Идеи за бизнес - 11

• 76 860
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
Каспър, успех и от мен  Peace Simple Smile

# 736
Успех и от мен и като тръгне , подай топката към Варна, щом трябват и други градове  Simple Smile.

# 737
  • София
Каспър, черна завист ме гризе, че си измислила нещо, дето никой не го е измислил досега. И аз искам, ма не ми се получава. Ако ме осени някое прозрение, цяла сюрия народ се изрежда да ме погледне съжалително, да ме потупа съчувствено по рамото и да съжали мъжа ми, че пак ще е финансова жертва на жената-с-твърде-много-свободно-време-за-глупости. Mr. Green
Така приключват моите идеи. Laughing
Не че досега е имало и една, дето да е върховна сама по себе си, де, ама вече и такива не ме спохождат. Crazy

# 738
И аз искам, ма не ми се получава.
Из крохотных мгновений соткан дождь
Течет с небес вода обыкновенная
И ты порой почти полжизни ждешь
Когда оно придет - твое мгновение.

Ще дойде, Клонче, ще дойде:)

# 739
  • София
Усмихна ме Hug

# 740
Пак ли сте джвакали нечий ентусиазъм? Добре, че съм го изпуснала.
Каспър, черна завист ме гризе, че си измислила нещо, дето никой не го е измислил досега. И аз искам, ма не ми се получава.
Ами за завиждане си е.  Няма идея в света, за която в момента да не мислят поне още 10 души. Няма такова нещо. Въпросът е в реализацията. Колко от тях ще имат топките да я реализират.
Каспър, виждам, че дава индикации да е и от вторите.

Ако ме осени някое прозрение, цяла сюрия народ се изрежда да ме погледне съжалително, да ме потупа съчувствено по рамото и да съжали мъжа ми, че пак ще е финансова жертва на жената-с-твърде-много-свободно-време-за-глупости. Mr. Green
И това е напълно в реда на нещата.  Масата не обича напредничавите.
Най-важна е подкрепата на семейството, ако  там всичко е ОК можеш да покоряваш върхове. На мен това ми липсва, например. Мен всички ме насърчават. Освен главата на с-вото, което очевидно е силно притеснено да не му иззема  поста.   Mr. Green

# 741
  • София
Главата на семейството, викаш...
Нещо за гилотина ми се мотае на мен... Mr. Green

# 742
  • Бургас
Каспър, черна завист ме гризе, че си измислила нещо, дето никой не го е измислил досега. И аз искам, ма не ми се получава. Ако ме осени някое прозрение, цяла сюрия народ се изрежда да ме погледне съжалително, да ме потупа съчувствено по рамото и да съжали мъжа ми, че пак ще е финансова жертва на жената-с-твърде-много-свободно-време-за-глупости. Mr. Green
Не че досега е имало и една, дето да е върховна сама по себе си, де, ама вече и такива не ме спохождат. Crazy
LaughingРазсмя ме.
Аз пък последната си 'блестяща' идея взех , че я осъществих. Само мъж ми ме подкрепи след една дълга битка с него Mr. Green...мда... нямаше избор човека. Сега цялото ни обкръжение ме подкрепя, но пък аз взех да се чудя до колко е била 'блестяща', за това времето ще покаже...

Масата не обича напредничавите.

Така е, най-обичам съжалителния поглед който ми мятат от време на време.

Каспър, успех!

# 743
Успех,Каспър!

# 744
Още си спомням как, когато бях на 20, исках да правя нещо за себе си. Тогава цялата рода скочи срещу мен да не се занимавам с подобни рискове, които са за мошеници. Ние сме си семейство, в което всички са на държавна работа и нямало как да успея - нито съм научена, нито има кой да помага. Е, след 10 години се захванахме с мъжа ми. Той също е от такова семейство /30 години цялото семейство в една печатница/ и майка му го подпитваше дали нямало да си намери пак работа. Добре че си стъпихме на краката след първата година, та проумяха, че можем да се издържаме сами.  Mr. Green

Ето ви в тази връзка идея - училище за предприемачи. Частна школа или практически обучения. В момента се провеждат start up конференции и събития, за да се свързват фондовете за рисков капитал и бизнес ангелите с млади предприемачи, но има толкова още да се прави. Идеята не е никак уникална и това е добре, защото може да се черпи опит от подобни училища и школи в чужбина.

# 745
Благодаря за пожеланията!
Да, идеята е нищо без правилна реализация.
Имам един любим цитат от любим филм Жега - Информацията лети във въздуха, просто трябва да знаеш как да протегнеш ръка и да я хванеш.
Тръгнахме от едно нещо, обърнахме света да го проучим и това изкочи докато търсехме другото... Проучихме го и разбрахме, че наистина е много добро.
Но до реализацията му има още доста време. Стискайте палци!
Отново благодаря за подкрепата!

# 746
Писала съм и преди тук. Аз съм от хората, които биха могли и цял живот да си бъдат служители. Струваше ми се съвсем удобно - взимаш си заплата, не се тревожиш за нищо след работа. Постепенно обаче почнах да осъзнавам, че като служител няма какво особено да постигна. А ми вървят продажбите, каквото и да съм продавала, винаги ми се случваха най-добрите сделки,  някакъв късмет, предполагам. Мъжът ми не е бил служител нито 1 ден от живота си, изобщо не знае какво е това. Години наред ми опяваше да се заема с нещо свое, а аз - не, добре си ми е така.  Crazy Е, просто дойдох на неговия акъл в един момент. Тоест при мен имаше голяма подкрепа точно в семейството. Иначе като започнах, дълго време ми се обаждаха приятелки да ми кажат, че еди коя си фирма търси хора с английски, да се явявам там и да не се правя, че ще чакам на "бизнеса си". Никой не ми е предначертавал светло бъдеще, даже си ми казваха, че не е за мен, да се отказвам навреме. То че има трудни моменти, има, но добре че не ги послушах. А и ако бях останала да си работя като служител, нямаше да се навия да родя три деца. Дори и само заради това си струваше риска Simple Smile Peace

# 747
  • На морето!
Каспър,и от мен имаш стиснати палци и позитивна енергия. Успех   bouquet

# 748
Здравейте!
 Тъй като преди известно време тук първо се похвалих-дължа обяснение.
 Аз съм жената с мартеничките, към които верига хипермаркети проявиха интерес.
 Е нямаше такава радост. До тук с радостта.Хората предложиха прилични условия, аз трябваше да отговоря с подписването на договор, който включваше договорени предварително бройки.
 Междувременно разпращах мейли към управата на хотели, организации, интернет магазини, безплатни обяви, дори пуснах обява в Продавалника...И изведнъж, още към 10 февруаре продадох наличните си бройки. Не бяха много, почнах да ги правя през януари-уж за проба.
 От тогава до сега интереса към мартеничките ми е огромен, не смогвам да отделя наличност, която да продавам на улицата в края на февруари. На хипермаркета любезно, и много виновно отказах, под предлог, че условията не ме устройват-изобщо нямаше да мога да осигуря договорените количества, реших да съм лоялна пред тях и честна пред себе си.
 Доволна съм, щастлива съм от моите мартенички, но не спирам да съжалявам за пропуснатите възможности.
 Покрай мартениците ми клиентите видяха и другите неща ,които правя, и така за 10-15 дена направих това, което се опитвам да направя от една година-имам заявки и за другите си неща, които отложих за след 1-ви март със съгласието на клиентите.
 Пишем си тук, ръфаме се понякога, ама дали не е крайно време да си повярваме?!

# 749
Аз пък малко негативно да се изкажа, може би не съвсем на място след каспър и Тиха Вода, за които на-искрено се радвам. Но, напоследък често ми се случва и затова го споделям тук. Поредния шеф на фирма, с която имаме взаимоотношения е починал... Случва се доста често - инфаркт на хора на по 45 години... Една колежка пък беше на 30 и просто работеше във фирма конкурентна на нашата, но теглеше всичко милата от поне 10 години. та в този ред на мисли, аз поне не съм човек, които може да е непукист и да каже не ми пука, особено пък когато става въпрос на нещо твое... но ми се струва, че с този ритъм на живот нещата не са на добре... за мен това е голям недостатък на бизнеса, вие как борите стреса?

Общи условия

Активация на акаунт