проба манту

• 2 962
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
Момичета,вчера на дъщеря ми й правиха манту и днес е зачервено мястото около 2 см.Има ли вероятност до понеделник да намалее червенината? Това й е втората проба,защото преди два месеца нямаше абсолютно никакво зачервяване и личната лекарка ни прати на нова проба и евентуална ваксина.

# 1
и ние денс бяхме на манту(за резултат),вчера примерно беше по-червено от днес,но пак имахме 6мм(как ги измери само 6 незнам,като ясно се видя и там и после пак и аз мерих вкъщи и пишеше 9мм)!но за цели 2см-едвали ще падне под 6мм(толкова са необходими)!

# 2
  • София
Аз се притеснявам,че е много голямо зачервяването-20мм.Надявам се до понеделник да стане в норма-15мм.Личната лекарка ми каза,че било по-добре,че има такава реакция,обаче като чета по форумите....Направо не искам да го мисля.

# 3
Момичета,вчера на дъщеря ми й правиха манту и днес е зачервено мястото около 2 см.Има ли вероятност до понеделник да намалее червенината? Това й е втората проба,защото преди два месеца нямаше абсолютно никакво зачервяване и личната лекарка ни прати на нова проба и евентуална ваксина.

Вероятно няма да намалее, обаче не се мери зачервеното, а само мястото на уплътнение. Доста време ги обучават да правят това измерване. Така че не си мислете, че можете да го направите и да е точно. Ако е над 15мм, изпращат за допълнителни изследвания. Но не бързайте да се притеснявате. Не винаги силно положително манту означава ТБ.
Нормално положително манту е от 6 до 15мм за децата и до 21мм за възрастните. Над тези стойности се нарича силно положително и тогава изпращат за допълнителни изследвания. А между 0 и 5мм се нарича отрицателно и тогава правят БЦЖ.
Не се впечатлявайте от написаното по форумите. Твърде много небивалици се пишат. По-добре е да се доверяваме на специалистите. Далеч съм от медицината, но имам близки, които се занимават с това и тези неща сме ги коментирали неведнъж. Аз им вярвам.

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 02:10 от vl

# 4
  • София
vl,много ви благодаря за изчерпателната информация!Утре ще видим какво ще отчетат специалистите.

Общи условия

Активация на акаунт