ДА СИ РАЗТЪЛКУВАМЕ СЪНЯ - 3

• 118 780
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Я някой веднага да казва, на 9ия ден правеше ли се нещо?
Ами майка ми и баща ми са ходили на църкав.Живеят в провинцията.
А аз улисана в ежедневието покрай децата, даже бях забравила. Cry
Сигурно затова съм я сънувала.
Значи на 9ия ден точно се ходи на църква, така ли да го разбирам? Знам, че преди 40 да се изнесат, имаше и други "ритуали", но не мога да кажа точно на кои дни. Ако е било 9ия, то това е причината и според мен, да я сънуваш точно тогава.
Говорих с мама и тя каза ,че  на село ходели на църква и палели свещ на 9, 20 и на 40. Сигурно затова.

# 616
Тя, запали свещичка на другите дни, дори да не можеш да отидеш Hug
С разхвърляните дрехи не мога да помагам извън контекста на съня, но може да са свързани с това, че трябва да се сложи ред, или се иска ред, но не се постига.

# 617
С разхвърляните дрехи не мога да помагам извън контекста на съня, но може да са свързани с това, че трябва да се сложи ред, или се иска ред, но не се постига.
Отидох на църква на 40. Hug

# 618

това е съня - разхвърляни дрехи и като се замисля си права...  bouquet

# 619
  • София
Честита Баба Марта, момичета.

От съседна тема дочух, че тук си помагате в разтълкуването на сънища и ви идвам на гости с питанка.
Обикновено имам доста странни сънища /както повечето хора, вероятно/, но по-контретно 2 ме вълнуват.
Много чето сънувам тоалетни! Ей, това не е нормално, казвам ви. Тоалетни във всякаква форма, вид и образ. И не винаги ги използвам, а просто ей така... Дали пък всяка нощ не м се ходи до там?Simple Smile
Другото странно е: онази вечер сънувах поредната щуротия свързана с каране на ски, едно куче се пързаляше от заснежен покрив на друг, после тичаше обратно, за да си играе, а аз щях да ходя на хижа с познати. По пътя срещнахме 3 момчета, едното, от които ме погледна и ми каза: "Здрасти, аз съм Боби от "Медина-Мед". След секунда на размисъл го прегърнах преструвайки се, че го познавам, защото изобщо не можех да се сетя кой е, а той явно ме познаваше. Накой на някого беше звънял по телефона, не помня точно. И една от приятелките за хижата ми каза да го поканя с нас, видяла колко ми се иска да дойде.

Това е сънят. Аз този момък не го познавам, но чухнах в нета и се оказа, че има такава фирма... и се занимава с губи:) - точно място за мъже. Една приятелка ме посъветва да ходя да го тървя там, ама бива ли една уважаваща се мома да постъпва така:)
Кажете сега мненията си:)

# 620
тази нощ сънувах,че намерих часовник,всъщност беше на някого,но той го беше забравил.до края на съня промених вида на часовника няколко пъти.първо беше бял,после син.също така човека на когото беше часовника се появяваше постоянно в съня ми.не знам какво може да означава.вие какво мислите?

# 621
Включвам се и аз по темата.Сънувам невероятни неща,чак се чудя откъде ми идват изобщо,голяма част след това не ги помня,но някои просто са уникални,даже безумни  smile3506 Преди търсех отговор в разни съновници,но според мен не може да се тълкуват чрез тях,а човек сам трябва да ги разгадае.В повечето случаи са плод на наши вътрешни тревоги и напрегнати мисли,въпреки че отричаме и твърдим,че тези неща-хора,фактори или събития от нашия живот сме ги забравили,преодолели и не се сещаме за тях-факт,че те са част на нашето подсъзнание и чрез сънищата напомнят за себе си. newsm10

# 622
Честита Баба Марта Simple Smile

Abigail, или много ти се ходи на тоалетна, или има нещо, от което трябва да се отървеш  Peace
Вторият сън ми е доста интересен. А имаш ли приятелка, която например е трябвало да те запознае с някого? Може този някого да се окаже от съответната фирма.

За часовника ще трябва да помисля  Peace

# 623
  • София
Pure Adoration, и аз така си мислех за тоалетните;)))
по принцип в момента съм в болнични у дома, а иначе съм в ... емоционален застой, да го наречем, вероятно затова ми се въртят такива картини в главата:) Като си стоя у нас освен кейбългай не виждам кой друг може да ме намери:(

# 624
  • Стара Загора
Здравейте момичета! Сънувам сънища, от които се страхувам, защото знам, че са направо пророчески. Това ми се случва няколко пъти вече - няколко дни преди да почине мой близък, аз сънувам сън, след който вече знам, че някой ще умре - така се случи преди много години, когато почина дядо, после миналата година, когато почина татко,после 40 дена по-късно, няколко дена преди да почине свекър ми пак сънувах такъв сън.... а последния такъв сън, който сънувах, беше в края на януари - началото на февруари...Нямах представа за кого се отнася съня ми, само знаех, че някой ще умре...И ето -  на 8 февруари тази година, съвсем внезапно, мама почина...Тези сънища направо ме разбиват. За последната една година сънувам три такива пророчески съня и трима души, които са ми от най-близките, починаха.
Сънувала съм и починалите си роднини...След всеки сън съм знаела за какво точно се отнася съня, защо ми се присънва и какво се иска от мен...Пиша ви всичко това, защото тази вечер пак сънувах майка и съм още под впечатление на това.
Искам да ви кажа само да вярвате на сънищата си...Разберете, че няма нищо случайно на този свят, а точно сънищата никога не са случайни. Никой не може да даде задоволително научно обяснение защо хората сънуват, а още повече пък защо са такива сънищата им. Това е така, защото някои неща не подлежат на обяснение...защото това са неща, които не могат да бъдат обяснени с нашите възприятия. Аз вярвам, че душата наистина пътува в съня си и че се среща с душите, които сънуваме - независимо дали са живи или починали. Вярвам също, че смъртта далеч не е края на всичко, животът на душата не приключва с нея. Иначе просто всичко това, целия ни живот, не би имало смисъл...

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 11:50 от Евва

# 625
Евва, много странно...откъде знаеш какво се иска от теб и защо ти се присънва? Аз веднъж съм сънувала такъв сън, но така и не успях да си отговоря какво значи и защо го сънувам, чак докато не се случи, каквото имаше да се случва, а и до днес не съм напълно наясно за всичко от съня. Странно ми е, че всичко разбираш, как става така? Rolling Eyes

# 626
  • Стара Загора
Ами знам...Сънищата ми са такива...Дядо почина преди много години в болницата, защото беше с тежки изгаряния. Няколко дни преди да почине, го сънувам, че е увит само с един чаршаф, без други дрехи, паднал е в един гроб и ме моли да му помогна да излезе. На следващия ден след този сън отидох в болницата да го видя и той беше по същия начин, както беше в съня ми - увит в чаршаф, без други дрехи /заради изгарянията не можеха да му сложат дрехи/ и като ме видя, протегна ръка към мен...Тогава бях на 18 години. Много се разстроих и излязох от стаята. Знаех, че той ще почине.

Миналата година, няколко дни преди баща ми да почине, сънувах следния сън: търся зъболекар със съпруга си. Съпруга ми ме води до някакъв блок и ми показва колко много табелки на зъболекари има. Особеното беше, че табелките не бяха поставени на сградата, а бяха забити в земята. До блока имаше някакъв парк и там видях много жени, които се суетяха около някаква маса, пълна с неща, които те бяха донесли - сладки, вафли и др.
Тогава също знаех, че някой ще умре - проблемите със зъбите означават смърт. Табелките на зъболекарите, забити в земята, приличаха на надгробните паметници с имената. Паркът предполагам, че е означавал самото гробище, а жените, които се суетяха около масата - раздаването за мъртвите.

Свекър ми почина 43 дни след баща ми. Той беше в болницата. Няколко дни преди да почине сънувам огромна жълта змия в кухнята си. Аз я гоня и се мъча да я убия, но не мога. Свекър ми почина няколко дни след това, защото жлъчката му е отказала /тогава хората прижълтяват/.

Няколко дни преди да почине майка сънувах следния сън: аз съм в една мръсна тоалетна с малкия си син и се гледам в едно огледало. Липсват ми предни зъби и плюя кръв. В съня ми ми се мярна числото 4. След този сън знаех, че отново някой ще умре, но не знаех кой. Изобщо не мислех, че ще е майка /майка ми почина внезапно/. По-скоро мислех, че е нещо за мен или за детето. Но ето какво означава съня ми: липсващи предни зъби са смърт на много близък човек. Кръвта, която плюех, символизира кръвната връзка, която имах с майка си. Огледалото е за това, защото дъщерите винаги са отражение на майките си. А малкият ми син беше в съня ми, защото е кръстен на майка ми. Майка почина няколко дни по-късно и я погребахме на 4-ия ден от смъртта й.

Сънувала съм и мъртвите си роднини...Бях студентка, когато баба почина. Няколко месеца след това имах много тежка сесия и трябваше много да уча. Бях заспала и сънувах, че баба плаче. Събудих се и веднага пред погледа ми попадна един календар на стената в квартирата ми. Поглеждайки календара, видях, че в този ден се навършват точно 6 месеца от смъртта й. Обадих се веднага на майка и се оказа, че тя, покрай проблемите, които имаше тогава, е забравила да й раздаде. И ето - баба ми се явяваше в съня ми и плачеше, че сме я забравили. Разбира се, тогава веднага поправихме този пропуск.

Сега като се замисля, много често сънувах баба...Много често идваше в съня ми да си поговорим и после просто изчезваше...Аз я виках в съня си, молех я да се върне, но тя винаги си тръгваше внезапно. Сега вече знам, че е по-добре, когато сънуваш мъртвите, те да не идват при тебе, когато ги викаш.

Сънувах и татко, когато почина. А съвсем скоро сънувах сън, от който скочих в 2 часа през нощта, цялата обляна в пот. Сънувах, че трябва да правя помен 40 дни, но не на майка / нейния предстои сега през март/, а на татко /а татко почина преди година/. Сънувах, че съм забравила за помена. Влизам в нещо като заведение и там виждам приятели на майка и татко, които седят вътре и пият червено вино. Странното беше, че аз не познавах никой там, и че това бяха млади хора, които реално няма как да са им семейни приятели, защото са по-близо да възрастта на децата им. Та тези хора ми казаха, че трябва непременно да раздам хляб и че трябва също така да облека някой за помена за 40-ия ден /когато някой почине, има обичай на 40-ия ден да се облече с всичко необходимо някой близък приятел или роднина на човека, който е починал/. В съня си тръгнах и намерих една хлебарница, където хлебаря ми даде един цял хляб и един наполовина начупен. Нямаше на кого да раздам, затова раздадох на самия хлебар. Сънувах, че вървя по улиците и чупя този хляб и раздавам на който видя. А по улиците се изливаше потоп от вода /всичко беше под вода/, но някакси мен това не ме засегна. Вървях и стигнах до дома на родителите си. Влязох в кухнята и видях татко на терасата нещо работеше. Извиках го да дойде при мен. А той ми каза, че ей-сега идва, след което просто изчезна.
Ето, този сън е ясен: още на следващия ден раздадох хляб, вино и вода на хора, които родителите ми не познаваха /както в съня си раздавах на непознати хора/. Раздадох и за двамата /затова хляба в съня ми беше един цял и един наполовина начупен - за да раздам за майка повечето, но да не забравям и татко/. А сега имам уговорка през тази седмица с една братовчедка на майка ми, с която ще се разходим по магазините и която ще облека за помена на майка. Така че това се поиска от мен, това и правя.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 11:55 от Евва

# 627
  • Стара Загора
Нека да ви кажа какво сънувах и тази нощ...но първо малко "предистория". От няколко месеца много се запалих от приложни изкуства и вчера поканих една художничка вкъщи, която исках да ми обясни някои неща за рисуването. Помолих големия ми син да ми даде акварелните си боички и блокче за рисуване, за да може жената да ми покаже нещата, които ме интересуваха, как се правят.
На мойто дете пък му се "откъснаха" от сърцето само два блокови листа /въпреки че миналата седмица му купих няколко блока/...Както и да е де...и те свършиха работа. Помислих си, че май ще се наложи да си купя собствени акварелни боички, за да не вземам на детето...И ето:

Тая нощ сънувам майка, че е взела няколко блока за рисуване и различни материали за рисуване и ми ги дава. Сякаш е усетила недостиг на тия неща, разбрала е, че в момента аз ги нямам, а имам нужда от тях и ми ги носи. Тълкувам също така съня си и като знак на одобрение от нейна страна относно моите хобита. Ето, тя насърчава заниманието ми като ми носи материалите, от които имам нужда.
Това, което съм разбрала от моите сънища е, че когато мъртвите ти носят нещо, е на добро. Лошо е, ако искат нещо от тебе. Веднъж бях сънувала татко, след като почина, че ми иска чаша вода.И ето, майка почина. Незнам дали има връзка, но това се случи. Казват, че когато починалите искат нещо, значи те идват за някой. Всъщност това, което действително искат и за което са дошли, е човек, на когото му предстои да почине. Много често ние не знаем за кого се отнася този сън и това ни хвърля в паника. Аз специално съм като на тръни. Имала съм моменти, в които съм се страхувала да заспя, за да не сънувам нещо такова.
Но затова ви казвам, от собствения си опит - добър или лош...Вярвайте на сънищата си! Вярвайте на усещанията си, които имате от този сън на следващия ден! Опитвайте се сами да разтълкувате сънищата си и ще разберете, че те са болезнено точни...Че нито един фрагмент от съня ви не е там случайно, че всичко е символика, но има дълбок смисъл.
Казват, че съня е една малка смърт. Сигурна съм, че това е така...Сънят е нещо, неподлежащо на контрол, което се случва, независимо дали го искаме или не. Това е като една среща на улицата. И на улицата не можеш да контролираш кой ще срещнеш, нали? Само че посредством съня, който в моя пример е улицата, се срещат душите на хората...И няма значение дали човека, който си сънувал, е жив или умрял, защото тази дефиниция "живот" и "смърт" просто не важи за душите. Това е важно само за физическите измерения. А съня е една възможност това "препятствие" между живи и починали да бъде преодоляно и те отново да се срещнат. Силно ми се иска да вярвам, че това наистина е така!

# 628
Много интересно разказваш и звучи много логично, обаче от моя опит сякаш не е така....преди години много често сънувах един и същи сън със зъбите. Пада ми един зъб и буквално повлича останалите със себе си, като домино. И като погледна, половината ми зъби изпадали в ръката ми, или на масата...някъде...Не знаех тогава, че значи смърт, пък и никой близък не почина. По-късно този сън изчезна.
Сънувах понякога и друг повтарящ се сън. Вървя по улицата и изведнъж приижда отнякъде вода, не мога да премина и тръгвам по разни обиколни пътища, за да стигна там, закъдето съм тръгнала, но където и да вървя все водата ме спира и все повече трябва да обикалям, докато се събудя. И този сън престана, без да разбера нищо.
Сънувам и починали близки. Например дядо ми, на когото съм кръстена, най-често. Когато го сънувам знам, че предстои да се разболея или някой у дома да боледува. Винаги след съня се разболявам и затова съм го забелязала. Сънувам понякога и други близки, но не знам какво означават сънищата, не търся и тълкуване. Смятам, че не са пророчески тези сънища и затова не им обръщам внимание, пък и като не се случва нищо, не знам какво да мисля, освен че нямат значение... Rolling Eyes Или може би просто не ги разбирам... Tired
А пророческите сънища ги намирам за много сложни, напълно неразгадаеми. И се чудя какво им е предназначението, като едва ли някой ще разтълкува събитието преди да се случи, пък и няма как да се избегне. Какъв им е смисълът тогава? Thinking

# 629
  • Варна
Здравейте. Няколко пъти, включително и снощи сънувам......... че съм изневерила на мъжа си - не сънувам изневярата, или някой друг мъж, а само усещам чувството на вина и гузна съвест и се чудя как да му кажа или да прикрия следите. Имаме хубава връзка, няма такива случки на яве нито от моя, нито от негова страна. Не знам защо толкова упорито ме преследва този кошмар. Някой има ли обяснение?! В съновниците чета, че е свързно със ядове и загуба на пари, но тези неща са във всеки бизнес днес, а сънят е толкова реален и плашещ...

Общи условия

Активация на акаунт