Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са законовите ми права като осиновено дете?
Как мога да намеря биологичните си родители?
Какви могат да бъдат „важни обстоятелства“ при търсене на биологичните родители?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са законовите ми права като осиновено дете?
-
Как мога да намеря биологичните си родители?
Можете да се свържете с Организацията за осиновени и осиновители, където можете да намерите информация по темата и да получите помощ. Освен това промените в Семейния кодекс от 2003 г. позволяват на осиновените лица, след като навършат 18 години, да получат достъп до информация за биологичното си семейство.
-
Какви могат да бъдат „важни обстоятелства“ при търсене на биологичните родители?
-
Какви са мненията относно търсенето на биологичните родители?
Всеки се засилил да търси под вола теле...Аз също си мисля че един ден и мойте ще искат да го направят поради неизвестни за мен причини...,но ние неможем да ги разберем защото не сме го преживели.Неможем и да ги спрем,но аз лично не бих взела някаква инициатива в това начинание
!
Пораснало и знаещо за другият свят в домовете ,осиновеното дете май няма да гори от толкова голямо желание и любопитство да намери тая ,която го е родила ...и зачеркнала от живота си с един подпис!....Вярно ,че е хубаво да се знаят наследствените болести и други такива родови информации,но и без това се живее 
Много яд ме хваща! Много! Значи тя/той ще си има други деца да си ги гледа по живо по здраво, а?
НЕ МИСЛЯ, че е честно! И въобще не ме интересува, че живота не бил честен!