Отговори
# 360
Гале, нали знаеш че зеленчуковите пюренца трябва да се започват след 4-тия месец най-рано.

ми,не,незнаех  newsm78 ,ама така или иначе тя на 24.12 става на 4 месеца. а аз мисля към средата на януари да почна,така че ще е тамън на 4,5-почти 5

# 361
  • Варна
Гале, нали знаеш че зеленчуковите пюренца трябва да се започват след 4-тия месец най-рано.

ми,не,незнаех  newsm78 ,ама така или иначе тя на 24.12 става на 4 месеца. а аз мисля към средата на януари да почна,така че ще е тамън на 4,5-почти 5
Няма такова нещо. Дъщеря ми я захраних на 4,5 мес с чиста оризова каша/имаше да наваксва кг/, Владко го захраних на 5,5мес с пюре от сини сливи /минахме от кърма на АМ и имаше запек/. Така, че правило няма. Зависи от детето и ситуацията. За предпочитане е да се почне със зеленчук, защото след сладките плодове, по-трудно се приемат.

# 362
  • София
Гале, нали знаеш че зеленчуковите пюренца трябва да се започват след 4-тия месец най-рано. Истината че не помня точно от кой месец се въвеждаха, но със сигурност не са от по-рано. Ако искаш да започнеш по-рано трябва да въведеш плодови, първо. Ако искаш първо зеленчукови трябва да изчакаш още малко.
И аз като теб искам да въведа първо зеленчуковите, но не съм запомнила защото за сега мисля да въвеждам след 5-тия месец и знам че като месеци за въвеждане е ОК.

Аз също знам ,че 4,5 месеца е Ок за зеленнчуци.Ние също в средата на януари ще започнем с картофче ,морквче и т.н.
Мисля също сама да ги правя пюретата ,поне в началото.Доколкото знам ,се вари зеленчука на пара ,пасира се и се добавя кърма или АМ.Но и аз не съм наясно каква ще е консистенцията  newsm78 .
А оризовата каша мисля да я купувам или поне брашното.Голяма хамалогия ми се вижда.

# 363
Хейййй аз тези дни само ви шпионирам  Whistling
Хич не ми се пишеше и съм в едно никакво настроение  Thinking Даже не разбрах,че идват празници.
Днес бяхме на ДК.Сложиха ни 2-те ваксини и сега чакаме резултата.Дано този път е по-леко от миналия  Praynig
Нямам желание за празнуване,но за сметка на това по цял ден се радвам на малкия  Mr. Green-играем си,говорим си и така ме разсейва,че за друго не мисля.
Подстригах се на черта,че косата ми е все в ръчичките на Ади  Crazy Не стига,че скубе себе си ами и мен  Laughing
Ами...за сега толкова от мен.

П.С. Честито на всички,които са имали и имат повод за празнуване   bouquet
Яничка дано всичко при теб се е наредило  Praynig Само мога да си представя какъв ужас е било покрай пътуването.

# 364
Който се интересува от домашно направени пюрета от 5 до 18 месец ето един линк : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0

# 365
Ха Гале аз сега зацепих за какво става дума и закакво се фръцна  newsm03

ама да ви кажа винаги виртуалното общуване има такива рискове, когато човека не е срещу теб е малко по различно, не може да си на 100% сигурен с каква емоция пише и да знаеш как да реагираш така, че е нормално някой някъде да помисли че за него става дума.

аз да ви кажа моето Мити бандити днес ме изкриви
иска постоянно да седи седнал, ужас... ако реша да го оставя в кошарата става нещо страшно
само да е седнал или изправен.
и да е към телевизора  Shocked
опада му косата... вече е БЕЗКОС Simple Smile))

# 366
Аз нищо от фръцването не разбрах.  Но нямам и време да чета задълбочено. Докато дойде време аз да захраня, всички ще сте свършили тази работа и от вас ще черпя опит с какво да почна. Досега и двата ми опита за захранване са били неуспешни, време е с третия да се справя  bowuu Ако успея до годинката да захраня, пак добре ще е.

# 367
Галке, я стига  Hug
Ох, нашите ваксини са точно след Нова година, но отсега съм се запритеснила, дано мине по-леко тоя път. Случвало ли се е да вдигнат Т на втория месец, а на третия  да не вдигнат? Или щом първия път е вдигнало Т детето, на всички ваксини ще е така?
За телевизията - и нашата се заглежда, но аз не я оставям. А днес й пускаха за малко Немо на компютъра  Laughing

Dana_2010 , защо неуспешни, я сподели? Че и мен са ме захранили чак на 9 месеца, ама защото не съм искала друго освен кърма.

# 368
Първия път бебето след 2 седмици на сокче и пюренце получи силно разстройство, което продължи няколко месеца. Захраних го реално след 10 месец някъде и то с много внимаване и пак с разстройство през ден.

Втория път всичко си беше супер, до 6 месец не давах нищо, освен кърма. Можех да захраня съвсем успешно, но за съжаление реших първо бебето да мине на АМ. Изобщо не съм си мислела за проблеми, все пак всяко второ бебе си е на АМ още от родилното и нищо им няма. Но моето направи алергичен шок от изкуственото мляко и оттам се уплаши да приема каквито и да е храни. Просто стискаше уста, ама здраво, ако й пъхнеш нещо насила, плюе и реве. Не съм успяла до 12 месец да й дам буквално нищо освен кърма, само вода пропи. Пюренцата и кашите ги правех и после или аз ги ядях, или ги хвърлях. Към годинката дъщеря ми прояде обикновени бисквити, размекнати с вода. Отбих я и около месец беше само на бисквити, после постепенно почна да опитва супички и др. храна. Мляко никакво не е яла, съвсем наскоро разбрах, че яде в детската таратор, явно й е попреминало вече. Та не мога да се похваля с леки и весели захранвания, даже и сега леко ме втриса, като си представя, че това ме чака.  Wink

Обикновено с първо бебе майката е нетърпелива да почне да му дава и друга храна, струва й се, че млекцето не му стига, че бебето иска да хапне и друго, бърза да си яде то като голям човек и т.н. И аз бях супер горда сина ми как лапаше пюретата и искаше още, ама на, вкарах се в трилър и сега даже може и към 8 месец да захранвам... Фата, а може и направо на 9 месеца, щом при теб е било така  Laughing Разбира се, такива бебчета като моите се срещат рядко, повечето си хапват без проблеми Grinning

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 22:25 от Dana_2010

# 369
Леле Данна, ужас. То верно трудни захранки си имала с предишните дечица. И на мен ни ми би ми се искало в такъв случай да прибързвам.  А наистина и аз с Део нямах търпение да му набутам друга храна в устата, а сега изобщо не ми е зор. Даже така ми е по-лесно. Като се сетя- пюрета, каши, попара (която не ядеше), сокове. Пък на всяко хранене различна храна. Аман. Аз тъкмо свърших с тази хамалогия с Део, а сега айде наново. Mr. Green
Аааа, Гале, и аз сега схванах. Изобщо не ми дойде но ум за нея.
ама да ви кажа винаги виртуалното общуване има такива рискове, когато човека не е срещу теб е малко по различно, не може да си на 100% сигурен с каква емоция пише и да знаеш как да реагираш така, че е нормално някой някъде да помисли че за него става дума.
LITA, ама много си права. Та така явно стана и с драмата със захранването. E.L. сигурно го е "казала" със съвсем друг тон, ама ние няма как да го усетим, и айде стана тя каквато стана.

# 370
На мен ми се струва, че най-безобидното за начало е картофеното пюре или тиквата. Но по-скоро ще почна с картофеното пюренце, то нали запича, а мен ме е страх 100 пъти повече от разстройство, отколкото от запек.

# 371
Момичета дайте някоя домашна рецепта за маска за изтощена коса  Heart Eyes Flutter  Peace

# 372
  • София
Dana, след твоите разкази и моите неприятни изживявания с алергиите на Йоана вече се замислям дали да не коментирам с педиатърката захранването на Вероника да е още по късно от шестия месец. Това в случай че добре наддава от кърмата де.
Има време, но трябва да прочета и какви реално са минусите на захранването към 8-9 месец. Пък и за къде да бързам... както казвате с вторите деца не сме толкова "нетърпеливи".

Ако консултантите по кърмене имат повече опит с това, нека споделят за захранване след 6ти месец при вероятно алергично дете (пу-пу за сега няма оплаквания, но си имам едно наум). Интересува ме какви са положителните или отрицателните страни на захранване към 7-8-9 месец. Mimsat, мерси, че отново ни предлагаш вашата помощ!

От личен опит с каката захранването ни не беше лесно, нали не е от най-ящните, та от момента в който я захраних (6 месец) до първата година беше наддала малко по-малко от 2 кг за 6 месеца, не знам до колко беше нормално това, но тя и сега е 14 кила на 4 години.

Лека вечер и сладки сънища!

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 23:19 от Фъстъчка

# 373
  • София
Фъстъчка ,имам чувството , че и моята Йоана ще е от този модел  Simple Smile .

# 374
Dana_2010, мен майка ми ме е отбила тогава и ща не ща съм прояла кисело мляко. Иначе и аз съм имала разстройство по това време, но го отдава на това, че са ми растяли зъби  Laughing

Да ви питам нещо важно - ако първия път на ваксините(втори месец) детето вдигне Т, задължително ли ще вдигне и следващите пъти?

Общи условия

Активация на акаунт