Отговори
# 240
  • Пловдив
И аз в отбора на губещите косата си #Cussing out Добре, че се подсригах, че навсякъде ръся косми, представям си какво щеше да е, ако си бях оставила косата #Crazy Joy
Мислих за именния си ден да се изруся, че нещо не мога да свикна да се гледам така, пък и друго си е да кажеш - "абе аз съм блондинка" hahaha (не искам да обиждам никого!), но няма да стане. С този косопад, само и боядисване ми трбва...

Честит Имен ден на Даниелка, Flash Dance, Даниел на Данна, Даниел на Eva2010 и Данаил на Антония. И енда виртуална почерпка, че и моя племенник днес е именник:

Честито и на всички малки месечковци Heart Eyes  bouquet

Относно темата за захранването - твърдо ще захранвам след 6тия месец. Най-вероятно ще започна със зеленчукови домашно приготвени пюренца, но все още не съм се "образовала" по темата - мисля, че ни е раничко още!
Някой роднини се опитаха да ме убеждават в това, че вече било време за сокчета и бла бла бла, но набързо ги контрирах, че аз това, което ми е причинено на мен, на детето си няма да го причиня smile3534
Днес бехме по спешност до педката - Дидо цяла нощ ми кашляше и то едно такова гърлено... Изкарах си акъла и сътринта, веднага като се прибра мъжа от наряд - в поликлиниката. Оказа се, че от много стараене, сме пресушили въздуха вкъщи и затова кашля малкия. И действително - като сме навън или на гости нямаме проблеми newsm78
Имаме и съмнения за проявена алергия, но все още не знаем със сигурност (е това вече категорично ме убеди, че ще сме основно на кърма до годинката). Сега ще внимавам какво хапвам и ще следя малкия, дано няма проблеми Praynig
И в тази връзка - да попитам Данна и Фъстъчка, понеже техните деца, са с АБКМ - в какво точно се изразяват симптомите? Говорих с педиатърката, но тя ми каза изобщо да не го мисля това нещо, ако има някаква алергия, то тепърва ще се изяснява каква е и към какво е Thinking
Питам за АБКМ, защото последните няколко дни изядох много, ама наистина много КИСЕЛО мляко, готварска сметана и сирене. Прясно не съм пила от 3 месеца, а много го обичам...

boonboon, ние днес изкарахме 4 часа на въздух. Дребния беше супер доволен, особено, когато сменихме количката със слинга Mr. Green.

Машонка, златна си  bouquet  

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 19:48 от sweet_maniche

# 241
  • Варна
Кашите на Слънчо са много вкусни, но са подходящи за по-големи дечица, защото са направени с обикновено сухо мляко, а не с АМ.
За захранване е добре кашата да е безмлечна и да се приготви с кърма или с АМ-то, което си пие бебчо.
Готово монокомпонентно пюре от картоф има само на Семпер и отвратно  Mr. Green. За това аз мисля да дам първо морков и после морков и картоф и т.н.

# 242
  • София
Алхимика ми се губи .Мая беше болна ,дали всичко е наред при тех  newsm78 .

# 243
  • Пловдив
Това си мислех и аз одеве newsm78

# 244
Честит Имен Ден на Даниелка, Flash Dance, Даниел на Данна и Данаил на Антония Simple Smile)
Много благодаря за честитките и пожеланията насочени към нас  Hug
почерпете се за здравето на Дани  cook beer Wine Glass  да ми е жив и здрав прекрасния сладурко  Heart Eyes

За захранването мисля че всяка майка най-добре познава детето си и тя трябва да реши кога и с какво да захрани бебчето си  Peace
аз ще започна след 6-месеца и най-вероятно с оризова безмлечна каша, но има още време и дотогава ще чета  Whistling

# 245
Зеленчуково пюре след 6 мес. и аз Peace
За косопада имам една бабина рецепта хипермиризлива и вонлива, но при мен подейства. Наситнен лук и една люта чушка се накисват в домашна ракия, престояват една седмица на тъмно и с тази течност се мажат корените на косата. Престоява се колкото може повече (в случая кой колкото издържи на вонята) и се измива (hahaha разбира се). Да предупредя: миризмата остава и след измиване - поне аз я помирисвах Sick Но определено помогна!
На имениците ЧЕСТИТО!

# 246
  • София
Гала също ми се губи от 3 дена ... newsm78 .

# 247
  • София
Момичета, на този сайт има добро описание на пюрета - http://papa-bebe.com/
Аз лично харесвам Гербер и Семпер, най ми допадат по съдържание и когато съм взимала готови пюрета, основно от тези марки съм пазарувала.

Като захранвах Лора държах да вкарвам само по едно ново нещо - в случай че ми направи проблем, да знам от какво е. Та по този повод аз правех пюрета, но имам село, откъдето да взема. Сега свеки е в готовност за Сами - дадох инструкции какво да ми замрази.

След като напреднахме със захранването почнах да купувам повечко, особено като ходехме насам-натам, щото няма кой да готви и да вари бурканчета Simple Smile

А за кашите - в диетичните магазини има най-различни брашна. Така че момента със смилането на ориза може да е прескочи Simple Smile
Има даже 'био-брашна', такива взимах, уж за по-чисти и качествени. Купувала съм брашна от ориз, просо, царевица, ръж, ечемик, елда. Правя кашата и слагам плод вътре. После като стигнах до сиренето и маслото, каша със сирене и масло давах вместо любимата на педиатрите попара на закуска - Лора така и не я прояде.

# 248
Привет и от нас.
Мерси ,че някои от вас се сещат за моята особа,Мая вече е добре,но аз не съм.Имам си проблеми с таткото,обраха ни магазина и зиобщо не ми е Коледно Tired
Чета ви,но хич нямам настроение за писане.
На 15 бяхме на консултация,Влади вече е 7кила и е 64см.Качва си детето почти като новороден и това е,яде добре.Питах педката дали да го захранвам както с Мая(на 4,5месеца) и поплучих категоричен отрицателен отговор,така бил едричък,какво съм била искала сумист ли да отглеждам Mr. Greenпък на мен фин ми се вижда на мама синето.То времето ще си покаже,но аз ще започна със картоф+кърма(ужасно ми звучи Sick)на тях им харесва.Картоф 3-4дни,после прибавям морков3-4 дни,сладка тиква,зелена тиква,пъщърнак и т.н.След като въведа повечето зеленчуци ще включа и плодовете.Така направих с каката и сега така.Нейните пюрета си ги правех аз,чак с месото почнах да и купувам.Каши тя ми отказа всякакви,ако на Влади му се усладят ще му правя(т.е. купувам).
Освен всичко останало и аз бях 4-5 дни със страшни температури и болки в мускулите и ставите.Вече съм добре,но кърмата почти ми я няма,дохранвам го с АМ,е много е досадно това със шишетата,а през ноща е ужасно.Толкова е лесно кърменето,че ми липсва ужасно много.Ще се помъча да си върна производството,но няма да ми става фикс идея,колкото толкова.

Лека вечер и приятен уикенд ви желая  bouquet

# 249
Момичета я дайте идея за оригинален подарък  Hug След няколко дни имаме годишнина с мъжлето - 12 години, откакто сме се загаджили  Joy Иска ми се да е нещо оригинално и запомнящо се  newsm78

# 250
Честито на именниците, малки и големи! Hug  bouquet

За захранването - естествено, че всеки си решава сам.Тук си споделяме и помагаме. Peace
Само се чудя на тези педиатри не четат ли, не се ли интересуват от новите тенденции?
Това виждали ли сте го?Национален план, препоръки за хранене на кърмаче - то си го има черно на бяло. Simple Smile
http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki%20karmacheta.pdf

Alximika, дано всичко се нареди при вас. Peace

# 251
  • София
alximika ,дано всичко да се нареди скоро при вас!Радвам се ,че децата са добре  Simple Smile !

# 252
Здравейте,

За кърмата и косопада вече ви писах, че си взех бирена мая. И за двете лично на мен страшно много ми погна. Аз за косопада си я взех, но кърмата ми се увеличи драстично и ми се наложи да доизцеждам след хранене. А пиех само по едно хапче, веднага имаше резултат - косота започна да ми пада двойно по малко и реших да пия по две хапчета на ден. Косопада намаля още но много се увеличи кърмата и затова го спрях и сега пия по едно хапче през ден два. На опаковката пише че се пият три пъти на ден по 2 хапчета.

Четох че витамин Д за кърмачета е добре майката да приема по 5 капки и така да преминава в кърмата за бебето. Не било хубаво да се дава директно особено Деавита. Вие знаете ли нещо по въпроса? Не намерих обясние.
От няколко дни съм го спряла заради витамин А който се съдържа в Деавита, след като Гала писа. След това питах и педиатърката и тя ми каза че е добре че съм го спряла.  #Cussing out Много ме е яд че за всичко трябва да четеш, ако не знаеш и не питаш конкретно няма да ти кажат нищо.
И в дните в които не не му давам пия по 5 капки, и се надявам да усвоява по добре витамин Д прието през кърмата.

# 253
Гледам, че сте продължили темата за захранването и се сетих нещо - с моята приятелка се обебихме през няколко месеца и все за такива неща си говорим. Та тя например захрани рано детето си със сокчета, по "старата" схема, но пък относно мазането със зехтин или мас е много против. Докато аз пък смятам да захранвам по-късно, но пък предпочитам естествените мазила Simple Smile
И в този ред на мисли - някоя мама маже ли с мас и случайно да знаете рецепта за приготвяне на мас с мляко? Баба ми го е правила едно време, но майка не помни точно технологията.

# 254
Ivelina_Sh,благодаря! Simple SmileДа те попитам-малкия как си държи главата на една страна,като лежи или изправен?Защото и на нас главата ни е като леко сплескана отзад,стои леко вдлъбнато от едната страна,а и не знам,това от рождение ли е,или защото като го слагаме да си спи в шезлонга през деня,все си накланя главата на една и съща страна.
А с педи не сам се консултирала за това.
По въпроса за захранването-спомням си,че на баткото му давах сокчета-ябълка,портокал,от втори месец(тогава бяхме в България),проблеми не е имал,освен това,че все още се напикава нощем понякога,но кой знае дали това е свързано със сокчетата. newsm78

А сега с малкия сме само на кърма,вода не иска много-много,и аз мисля да започвам към 5-6 месец.

Със закъснение-да са живи и здрави именниците,и всички,които имат месечинки!!! smile3503 smile3503

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 04:35 от meri2010

Общи условия

Активация на акаунт