Отговори
# 180
Е.Л. на мен педито на Диди така ми каза,от 2 месеца и давам и нямам никакви проблеми  Peace за сега!Не мисля че е вредно,то са савсем малко количества,даже мисля че е полезно  Peace!

# 181
Благодаря ви, ориентирах се към Калина. Но ще стане след празниците.

# 182
Е.Л. на мен педито на Диди така ми каза,от 2 месеца и давам и нямам никакви проблеми  Peace за сега!Не мисля че е вредно,то са савсем малко количества,даже мисля че е полезно  Peace!
Прочети статиите в линковете, които съм пуснала Peace
"Лекарят съветва да захраните със сок? Сменете лекаря. "
Ако вашият педиатър ви съветва да започнете захранването със “няколко капки сок”, сменете го – това означава, че той от няколко години даже не се е заглеждал в медицинска литература.
За съжаление заради заболяването на моята дъщеря, ми се наложи от близо да контактувам с опитен лекар – нефролог. Тя доста подобно ни консултира по всички свързани с храненето. Цитирам думите й :”Сокът е твърде тежък продукт, който съдържа много киселини, минерални соли и захар. Даже за възрастните, сокът е прекалено концентриран продукт, който е нужно да се разреди с вода. А децата е по-добре да пият компот.”
Сокът по-често от плодовото пюре предизвиква алергии и дразни червата. Ако е въведен твърде рано - и дисбактериоза. Плодовото пюре е за предпочитане, защото в самото пюре се съдържа целулоза, която неутрализира концентрацията на агресивните вещества.
Представете си човек с проблеми със стомаха, с черният дроб, с бъбреците. На какво диета е той? Каши! Добре сварени с вода, не с мляко. А не на сокове! Бебето се храни с кърма, която се усвоява почти напълно от организма или при нужда с адаптирано мляко. При бебето храносмилателната система още не е напълно развита, затова първата храна трябва да е нещо по-леко. А на него му се дава сок!

И така, какво може да се случи от ранното въвеждане на сока:

1. Раздразване на стомашно-чревния тракт.
2. Дисбактериоза
3. Проблеми с бъбреците (както при моята дъщеря – оксалурия).
4. Проблеми със задстомашната жлеза (като следствие е огромния брой болни от панкреатит в нашето поколение).

Алергията може да не се прояви веднага. Случва се някъде около месец след ранното въвеждане на сока, появява се алергия – “Непонятно от какво, нищо ново не сме давали”.
Зная, че има деца, за които това не се касае. Но да проверявам, отнася ли се това за моето собствено дете, аз не се наемам.
"

# 183
  • София
Честито на всички именяци  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Да са ви живи и здрави имената и само късмет да виносят  Hug  bouquet

# 184
Здравейте и от нас с малката Сиска Hug

Честити именни дни на всички малки и големи именници! Да сте живи и здрави, много щастливи и много обичани!

МашонкаHug

# 185
Е.Л. четох много неща,има и статии да сменим доктора,ако не дава сок,така че...далече съм от мисълта да слушам и изпълнявам всичко което прочета или чуя  Peace !Избрала съм си този доктор за сега съм много доволна,пу-пу да ми е жива и здрава няма никакви проблеми нито с ядене,нито с акане,нито с колики,алергии не ми е показала за 2 месеца към ябълка и морков...така че всеки решава сам  Peace как да захрани детео си и кое е вредно и кое полезно!  Peace
Пък и моята майка от 40 ден ми е давала и сокове,та дори и кисело мляко е ето ме жива,здрава,нищо ми  Mr. Green !
 Hug

# 186
Разбира се,че всеки решава сам за детето си кое е най-добро. И аз в началото мислех по-рано да захраня бебето, но напоследък всички препоръки са за късно захранване, пък било то и със сок. То е ясно,че няма да му стане кой знае какво на бебето и рано да се захрани, просто ако могат да се избегнат евентуални по-нататъшни стомашни неразположения, то защо да бързаме със захранването. Освен това за пюретата повечето майки разправят,че е по-добре да се започне със зеленчукови, като картофи например, защото ако почнат да ядат вкусните плодови пюрета и после отказват да ядат зеленчуковите. И мен са ме хранили от 3-тия месец само с кисело мляко и привидно нищо ми няма, но все пак мисля,че по-късното захранване има значение за още по-благоприятното функциониране на стомаха по-нататък.
А относно смяната на докторите, хич не се косете, аз честно казано чета в Интернет, разговарям и с други майки и така си получавам много по-добра информация от всякакви източници и сама преценям кое най-добре. При наличието на такава огромна информация отвсякъде, не мисля,че е удачно да се слуша мнението само на 1 човек, пък било то и доктор.

Честито и от мен на именниците! Живи и здрави да са и много да радват родителите си!

# 187
И на мен не ми е работата да се меся, но все пак ще го направя  Laughing. Аз пък изхождам от следното  - има 2 теории, за които - да си признаем сме се информирали от интернет или книжки, а не от личен опит, т.е. ние всъщност не знаем колко са верни. Тогава за мен, когато става дума за здравето на детето, е по-разумно да избера не тази теория, която по си ми харесва, а по-предпазливата. В случая тя е по-късното захранване, което ако да кажем не е по-полезно, със сигурност няма да навреди.

И пак подчертавам, хора, не ви казвам какво да правите, просто излагам моите разсъждения по въпроса.

# 188
  • В царството на мечтите
Виждам че говорите за захранването. Аз много се чудих какво да правя. Четох, четох, говорих и много майки и накрая реших, че преди когато ние сме били деца са захранвали децата от рано със сокчета и реших че аз ще го направя. Все пак така са ни изгледали мен и милото.  Нямам против и новия начин които иска така гледа децата си, казвам че това е моето решение.

# 189
Да потвърдя и аз - по-предпазливия модел е в пъти по-добре. Моето дете навремето пострада точно от сокчета и пюренца на възраст 2-3 месеца. Получи колики и силно разстройство, което не можахме да преодолеем месеци наред. Точно защото си слушах педиатърката и мислех, че правя на детето добро  Crazy Тичали сме по Бърза помощ, защото детето акаше по 20 пъти в денонощие и не можеше да си усвои храната. Не искам да си спомням и като чуя за сокчета и пюренца на 2-3 месеца, ме втриса. Не се засягайте, все пак ние си изпатихме лично и няма как да кажа колко са "полезни". За мен това е като руска рулетка - или ще му понесе на детето, или не. А защо да не се изчака още 2-3 месеца, за да си е съвсем спокойно положението.

# 190
Аз досега съм чела много статии за ненужното и вредно ранно захранване, особено пък със СОК, а не съм срещала нито една публикация за ползите от ранното даване на сок - така че ако някой ми пусне линк - ще съм благодарна  Laughing
boonboon, те едно време мен с кис. мляко са ме хранили от 4-тия месец, но аз нямам намерение да го правя, само защото аз така съм била хранена / междудругото съм имала много тежка астма към 3-тата година/.

# 191
Така е, и аз съм хранена с кисело мляко като бебе и последствията ми бяха жестока алергия към десетки неща. Но нормално е хората, които не са си патили от ранни захранвания и кофти храни, да си мислят, че това се случва 1 на милион и е абсурд да се случи на тях  Peace

А моя приятелка е гледана от баба си и хранена на 2 месеца с боб  Mr. Green и наистина е здрава, но не мисля, че някой ще следва този модел Wink

# 192
и аз имам позната, която по време и на 2-те си бременности пиеше по 100-200гр ракия на ден и изпушваше по кутия Виктори и съм жив свидетел, че децата й са живи, здрави и не боледуват изобщо - но това не значи, че трябва всички така да правят  Laughing, тоест - щом на тях не е навредило - следователно не е вредно  Naughty - грешен подход.
Има родители които:
-осоляват бебетата си
-дават им попара с вино
-мажат им венците с ракия
-топят бибите в мед или захар
и още един куп остарели и доказано вредни практики, и учудващо как, но децата оцеляват въпреки грижите на родителите си, но това съвсем не означава че е правилно.

И пропуснах:
Честито на днешните именици и също и на порасналите ни месечинковци!

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 12:47 от E.L.

# 193
  • Варна
Е, хайде сега на лични. Пишете в темата, та всички да четем Mr. Green.

Честит имен ден на Даниелка, Дани на Дана2010, Дани на Ева и ако има и други именници!
Една почерпка и от нас

Благодаря на всички за пожеанията   bouquet

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 12:48 от antonia

# 194
Съгласна съм с Дана 2010 и Е.Л. Учудвам се че има педиатри, които не успяват да се запознаят с най-новите изследвания в тази област. Има много митове, които съвременната медицина развенчава, както стегнатото повиване и даването на вода със захар Shocked Разбира се всяка майка решава как да захрани бебчето си Peace За моето аз съм решила да е по-късничко. Сестра ми захрани в 7-ми месец, всичко е наред с бебката ѝ - това не означава автоматично че при моето ще е така, просто така съм си решила. Само за сведение: мъжът ми е захранен с кисело мляко през третия месец, напълнял с 3 кг #Crazy за съответния месец, а преди това като зареве от глад нощем е бил само на вода със захар вместо кърма, изобщо все неща, които аз със моя син не бих направила.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт