Отговори
# 75

За раждането след 35със секцио , може би се има предвид по-проблемна бременност newsm78На мен не са ми казвали подобно нещо нито личната гинеколожка, нито съдовия хирург с който се консултирах именно заради проблема ми с разширените вени.Даже напротив...

Мами, в предаването ставаше дума, за жените над 35 години, които са заченали инвитро. За тях говореха, че най често се налага секцио, а не че е задължително. Точно в този момент не ставаше дума за заченала по нормален път жена над 35 г. с нормално протичаща бременност. Не изкарвайте от контекста, че и без друго се шашкаме за щяло и нещяло.

# 76
  • Пловдив
Одеве си взех и изследванията на кръв и урина, всичко си е в нормите, даже за 1 месец хемоглобинът се е качил от 105 на 128  bowuu Явно има ефект от желязото и хапването на мръвки, елда, ядки и цвекло  Simple Smile
Commelina, как го постигна това чудо? Браво! Прощавай, ама какъв железен препарат пиеш?
Simple Smile Сорбифер Дурулес ми изписаха - 2*1. Аз на своя глава го пия повечето пъти по 1 на ден, защото ме е страх да не ми обърка храносмилането. Сега си погледнах опаковката - от 50 хапчета имам още към 20-тина останали.

Като казахте за обиколките на коремите, ми стана любопитно и се измерих - 95 см в легнало положение и 97 см - изправена (това през пъпа, нали) Mr. Green  Ама май не е само от бебето де, талията не ми е била 60 см никога все пак  Crazy Какво ли ще става още 3 месеца...

bzepic , радвам се, че са ти позволили да се разхождаш  Hug А тази тема Смешно ли е раждането я изчетох още в 3-4 месец, много е яка  hahaha Като наближи още малко, ще почна да я преговарям.

Аз искам да ви питам, има ли някой, който не смята изобщо да стерилизира шишетата и бибероните - нито в стерилизатор, нито тенджера, нито с хапчета?
Аз нямам опит и само си разсъждавам засега, но си мисля, че това бебе няма как да живее в стерилна обстановка  newsm78 Дрешките и чаршафите, дори да ги пера на 90 градуса и да ги гладя пак на толкова, все ще се налага да престоят в някой шкаф м-у изглаждането и ползването им. Там ще се прашат, бактерийки си има, дори и да чистя всеки ден. Отделно, ние като го пипаме бебето, няма как да сме стерилни, едва ли някой се къпе и си сменя дрехите от-до всеки път, преди да си пипне детето.
Какви са опасностите, ако не стерилизирам шишетата, а ги мия с гореща вода и препарат, например?

# 77
Комелина разбира се,че бебето не живее в стерилна среда,още като се появи на бял свят се колонизира с всякакви бактерии;причината шишетата да се стерилизират е ,че млякото е идеална среда за развьждане на болестотворни бактерии,а понякога и след най-старателно измиване могат да останат следи(особено по дьното и около бибероните); сьщо даже четките с които се мият бибероните са източник на бактерии,защото стоят влажни-а бактериите обичат влага...след 6-ия месец се смята,че бебето си е изградило някакьв имунитет и може по-лесно да се справи;ако даваш само вода с шише нуждата от стерилизация е по-малка;

аз сигурно ще използвам шишета на Авент или на Томи -искам да се мият лесно и да са без бисфенол,от Др Браун не сьм доволна-много части имат...;стерилизатор ще използвам  на Авент за микровьлнова-много лесно и бьрзо става;таблетките,които аз сьм ползвала не ми харесаха,защото оставаше някаква миризма на дезинфектант-на бебето не му пречеше,но на мен ми беше неприятно да му давам мляко от такова шише...;

След 35 години се препорьчва секцио ако е пьрво раждане,но например в Англия и тогава пак пьрво пробват нормално;смята се ,че все пак еластичността на меките родови пьтища  намалява...но явно не е сьвсем убедително;

# 78
С първото раждане много се чудех дали да плащам за избор на лекар, бяха ме наплашили с доста истории и в крайна сметка родих при дежурния екип. Останах много доволна и с добри спомени, обърнаха ми нужното внимание (не съм плащала на никой нищо). При нормално протекла бременност, нормално раждане, без усложнения...
За това мисли и сега, ако до края на бременността всичко е наред, пак така да постъпя.
И сестра ми роди в Шейново, пак при дежурен екип без да плаща и при нея всичко беше нормално.
И все пак са минали 6год. оттогава нали?Нещата са променени, а и не отричам че има свестни лекари, които си вършат работата без да им плащаш, но те според мен са все по-изчезващ вид.
Относно стерилизацията мисля, че е въпрос на виждане за живота като цяло - аз примерно не си пера нова дреха преди да я облека, но мъжа ми е с проблемна кожа и това е немислимо при него.А като говорим пък за бебе смятам, че трябва да се внимава - няма да живее в стерилна обстановка, но прането на по-висока температура, гладенето на всичко, стерилизирането на шишета са нормални неща. Не го изолираш от света, а само предпазваш, докато си изгради имунна система, която да го пази. Имах позната, в чиято къща не се събуваха външните обувки и бебето лазеше по същите плочки.Еми това дете никога не се е разболявало, но аз не бих позволила това да се случи в моят дом.

# 79
Здравейте мили коремчета!
Не сам писала отдавна но ви следя из късо smile3521
Относно раждането аз мисля да раждам в Шейново, без избор на екип.
...И да се похваля бяхме днес на консултация бебка е станала 1,500кг и вече се е обърнала с главичката на долу!
Стискаме палчета на всички мами които имат нужда!
  love001

# 80
  • Бургас
Здравейте ,момичета  Hug Това за старата първескиня ме разсмя, значи аз съм от тези  Thinking Laughing Добре че телевизора ни е на ремонт да не се ядосвам  Mr. Green
Искам да ви питам - според вас, когато чувстваш движенията на бебето под гърдите (нося го високо), това дали означава, че е с главичката надолу? Защото не съм ходила на преглед, а преди месец бебчо беше седалищно разположен.
Аз днес ходих на отворени врати в Бургаската болница и останах доволна от посещението.
Като чета, че някои са родили доста преди термина, взех да се шашкам - все си казвам има време, а то може и да няма толкова много време  Simple Smile

# 81
Commelina, аз не съм стерилизирала и не съм гладила и дори не съм прала на 90 градуса. Може и да е лошо, но такива са моите разбирания, вярно че у дома всички се събуват и минавах всеки ден с прахосмукачка, когато малкия пролази. В градинката имаше гадния навик ако допипа фас в пясъчника да го лапа, опитвах се да го следя, но винаги ме изненадваше, по едно време лапаше камъни и ядеше пясък, няма как да го опазиш от всичко. Отделен е въпроса, че ние сме си хахави родители и още на 10 месеца вече го влачехме по планините в специална раничка, така че мишока спеше следобедния си сън на одеяло под открито небе, е на сянка де. Ама това си е въпрос на разбиране, виж в кафене  влезе за първи път миналото лято.

# 82
Но не забравяй, че колкото и хапчета да пием най-важна е почивката - физическа и психическа.
Много е вярно това!

Малко полезна информация - в магазин Малечко на Околовръстното има 10% отстъпка на всички продукти. Има доста голям избор на колички и кошарки, както и всякакви бебешки неща, разбира се. Ако някой има интерес да се възползва.

# 83
  • София
Човек и добре да живее, опира до шише с биберон. Добрите намерения за кърмене са едно, а реалността и неочакваните й номера – друго.
smile3516 Какво друго може да се очаква от производител на шишета. Ако произвеждам цигари, вероятно бихте се замислили дали са ми адекватни съветите за отказване от тютюнопушене. На всичкото отгоре картинката с еднаквото поемане на биберона с гърдата не е коректна. Няма биберон, който да отива до мекото небце на бебето, където отива зърното(на картинката гърдата отива до там, където и биберона, а не е така). Но все пак е по-подходящ биберон от някои други видове де, не отричам  Simple Smile
 И друго - проблемът с отказването от гърда заради биберон не е заради  достъпната доза мляко, Има шишета, които пускат толкова трудно млякото, че е далеч по-трудно от гърдата. Освен това при задействане рефлекса на потичане на кърмата от гърдата, кърмата буквално се изстрелва в гърлото на бебето. Даже има бебета, които започват да се давят от прекалената струя, защото не и смогват. И рискът бебе да се откаже от гърдата съществува и при най-трудно пускащия биберон. Проблемът е там, че начинът на сучене е различен. Действат различни мускули и техниката е много различна, което може да обърка бебето.

Аз докторицата при Гала не съм я гледала, ама като чета какви ги е говорила... Далеч ще бягам от нея. Как се казва, в коя болница работи?

За термина и раждането - първия път термина ми беше 15ти, в последствие се промени на 12ти и родих на 12ти.
За раждането - замислям се дали да не е в Окръжна болница, че там разправят, че се отнасят добре с бебето. Седи си при майката, не го тъпчат с АМ и вода. Не искам да раждам в която и да е българска болница, но ще видим къде ще ме свари(или ще е на паркинга пред болницата  Mr. Green )

Викичка, в началото правех "промивка" с лъжичка и с вода със захар. Но бързо ми дойде на акъла, че не може храната за гъби(въглехидрати) да е превенция против гъби  Wink . И така спрях. В последствие разбрах защо е излишно даже да беше само чиста вода.
 Не се шашкай толкова. Като родиш ще ти дойде една "дарба" майчин инстинкт и ще правиш несъзнателно много неща "правилно". Стига да не ти пречат много добронамерените роднини и приятели де.
veset0, свекърва ми роди вагинално на 43 години  Wink . Не твърдя, че това е идеален вариант за всяка жена, но лекарите понякога прекаляват със съветите за секцио "по медицински причини" / не си меря корема. Лекаря ми го мери на консултация.
Commelina, аз не съм стерилизирала. Налагаше ми се да цедя и да хранят с кърмата бебето в болницата, че беше на системи. Там нямаше как да стерилизирам. Измивах с топла вода, после пусках горещата вода да по-голям ефект  Simple Smile и така. Иначе основно в бибероните е проблема, до колкото знам. / За гладене гладех, НО защото на мен ми харесва. Гладя даже гащите и чорапите. Доставя ми удоволствие. Нищо общо със стерилизацията. Дрехите всички ги пера на 40градуса. Единствено мисля да се съобразя с праха за пране - мисля да е течен препарат и да е бебешки(има едни препарати с естествен сапунин, но въз скъпо ще ми излязат май...). С химикалите съм внимателна. За естествените мръсотийки, като прахоляци и боклуци вкъщи съм много либерална  Mr. Green . Не съм поддържала по-чисто от обичайно мръсничкото състояние на апартамента  Whistling

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 20:40 от skrech

# 84
Добър вечер, дами  Hug
Много ви благодаря за информацията относно шишетата  Hug Хубаво е когато има кой да ти обясни от собствен опит  Grinning
Commelina, и аз мисля, че няма как бебето да живее в една напълно стерилна среда, но днес точно това четох, че при хранене с кърма или АМ е хубаво шишето и биберонът да се стерилизират, т.к. млякото е благоприятна среда за размножаване на бактерии, както tuncho е написала.
Аз обаче, от всички неща дето четох днес, не ми стана ясно когато кърмиш и започнеш да захранваш бебчето, редуват ли се храненията кърма / пюре (или друго) и после пак кърма и т.н.  Rolling Eyes Или трябва да кърмиш, и след това (като десерт) да дадеш и някакво друга храна  Embarassed Сигурно на някой ще се стори смешно, ама аз предпочитам да питам, когато нещо не ми е ясно  Embarassed
За предаването на Гала да ви кажа, и аз съм много разочарована. От начало гледах с интерес рубриката за бременни, обаче напоследък взех много да се дразня, както и днес, даже не успях да изгледам цялото предаване. Когато беше на гости една гин-ка от майчин дом, мисля че беше, тогава много ми хареса нейното изказване, че има лекари, които всячески се стремят да изплашат вече плашещата се от всичко бременна жена, като започват от самото начало да й обясняват възможно най-лошите варианти на протичане на бременността й, за да бъде наясно и да не остане изненадана... И как такова едно поведение води след себе си лоши последствия, особено ако човек има по-лабилна психика. та, тя каза също, че би трябвало в едно такова предаване, като това на Гала, да се дискутират повече хубавите моменти и трепети, свързани с бременността, а Гала нищо не изкоментира...Но, както и да е. Аз съм си направила извода, че няма смисъл да го гледам  Naughty
Много ми хареса предложението мамите, които имат вече дечица, да споделят колко време преди / след термин са родили. Сигурна съм, че на всички, които чакаме първите си дечца, ще ни бъде интересно  Simple Smile

# 85
  • София
Аз пък нито един въпрос не намирам за глупав. Толкова елементарни неща не са ми били ясни и когато съм питала, ако ми отговорят съм доволна, но понякога, когато вместо отговор получавах иронични подмятания, това не беше от полза за никого(освен за чешане егото на иронизиращия). И това ме караше да спра да питам, вместо да ми стане ясно. Това е и основната причина да съм така стресирана от лекарите(и други работници в разни институции).  samanta_ups , след като родим, сигурно дълго ще обсъждаме захранването и в най-добрия случай само ще спорим, няма да се хващаме за косите  Mr. Green . Та, моето мнение е, че здраво доносено бебе трябва да се захрани тогава, когато е показало, че е готово за това. Обичайно за доносените здрави бебета този момент настъпва около 6тия месец на бебето. Според специалистите в областта млякото трябва да заема 75 до85% от менюто на детето до 1годинка. И препоръчително да не се замества хранене, а твърдата храна да служи за запознаване вкус, консистенция и т.н. Така, че по-често майките, които също смятат препоръките за адекватни, първо кърмят, после предлагат твърдата храна. За децата на АМ препоръките са същите(за количеството мляко и периода на захранване), но как точно се получава - няма нито опит, нито мнение.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 21:29 от skrech

# 86
  • София
Промяна в адреса на срещата в Пловдив в събота!
18.декември.2010г, събота, 10:30часа, гр. Пловдив– ЛЛЛ среща на тема "Празниците: стрес и кърмене" (как се справяме с празничната суматоха и грижите около бебето)  - адрес: Тон Бонбон 2, ул. Висла 2, Пешеходен мост, зад Дома на Красотата.

# 87
  • Плевен
С първото раждане много се чудех дали да плащам за избор на лекар, бяха ме наплашили с доста истории и в крайна сметка родих при дежурния екип. Останах много доволна и с добри спомени, обърнаха ми нужното внимание (не съм плащала на никой нищо). При нормално протекла бременност, нормално раждане, без усложнения...
За това мисли и сега, ако до края на бременността всичко е наред, пак така да постъпя.
И сестра ми роди в Шейново, пак при дежурен екип без да плаща и при нея всичко беше нормално.
И все пак са минали 6год. оттогава нали?Нещата са променени, а и не отричам че има свестни лекари, които си вършат работата без да им плащаш, но те според мен са все по-изчезващ вид.
Маринелс,моли се всичко с бебо и теб по време на раждането да е наред .Това е процес който ,парите не могат да контролират.Не си мисли ,че като дадеш парички си застрахована риск винаги съществува,но.....хайде да не мислим за това.Моя позната даде пари за екип роди екипа си замина и толкова.А лекарите са такива защото и ние имаме вина. Hug Hug Hug

# 88
Здравейте мами   bouquet
Мен ме тревожи един въпрос... Искам да ви питам дали вече някоя от вас е говорила с гинеколога си за раждането?Аз ходя на консултации при един и мисля да раждам при друг, при който ходя по-рядко на прегледи, но никой от двамата лекари и дума не е казвал за раждането. На мен ми е неудобно да питам, но имам чувството, че вече не остава кой знае колко време и започва да ме обхваща една паника... #Crazy

# 89
ДОбро утро момичета  newsm51    как сте днес?

Как вали само навън  #Crazy

А каква поледица........направо така смешно стъпвам от страх да не падна,че си нямате на предтсава! Cry

iliqna_ и аз още не съм говорила за раждането.Мислех си да го обсъдим с доктора януари!

Общи условия

Активация на акаунт