емиграция на дете в чужбина без съгласие на бащата

• 3 664
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Е,да,ама случаите,в които бащата е опасен за детето са по-скоро изключение.И този въпрос е решен обикновено още при развода и майката има пълни родителски права. Peace
Баналната истина е,че разведените родители рядко запазват нормални отношения след развода,
И в огромен процент от случаите,майките смятат,че което е добре за тях е добре и за детето им.Огромна грешка, Tired
Нека се придържаме към конкретната тема и ситуация-явно става въпрос само и единствено въпрос за плановете на майката и това как да "прескочи"  таткото,които едва ли е съгласен да живее далече детето му.
Ако това са идеите на майката-няма как да стане,ако бащата е против.И не трябва да става.

# 16
Тогава да ги вземе бащата да ги гледа  Rolling Eyes
Винаги отстрани и с редки посещения е лесно да се дават и налагат категорични мнения. Убедена съм, че ако бащата гледаше 24 часа нон стоп детето, ще има разлика  Wink
И да, който гледа детето има пълното право да решава и да преценява кое според него е добро за детето. Няма друг начин просто.
Относно разстоянията - това не е проблем. Пак казвам - ако родителите са интелигентни и могат и слд развода да говорят човешки - разстоянието не е пречка. Детето винаги може да гостува ваканциите при татко си, да поддържат връзка по всякакъв начин.
Много мъже са против просто за идеята да правят напук, а не че наистина всеки Божи ден ще виждат детето си.  Rolling Eyes

# 17
Бащи алкохолици и насилници има (както и майки!), но са крайни случаи. Ако бащата е насилник, вероятно майката е документирала това и предприела стъпки да прекрати изцяло контакт с него. Повечето родители не попадат в тая категория. Подозирам, че ако бащата няма нищо против детето да емигрира, нямаше да видим въпрос за това тука.

Можем да хипотезираме колкото искаме по тая тема, но не знаем детайлите по случая, а и не е нужно. Факт е, че родителите имат права, включително бащите. Факт е, че съдията би искал да знае защо е добре за детето да се откъсне от среда, която познава, от училища, ако ходи на училище, от приятели и роднини. Само защото майката иска обикновено не е добра причина.  Ако аз бях съдия, бих попитала защо приятелят на майката не може да се премести в България, вместо тя да се мести с детето. Защо все жените трябва да се местят заради мъж във форума изобщо (не очаквам отговор)??

На оригиналната постерка, ако още чете, пожелавам да разреши ситуацията най-благоприятно за нея и за детето и.

# 18
  • в едно миланско село
Задължително се консултирай с адвокат, при това някой, който специализира в семейни дела и има местен опит, т.е. в България във вашия случай.

Феиам, така е, но хората не винаги се разбират лесно по такива важни въпроси.  От гледна точка на съдията, и бащата има права. Не познавам законите в България, но тука не само че не може самотен родител да емигрира без разрешението на другия родител, но не може и да се премести в друг град без това съгласие. Отговорността пада върху "главния" родител да докаже, че решението да се премести в друг щат, град, или държава е наистина най-добро за детето, а не за самия родител, който иска да се мести.  Това на теория. Във всеки случай има много индивидуални фактори, обаче. 

абсолЮтно съм съгласна  Peace
протестът ми беШе насо4ен среЩу изказването за биологи4ния родител.
утре някой мож' да дойде да претендира, 4е е биологи4ен при ин витро. к'во Ще го правим? newsm78

въобЩе, мнението ми за "родител" не съвпада във всеки слу4ай с определението "биологи4ен"

# 19
Според мен също най-добрия начин е да се консултираш с добър адвокат. Разбира се , че тя си знае какво е полужението и отношението на биологичния баща към детето така че намя смисъл от никакви нападки.
Аз си мисля че няма начин да няма начин - ако имаш добър адвокат всичко е възможно.
Късмет!

# 20
Ох, да бе! Дай сега като се развела жената да стои монахиня до пълнолетие на детето, то ще си хване живота в ръце, а мама ще кука до старини сама.  Peace Съдба, намерила е човека си на друго място...

А, опита ли да разговаряш с бащата? В смисъл, че много пъти от страх, че той ще е против и категорично ще откаже не се говори по въпроса първо с него, а се тръгва по трънливия път. Може да се споразумеете колко пъти в годината детето ще го посещава за по-дълго от определените му от делото дни за виждане и по този начин му се покаже, че нямате намерение да го отделяте от него и дори ще са повече заедно сметнато за година. Това, че ще е в друга държава не означава, че ще прекъснат връзката си, ако и самия той я желае.  Peace
Ако е против само адвокат може да те посъветва кое е най-добре и как ще се развият нещата в зависимост от индивидуалния ви случай.

# 21
Leprechaun`s mommy , така си е, след като си е намерила късмета хич да не се замисля. Дори и башата да откаже, пак може да си заведе дело и да го спечели нищо че бащат аима адрес, но затова наистина и трябва много печен адвокат.
Няма невъзможни неша ако искаш нещо много силно, то просто си става.

# 22
  • Paris, France
Тогава да ги вземе бащата да ги гледа  Rolling Eyes
Винаги отстрани и с редки посещения е лесно да се дават и налагат категорични мнения. Убедена съм, че ако бащата гледаше 24 часа нон стоп детето, ще има разлика  Wink
И да, който гледа детето има пълното право да решава и да преценява кое според него е добро за детето. Няма друг начин просто.
Относно разстоянията - това не е проблем. Пак казвам - ако родителите са интелигентни и могат и слд развода да говорят човешки - разстоянието не е пречка. Детето винаги може да гостува ваканциите при татко си, да поддържат връзка по всякакъв начин.
Много мъже са против просто за идеята да правят напук, а не че наистина всеки Божи ден ще виждат детето си.  Rolling Eyes

Като дете на разведени родители се подписвам под написаното. По-добре не бих могла да го изразя.

# 23
  • На остров
За да заминеш да живееш в Израел с детето си е нужно нотариално заверена декларация от бащата за съгласието му детето да пребивава постоянно в Израел, и декларация за напускане на страната за пред ГП..1та декларация се превежда на англ или Иврит и се заверява с апостил от Министерство на правосъдието..2 та само на бг от нотариус.

Но варианта за Израел да сте законно там без да имаш брак е доста труден..хубаво е да помислиш добре как точно ще се случат нещата документално там.

Общи условия

Активация на акаунт