С прежди зимни се захващаме, плетки коледни подхващаме

• 129 706
  • 731
  •   1
Отговори
# 660

Благодаря много SISI_VAS   bouquet Като гледам темата е доста дълга и се заемам с четене. Каква прежда си ползвала?

# 661
Благодаря Ви момичета! Радвам се, че Ви  хареса роклята.

Сега имам едно запитване. Може ли някоя от Вас, да ме ориентира какви прежди са използвани за това плетиво?

Поздравявам всички, страхотни сте  Hug.Нещата които показвате са много хубави!!!

# 662

Благодаря много SISI_VAS   bouquet Като гледам темата е доста дълга и се заемам с четене. Каква прежда си ползвала?

Елдорадо от Коутс, кука 1,25

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 09:37 от SISI_VAS

# 663
Анито, мохерче. Но аз ти препоръчвам кашмирен да го направиш. Изработката е много лесна - лицеви, опакови + украса на 1 кука. Ето ти снимки:

# 664
big pufana, правите редове от каква прежда са според теб? На мен ми се види, че има нещо копринено.

# 665
Мире, да, вискозно или с ламе. Ани Блат има такива хубавини, но ... цифромания. Имаше го модела в едно списание, ама не помня кое.  newsm78

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 10:47 от big pufana

# 666
Manzhelka,обясни моля начина на започване,който си усвоила .

# 667
Ето малко плетиво и от мен:

терлиците са страхотни моляте кажи как стават?
за плетачната машина -може да плете само право нестават плетки за друго пиши ми на лични
Моляте дай рецептата на тези терлички Hug

# 668
момичета харесах си това моделче но за моя 3-годишен син с колко бримки да ги започна

# 669
Здравейте, момичета! Много ви благодаря за пожеланията!!!  Heart Eyes

zoo, как ме разкри.  Blush Наистина в последно време съм се ориентирала към плетенето на играчки, не виждам смисъл да плета за себе си, а за бебо е още рано.  Whistling
Но иначе изплетох и някой други неща за подаръци - бебешка жабешка шапка и шалче, ръкавици без пръсти, по едно описание на мацата   bouquet и една туника.

Beborana, не знам дали вече не си си намерила туника за момиченце, но докато търсех модел за моята попаданх на тази, имам и описанието на руски в пдф формат

deeed, може би вече си изплела шапката... аз бих я започнала като нормална шапка и после да извадя бримки за наушниците. А тази шапка която си показал много ми прилича на модел от дропс. Бебешката шапка я плетох по това описание, може да ти помогне като ориентир...

лиска, имай търпение мацката като влезе ще даде описание, не е влизала от тогава.  Терлици, имам още няколко модела на две игли на писито, но не съм ги качвала, а не помня от къде съм ги свалила.

lili2024, аз миналата година ги плетох за момиченце на 1 годинка точно по описанието, и й бяха големички (височки). Колко см е стъпалото? То всъщност началните бримки са височината на терличето, а редовете са дължината.

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 16:24 от pepito21

# 670
  • София
Пепи, супер са станали ръкавелите!!! Развам се, че се справи!!!

Аз искам описанието на момичешката туника.

# 671
да си кажа честно незнам колко см е стъпалото.носи 25-26 номер обувки

# 672
лиска, ето ги моите архиви - само на две игли, ако искаш ще кача и за 1 кука. Преди няколко теми пуф дава много хубави терлици на две игли, но нещо не намирам линковете.  Confused

Лили, аз  бих ги започнала с 25-30 бримки (все пак нали това е височината на терлика, т.е. да се пада някъде до кокалчето) и след това да изплетеш 45-50 реда жартиерна плетка като същевременно трябва да мериш по стъпалото на детето, за да прецениш с точност колко реда да плетеш, а къдравата част са ти пръстите. За тях имам описание на немски и на руски (дава го една мацка преди време)

# 673
Лили, то наистина бримките, с които се започват терлиците, са височината. После като плетеш, мериш по стъпалцето. Тази широката част гледаш да обхваща глезена почти и после свиваш и плетеш за пръстенцата.
А сега и аз да покажа какъв подарък измайсторих за племенника, който има рожден ден - за него пуловера с тъмната шапка, а за малкия племенник /да не се сърди/ - другата шапка. Искрено се надявам да им харесат... Досега никой не им е плел и не им е подарявал плетени работи.

Поръчах си прежди от Стенли и днес дойдоха... Сега се захващам с бебешките работи с прежда Йори  и Кан кан за декорация...

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 16:59 от maxell_m

# 674
Както винаги мнооого хубави неща видях! Аз ще се включа само с две шапки... плетох подаръци за празниците, а малкия си чака блузката със спайдърмен, която си стои започната вече от месец сигурно, но я захващам сериозно. Ето и шапките:)
http://prikachi.com/images.php?images/907/2831907U.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/908/2831908i.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/909/2831909Z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/910/2831910P.jpg
Имам от преждата на розовата шапка - имате ли идейка за нещо... знам ли - може би нещо мрежесто и лекичко, за върху блузка...
http://www.garnstudio.com/lang/en/search.php?action=search&m … &sort=default
Дали ще стане нещо такова?.. Подсетете ме моля, откъде да го почна? Praynig
Май не излиза точния линк.. значи на последния ред на страницата - третото - 111-25

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 19:07 от inik

Общи условия

Активация на акаунт