направление връща ли се нещо на личната...

• 1 973
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, взех направление за детето за УНГ, дали трябва нещо да се върне на личната след прегледа при специалист или нищо?
Благодаря, като направлението  в 1 екземпляр.

# 1
  • Бургас
При прегледа лекаря специалист, той е длъжен да издаде амбулаторен лист на пациента. Там се описва, анамнезата, диагнозата, лечението и т.н. Амбулаторния лист, ако не се лъжа е в 3 екзапляра. Единият екземпляр е за личния лекар, който по принцип трябва да води досие на пациента и този екземпляр е за там. Другия екземпляр, мисля че беше за самия пациент, а третия остава при лекаря специалист. Но със сигурност трябва лекаря да ти даде поне 1 екземпляр за личния. И това с амбулаторните листи важи за всички лекари, независимо дали работят със ЗК или не. Друг е въпросът, колко от лекарите го правят.
Аз скоро си зададох въпроса, остава ли някаква документация от прегледите и май се оказва, че този въпрос е една голяма загадка. А пък за частниците да не говорим - там все едно не си влизал в кабинета им.
Затова аз лично си реших с проблема, като всеки път вече ще си нося Личната амбулаторна карта, за да ми я попълват лекарите и така информацията да е достъпна за всички специалисти, при които ходя. Така информацията е събрана на едно място и е достъпна за лекари, които работят или не със ЗК.
За детето ми, просто това ще стане задължително. Не искам да се губи информация за здравето му, заради мързела на някои лекари.
Само като се сетя, как ни водеха едно време картоните ... сега само за болнични ни ги искат...

Общи условия

Активация на акаунт