Отговори
# 90
  • Варна
Добро утро   bouquet
iliqna_ аз също още не съм говорила за раждането. Утре съм на ЖК и ще питам, но не съм решила при кого ще раждам и дали изобщо да избирам екип.
Преди малко като гледах през прозореца как вали снега и видях "блокния" ни котарак. Това коте си го гледаме пред блока от бебе. Та го видях свит долу и ми дожаля. Слязох и го прибрах във входа. Миналата зима пак така вътре си го гледахме. Спеше в саксиите на съседите Wink
Иначе все още съм с гадната хрема и няма отърване  #2gunfire

# 91
  • Карлово
iliqna  не се тревожи за раждането според мен е по - добре да не говориш още за това като влезнеш в 9 месец тогава сега няма смисъл да се затормозяваш, пък и това което ще ти кажат не се знае как ще го възприемеш може да си внушиш нещо а в действителност да родиш много леко и лесно.Всичко е до организъм каквото и да си говорим и аз се панирам въпреки че ми е второ раждане но се опитвам да се успокоя защото се убедих че по време на раждането е много важно да си спокоен
До последно се борех да е нормално раждане а не секцио , естествено ако не се налага.По време на раждането ще те питат преди да направят каквото и да било, ще изчакват така че не се притеснявай  Hug

# 92
Мами, аз от вчера съм официално в къщи. Спирам работа въобще.
Контракциите на спряха. Сега като съм на легло, положението е по-добре.

Отивам да лягам, че пак ме свива  ooooh!

Хайде, по-после ще ви изчета.

# 93
  • Варна
Здравейте, момичета!
Как яко вали сняг Laughing !!! Като бяла зимна приказка е. Само да не ти се налага да излизаш навън Joy
Искам да ви питам: Някоя от вас има ли проблем с венците? Моите са надути и кървят Cry Особено като си мия зъбите е нещо страшно #Crazy Въобще не усещам вкуса на пастата за зъби, само кръв ми е в устата. Чета на много места, че било нормално за бремеността, ама чак пък толкова newsm78 Имате ли представа какво се прави в такива случаи?
Желая ви усмихнат снежен ден!

# 94
А лекарите са такива защото и ние имаме вина. Hug Hug Hug

Абсолютно точно, докато има кой да дава подкупи за нещо, за което им се плаща ще са такива. Чак след 6 години престой в Словения разбрах, че и тук имало такова животно избор на екип, не вярвам че и 1 % от мамите се възползват. Лекарите са длъжни да си свършат работата и няма нужда от допълнително възнаграждение за това. На вас някой плаща ли ви отгоре за свършената от вас работа, даже обратно и по-малко ви плащат. Много съм бясна на тези изнудвачи  #2gunfire

За съветите от майките "с опит", да си призная, че малко дългичко ми се наложи да помисля кога съм захранила, много неща се забравят, та и за нас ще са от полза съвети на по-скоро миналите по този път. Аз захраних в началото на 6-ти месец, със заместване на хранене, обаче това беше по медицински причини, малчо имаше рефлукс и беше препоръчително да мине на твърда храна. В началото замествах само едно ядене, като давах пюре и след това мляко за десерт и глезкане/гушкане. Обаче и той любопиткото си даваше знаци, беше много сладък, лежеше на леглото, а аз хрупах доволно ябълка до него, и изведнъж много сладко протегна ръчичка, примляскваше доволно с езиче и взе да ми се кара, абе явно си показа, че и той иска и му стиснах съвсем мъничко парченце между пръстите си, така че остана само капчица сок, това му беше първото захранване  Grinning.
За бактериите и шишетата малко неубедително ми звучи, за да се развие бактерия трябва да си оставил шишето поне една нощ пълно с мляко на мивката, е аз ги миех значително по-бързо (доколкото изобщо съм ги използвала), чайчетат пък съвсем не са такъв извор на бактерии, а и до всичкото това, при нормално кърмене, се стига по-късничко, та вече и няма такова значение. Все пак това явно са и различия в държавите, да си призная не съм забелязала реклами или пък стерилизатори в магазините. Определено има разлика в отглеждането на децата в различните държави. Тук като глезка аксесоар се продава кош за пеленички, което не видях във вашите списъци. Стерилизатор не съм чула никоя от тукашните ми познати да употребява, изобщо да се стерилизира, даже и патронажната нищо не споменаваше за това. От друга страна тук обличат ужасно малко децата, през април вече не се слага шапчица на бебе (моето е родено февруари), даже ми се караха ако му сложех повече от камизолка и блузка, лятото на 30 градуса мъжа ми категорично събличаше детето по пеленичка и казваше, че съм побъркана в тая жега да държа детето толкова навлечено  hahaha. От друга страна е възприето да  пуснеш хлапето спокойно да лази в тревата, като контролираш мравояденето и останалите буболечки, които малкото лапа, котки и кучета са препоръчителни от най-ранна възраст, голям кеф е ако котката и детето са се гушнали и спят заедно, мъничетата се поощряват да галят и гушкат животните. Изобщо явно има различни неща, които мога да споделям ако не ви пречи, с което разбира се не обвързвам никого, още по-малко налагам мнение за "правилно" или "неправилно" отглеждане.
Sten, писали сме заедно, бързам да ти отговоря, правиш чай от смрадлика и жабуркаш, това е най-ефикасното природно и естествено средство.
Валари , само лежане му е майката нищо друго не помага, лягай грабвай книжка и се наслаждавай на момента, щото после нямаа  Mr. Green
Айде пак ми се отвори глътката за писане, направо ми става жал за вас  Joy.
Лек и хубав ден без контракции на всички.

# 95
Sten, аз съм с кървене на венците почти от началото на брменността. Моята гинеколожка ми каза, да си правя отвара от смрадлика и да жабуря сутрин и вечер (не се пие). Малко е досадно, понеже трябва всеки ден да си правиш отварата, тъй като може да се съхранява до 12 часа в хладилник. Има ефект, стяга венците и успокоява възпалението. В нета четох, че зъболекарите пропоръчват Сандрин на бременните. Не съм го пробвала, но отзивите са добри.

# 96
Здравейте, нека и аз ви се представя - казвам се Таня и чакам момиченце на 15 март 2011 год. Надявам се нямате нищо против да се присъединя към мартенските мамчета  Simple Smile

# 97
marys, t_a_n_i_t_a, добре дошли   bouquet
Промяна в адреса на срещата в Пловдив в събота!
18.декември.2010г, събота, 10:30часа, гр. Пловдив– ЛЛЛ среща на тема "Празниците: стрес и кърмене" (как се справяме с празничната суматоха и грижите около бебето)  - адрес: Тон Бонбон 2, ул. Висла 2, Пешеходен мост, зад Дома на Красотата.
Тъкмо се чудех как ще опазим книгите в книжарница, където беше предвидена срещата  Grinning Много по-добро място според мен. Мислим да ходим на хижа "Здравец" да се пързаляме с шейната, но се надявам да отида преди това с малчо, хем там ще си поиграе и с други дечица. Някоя друга мама от Пловдив ще идва ли?
Здравейте мами   bouquet
Мен ме тревожи един въпрос... Искам да ви питам дали вече някоя от вас е говорила с гинеколога си за раждането?Аз ходя на консултации при един и мисля да раждам при друг...
Илияна, аз по същия начин ходех при двама доктори първата ми бременност. Говорих за раждането с този, който бях избрала, за първи път някъде към 7-ми месец, като се разбрахме, че ще раждам при него и уточнихме кога трябва да отида на преглед да говорим за детайлите. Щом се притесняваш не е нужно да чакаш, говори с човека и той да е наясно какви са ти намеренията.  Peace

# 98

Искам да ви питам: Някоя от вас има ли проблем с венците? Моите са надути и кървят Cry Особено като си мия зъбите е нещо страшно #Crazy Въобще не усещам вкуса на пастата за зъби, само кръв ми е в устата. Чета на много места, че било нормално за бременността, ама чак пък толкова newsm78 Имате ли представа какво се прави в такива случаи?

Аз от началото на бременността съм почти всяка седмица на зъболекар. Започнах с един разклатен зъб и да не казвам колко други неща се появиха. А винаги съм имала относително здрави зъби. Имах и проблем с венците, но не толкова сериозен като твоя. На твое място бих отишла на зъболекар. На това му се вика пародонтоза и по време на бременност се обостря, но трябва да се взимат мерки, колкото и да е нормално за бременна жена, защото после се появяват други проблеми със самите зъби.

Можеш да пробваш Сандрин (изцяло билков продукт) и освен това сутрин и вечер да мажеш венците с прополис. Аз използвам малко памуче или клечка за уши напоени в прополис. Стискам ти палци да отшуми бързо проблема  Peace

Добре дошла на t_a_n_i_t_a, чувствай се добре с нас   bouquet

# 99
Здравей Таня, добре си ни дошла!

Това с плащането никога не съм го разбирала.
Защо моля ви се като имате заделени парички за раждане не ги дадете на частните болници (поне ще си платят данъци от тези пари) където си плащаш официално и можеш да изискваш официално.
Сега не, но за Емил си правих сметка мога да ви я споделя.
Платих 840 лева в касата на болницата, ни то стотинка повече
Получих:
Епидурална упойка.
Единична стая със всички екстри.
Закуска обяд и вечеря каквото си поръчам.
Всички необходими (най добри) материали и медикаменти както за мен така и за бебето
Не носих нищооооооооооооо. нощници. памперси. шишета. пасти за зъби, нищоооооооооо
Сменях си нощницата по два пъти на ден(можех и 4) смениха ми чаршафите всеки ден, пелените толкова пъти колкото исках.
Всеки ден  къпаха детето ми пред мен в стаята за да се науча.
Имах пълен шкаф с превръзки памперси и бебешки дрешки, можех да си преобличам детето когато и колкото си искам.
Детето беше 24 часа до мен.
Никой не направи ни то една манипулация на детето ми или на мен без да пита съгласието ми.
Всеки 10 мин първия ден и малко по рядко 2 ден в стаята влизаше акушерка или лекар да ме питат как съм.
Санитарките за да измият стаята ми чукаха на вратата и питах дали сега ми е удобно да почистят.
Съпруга ми беше до мен по всяко време на денонощието 24 часа 4 дена до като бях в болницата.
Епизотомията ми беше направена така професионално че не усетих никога че имам разрез. шеф или каквото и да е стягане за разлика от приятелките ми които раждаха в държавната болница и по 3-4 седмици не можеха да седнат на дупето си.
Мога да продължа този списък с неща от ежедневието ми в болницата и случки от рода как санитарка която дойде напарфюмирана на работа  се изкъпа и ми се извини след като повърнах от миризмата на парфюма и.
Няма да спра да се изненадвам на хората които дават по 300-400 лева на лекар и търпят миризмата на държавната болница, отношението на персонала, носят пълна чанта в болницата със неща за бебето и себе си, носят уискита и бомбони на персонала, секциото им дърпа, епизотомията също, децата им ги тъпчат с АМ и вода със захар и те продължават  да се доволни и да ми хвалят че са случили на лекар.

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 12:45 от г-жа Стихийно бедствие

# 100
Здравейте, момичета!
Как яко вали сняг Laughing !!! Като бяла зимна приказка е. Само да не ти се налага да излизаш навън Joy
Искам да ви питам: Някоя от вас има ли проблем с венците? Моите са надути и кървят Cry Особено като си мия зъбите е нещо страшно #Crazy Въобще не усещам вкуса на пастата за зъби, само кръв ми е в устата. Чета на много места, че било нормално за бремеността, ама чак пък толкова newsm78 Имате ли представа какво се прави в такива случаи?
Желая ви усмихнат снежен ден!

Освен че ми се подуват и кървят венците, на моменти ужасно много ме болят. Изкупих всичко възможно от аптеките - води за уста Сандрин иЕлудрил, гел за мазане - Дологел и Генгигел, варя смрадлика и лайка, но всичко помага временно.Чистиха ми и зъбен камък, но без резултат.Понякога болката е непоносима. По цели нощи не мога  да спя от болка и пия чай маточина за успокоение и парацетамол,но без резултат.Както бях чела из форумите, ще се излекувам, като родя Simple Smile .

# 101
Здравейте коремчета   bouquet
Тук в Банкя е като зимна приказка, много е красиво,ама от вътре  Joy не съм си показвала носа на вън.   Mr. Green

И аз съм си все още с хрема и взех и да кашлям ужас, май ще трябва да се видя с доки  ooooh!

Sten благодаря за отговора, в понеделник ще видим какво ще каже доки  ooooh!

Аз ползвах от тези хапове за стерилизация но и на мен ми беше много неприятно като миризма и ги изплаквах след това  Crazy но само за няколко дни и после повече не го и пипнах. Иначе и аз съм стерилизирала до към 5м. и след това спрях. Но ние бяхме на АМ а не на кърма и се притеснявах, тя и без това беше със много колики  ooooh! Иначе за стерилната обстановка и аз така не съм съблюдавала всички препоръки. На плажа на море като ходехме любимата храна ни беше пясъка  Shocked
Захранването и аз се позамислих, кога го започнах но някъде след 5-6м. Има много различни методи,  на една моя приятелка и била казала педи, че трябва да захрани от 2м със сок от ябълка  #Crazy и детето като получи една алергия  Shocked ужас след това до година и половина не могат да го захранят. Така че в началото поне за мен само мляко му трябва на бебето   Peace пък било то и на АМ.
И на мен ми се караха че много леко обличам малката   hahaha защото исках да я калявам  Peace и тя много малко е боледувала, е за разлика от момента в който тръгна на градина, но това вече е друга работа.  Mr. Green

iliqna не се притеснявай толкова за раждането, ако искаш разбира се да раждаш по определен начин може да го споделиш с доки. Обикновено до последния момент не се знае как ще протече раждането. Така че не се настройвай предварително на нищо, освен ако няма показания за определен вид  Peace Аз отидох да си раждам нормално, но родих секцио  Crazy  Mr. Green  

И аз  не съм за плащане на екип  Peace но това си е мое мнение разбира се. Това си е тяхно задължение и те са длъжни да дадат всичко от себе си. Лошото е, че не всички го правят  #Cussing out  Стискам палци всичко да е наред с нас и бебетата и после всички да се радваме на едни малки слънчица  Praynig  Praynig  Praynig.

catwalk спокойно  Peace имаш още време.  Обикновено когато влезеш в 9-ти месец, може да родиш всеки един момент  Peace защото термина е само ориентировъчен. Аз си бях подготвила един сак с всичко необходимо за болницата, когато влязох в 9-ти м. и той си седеше готов за всеки случай. Така и аз си бях по спокойна и не се притеснявах, ако се наложи по спешност да тичаме до болницата, КОЙ и КАК ще ми прибере багажа.  Mr. Green макар че не ми се наложи да ползвам и половината от нещата които си бях взела - нощниците, памперсите, превръзките т.н.  ми се даваха от болницата  

Ох и аз май много изписах  Praynig

t_a_n_i_t_a Добре дошла   bouquet   bouquet   bouquet

# 102
Здравейте, момичета. Hug
Наистина вали  и е много красиво навън, но преди малко се поизплаших. Тъй като сутринта кантарът отново ми отмъсти /тези дни само това прави/ smile3516, реших, че, вали не вали, трябва да се разходя, че съвсем се обездвижих вече. Помолих майка ми да ме предружи до пазара /30-40 минутна разходка, не повече/ и се хванахме под ръка бавно , бавно. Но ,макар че е натрупало, отдолу има зледен слой и тя се подхлъзна, повлече и мене , и се изтупкахме и двете. Cry Стана за секунди! Не ме заболя нищо, но се изплаших дали бебето е добре. После вкъщи си шаваше,милото, но това разтърсване дали не е опасно? Някоя мама скоро май разказа, че беше падала-имаше ли проблеми после? А мъж ми какво ме направи по телефона като му казах #Crazy smile3512 Не стига, че съм била на лекарства и съм прокървила скоро, ами точно в този сняг да хукна навън... Embarassed Внимавайте, момичета, наистина е опасно навън! Naughty
Таня, добре дошла при нас! Hug
А за изваряването и аз не съм била стриктна. В началото в тенджера на котлона, и то не след всяко хранене, а по-късно само ги миех на чешмата с много гореща вода-но пък кожата на ръцете ми стана ужасна от това. ooooh!

# 103
Здравейте, момичета  Grinning
Таня, добре дошла  Hug
ena4 , щом  нищо не те боли и бебчето мърда, мисля че няма проблем  Peace
Радвам се, че има мами, които споделят опита си с нас, че иначе ми става страшно на моменти, че не знам това-онова  Hug
И аз до сега бях на двора, че не ми се ходи по далеч, защото съм сама. Навън е страхотно и така ми се приходи някъд епо планината...
Аз също имах доста проблеми с венците - и кървяха, и боляха, но ... минаха от самосебе си.

# 104
Платих 840 лева в касата на болницата, ни то стотинка повече
В София е малко трудно да намериш частна болница, в която да родиш за 840 лв. Обикновенно цените са над 1500 лв. Не всеки може да отдели толкова пари. Аз лично по разни препоръки се бях засилила към Токуда, където раждането е 1500 лв., грижа за бебето 600 лв. и отделно ако искаш епидурална упойка, още 300 лв. Е, това последното вече ми дойде в повече! Интересно ми е какво влиза в тези 1500 лв, при положение, че упойката се плаща отделно.
Освен това, едно е да платиш за избор на екип, срещу което също получаваш официален документ от болницата. Това е за тази, които държат да родят при определен доктор, а не при който се случи на смяна. Съвсем друго е да платиш на даден доктор "на ръка", за което съм твърдо против.

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 13:28 от Mur

Общи условия

Активация на акаунт