Отговори
# 330
Dana_2010 да ти кажа честно и аз не съм голям фен на този род маска,защото хич не обичам ракия,нито да я пия,нито за нещо друго  ooooh!.Предпочитам да си купя някоя нищо че ще дам 15 лв. примерно,но това си е лично мое мнение разбира се. Peace Peace Peace

# 331
Моля за помощ отново,този път въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ. Малката от едно известно време се буди нощем за хранене и след това пак рано сутрин.И така храненията са по-чести(точно на 3часа),просто се цепи секундата.Тази сутрин след изцеждането забелязах,че от зърното на дясната ми гърда има капки кръв.Възможно ли е да е от по-често хранене и изцеждане или има нещо не както трябва.Иначе като видя на зор правя компреси с много гореща вода или пък влизам в банята за страхотен топъл душ,та да ми е по-лесно цеденето. ooooh! ooooh! ooooh! Дали малката Соня не е в такъв "скок на растежа" както се казва и да има тази потребност от толкова често хапване.Дано не съм станала банална,но ми е тежко и искам някой да ми помогне,макар и онлайн. Peace Peace Peace

# 332
За косопада имам една бабина рецепта хипермиризлива и вонлива, но при мен подейства. Наситнен лук и една люта чушка се накисват в домашна ракия, престояват една седмица на тъмно и с тази течност се мажат корените на косата. Престоява се колкото може повече (в случая кой колкото издържи на вонята) и се измива (hahaha разбира се). Да предупредя: миризмата остава и след измиване - поне аз я помирисвах Sick Но определено помогна!
diman4eto66 , ето ти я ,kalinche я беше пуснала по-напред.
Честит празник на имениците.
На мен не ми е възможно да мисля за тези алтернативни маски, нали ходя на работа. Не си представям ракийка да се измирише за няколко часа и ще разнасям ухание, като че ли съм здраво пийнала  Drunk cheers
Ами ще ходиш и ще умъртвяваш народа... hahaha А представяш ли си да те видят и бутаща количка, какво ли ще си мислят хората, горкото дете. Mr. Green
За сядането, и Ема има напъни постоянно да се изправя до седнало положение. Ама на мен не ми се иска много много да седи в тази полза, рано й е още. А на моя приятелка, ортопедът й беше казал, че даже момиченцата е желателно по-късно да се учат да сядат. newsm78
Оф, днес май няма да излизаме, голяма киша е навън. А аз както се мотам насам натам ще се прибера с мокри крака.
Гале, къде зачезна бе жена? Оправили си циците?

# 333
Здравейте,
Моля ви за помощ, преди време бяхте писали за лекарство за хемороиди, моля ви някой да пише какво ефективно лекарство е пробвал.
В нета има хиляди мазила и лекарства, нямам вяра на нито едно и ми се иска препоръчано лекарство.
Нямам време да търся назад в темите, извинявам се предварително, че пиша за обсъждана тема.

# 334
Здравейте,
Моля ви за помощ, преди време бяхте писали за лекарство за хемороиди, моля ви някой да пише какво ефективно лекарство е пробвал.
В нета има хиляди мазила и лекарства, нямам вяра на нито едно и ми се иска препоръчано лекарство.
Нямам време да търся назад в темите, извинявам се предварително, че пиша за обсъждана тема.
Аз се мазах с Пайлекс (Pilex) на Хималая. Билков е крема. И ми помогна, но трябва упорито мазане.  Някои от момичетата бяха ползвали и някакви глобули, но не знам как се казват. Дано и друг се включи. Peace

# 335
еййй няма насмогване, много сте изписали  Wink

много празници съм изпуснала  Blush Честити Родени дни , именни дни и месечинки   bouquet (няма да изброявам да не пропусна някой неволно)

Коментирали сте захранването, на мен ми е болна тема в момента, изчетох сумати материали по темата. При нас нали има риск да се прояви АБКМ (таткото е с такава) и до годинка мисля да сме основно на кърма, ще захранвам след 6-тия месец, много бавно, като мисля да започна с БИО оризова каша без глутен, след това картоф, морков и тиква. Още не съм го коментирала с педиатърката, но смятам, че ще се разберем Peace Само споделям как аз смятам да постъпя, иначе съм сигурна, че всеки ще избере най-доброто за детето си спрямо индивидуалните му нужди и особености. Hug

Гледах и аз за пюретата и мисля да купувам, защото хич нямам вяра на зеленчуците на пазара ooooh! все пак пюретата ги изследват, а аз няма как да знам какво има в зеленчуците, които купувам, а си нямам село за съжаление.

Иначе и мен ме гони страшен косопад, Андреа също Whistling навсякъде вкъщи има следи от нас hahaha За  моя косопад ще заложа пак на ампулите на Виши, ползвала съм ги и ми помагат, само се чудя, дали не е редно да ги почвам като спря да кърмя newsm78, все пак си е химия.

Ох и още неща исках да пиша, ама забравих.
Цункайте бебчовците  Heart Eyes и

# 336

А да питам,тези които писаха,че вече правят упражнения за сядане и повдигане,не е ли много рано newsm78

Рано или не, тя си се набира да се изправя. Но не я слагам седнала, държим я права в нас да си оглежда наоколо Simple Smile

diana.pd , на мен гинеколога ми беше изписал Проктогливенол.

# 337
Сърдита съм  smile3516 smile3515( тук се фръцкам) и не пиша.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 13:47 от gala.

# 338
за хемориоди - аз се мажех с Масту http://apteka.framar.bg/13002705/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%83- … -20-%D0%B3%D1%80-
и след 2-те раждания имах по 1 външен, след 6-7 намазвания се прибраха и двата пъти и сега нямам оплаквания. Чувала съм също и за бани със смрадлика, че помагали.
Направих опит за разходка, ама е такава гнусна киша, че се прибрахме набързо.

# 339
Сърдита съм ( тук се фръцкам) и не пиша.

що бе Гале?  newsm12

# 340
АмЧи, щот си казах мнението и Ма изядохте .
Аз така невинно си разглеждах красотата сътворена на първа страница, видях го това и просто споделих,че според мен не е редно. не че е фатално,ама кво да направя като ми направи впечатление- ЕЕЕЕййййй нямаше такъв спор. де бре ,само споделих.

и така, реших да не пиша повече и да не влизам в темата ,ама пусто да му се невиди,като краста сте, веднъж започнал и няма спиране. па и сте готини ,почнахте да ми липсвате  Mr. Green

# 341
То,ние пак не разбрахме за що иде реч, ама карай. newsm78 hahaha

# 342
  • София
АмЧи, щот си казах мнението и Ма изядохте .
Аз така невинно си разглеждах красотата сътворена на първа страница, видях го това и просто споделих,че според мен не е редно. не че е фатално,ама кво да направя като ми направи впечатление- ЕЕЕЕййййй нямаше такъв спор. де бре ,само споделих.

и така, реших да не пиша повече и да не влизам в темата ,ама пусто да му се невиди,като краста сте, веднъж започнал и няма спиране. па и сте готини ,почнахте да ми липсвате  Mr. Green

ААааа ,аз не съм те яла и не взех участие  Grinning!Сега няма да се сърдиш на всичкини де  Grinning !
Хубаво е ,че сме ти липсвали Grinning !

# 343
  • Пазарджик
Моля за помощ отново,този път въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ. Малката от едно известно време се буди нощем за хранене и след това пак рано сутрин.И така храненията са по-чести(точно на 3часа),просто се цепи секундата.Тази сутрин след изцеждането забелязах,че от зърното на дясната ми гърда има капки кръв.Възможно ли е да е от по-често хранене и изцеждане или има нещо не както трябва.Иначе като видя на зор правя компреси с много гореща вода или пък влизам в банята за страхотен топъл душ,та да ми е по-лесно цеденето. ooooh! ooooh! ooooh! Дали малката Соня не е в такъв "скок на растежа" както се казва и да има тази потребност от толкова често хапване.Дано не съм станала банална,но ми е тежко и искам някой да ми помогне,макар и онлайн. Peace Peace Peace

mama na nana,

напълно е възможно Соня да е в скок на растежа и естествено да увеличава лактацията ти, като суче по-често от преди, за да си осигури повече кърма (обикновено нещата се нормализират за няколко дни, ако майката се довери на бебчето си и му дава да суче, когато пожелае) . Или просто да минава на друг режим или през някакъв етап на развитие. Все пак 3 часов-режим е чудесен на такъв етап. Наистина нощното хранене може да е предизвикателство и понякога да е доста уморително, но често майки откриват, че ако кърмят легнали през ноща, на сутринта се чувстват значително по-отпочинали.

Колкото до капките кръв - разранени ли са зърната? Чувстваш ли болка при кърмене? В случай, че не, е възможно тези капки кръв да са от спукано вътрешно капилярче, което не е притеснително. Случва се понякога в резултат на налягане. Често майките се притесняват, че бебето може да е поело от кръвта, но това също не е притеснително и не се отразява по никакъв отрицателен начин на детето. Евентуално може да се забележи потъмняване на акото, но това е единствено от оцветяването от погълнатата кръв. Няма място за притеснение обикновено.

П.П. Мернах чудесната ви дискусия за захранването. Ако имате нужда от информация по въпроса, също може да се обръщате към нас, въпреки че вие сте изключително добре информирани по въпроса.

# 344
Eй, сърдитки Hug
Хайде да го даваме по ларж и да не си разваляме хубавата компания. Гуш на всички ви.  Heart Eyes
Права е Dana - от тук нататък колко щекотливи теми ще има за обсъждане...
Точно вчера, заради дискусията за захранването питах бабата на съпруга ми (тя е на 85-86 години) как и кога са са захранвали навремето. Та, тя каза, че чак когато детето започнело да сяда, да проявява любопитство към храната и само да посяга към нея, тогава вземали от трапезата и му подавали. Тя самата почти до годинката е изгледала децата си основно на кърма. Това го споделям, защото някой беше писал в темата, че мисли да захранва едва когато детето прояви признаци на готовност.
Иначе, днес си направихме хубава разходка. Колко много неща си харесах по витрините, ама пусто с тая количка- нито мога да я вкарам вътре, нито да я оставя от вън и да вляза.

Общи условия

Активация на акаунт