса.  Peace Звездичките и Луната се отразяват на стените и тавана и е много красиво. Свети в 3 различни цвята и след 45 мин. изгасва сама.

# 378
Браво!Радвам се! Със здраве да си я ползвате!

# 379
Темата ни отишла на 2 страница,никой нищо не споделя !
Утре ще ходят на "Лешникотрошачката" в Музикалния театър -
първото смислено мероприятие за тази година.
Имах желание и аз да го посетя,но ме отмениха.
Защо това не стане практика един път месечно да ги водят на театър,музей?
И нас биха отменили ,а и за децата ще е интересно и разнообразно.

# 380
  • София
И аз бих искала да ги водят на такива места,а не да им организират на място и то с рекламна цел.

Иначе при нас нищо интересно-училище ,английски ,таекуондо,домашни.За състезание не са им казвали нищо.Миналата година пита,но не организираха.През ваканцията свикнаха да си лягат късно и да си поспиват сутрин и сега дребното не може да стане за градина(а винаги си е ставал преди 8 ),а от другия месец Росен минава 1ва смяна и незнам как ще се става всяка сутрин в 7ч.Сигурно трябва да се организираме да си лягаме по-рано,но някак си все не успявам преди 22,30. Rolling Eyes

# 381
  • ГОре на черешата...
Тази практика с театрите при нас е в градината - на месец по 1 им гостува.
За учениците обаче няма...града ни е малък, та театър я има 5 пъти в годината - я не Confused.
Днес ще правят контролно върху целия исторически раздел по ЧО, ще докладвам какво е свършил.

# 382
  • Варна
Днес за час на класа имат да намерят информация за зимните празници.
Театри имахме в градината и в първи клас редовно, сега много рядко 1-2 в годината.
Аз също искам да ги водят по такива места , а не да идват в училище.

Новото при нас е, че ще се записваме на айкидо. В събота ходи за пръв път и много му хареса днес пак ще ходи  вече официално дет` се вика Laughing.

# 383
  • София
И в градината имат отделно такива театри,но поне са истински,а в училище са с рекламна цел.На Аквафреш,Елгидиум,Клоран и др.Театър и някаква игра с награди и им раздават рекламни материали и мостри.
На Росен в неделя му разпечатах такъв тест по ЧО ,от материалите за 3клас, които Дидева беше качила,по много предмети и се справи добре с 2 грешки на 19 въпроса.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 11:43 от liani

# 384
  • София
Дияна не ги водят на театри. В градината имаха доста.

don domat, празниците са доста.
Януари: кукерски фестивал „Старчевата”, Разлог;  Обичай Бабугеруване (обичай с маски), Симитли; Пеене на пръстените гр. Пирдоп; Зимни сватби в с. Рибново; Ашуре в с. Вълкосел; Деведжиите в с. Лесново (обичай с маски); Джама̀л (фолклорен обичай от цикъла на кукерските игри); Топеница в с. Габра (Топеницата или Топенето на невести е местен обичай); Къпане на зетьове в с. Алваново; Кукерски карнавал в с. Нова Ловча; Бабинден; Сурова; Народен обичай „Къпачи”; гр. Кула

Февруари: Пресъздаване на народен обичай „Джамала”, с. Габер; Общински празник на кукерите; с. Кайнарджа;  "Ората копата" в с. Витановци; маскарадните игри, с. Камен; Панаир на виното, село Илинденци; Трифон Зарезан;

Март: Тодоровден; Олелии в с. Садина (палене на огньове на Сирни  Заговезни); Сирни заговезни; Ортаници в с. Мирково (кукерски празник); Сирница в с. Челопеч; Невруз в с. Жижево

Декември: Никулден; Празник на младото червено вино, гр.Сандански

и т.н.

# 385
Лиани,къде тренира Росен?Доволни ли сте ?

# 386
  • нейде там, където ....
Изпуснала съм опита с хляба и лимона - трябва ни за петък. Добре, че споделихте тук за резултатите. И без това няма къде да го сложа в нас.
Писахме някакво домашно за Казанлъшката гробница, макар в учебника да няма нещо конкретно за нея и си търсихме с чичко гугъл. Обмислям да напишем нещо като разказче-описание с няколко снимки. Идеята ми е да напише няколко такива за различни места в страната и после да отидем някоя събота или неделя до там. Той ще ни е екскурзовод.
Театри не са идвали в училище, нито са ги водили някъде. Освен на МакДоналдс преди Коледа, за да се налудуват там, вместо в класната стая. Но и не държа да им организират от училище. Сигурно би било след часовете, което значи да се промени цялата програма не само на ученика, а и нашата.

# 387
  • София
jd, аз събирах преди време инфо за 100те национални обекта. Но сайта, който направихме леко падна.
Ще изръчкам съпруга ми да го ъпне и ще споделя това, което успях да посъбера.

# 388
  • ГОре на черешата...
Моичкият се прибира на обяд и от вратата - "Мамоооо, изненада - 3 шестици". Отивам аз и нашият зацепва, че бележникът не е в ръцете му. Носел го, милият, да ми го покаже, ама нали с ръкавици, а бележникът - с найлоново облекло, не усетил кога го изпуснал.
Върна се да го търси /добре, че живеем на 100 м от училището/, връща се и реве - няма го. Бре, викам си, кога свариха да го намерят и да го вземат. Обличам се аз, отивам в училище - той на кабинката на портиера Laughing. Нашият стигнал до входа ама не влязъл вътре...детски му работи, тъкмо мислех, че ще се прави нов бележник.
Каза, че се справил по ЧО, ще видим.

# 389
  • София
Писах и се изтрих.
Дияна ме излъга. Набих я. Такъв бой скоро не е яла. И я набих, заради друго дете.

Общи условия

Активация на акаунт