Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 15

• 94 132
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
Прочетох това.
http://gotvach.bg/n7-5255-%D0%9A%D0%B8%D0%B2%D0%B8
Преди време бях прочела друга статия/не мога да я намеря/, че произходът му е от Китай и се е давал на бременни жени за засилване на организма, особено след раждане. Считало се е, че кивито е лек, не плод.
Някой знае ли рибеното масло с какво друго мога да го заменя/кои са тези растителни масла/?
Не ми е ясно, защо реагира така на него и дали това е положително или отрицателно като цяло.
Нещо друго за подсилване?

# 286
Прочетох това.
http://gotvach.bg/n7-5255-%D0%9A%D0%B8%D0%B2%D0%B8
Преди време бях прочела друга статия/не мога да я намеря/, че произходът му е от Китай и се е давал на бременни жени за засилване на организма, особено след раждане. Считало се е, че кивито е лек, не плод.
Някой знае ли рибеното масло с какво друго мога да го заменя/кои са тези растителни масла/?
Не ми е ясно, защо реагира така на него и дали това е положително или отрицателно като цяло.
Нещо друго за подсилване?

http://www.hollandandbarrett.com/pages/categories.asp?cid=17&page=1
Разгледай всичките 6 страници-това са различните варианти които аз намирам......Ако имаш въпроси ми пиши на лична!

# 287
ikea, благодаря. Ще ги разгледам.
Първо, аз да поясня, защо за себе си имам лично отношение към витамините и най-различни "илачи". Най-елементарно казано по вкус.
В далечната 89 година, пристигна една колежка от Коми. Тя употребяваше много витамини, може би защото там са бедни на естествени плодове и тогава се пусна на пазара и "шведска горчивка ".
За витамините, мога да кажа, че след второто хапче имах чуството, че от устата ми излизат витамини, за шведска горчивка да не говорим.
Затова предпочитам неща в естествен вид, а и винаги съм имала отношение към лекарствата/за това съм писала преди/.

# 288
Нито цената е без значение, нито резултатите.
Навремето имаше един метод с аминокиселини/ако не се лъжа по руска методика/. Цената беше 1500лв. за един курс/доколкото зная/.
Ползвал ли е някой този метод? Мисля, че седалището беше Пловдив.

# 289
Здравейте,
Казвам се Силвия и имам син на 2г. и половина.
Вчера отидохме на логопед понеже не искаме да говорим,а след това и на психолог и  ни сложиха диагноза Аутизъм.След мое настояване да погледнат детето по-обстойно ни казаха,че няма аутизъм за момента,но има силни симптоми на това разтройство. Не знам аз ли съм му причинила тази болест,аз ли не съм се погрижила добре за детенцето си или сигурно по-време на бременността не съм внимавала повече.
Казаха също да спрем прясното и киселото мляко - не разбрах защо. А също да спрем глутена. Сега се чудя от къде да му намеря безглутенов хляб.
Моля помогнете - Объркана съм,Ядосана съм, Трудно ми е да приема всичко това.Сигурна съм,че на някои от вас може да им се сторят моите думи като "бели кахъри",но аз съм изплашена и не знам как да продължа да си отглеждам детето.
Дали да сменя подхода си към него,дали да го оставя да прави това,което той пожелае за да не излиза,че го тормозя.
Просто съм страшно объркана !
Моля да ме извините ако някой го накарам да се повтори в съветите му,но аз не знам към кого да се обърна за помощ. smile3518 newsm61

# 290
Силвия, къде е било обследването на детето/ако за такова може да се говори/.
Аз също започнах да ставам много мнителна, но то няма и друг начин.

# 291
Медицинския център за извънболнична медицинска помощ по детски болести в София на ул.Найден Геров

# 292
Това на мен нищо не ми говори/може би някой от София ще помогне/.
Аз зная две места св.Никола/тук е диагностиран синът ми/ и св.Наум.
Притеснява ме факта, че да се постави директно такава диагноза на дете на 2,5 години без обстойно обследване/колкото и да е напреднала медицината от нашето диагностициране/ е твърде голяма отговорност.

# 293
Аз също смятам, че трябва да се информира модератора. Но не за това, че някой в този форум си позволява да зададе въпрос къде отиват парите от благотворителни кампании в полза на център "Тацитус" и осъществява ли се финансов , данъчен или какъвто и да е контрол върху дейността на центъра, както и има ли Мина Ламбовски право да предписва и продава витамини и хранителни добавки въз основа на ЕДНОДНЕВНОТО си обучение за ДАН специалист.

Модераторът би следвало да бъде информиран по-скоро за това, че в този форум успешно се преследват и реализират търговските интереси на определени частни лица. Не намирам за редно тук да се рекламират официално отречени в САЩ методи за лечение, нито чрез обяви във форума да се продават билети за конференция, за която "Токуда" е предоставила безплатно зала, а участващите лекари не са взели хонорар.

Намирам за странно това, че участнички във форума, които усилено рекламират дейността на "Тацитус", обявявайки, че нямат никаква връзка с центъра, в по-старите си постове от архива на форума наричат г-жа Ламбовски "шефчето". За мен това поставя под въпрос обективността на мненията на подобни лица.

Считам, че когато тук се задават някои резонни въпроси за легитимността на дадени методи на лечение и за това има ли някой правоспособност да извършва дейност, която законът третира като лекарски услуги, би следвало да се даде отговор на въпроса, а не да ни съветват да не гледаме в "чуждата паничка". Радвам се за сем. Ламбовски, че са си осигурили висок стандарт на живот и съм убедена, че не присвояват пари от благотворителните кампании на Нико Тупарев, просто смятам, че би било редно дейността на центъра им да подлежи на контрол, както това става с организациите, регистрирани от обикновените простосмъртни. Защото съгласете се, че е необичайно след две благотворителни кампании, предназначени уж за развитие на центъра, той да не приема нови деца.

# 294
Ох не знам ,но съм страшно объркана.Не знам как да се държа с детето си.Дали да съм по-внимателна или по-строга или по-взискателна.
Със сигурност знам,че ще посещаваме логопед.Но смятам,че не трябва да разчитам само на терапията при логопеда.

# 295
  • София
Inababy, не разбрах мен ли визираш в това изказване.
Намирам за странно това, че участнички във форума, които усилено рекламират дейността на "Тацитус", обявявайки, че нямат никаква връзка с центъра, в по-старите си постове от архива на форума наричат г-жа Ламбовски "шефчето". За мен това поставя под въпрос обективността на мненията на подобни лица.

Единственото място, където може да си го прочела от мен е тук:

Шефчето, Мина Ламбовски още преди една година ти беше предложила да отидеш безплатно на консултация.

Смисъла му е, че се обръщам към потребител с ник Шефчето, и казвам, че Мина... Това е профила на Шефчето - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=136572 и когато пише мнение на български се изписва ник Шефчето.

Ако това е смисъла на съмнетието ти, то е нелепо до най-голяма степен и съм убедена ,че всички са го разбрали. Добавих в червено пояснението в стария си пост.

Ако е нещо друго дай линк, че не ми става ясно за кой потребител и кой архив говориш.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 15:36 от TanyaMG

# 296
Ох не знам ,но съм страшно объркана.Не знам как да се държа с детето си.Дали да съм по-внимателна или по-строга или по-взискателна.
Със сигурност знам,че ще посещаваме логопед.Но смятам,че не трябва да разчитам само на терапията при логопеда.
При всички случай ще трябва психолог.
Първо ще трябва ти да се успокоиш/обикновенно се тръгва от други диагнози и след обстойно наблюдение се превключва на тази/.
Мой съвет е да не предприемаш, рязка промяна в поведението си, особено в такова състояние.
Много ми хареса подхода на Райка, но всеко дете е различно. Тук всички пишат за подхода към детето, но трябва да оцениш, докъде му е мярката, защото резултата може да е и противоположен от очаквания.
Много обяснения и много работа те очаква.

# 297
Ок - обяснения и работа. Но в каква насока работа. Обясненията над това,което правим в ежедневието ни ли ?
Просто не знам  как да започна. В каква посока да тръгна.

# 298
Първо мисля, че трябва да ни разкажеш малко за детето.
Навици, разбира ли значението на думите, изпълнява ли команди, спи ли през нощта, играе ли с деца, как се държи с околните, какво яде, настоява ли на определени неща/тази дреха, по този път да мине/.

# 299
за ден сте изписали страшно много информация мнения препирни и прочие. Просто не ми е възможно да ги прочета качествено и да коментирам.

Изгледах материала от на "кафе" в инетрнет -  още от първите кадри ме побиха тръпки. стана ми болно от това че се афишира че аутизма може да бъде излекуван. болно ми че на майките на деца с проблеми им е ясно за какво става въпрос , а на такива като моите приятелки които се скъсаха да ми се обаждат радвайки се че ще можем да "излекуваме" сина ми , им остана едно изкривено разбиране първо за проблема второ за решаването му.

Някой по-горе беше написал изцяло моето мнение по въпроса - че вероятно на някои от децата от спектъра с аутистично поведение може би ( МОЖЕ БИ) подобна диета би подобрила много състоянието . Обаче никъде в предаването не чух разграничено , че тази диета  
- при деца а аутизъм вероятно облекчава симтоматиката, но дотолкова
- при деца с аутистично поведение въз основа гастропроблеми- много подобрява общото състояние и тушира аутистичното поведение
- при деца с аутистично поведение на друга основа- такава диета не прави нищо.

и какво става - вземаме един Оги или един Сашко - прилагаме им диетата И АЛИЛУЙА децата се "Излекуват". Вземаме едно дете аутист с друг причител на аутистично поведение ( като при сина ми ) и се чудим защо не става. Вземаме един аутист и с тази диета го правим малко по спокоен, спи повече възприема по добре но как се подобряват социалните му умения- ами май никак. Тази истина много Бързо премина в предаването без да се концентрира вниманието върху него.Мина Ламбовки се опита да повтори няколко пъти че диетата не е панацея ОБАЧЕ на всички помагала. Никъде не спомена за деца като моят син който се храни просто оскъдно - хляб със салам, ябълки, попара, кисело мляко (не давам сладко нито щоколад) - нищо друго ! - как да диетизирам в това меню ?

В резюме НЕ МИ хареса предаването Гала - моите уважения  НО не можа да покаже Квинтесенцията на предаването- че има надежа за НЯКОИ от децата с аутистично поведение а афишата на предаването че Аутизма се лекува ... .първото което ни каза психолога беше - аутизма е състояние а не  болест ...

Общи условия

Активация на акаунт