Къде в Пловдив???-17

• 56 721
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
за хепатита - има повишаване, но такова има на 2-3 години и е нормално за това време на годината
за пловдив област има около 200 човека към момента
 200 на 500 000 си е нещо съвсем в границите
просто трябва някоя друга ваксина да се продаде /тамън 100 лв струва и не е по имунизационен календар/

# 601
  • Майничка
Каспър, ваксина се слага преди евентуален риск от заразяване, не по време на.

# 602
  • Пловдив
Значи сега съвсем се "обезмисля" слагането на ваксината...

Ама колко ли хорица го разбират това?!  Rolling Eyes

Ще си пробутат ваксините, ще стане същото като със "свинския" грип.  Mr. Green

Каспър, точно така.  Peace

# 603
Каспър, ваксина се слага преди евентуален риск от заразяване, не по време на.

тъй де
ама ако се сетите случайно преди 3 седмици джипитата /детските/ раздаваха едни информационни бележки точно за ваксина за хепатит а, усложливо донесени от фармацевтичната компания
съвпадеж съвсем случаен
нищо, сега по чудо ще ни подмине
ама ние като съвестни майки да вземем да сложим на децата все пак и след 6 месеца едно второ приемче
едно време като по-прости ни биеха гама глобулин като имаше хепатит в семейството, а хепатит имаше ли, имаше, в много по-големи мащаби от сега - когато аз бях болна /била съм съвсем малко дете/ стояхме в болницата по месец /нямаше НЗОК/ и си спомням, че бях в стая с поне още 20 деца, голяма игра падаше. а отделението беше огромно. но никой тогава не тръбеше за глупави епидемии. зарацих се от чичо ми, с който живеехме в една къща и след 20 дни съвсемстно съжителстване... бяхме 10 човека в тази къща и никой друг не се разболя.
ноо легендите си вървят и не знам още колко национални консултанти по чернодробни болести трябва да излезнат и да кажат, че проблем няма, за да им се повярва.
дори в градината на детето ни предупредиха, че през 2 групи имало  болен баща и да сме си решали ние  Shocked не бива чума да е дошла #Crazy

# 604
  • Пловдив
Да, в нашата група е болният баща  Confused
Госпожата ми каза, че нямали законово основание да не приемат пак детето от другата седмица  newsm78 Чудя се така ли е... Все пак това дете е контактно с болестта - безумие е да го вкарат при здрави деца

# 605
законовото основание се нарича карантина и се прилага когато е необходимо
примерно ако този баща беше болен от скарлатина, щяха да сложат кръста, да се бие депеша до РИОКОЗ и детето нямаше да се приема
но за хепатит това не се прави, не е необходимо и не е чудно защо

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 02:10 от Каспър

# 606
  • София / Пловдив
за хепатита - има повишаване, но такова има на 2-3 години и е нормално за това време на годината
за пловдив област има около 200 човека към момента.....

Не, по - малко са.
Тази цифра дойде от информация на бТВ, които не бяха цитирали коректно шефката на РИОКОЗ. 200 са общо заболелите от декември до сега. Към момента болните са около 40.

# 607
Втрещихте ме сега като ви прочетох за хепатита и болния баща. Миналата година аз се разболях от шарка и личният ми лекар настоя пред него да се обадя в градината на детето и на личната й лекарка също. Всички бяха единодушни, че дъщеря ми не трябва да посещава градината 21 дни, защото е контактна ( ако и тя се беше разболяла от шарка щяха да се броят нови 21 дни). А хепатита е далеч по-сериозна болест от шарката..
 Иначе вчера точно се бях зачела по-обстойно за хепатита, защото съпругът ми работи в Стара Загора и областта, на някои места се споменава за инжектиране с имуноглобулин в райони с повишен риск и в случай на заразен в семейството. Но то има има ли го още това лекарство, преди години го търсихме и никъде го нямаше?

# 608
  • Майничка
Каспър, ти ме хвърли в оркестъра, как ще предлагат на деца ваксина за хепатит?! Че тя още в първата година влиза към задължителните ваксини и има трайност към 20-на, че и повече години!

# 609
Не е ли за хепатит Б задължителна?

# 610
Не е ли за хепатит Б задължителна?
да, задължителната е за хепатит Б. Преди време /може би 1 или 2 години, не помня точно/ имаше заразаени с хепатит А в Столипиново, тогава на децата им слагаха ваксини. Все пак до епидемии не се стигна. Аз все си мосля, че медиите доста преувеличват и не трябва да се създава излишно напрежение.

# 611
Каспър, ти ме хвърли в оркестъра, как ще предлагат на деца ваксина за хепатит?! Че тя още в първата година влиза към задължителните ваксини и има трайност към 20-на, че и повече години!

хепатит б е задължителна - по кръвен и полов път се предава
хепатит а - пожелателна, за нея е идеята да си продадем бройките - начин на предаване само по фекален път - мръсни неизмите ръце, така че единственото достатъчно е просто да си мием ръцете. нищо сложно. нищо повече. и затова не се обявява епидемия, защото не е по въздушно капков път и доста по-трудно.
инжекцията с имуноглобулин само засилва имунитета. нищо повече. излишна е също.

# 612
  • Пловдив
Не е точно така:

http://www.e-placebo.com/index.php?option=com_content&view=a … =21&Itemid=39

Не случайно има засилени проверки по заведенията, защото един болен спокойно може да натръшка доста хора. Дано никой не попада в инфекциозна болница, защото в 21 век едва ли има по-ужасно място. Чак е нереално кошмарно. Ние ще се предпазим, надявам се, с малки деца в този студ, контактите са ограничени до минимум, но никой не е застрахован, дори да спазва хигиена.  Peace

# 613
Не изчетох всичко, което сте написали за хепатита. Може да е паранично, но аз вчера ваксинирах сина си, първи клас е, когато го взимам от училище и виждам на какво прилича класната стая, колко е мръсно и разхвърляно, как изграят по земята  и вадят сандвичите от чантата, без да си измият ръцете, не че не ги учим в къщи и не че от една седмица не повтарям по 100 пъти на ден "измий си ръцете" и т.н. Ами ваксинирах го, верно, детската ваксина е 46 лева, и след 6 месеца ще се повори, но за мое спокойствие го направих.
А иначе искам да попитам, къде в Пловдив да търся по ефектни и скъпи тапети, освен в Домко и къщата срещу библиотеката на Авксентий Велешки. Търся нещо наистина добро и интерсно, за декорация ми трябва, цената не е важна.

# 614
  • Пловдив
За тапети можеш да провериш и в Мартинели  Peace

Общи условия

Активация на акаунт