Отговори
# 225
Беше точно съвсем добронамерен съвет, като също така ми беше интересно да разбера какви точно са доводите за ползите от сока, които така и никои не представи, освен че е по съвет на педиатъра  newsm78
Както и да е, вече ще обсъждам само неутрални теми като времето например  Laughing
vany666 голямата ми дъщеря най-харесваше едни най- обикновени, евтини бг чесалки от левче, дали не бяха и 50ст  Crazy, с форма на сърце с дръжка, като "пика".

# 226
  • В царството на мечтите
и  аз съм с косопад и не знам какво да правя на всяка де има моя коса

# 227
Flash Dance,честит имен ден   bouquet  bouquet  bouquet!   bigdance2 Tada  ura
Е.Л. мисля че има чудесни витаминки в сокчетата  Peace .Незнам къща в която на масата да няма плодове  newsm78 ,може и да има,като се замисля!  Rolling Eyes

# 228
И едно 3-4 месечно бебе има нужда от допълнителен прием на витамини ?  Rolling Eyes
Защо? В кърмата да не би да няма витамини?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0

пп извинявам се, ама не се сдържах просто

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 17:37 от E.L.

# 229
Е, хайде сега на лични. Пишете в темата, та всички да четем Mr. Green.

Копирам това, което изпратих на другите на ЛС, но без GSM и цените, тъй като мисля, че не е коректно  Hug  Hug  Hug. Ако някои ги иска да пише на ЛС  Peace

Здравей!
Нашата сесия продължи 4 ч., затова трябва да се въоръжиш с търпение  Peace  Калина е много готина и като човек, и като прфесионалист! Обаждаш й се по телефона и тя ще ти даде час за сесията. Имай предвид, че е много заета и може да те отложи малко във времето, но това да на те обезкуражава   Нас ни таксува по старите цени, но вече има нови. Ако имаш въпроси - пиши!
Десимира, Враца   

# 230
Първо и най-важно - честити месечинки!
LITA, аз взех последното от една аптека до "Велека" и там ми казаха, че ще има Деавит от януари. Но Вигантол няма да има.
И аз да се изкажа за захранването. Четох някъде, че си има симптоми кога е готово детето. Трябва да не му стига млякото и да се увеличава дозата на често, да може да извръща глава, ако не му харесва, да изчезне рефлекса на избутването с език (то май става доста късно), да може да се задържа облегнат полуседнал и още имаше. Педиатърката каза след навършен 4 месец, а на мен ми се иска даже от 5-ти, но ще следя за тези симптоми. Всяка майка сама си решава, стига да не прави нещо съвсем нередно с детето, което да го застрашава пряко, останалото си е лично нейно решение. А за направата на кашите, споделете, не са ли добри на Слънчо или пък пюретата готовите? Защото аз предпочитам да купя, че не знам да не объркам нещо сама, ако ги правя.

# 231
Честит имен ден, скъпи мами!

Честито на всички месечинковци и аз да почерпя за моя малък голям вече мъж

http://www.pumpal.net/products.php?id=21 аз от тук вчера си поръчах дрънкалки и чесалки и днес ми ги донесоха. Малкия е във възторг от една музикална дрънкалка, малко е тежка, но си я държи здраво и все му е в устата  baby_neutral

# 232
А за направата на кашите, споделете, не са ли добри на Слънчо или пък пюретата готовите? Защото аз предпочитам да купя, че не знам да не объркам нещо сама, ако ги правя.
Аз се бях пробвала да правя домашни каши, но нещо не ми се получаваха  Laughing А тия на Слънчо са много хубави, има и други марки, различни цени...Аз лично пак ще ползвам купешки. Обаче пък пюретата ми ставаха добри и ми беше по-лесно и евтино да ги правя сама.

# 233
По въпроса за кашичките, за начало ще се опитам аз да ги правя, вместо да купувам готови. Пък после може и да разнообразя с някое купено пюре, ама не искам да наблягам на тях. По-нататък съм я записала на детска кухня. Вчера имаше някакво предаване за детските пюрета в Темата на Нова, но го пропуснах. Ако някой го е гледал, да казва...Само за морковите и спанака четох, че задържали много пестициди, което ме навежда на мисълта, че в момента зеленчуците и плодовете са ужасни, не знам откъде да си намирам хубави продукти?! Може би от някое село..?

Аз купих една гризалка на дребосъка във формата на овал с дупка по средата, но засега не проявява интерес - рано й е.

А, май vesi_evi беше писала, че и нейното лапе е като моето - шавливо и ревливо. Днес му хванахме цаката, татко й от сутринта я закопча с колана за шезлонга, и си осигурихме малко спокойствие. В началото малко негодуваше, но после поспа, поигра с играчките....после само за малко я пуснах на дивана, и пак започна с безкрайното обръщане и изнервяне! Ееей, това дете, няма усмиряване! Чак й се протърка бузката от търкане в дивана като се обръща  LaughingНе можем да я държим вързана докато порастне, но поне за един ден си осигурихме спокойствие  Blush

Та затова днес пиша толкова много, за което ме извинете!

PS Коригирам се, предаването е в неделя от 19.30

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 17:52 от Giada

# 234
vany666- имам чуството че моята коса направо вече е наполовина пада ужасно много след като Сияна стана на 3 месеца направо цялата къща е в косата ми препоръчаха ми мои приятелки и са много доволни от: http://apteka.framar.bg/30061942/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D1%80%D0%B5- … D0%BF%D0%B0%D0%B4    и  това  http://apteka.framar.bg/30012884/%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%BB%D1%83% … 200-%D0%BC%D0%BB-
Аз от скоро ползвам първия и още немога да изкажа мнение, а за втория дават го за бременни, но става и за нормално ползване на моята приятелка майка беше почти оплешивяля и с него се оправи. И двата са горе долу на една цена така, че ти си прецени кое да си вземеш.
Ааааа сега се сетих и друго на Икаров -Стимулант за коса той е към 5лв обаче как расте косата от него направо чудо,1 аз преди сватбата се мазах доста пъти с него че прическата беше за по дълга коса и  наистина порасна доста е говоря за няколко месеца той е на билкова основа натърква се в корените и слагаш една найлонова шапка и стоиш колкото искаш.

Пускам обясненията тук, а не на ЛС защото мисля че има доста момичета с този проблем Hug

# 235
Здравейте!

Честит имен ден на всички именници!!!

Аз ще захранвам другия месец с картофено пюре,с педиатърката така се разбрахме,а и лекарката на Симона така ме посъветва.След това не знам.Мисля и ще е с готово пюре,защото нямам време и нерви да готвя и дом.пюрета.За по-нататък,в смисъл супички и ястия ще ѝ приготвям,защото на кухня ще я запиша чак към1г.и половина като каката.Симона не ядеше на Слънчо кашите,не знам защо.Вземах ѝ на Нестле,тях много си ги харесваше.

Яничка дали е кацнала? newsm78

# 236
За косопада - Себорал Форте  Peace

# 237
deskutu благодаря за информацията  Hug, но при мен проблема е свързан назад във времето.Косата ми е болна тема  Cry
Имам косопад и с години се боря да го спра,но уви до сега почти нищо не ми е повлияло кой знае колко  Tired
Шампоана на Дюкре(който ми препоръчваш)вече съм го пробвала.Маслото на Икаров беше първото,с което започнах.После с ампули от коприва,козметика от най-евтината БИЛКА,ЛОРЕАЛ преминах на КЛОРАН,РЕНЕ ФУРТЕРЕР,пих хапчета РЕВАЛИД уууфффф и още и още
вече не помня от кога не съм се мила с "обикновен" шампоан.Стигнах до там,че тръгнах по изследвания-хормони на щетовидна жлеза,анемия и уж всичко е наред,а пък не е  Crossing Arms
Единствено по време на бременността всичко си дойде на мястото-даже моята фризьорка го отбеляза,но сега 3 месеца по-късно всичко е по старо му.
За себе си се убедих,че само с мазила и шампоани не става.Трябва да се приемат някакви добавки или витамини(поне аз)  Confused

П.С.Извинявам се,че натоварих темичката с моите проблеми  Sad

# 238
Момичета, аз пиша за проблемите на ранното захранване само по 1 причина - може някоя майка да прочете, че понякога то води до РЕАЛНИ проблеми и да реши да го поотложи  Peace Знаете ли колко бих се радвала, ако навремето на мен някой ми беше казал: "Ако даваш сокчета, може да стане това и това". Но нямаше кой и аз например сбърках. Хиляда пъти предпочитам да съм запозната с евентуалните проблеми и да си взема решение въпреки тях, отколкото да действам ей така, само защото и баба ми е правила същото. Искрено се извинявам на всички, даващи сокчета - няма нищо лично, не се сърдете, давайте си ги, щом сте убедени, че са от полза  Hug

Косопада почна и при мен  ooooh! Подстригах си днес 2-3 см. от косата и си смених прическата, сега съм на черта. Надявам се до месец да спре ужасния косопад, че направо ръся коса навсякъде  Crazy

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 18:56 от Dana_2010

# 239
И моята коса яко пада. Навсякъде всичко е в дълги, руси косми-отврат. То си ходя само вързана. Единственото, което ме успокоява, че е времено явление.
За кашите и пюретата, каши съм пробвала всякакви. Накрая почнах да взимам предимно Слънчо, че Део много ядеше, а другите идваха малко скъпи. Иначе има страхотни каши на Милупа, на Хумана, на Нестле...А пюретата, в началото купувах, после почнах да правя пак поради финансови причини. Е не всички де, плодови не съм правила.
http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/comment-page-1/#comments- ето тук мажете да видите за зхранването, много хубаво е написано, а ето тук посочват начин на приготвяне на оризова каша.

Оризовата каша е много подходяща за начало на захранването Simple Smile Може да използвате готова каша – или да приготвите сама домашна каша от кафяв ориз. Приготовлението не е сложно – нужно е за около час да изсушите на около 80-100 градуса във фурната кафявия ориз, като го разбърквате периодично, за да не изгори. След това смилате в кафемелачка нужното количество ориз, така че да получите 2 с.л. брашно, накисвате го от предната вечер в 150мл вода и на сутринта сварявате. По същия начин се правят домашни каши от различни видове зърна – елда, просо, ечемик…

Ако приготвите кашата по-гъста, може да разредите с кърма до нужната консистенция – за начало е добре да е по-рядка, полутечна, което лесно се получава с ензимите в кърмата, които втечняват кашата много бързо, а и самата кърма леко подслажда и вкусът е по-приятен и познат за бебето.

Получената каша може да смесите с плод или зеленчук на пюре, след като сте захранили само с нея за 3-4 дни – в детските храни не трябва да се добавят допълнително сол и захар, така че е добре да използвате естествени овкусители от другите храни.

Много идеи за приготвяне на домашни каши и пюрета може да намерите тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0

Общи условия

Активация на акаунт