Отговори
# 675
  • Обетованата земя
Същата е!  Peace

# 676
Влизам да се похваля, че Рая има зъб. Явно 15те кърмения дневно и неспането от последните дни са били поради тази причина.

# 677
Диди, много тъжно ми стана за твоите познати, дано по-малко такива случаи да има. Незнам как се преживява подобнонещо!
Такава имахме и ние, но кой знае къде сме я дянали, но моята гризе всичко, което се побира в устата и, не подбира. И хартия прояде даже...

Мартеа, честито зъбче на Рая, бяло и здраво да бъде!
Май ние ще сме от последните в зъбоникненето.
Тези два дни Мади беше  едно супер  мрънкало, а днес сякаш е друго дете. Цял ден се занимава на спалнята с играчки, супер спокойна е, просто нищо общо с вчера. То си и личи, цял ден се разписвам тук...искам медал Joy

# 678
  • Обетованата земя
Аз днес разбрах за едното момиче (сестра на моя позната) и цял ден само за това мисля! Наистина незнам дали се преживява, пази Боже!
Момичета какво мислите за даването на червена и зелена чушка? Аз сега ще пасирам и стерилизирам в бурканчета замразени червени чушки от лятото. Взех ги от родителите ми в Ямбол, но до СЗ се разтопиха и затова. А взехме и зелени чушки от една баба на пазара(не че тях знам как да ги направя на пюре  Rolling Eyes) Незнам дали сега се дават чушки или по-късно. И друго да питам, сега на 6м започнахме зеленчуците и незнам кога и с какво да продължа. Педи каза с каша, после месо и после към кашата плодово пюре. Ама незнам след месец ли да въведа каша или по-рано. Почти ми се изчерпаха зеленчуците за тая възраст и скоро нз с какво да продължа. А искам да въвеждам нови храни малко по малко. Вие как процедирате?
Честито зъбче на Рая! Да е беличко и здраво!  Heart Eyes

# 679
  • Бургас
Мартеа, честито зъбче!Дано другите излизат по-леко и с повече спане.
Диди, много тъжно наистина! Sad За захранването - аз започнах преди 9 дни.За сега съм дала само картоф, морков и броколи и то в минимални дози.Смятам да давам 20-30 дни зеленчукови пюрета и после да предложа плодовите.След тях и каша.Месото ще е след това, но още не знам кога ще го дам, може би на 8 месеца.И на мен ми е мъгла и я карам предпазливо.

Нова година ще я празнуваме в къщи сами с децата.За пръв път ще сме сами.Като се роди Велизар дойдоха приятелите ни в къщи на гости и си изкарахме добре.Но сега те ще празнуват по хижи и заведения, не им се затваря в нас.Общо взето ще си изкараме като всяка друга вечер.До година живот и здраве (ако съм приключила с кърменето) ще празнуваме навън.

# 680
диди, ужасно тъжно наистина!  Sad Особено на вече родено, отгледано дете, огромна трагедия е това, на мен чак ми се сви сърцето...наистина пази боже!  Praynig

Пепси, за урината внимавай да я вземеш наистина стерилно (аз пусках обикновена и стерилна, като стерилната ми я върнаха първия път понеже беше замърсена).
за пюретата и шишетата - и Рая е същата. Давам й вода с лъжичка. Едва от вчера смея да твърдя, че имаме напредък със захранването (яде по 15-20 лъжици картоф), а я захранвам от 5-ти месец началото  Peace Днес й дадох и сокче на Хип ябълка и морков с лъжичка, май й хареса  Thinking

# 681
Честита Коледа! Да сте здрави, усмихнати и обичани!
И Мишо получи много подаръци за Коледа. В тази връзка, искам да ви питам, къде прибирате играчките? До сега нашите ги съхранявах в две по-плътни торби, но вече са много и този вариант не ме устройва. За баткото ползвах кош за играчки, но и той не беше много удачен, поне за него. Всички играчки вътре се разглобяваха и разместваха и за да извадиш нещо, се разсипваше целият кош.

# 682
  • Пловдив
Хи-хи-хи, тази чесалка и на нас ни е любима. И на каката беше, затова сега търсих и на Гери. Разликата е, че тогава - преди 6 години, ми я донесоха от  Панагюрище и струваше под 1 лев, а сега я намерих в една аптека и струваше 4,50 лв. А в сайта гледам 2,50 лв.     #Crazy     Това естествено няма значение, важното е, че наистина върши работа!

Лека вечер на всички!   Hug

# 683
Здравейте и от нас!Диди много неприятна история.Гумената гризалка и ние я имаме,много се занимава с нея.За Коледа получихме една пееща пеперуда от Джъмбо много я харесва ,изследвания ще правим след Нова година,но нещо започнахме да покашляме.Спокойна нощ.   Чесалката тук е 0.70ст

# 684
  • Варна
Като се замисля момичета, важното е да сме живи и здрави, всичко друго ще мине и след време ще се сещаме с насмешка.
Майче, стерилно я вземам. Измивам го, поставям колекторчето, след това без да докосвам отворчето я изливам в стерилно бурканче. Дано все пак да се окаже, че е била замърсена, това е по-малкото зло. Браво за захранването, търпение му е майката.  Mr. Green
Шишета имам 3 вида, на Авент, Чико и Нук, всичките съм ги пробвала. Бибка не цокаме, имаме пак няколко вида, като каучуковата на Чико ни е любима (задържа я повече от 2 секунди). За биба ни служи палеца. Това с даването на АМ с лъжичка ми предложиха като вариант в едно бебешко магазинче, но 2 дни и лъжичка не искаме, едвам давам витамин Д-то.  ooooh!
Определено си чеше венците със зърната ми, почти съм сигурно, че ще се окаже зъбче. Постоянното висене на гърда, отказването на твърда храна, неспокойството, заспиването и събуждане с рев..., а и поста на мартеа ме кара да съм още по-сигурна. Честито Ви зъбче, да е беличко и здравичко!
Благодарение на vany6a и ние си имаме такава чесалка. Теди като я докопа голямо гризане настава.

# 685
Мартеа честито зъбче на Рая.Ние чакаме второто и сме много неспокойни.

# 686
предполагам, че става въпрос за такава чесалка- http://www.farlin-bg.com/tooth_brushes.php, но простата се намира с цена 39 ст.
Да,за тази гризалка писах,тук в Бургас май ще се окаже най-евтинка,цели 40 ст.Има някакви буквички на нея-МАS.

Мартеа,честито ви зъбче,дано са белички и здравички.
А аз на баткото открих кариес на едното зъбче(на 5 год.) и сега как ще го водя на зъболекар не знам.

Alexova,и ние сме без зъбки още,не сте единствени.

didi24,и аз не съм наясно с чушките дали могат да се дават.Моята педка ми обясни така-мога да давам каквото си искам,колкото иска детето,но поне три дни едно и също ново нещо.Иначе и аз мисля да вкарам каша сега,после плодово.

Лулу,засега в едни хартиени торби слагам играчките,но ще взема и аз едни кошове .Има едни пластмасови кутии с колелца и капаци(на Кауфланд),гледах брошура,но не знам колко са удобни,пък и май са скъпички,то с една няма да стане.

Pepsilight,много сте сложни.Освен със спринцовка да изливаш.Ами ако нямаш кърма,какво следва?Има и още един вариант,да си сложиш силиконови зърна на гърдите и бебето да свикне с "новия" вкус и вид и може да прояде от шише.Ама и аз едни съвети давам,пък не знам мойто диване дали ще цока от шише,защото напоследък кърмата ми хич я няма,и житото не помага вече.Но пък как си цокаме пръста,като виртуоз.

# 687
  • Варна
Ами ако нямаш кърма,какво следва?Има и още един вариант,да си сложиш силиконови зърна на гърдите и бебето да свикне с "новия" вкус и вид и може да прояде от шише.Ама и аз едни съвети давам,пък не знам мойто диване дали ще цока от шише,защото напоследък кърмата ми хич я няма,и житото не помага вече.Но пък как си цокаме пръста,като виртуоз.
И аз това се чидя, ако кърмата ми намалее, да не чува дявола. Добра идея ми даваш, утре ще пробвам със силиконките и без това си стоят чисто нови, дано сега ми са от полза.  Hug

# 688
Добра нощ !
Алексова, много бързо усети, че липсваме.  Mr. Green Hug Ама нали празници, отделно големите са във ваканция и госпожицата все ми намира работа - като таксиджийка съм, напред-назад.  Mr. Green Отделно от това, се опитвам и къщата да поизчистя и пооправя, че на Нова Година по традиция ще посрещаме гости вкъщи. Та така ...
При нас Дядо Коледа донесе скромни, но смислени подаръци. На баткото ни подари първия комплект за бръснене Joy , на каката - дънки, на Кими - шишe-чашка и една музикална гъсеница. Таткото се сдоби с нов мобилен и само аз останах без подарък, но аз подаръчета caмa си правя непрекъснато и без повод, така че не ми е болка за умиране.  Wink

Картичките - аз ще чакам някой да се похвали, че е получил от мен и тогава ще проверявам, за да не се разочаровам предновогодишно.  Hug
didi24, зелени чушки можеш да даваш спокойно.  Peace

Едно нещо не ми стана ясно, ако може някой да обясни накратко, защо ниският хемоглобин се свързва с непиенето на вода ?

Тони, горе главата ! Пролетта вече е близко !!!  Hug

Мартеа, честито ви първо зъбоче !!!
Нашият младеж обича да се "социализира" чрез играта "Дзак". Баща му го гушка, а аз съм зад гърба му и малкият сам наднича ту отляво, ту отдясно и правим "Дзак" и следва луд смях ...   Joy

Ето, разписах се.  Simple Smile Остават точно 48 часа до настъпването на Новата Година, така че ви пожелавам да я посрещнете с много добро настроение и позитивни мисли !
До нови форумни срещи през Новата Година !!!  Hug  Hug  Hug

# 689
  • Обетованата земя
И аз така процедирам-всяко нещо по 3 дни. Въвела съм картоф, тиква, морков, пащърнак, карфиол и броколи. Следва тиквичката и после може да пробвам с чушките. Пюренцата ги направих страхотни-едно само червена чушка, а в другото добавих картоф и морков. Плеска ми се по принцип да ги правя, ама точно в момента на нищо на пазара нямам доверие и затова предпочитам готовите пюренца. За спанака също се колебая дали да изчакам, а има доста пюрета със сметана и се чудя защо изобщо я включват. Тя въобще не ми се струва здравословна Thinking
Гризалката я взех за 50 ст. тук. И ние сме от беззъбия отбор, дори не му е подуто венчето, но за сметка на това така упорито и злобно дъвче всичко до което се докопа  Mr. Green
Играчките ги събирах до преди празниците в две големи подаръчни торбички, сега вече не се побират  Mr. Green и ще се оглеждам за подходящ кош! По цял ден събирам играчки от пода, Ивайло като се нарадва на едната хвърля я, подавам друга и така. Представям си още малко като порастне и вземе да ходи Crazy. Нищо-гимнастика за мама  Grinning
Всеки ден нови номера показва, вчера се научи да прави БРРР докато яде броколи, а днес заспа за седнал на дивана и клюмаше като голям човек, с баща му много му се смяхме  Joy
Сега като си ходихме в Ямбол малкия прояви абсолютната си привързаност към мен. Ако е в настроение няма проблем, стои във всички, но малко да му докривее, няма баба, дядо, тати, леля...няма друго успокоение, освен моята прегръдка-моментално млъква, завира се в мене все едно за последно, хапе ме навсякъде, гали ме по лицето. Мама и това е! И като го гушна и им се хили  Laughing Май тепърва ще е така, аз вътрешно се разтапям, като усещам че аз съм му света, обаче не е хубаво така да свиква.
Нещата, които разсмиват Ивко с глас–когато се удрям по крака, когато се навеждам уж да взема нещо, когато му правя формички по тялото с малкото Судокремче, когато му духна в лицето или се правя че ще изгася лампичката като я духна и още други простички неща, на които се залива от смях  Laughing Бебешка му работа.
Лека нощ от мен !   love001

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 23:52 от didi24

Общи условия

Активация на акаунт