Отговори
# 510
  • София
Тани - Рая има такъв дневник, и навремето бях чела, че "нацапват" крачето на бебето с червило и "отпечатват" на лист, а след това лепят в дневника. НА Рая така й не й взех отпечатък, защото когато прочетох за тая идея, беше вече лятото и тя постоянно си "ядеше" краката.

Калинче - на Гого първата му двойна ваксина ще е след средата на януари. Неговите са с 1 месец назад.

Мира - ние ще сме си тук, защото татето на 24.12 е дневно, а на 25.12. нощно. Нашите си правят устата да идват, ама още не съм им дала отговор. Че ще стане трета поредна Коледа с тях, а със свекърите не. Иначе и ние най - вероятно ще сме на пържоли. Пуйка няма кой да готви, камо ли да я яде.  Шапка ти свалям, че се навиваш да готвиш за много гости. Аз покрай Гоги едва смогвам да направя вечеря. Да не говорим, че понякога поне 2 - 3 пъти спирам котлона, че той все ме "вика". И редовно препичам нещо във фурната. А десерта ти какъв ще е? Аз се чудя за баклава - много обичам, но никога не съм правила и ме е страх да не се издъня.

При измерената Т от дупето се вади 0,5 *С. В устата не знам как се мери, но за биберона термометър съм чувала, че трябва хубаво да се засмуче, за да са сравнително точни. Моят биберон не признава. А с електронния термометър ми дава по -реален резултат ако меря на свивката на вратлето, отколкото под мишницата.
 И с риск да досадя вече за тая Т, когато Рая беше на 2 годинки, и лежах с нея в детското заради двустранна бронхопневмония температура 37,8*С там не я отчитаха и не даваха нищо. Даваха парацетамол ако вдигнеше и задържи над 38 - 38, 5*С.

На мен пък ми се губи Бебз.

# 511
  • София
И аз се чудя за коледния обяд, всеки път правя пържоли и кисело зеле с ориз на фурна и исках този път да разнообразя нещо, ама надали ще рискувам.
На Бъдни вечер ще сме си четиримата на тихичко у нас, нарочили сме си една ниска масичка, около която да седнем на земята, като едно време, Мая с шезлонга на земята Simple Smile Ще запалим елхата и свещички и ще хапваме сармички и чушки, питка и ошаф. За десерта само се чудя, че за баклава сме дебели  Laughing, ама мъжете не ядат нищо с тиква. Харесала съм си едни постни сладки, да видим дали ще станат. На другия ден ще дойдат нашите и тогава вече ще мятаме пържолите  Laughing

# 512
  • Варна
Ние се завърнахме. Кофти е, да, по улиците, но се справихме. Утре ни останаха две, три дреболийки и сме готови с подаръците  Mr. Green
Тини и на мен в началото ми беше кофти до 38 да не давам нищо, но ако дадеш сваляш изкуствено температурата, а така оставяш организма сам да се справи, което е много важно. За това се научих до 38 някъде нищо да не давам. Макар признавам се имало е случаи но много рядко, за да спинка спокойно, да съм давала и при по ниска.
Питах специално нашето педи са Деавита с витамин А, тя каза , че напротив, че имало витамин А в него било добре. Иди ги разбери, всеки лекар различно казва. Имам и доверие и си давам.
Бобче, Стели да ви се оправят дребосъчетата!
Тани и аз със червило съм чувала. Но на баткото не успяхме и залепих на мястото снимка на крачето му и ръчичката, приблизително в същия мащаб. А истински направих отпечатъци и на двамата.
Отивам да готвя.

# 513
  • София
Ясноооо... значи всички ще сме на пържолки  hahaha
Като ги хапвам, ще се сещам за вас.
Десертът за Бъдни вечер ще е тиквеник (баница с тиква), а за Коледа и аз ще спретна една баклава, че става бързо и няма какво да се издъни - това последното е за Иринополис  Heart Eyes

# 514
Момичета, нямам време да ви изчета.  Laughing

Тук е голям студ и сняг, Мила съм я пуснала на двора да играе, но аз не се подавам навън днес.
Ниско ми е кръвното и ми се вие свят, освен това ми излиза и мъдрец и ме боли цялата дясна половина.  ooooh!

Снощи правих меденки, страшни бяха, но свършиха, а уж за Коледа. Пак ще правя.
Арим, аз за Коледната вечеря, ще правя голямо парче месо - мариновам, пържа леко и после пека.
Това с кисело зеле с бекон и може и ориз за гарнитура.

Утре сме на консултация, на Нико ще му бият ваксини. Дано е ок. Че точно преди празници...

# 515
Забравих да кажа, че и аз поръчах Бейби Вак от Данет-а, малко се забавиха с доставката, но иначе съм много доволна- смуче яко  Crazy особено сега като сме яко със секрети  ooooh!.

За температурата, на нас ни бяха изписали Нурофен (сиропче), когато ни поставиха ваксината, но така и не го отворих имахме ниска температура 37,4.

Деавит-а, милички бил изчерпан по складовете като го свършим незнам какво ще правим ... дано го пуснат пак.

Димяни, ти наистина си влязла в някаква кофти серия, дано скоро премине  Praynig.

# 516
Вигантол ще има внос, но най-рано Февруари. От управител на голяма верига аптеки ми е информацията  Peace

Т под 38 не пипам. В началото използвах този сайт за информация  Peace

И нашата количка е от тежката артилерия и гази всичко. Единственото, което ни спира да излезем понякога е мързела  hahaha

Мирче, не готвя, не мога да помогна особено в тази част, но мога да идвам да помагам в яденето. И пуйка ям, и пържоли ям, и баклава, и меденки.  Joy

Хипо, тоа лекар много не ми се понрави, но има и хубави статии де, мрси за линка, малко трудно го изкопчихме от теб, ма го даде накрая де.  Laughing

ПП Хипо, три поста за един ден, голяма активност напоследък, а?  Party

# 517

ПП Хипо, три поста за един ден, голяма активност напоследък, а?  Party
абе и аз това се 4удих, кво и стана на тая Хипопотамка, мн ативно го дава   newsm78 newsm78 Hug Hug #Crazy #Crazy

На мен Деавит са ми поръ4али от Попово, по Коледа 4акам доставка

# 518
Aбе аз намирам тук в нашия квартал Деавит, защо Тини поръчваш от Попово чак  newsm78
И аз давам още от 28 ден Деавит Simple Smile Преди малко се върнахме от разходка с колата, много му харесва на малчо да се вози, на обяд с количката сега с колата, днес много активен ден. Чакам го сега да писне за манджа  Peace

Довечера сме самички пак Sad уффффф нашия тати е на банкет и.....саминки ще сме с малчо.

# 519
Нинче, големи падания си преживяла. А за Рая - такива са момиченцата с татковците си. Ама и те както умеят да отказват Grinning

Даила, Пигис-а е доста скъп, а няма нещо по-необикновено. Джъмбото е готино, но зависи какво ти трябва.

Тани, има специални безвредни бои за рисуване с пръсти, но идея нямам от къде да си ги купя. А мноого искам! Иначе съм чела за мами, правили отпечатъци с червило или т. шоколад.

Стелисима, тези капки наистина ужасно цапат! Приготви се за петна. Дано се оправя бебчо бързо! Hug

... Ще запалим елхата...
smile3532
А ние да се обаждаме ли в пожарната? Joy

Моя дивак днес цял ден не млъкна! Спи 3 мин и пак писва. От коликите е, май. Обаче в 4 вече нямах сили. До 4.30 го дондурках ама не млъква. Накрая го оставих в шезлонга, от мрънкане мина в рееев!, рева 10-тина мин. и сега спи. А на мен ми почива мозъка. А така ми се спи. От 4 сутринта е замрънкал. А аз съм си легнала в 1 снощи. #Crazy . И както ми се провали днес разходката, и както свеки ми е запалила фитилчето, да видим кой ще го отнесе Twisted Evil Close

# 520
  • София
Хейли, ние като пожароотговорно семейство, сме запасени с пожарогасител  Flutter

# 521
Mila, знам колко е гадно със световъртеж от ниско кръвно, нали наскоро ми се случи Tired Направо не смеех да взема малкия на ръце за да не се проснем някъде. Че и самички бяхме.. Tired
Тани, на малчо му правих отпечатък с обикновен тампон за печати. После измих и избърсах добре. Нищо не остана, пък и той не лапа нито ръце, нито крака...
За Коледно меню не мога сега да мисля. На момента решавам, готвя. За всеки случай няма да е нещо авантюристично.

# 522
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ние днес не можахме да излезем, а имахме доста работа.  Confused Пробвахме, но просто рискувах да се претрепа, а покрай мен и бебето, страшен лед. На всичкото отгоре ръсеше лек дъждец, та само си представете картинката! Направих няколко крачки (приплъзвания по-скоро), видя ме една комшийка и ми вика хич и да не продължавам, че целият път бил такъв! Снощи като се прибирахме пак беше лед, но не такъв гладък и измит!
 Е за да компенсираме затворничеството с Георги правихме коледни сладки, които  една част попрепекохме, а друга са със странна форма и още по странна украса  Mr. Green , но пак стават, та ето да се почерпите: 

# 523
Не съм, браво на вас двамата. А малчо как ви остави да не се въртите около него. Ние напоследък сме все на ръце и ми е много трудно обикновена манджа без фалове да сготвя
hailie , викай пожарната Mr. Green

# 524
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Легео, през половината време рева в шезлонга, а през другата половина ми висеше на цицата, те затова и сладките имат такъв приятен загар!  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт