Неуморно АВГУСТинче от скука вкъщи вика, навън от студ пък дзинзирика.-тема № 25

• 28 601
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Фликс, да, вярно,че има и онлайн магазин и можеш от него да си поръчваш. Има едни страшно готини пъзели- като сложиш животното на правилното място и издава съответния звук на животното. Това мисля да бъде следващата покупка от там Simple Smile
За бисквитената торта- не знам другите как я правят, аз я правя по рецепта от баба- истинска домашна торта и мммм   chef Ако ти се занимава с домашен крем, ще ти пратя рецептата
Simple Smile

# 601
Хайде и аз да се разпиша да раздвижим темата  Wink

Хари-благодаря за капките с мед Hug,записах си ги.Присъединявам се към питането на Фликс за тиквата с яйца и прясно мляко, хм сега видях че предлагаш и тиква само с прясно мляко-нея как я предлагаш пак печена или по друг начин я правиш.Аз много обичам тиква,но освен печена и варена не съм я правила по друг начин,а сега имам една голяяяма тиква и се чудя какво да я направя,за да не се развали,докато я изядем,за съжаление мъжа ми не обича тиква и трябва аз и Али да се оправим с нея Laughing,сигурно ще дам и на една приятелка с детенце.

Лиде-представям си какво те очаква след повръщането,хиляда перални,като се сетя Али като имаше вирус с повръщане и разстройсто какво беше  ooooh!,успех на пералнята ти и дано да не е било повръщането от някой вирус ами от преяждането

За пъзелите-добра идея,много ми допаднаха,ще потърся тук да видим дали ще намеря,някой писа че има в Кауфланд,ще проверя, дано да има да си купим.Браво на Писи и Макс как си ги редят.

terpsyhora-би ли ми пратила и на мен тази рецепта за бисквитена торта,много вкусно си я описала не можах да намеря емотиконка с облизващо се човече Grinning

Ние вчера на обяд бяхме на рожден ден на детенцето на моя притятелка,беше весело нищо че повечето дечица бяха по големи от 5 год. и нагоре,но нашето миньонче ходеше след тях да не изтърве нещо Laughing.Вечерта пък бяхме на гости на кумовете и пак имаше големи игри с тяхното детенце.Въобще вчера беше голямо хойкане  и игри особено за Али,само че изтървахме да се насладим на хубавото време вчера от толкова гостита Grinning

Хайде хубав ден на всички

# 602
  • Кърджали
Здравейте!
За храненето ...Тук определено ни е проблем... Защото готви свекървата, а тя готви доста еднообразно. Трябваше по - рано да взема нещата в свои ръце, ама с проблемите тогава Tired Сега забелязвам, че Кати категорично отказва да яде нещо различно.Преди обичаше примерно супа топчета, сега убий я, не можеш да я накараш да хапне....Кара основно на ориз, картофи, фасул...Сутринта яде само кускус и то чист, един път и сложих сирене, не хапна и грам....Напоследък се замислих много за това хранене, ще трябва да променяме доста неща, за да стане по - разнообразно... Ама какво ще правим с ината и....Иначе за количество, хапва по доста, но колко не могжа да кажа, защото яде с нашите прибори, дори отдавна бебешката лъжичка я заменихме с тези супените. Беше ми странно дали ще успее да хапне нещо с такава лъжица, ама пустия мерак да е като тати  Whistling
Тепсихора, може ли на лични рецептата за бисквитената торта.Аз си я правя със сметана принципно, но може тук да опитам с домашен крем....
Тия дни очаквам да започне с  голямото нощно будене, че първото кучешко зъбче е пред пробиване....

Тия пъзели взеха и мен заразиха.Другата седмица, ако мъжлето успее да се поизмъкне ще трябва да идем да вземем обувчици на дребната, и може да се огледам за такива пъзели...Дано намеря...

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 18:06 от Aлекcандрa

# 603
  • На плажа
Фликси,сама си кукуваш във форума а  Mr. Green
Аз пък съм се заровила в готварския и си правя меню за утре,че мъжо е именник Laughing
Да кажа за тиквата с мляко и яйца,понеже виждам,че Хари не се е включвала,пък и тя от мен я има тази рецепта Mr. Green
Та значи нарязвам тиквата на малки парченца и я слагам да се пече с водичка и захарчица,на око.Колкото да не загори.След като умекне добре се залива със смес от яйца и прясно мляко,може и ванилиика да се сложи.Доопича се и готово Wink
А за тиквата с мляко аз я правя,като предварително опечена тиква ,намачквам добре и обърквам с прясно мляко,топло,докато се получи нещо като кремче Peace
Бисквитена торта правя с готовите кремчета на д-р Йоткер,които се варят с мляко.Редя си бисквити закуска в тавичката и ги поръсвам леко с мляко,слагам малко от готовия вече крем и редя парченца банани,много ги обичам,после пак бисквити и пак крем и банани,завършва се с крем,оставя се да се стегне и е готова ммммммм,след Фъча,който замислям за утре вечер,това ще е следващото ми творение Blush
Хайде лека ви,аз отивам да приготвям нещо за вечеря. Hug

# 604
Flix, честита ви думичка, айде сега да се отприщи и да не се спира да говори. За реагирането на името си - реагира, от време на време се прави, че не чува, но знам че ме разбира.

Лиде, ситскам палци всичко да е наред с теб. А Макси заради крачетата ли още не ходи, аз съм пропуснала момента  Hug Hug Hug За плодовете да ти кажа - и Дани не е от ящните на плодове. Сутрин му слагам в ядките и това е, следобед рядко да го накарам към кремче или кисело мляко да изяде малко круша, ябълка или слива. Грозде и банан яде и това е май всичко. Цитруси отказва под каквато и да е форма, на готови плодови пюрета не е фен. Дано започнат да папкат повече плодове. Зеленчуци му давам да си гризка, но пък той много бавно, съответно по малко хапва.

Бърби, с яденето - какво да ти кажа, преди си хапваше по-добре, сега откак започнаха да му растат зъбките нещо не яде много, около 100-150 гр на обедно и вечерно ядене изяжда (на обед манджчка, на вечеря супичка, без хляб). Сутрин яде около 200 гр. ядки с мляко. Следобед кремче около 100-150 гр. Не е от ящните де, ама той затова си седи все 10 кг.

Славенче, едно голямо гуш, дано нещата при теб се оправят с мъжото. Аз да чукна на дърво, не смея да се похваля колко помага моя и затова си мълча. Дали защото съм бременна или просто си ми е много добричък, но много ме щади и много ми помага (пу пу, да не дърпам дявола за опашката).

Рени, как сте? Още ли плаче много????

Ганушкееее, с тия банички направо ми потекога лигите  #Crazy #Crazy #Crazy

Джема, нямаме ние проблем с прахосмукачката. Всъщност имаме - но обратния. Само като види прахосмукачката и започва да я дърпа и иска да я включва и да чисти. Може да я разкарва и цял ден из къщи и да ми "помага". Аз чистя всеки ден и после по поне половин час я прескачам да си поиграе. Накрая трябва тайно да я прибирам докато се занимава с нещо друго, иначе ако види, че я прибирам и рееееев ... как ще му взимам играчката.

За мама и тати, Дани в началото само тати викаше, сега пък само мама вика, всичко за него е мама. Да е ма, не е ме, ядене е амам, няма е мааама, скоро се мисля, като го питам как се казва -- Мами  Joy Joy Joy, като иска нещо вика мемеме. Май това му е най-любимата буква - М. Иначе си вика мама, тати, баба, дядо, вече вика и ляля (леля), но доста по-рядко.

Дани, вие незнам как ще откажете млякото, дано да стане. Ама аз се чудя как ще отбия Дани, вече май е време, а още го кърмя вечер, той толкова си е свикнал вече, че вечер цока, че незнам ....  newsm78 newsm78 newsm78

Ех, колко много бременни, чудесно е това  Hug Hug Hug Айде аз да ви покажа една снимка от днеска на моето коремче Simple Smile

2/ 52, 23rd week of pregnancy by tracy_tomsickova, on Flickrщ

Ох, щях дави разправям един голям майтап с Дани (поне за мен де). Отиваме на пицария с една приятелка, поръчахме си пица, Дани съответно си взе една вилица и взе да яде и той. Нахрани се и азму давам бисквитка за десерт (това му беше следобедната закуска  Joy Joy Joy). Остави я той в чинията, счупена на две и взе вилицата. И се опитва да я набоде. Ама пусто бисквита твърда, мъчи се той мъчи се, едното парче успя да набоде, налапа го. С второто се мъчи, мъчи, накрая го взе, сложи го на вилицата отгоре и така го лапна. Умряхме да се хилим с приятелката. Много културен човек ви казвам. Вкъщи картофите също така ги яде, ако не успее да си ги набоде, хваща го с ръка, набожда го на вилицата и така го лапа  Joy Joy Joy
Та с яденето с прибори сме напред де, не маца много за щастие и аз го оставям сам да се храни  Laughing
Буболече, Дани обича пъзели, ама не умее да ги реди много. Аз съм му купила три, двата са с кубчета. С тях си играе много, но си прави куличли от кубчетата, вместо да реди картинките  Joy Joy Joy Ти как си? Мина ли гаденето?

Хари, браво за разходчицата  Hug Приятно изкарване на рождения ден Simple Smile

Я кажете - давате ли вече мед и по колко?

Фликс, какво правим следобед ли? Аз работя най-усърдно по-това време, докато Дани спи ми е най-лесно и спокойно за работа.

Айе ставам и аз да донаправя вечерята - спагети съм подготвила за нас, отивам да ги донаправя, за Дани сварих една супичка  Hug Hug Hug

# 605
Цял уикенд сме по майстори. Боядисаха ни и ни сглобиха мебелите в дестката стая и стана прост уникална! А снощи за пръв път от 2 години сигурно бяхме на нощно излизане с приятелска двойка. Е няма такъв кеф. Бях се нагласила, танцувахме, почувствах се като пълноценен млад човек! Ходихме на пиано бар, където разни от Мюзик Айдъл пяха евъргрийни на живо. Много яко беше, жалко само, че беше претъпкано и нямаше къде да се танцува.

Оле като ви чета само Андреа ли на обяд изяжда по 380 гр храна??  Shocked Фликс, Хари, нещо не ви рабрах колко всъщност хапват децата ви? newsm78

"Бисквитена торта" не съм правила истинската, понеже хем си е играчка, хем е доста сладичка. Wink Яде нишестяни кремчета (кисели) и бисквити, но не съм се сещала да ги предлагам двете заедно под формата на 'торта', както пък правят някои майки.  Mr. Green

А пъзели, за каквито май говорите (дървените с дръжцица отпред) има по 3-5-8лв в Джъмбо, заслужават си! И ние си имаме - подарък от Терпсихора - и много му се радваме. Simple Smile

Да ви кажа открих, че Андреа обожава да слуша оперна музика! Simple Smile Направо като й пускам от Ютюб седи по 20мин като хипнотизирана без да каже гъг! Как не съм се сещала да й пускам досега?! На баща си ще да се е метнала - обожава оперна музика и кисело мляко.  Mr. Green А, и аз нещо смешно да разкажа. Снощи дядо й и баба й показвали снимки от кръщенето и разказали за 'дядо поп' и нашата сега постоянно търси  да види на компа 'дядо поп', което в последствие се превърна в 'дядо БОБ'.  Joy А на иконите казва Гоги, защото бабите й са я научили, че там е 'Господ Бог'.  Религиозна ще да стане.  Grinning

Иначе ние сме си все така - със сополите и милата вече е мнооого изнервена, но пак се държи прилично! Почти не яде. Сутрин пие АМ, през останалото време е основно на кис. мляко и/или ориз. Даже и супа, дето няма твърдо и болезнено, не иска.  Втори кътник изби, но съответно ще продължава да си я мъчи поне докато не се покажат и 4те върха. Вече направо не знам какво да я правя. Даже и от изсмукването с прахосмукачката с Бейби Вака не виждам смисъл. То река направо... Sad

Трейси страхоти снимки, много си красива!   bouquet Мед не давам и така ще е поне до 2г.

Отиваме да се къпем и уътре от рано пак по майстори. Добре, че е майка ми да помага с Анди! Лека.

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 20:35 от Бърборанка

# 606
Здравейте, мамчета!

Венцислава вече е по-спокойна пу,пу. Благодаря на всички, които се поинтересуваха. Тя по принцип си е много спокойна и добричка, а последните няколко седмици какво и стана не разбрах. Сега пак си живеем добре, дори започна да си хапва повечко ядене. Само ми е трудно да я разбирам за начина на ядене. Не можех да си представя ядене на попара с ръце, но ... детето се справи и то с попара с 2.5 сухара, което досега не се беше случвало. Иначе вкъщи е смях и веселие, ще кача клипчета във фейсбук.

Лиде, клипчетата на Макси са много сладурски. На теб успех с прегледите, дано да няма нищо сериозно.
Янче, аз не меря по колко яде Венцислава, освен когато бруто нето тотал накрая се окаже, че е закусвала 1 бр. бисквита, но тя все още няма 9 кила, така че ако някой ден я видя да изяжда 400 грама ядене ще взема да почерпя.
Джема, как е Никол? Венцислава я е страх от прахосмукачка, но не е чак неистов страх. Когато я пусна, тя застава срещу нея и започва да вика, после бяга.
Ани, дай рецептата направо тук, че се събрахме доста кандидатки Simple Smile
Трейси, много, много красива!
Мед нямам вкъщи и затова не съм давала, иначе вече са големи и меда си мисля, че ще е полезен.

Пропуснах много хора, но нямам сили за повече.
Лека и спокойна на всички!

# 607
  • Sofia
Добър вечер!  Simple Smile

Трейси, наистина си много много красива!  Hug Страхотни снимки и страхотен модел със сладко бременно коремче!  Hug  Hug  Hug Голямо боричкане е паднало на Дани с вилицата и бисквитката ...  Joy  Joy Аз мед давам от около два месеца, слагам й по една чаена лъжичка в чайчета, също като й правя оранжада пак слагам чаена лъжичка.

Фликс, Жижин, точно така правя тиквата на фурна с яйца и пр. мляко, както Дани е описала, да, тя ми даде рецептата. Иначе тиквата с пр. мляко я предлагам, като сваря нарязаната на хапки тиква в малко водичка и като се изпари, доливам половин чаша (около 130г) пр. мляко и две-три чаени лъжички кафява захар или мед (по желание и вкус). Варя още съвсем малко, като разбърквам често и е готово. Когато тиквата е по-мека, става като кашичка, защото се размачква от бъркането, но понякога е по-твърда и хапките си се запазват цели, но са мекички или просто може би по-кратко съм я варила. Обаче Софи я харесва много и в двата варианта.  Grinning Млечната баница я правя с купена домашна юфка, която слагам в тавичка във фурната да се запече леко, поръсена с малко краве масло, като често разбърквам (но внимавайте да не загори). След това заливам с пр. мляко, яйца и захар и запичам леко.

Фликс, аз с кис. мляко и плод предлагам не само овесени ядки, а и пшеничени, ръжени, ечемичени. Сварявам ги и добавям към тях кис. мляко, банан най-често, защото той подслажда, а понякога добавям и бисквитка, за по-голяма сладост ( но половин бисквитка).

Бърби, ами Софи изяжда сутрин и на обяд по около 300-350г. храна. Сутрин е на закуската, която съм й приготвила, после пие разни течности, а понякога яде някакъв плод преди обяда. На обяд изяжда само основното, което съм й сготвила, друго не й давам, хляб не й добавям в яденето. Следобяд, което при нас най-често е вечер си изяжда кремчето, което е 180-200г или пък ако е тиква с мляко или бискивти с мляко може и повече да дойде. Когато ние се храним, тя понякога си взима от нашата храна - я хляб, я кашкавал, я маслини (обезсолени, които впрочем обожава), но това е ако е хапнала по-малко от нейното ядене. И вечер задължително си пие млякото по 190мл готов разтвор, което изобщо не мисля да й махам. Следобяд, като стане от сън понякога яде плод, но не винаги, зависи дали е яла сутринта, или пък й правя изцеден сок. Като цяло това й е режима на хранене на Софи.

Ние снощи на рождения ден изкарахме много хубаво. Софи си игра с каката, която е на 3 год., ама като че ли повече си играе с племенника ми, който е на 4 годинки. Някак си момчетата повече я впечатляват и тя искрено се забавлява с тях, докато към момичетата не е така. От малка ходи по батковците ....  Laughing И в парка все батковци гоним ...  Laughing

Днес пък да ви се оплача видях в сайта за промоциите, където проверявам, че в DM магазините са пуснали промоции на памперсите Бейби лав, които аз вече много харесвам и отдавна я чаках тази промоция - аз взимам 4-ти размер Мега пак 128бр. за 34,40лв. Отидохме до Кауфланд в Овча Купел и до Мол Сердика, където ги има тези магазини, ами познайте - всичко беше изкупено.  Shocked Е кога пък тези хора изкупиха всички памперси бееее...  #Cussing out Само дето обикаляхме София. Накрая пак си купих от същите памперси, само че ми излязоха 32ст. за бройка, а не 27ст., както щеше да е, ако бях взела от промоционалните. Wink  Ама здраве да е...

# 608
Трейси - много си готина  Hug Изглеждаш страхотно, корем4ето много ти отива и искренно се възхощавам на мами, които ка4ват само на корем4е  Hug За прохождането - аз ве4е незнам какво да мисля  Thinking Много е гъвкав и това като цяло мисля, 4е е основното. Такива хора трябва да полагат двойно пове4е усилия, за да развият мускулите си от останалите хора и в момента това прави детето според мен - развива мускулите в долната 4аст на крайниците. Когато се по4увства стабилен сам ще хукне, сигурна съм. Той също и късно седна - на 8 месеца и половина, но пък за 2 дена беше стабилен, което ме изуми  Shocked Надявам се и сега да е така. С паяка хвър4и като побъркан из цялата къща, но дори и да може д аходи се дърпа да седне, не е нещо уверен, а не е страхлив - незнам. Той сам ще си покаже кога е готов, дано да е скоро, 4е едва ли някой си представя какво е до този момент да мъкнеш дете на ръце с тия кг нон стоп, а и то да не иска да е нито носено, нито в коли4ка, само да пълзи, а вкъщи и не му се седи и е един омагьосан кръг без край...
А Дани с вили4ката ме разби  hahaha  Joy
Хари - а тая комбинация тиква с мляко не е ли много разхлабваща  newsm78 Аз бях забравила за този десерт, но ми зву4и много вкусно и все се навивам да го пробваме, когато сме с разтройство и се спирам  newsm78
Рени - мерси  Hug Вси4ко ще е наред, просто профилакти4но да се видя по-скоро  Hug   Радвам се, 4е сте по-добре ве4е  Hug
Jijin - слава богу пощади ме това разтройство без пропуснати памперси през деня, дано и през нощта да няма, 4е аман ве4е   ooooh!  Crossing Arms Да ми е здрава пералнята, 4е ако можеше да говори как ли щеше да се оплава от Макс  Joy  Mr. Green
Та като заговорих за пералнята - отивам да простра поредното и да пусна още едно  Crazy  #Crazy  Whistling  ooooh!  Tired ( и всякакви такива )....

# 609
  • Sofia
Ами, Лиде, тя тиквата по принцип е разхлабваща, но аз на Софи много тиква й давам да яде и проблеми като вашия не сме имали досега. Можеш да пробваш как ще се отрази на МаксPeace
И забравих да напиша, че в нея слагам и една ванилия, както и в гриса, и в тиквата с яйца и мляко.  Peace

# 610
Ехно, тук съм аз, хвърлям по някой погред да не изоставам със събитията  Simple Smile, но нямам почти време и все отлагам писането за айде после  Laughing. И сега така, че едното ми око спи вече и айде утре  Laughing.

Лека нощ!

# 611
Добро утро мамета!  Heart Eyes Hug
Добре си пишете вие, но кога ли ще мога пак да съм по-активна?
Тук-таме видях, че сте писали за повръщане, за не ядене на плодове, имаше една много красива бременна мама - Трейси?...
Йо миналата седмица мина през едночасов вирус хех
Събуди се след обедния си сън и толкова мрънкаше нещо.., само се гушкаше и изведнъж повърна. После втори тъп, трети - пети... Не знам какво беше точно, но се оправи бързо. Сега обаче аз съм настинала нещо и е тоооолкова гадно да се събудиш с главоболие  ooooh! Дано се оправя бързичко.
За плодовете мисля, че видях Лидето да пише. Йо също не яде сурови плодове. Успяваме да го "излъжем" с пасирани банани, ошав и подобни, но пък за цитруси да не става дума. Ще се оправят де. Ще започнат да си ядат всичко  Simple Smile

Хайде, бек ту уърк за мен  Heart Eyes

Пожелавам на всички ви една изключително спокойна и безкрайно усмихната нова седмица  Heart Eyes Hug

# 612
Между другото... сега се сещам, няколко майки около мен се оплакват, че нямат преведено майчинство за декември, а е трябвало да го получат още в началото на месеца.
Как е при вас?

# 613
  • София
SmileLikeHeaven  - така ще е този месец с майчинството този вторник или четвъртък ще го превеждат. Имат промени в прогромите като всяка година. Аз също го чакам тази седмица.

# 614
  • Sofia

Добро мъгливо утро на всички! Дано обаче денят е по-приятен...  Simple Smile

Смайл, на мене ми преведоха майчинството за декември още на 11.01.11г. Сега си чакам януарското друягия месеца. А то пак ли ще бъде 240лв. или ще ни дадат още 30лв. отгоре, как беше?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт