Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 15

• 94 328
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Има ли някой преки наблюдения върху детето си от употреба на рибено масло, витамин В, пчелно млечице, жен шен и гинко билоба и други хранителни добавки?
Ние обаче все още не можем да се справим със слушането на музика и гледане на телевизия, както и с постоянно светещите лампи.

# 196
baby80, в Пловдив нямаш вного възможности за диагностициране.Ние посетихме доктор Иванова в пхихо-диспансера.Други възможности са доктор Пискова и доцент Иванов, но те са невролози.
Бяхме на лечение при д-р Пискова 6мес. на лекарства,от които ни прегледа само веднъж,всеки месец и се обаждах,а тя казваше да продължаваме лекарствата,много трудно се комуникира с нея,едно обаждане по тел,става в определени часове....накрая спрях сама лекарствата,не видях разлика в детето преди и след терапията.

Детето ми не говори на 3г е,като ви чета има и много от изброените симптоми,съмненията ми не са породени само от предаването" На Кафе",а просто се засилиха и ме загложди мисълта че не правя нищо за детето си,иначе съм тръгнала по логопеди още когато беше на 2,но все не попадаме на специалист.Така и нямаме точно поставена диагноза.Моля насочете ме къде да отида,ако няма специалисти в Пловдив ще отидем в София,искам някой да ми каже аутизъм ли е или не,или какво е и на какво да обърнем внимание.Педиатрите  ме успокояват че ще проговори да изчакам до 5,и че си втълпявам разни  неща,но аз зная че има нещо,въпроса е някой запознат да ми каже какво е.

# 197
Някой пита за книгата, която беше представена в предаването. Казва се Специални диети за специални деца от Лиза Люис. Не знам къде може да се намери. Най-вероятно ако питате в Тацитус там ще ви кажат как се разпространява.

Райка, не се коси, че не си знаела за прегледите. Те никъде не бяха оповестени и най-вероятно са били прегледани деца предимно от Тацитус. Това е моето логично предположение, защото Мина Ламбовски е положила толкова усилия да доведе това светило на науката в Бг, нормално е децата от нейния център да са с предимство. Представяш ли си колко кандидати би имало, ако записването беше свободно? На доктора и един месец нямаше да му стигне да прегледа всички желаещи.

Относно закуските и диетата пита една мама - на мен това ми беше големият препъни камък при прилагането на диетата. Аз трябваше да готвя паралелно за семейството и Криси и най-тежко ми беше точно със закуските. Ако имаше наоколо баба, която да ми помага и дето се вика да я науча на няколко рецепти, мисля че щях да издържа повече, но не успях. Само ок. три седмици издържах, нямаше някакви видими подобрения и се отказах. Да, знам, че това е нищожен срок за някакъв резултат, но така се получи. Да се оправдавам и извинявам няма смисъл, сама се оправям с цялото домакинство. Мъжът ми е подкрепящ в повечето случаи на думи, обаче кръста го нося аз. Това е простата истина.

На конференцията ходи мъжа ми. Предният път не искаше, сега го записах аз, платих му аз и дето се вика го изритах от вкъщи иначе номера при нас не става. Сега обмислям дали да не го пратя и на другите събития, които Кезая ги оповести.
За съжаление не мога много да ви споделя, защото той още в неделя вечер замина за провинцията по спешност и сме се видяли за около час, от които само десетина минути  сме говорили за конференцията. Като се върне след няколко дни ще мислим и решаваме какво ще правим за напред.
Едно от нещата, които ми каза е, че д-р Усман е казала, че ако три месеца след прилагане на диетата няма резултати (подобрения), то означава, че диетата не помага на детето.

# 198
  • София
Лекциите бяха почти еднакви миналата и тази година, който иска да види старите ми мнения от края на януари-началото на февруари 2010 там съм споделила много неща, които са ме впечатлили. И на мен ми е интересно мнението на другите били на конференцията.

Darkviolet, разбрах, че Балев Био Маркет имат голям щанд с безглутенови храни и това ще бъде улеснение имало кексчета, вафли и други неща, точно които ни отказаха. И пред мен стоеше дилемата да готвя или да играя с детето...

Снежа63, ти какво рибено масло даваш? От това което съм чела е важно съотношението на омега 6 и 3 в организма.

Катина, ти беше писала преди години, че мажеш врата на сина ти с крем помниш ли го? Сега говореха за мазнините и колко са важни за мозъка и че можем и да ги втриваме през кожата, особено на врата.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 10:25 от TanyaMG

# 199
baby80,защо не се обърнете в център Св.Никола към Александровска болница в София?
Според мен,и не само,това е най-точното място за поставяне на диагнози.
Погледни този линк и действайте! Не губете ценното време! Hug

# 200
Снежа63, ти какво рибено масло даваш?
Опитах се преди две години това което е на дръжета. В петък го купих отново, но на моя син му действа много зле/в началото се заблуждавах, но сега съм сигурна/. Той става много нервен, даже за първи път си затиска ушите/помислих, че го боли ухо, но не/. Вчера ги спрях.
Същото съм забелязала и с други добавки/не всички/.
например, не забелязах В-комплекса да му действа, но пробвах една ампула гинко билоба и тя му действа възбуждащо/но не като рибеното масло/. Имах усещането, че едва ли не не съм му дала пирамем. Даже аминалона не му действа така.
Най-добре му се отразява пчелното млечице.
Мелатонина, пък нямаше никакво въздействие.

# 201
baby80, подкрепям Селма за Свети Никола - запиши си час, чака се, понякога около месец. Прегледите минават през здравна каса, искат ти направление за хоспитализация от личния лекар. За проверка на симптомите - запитай се дали детенцето си отговаря на името си, дали изпълнява прости инструкции от сорта на "донеси ми едикакво си", дали отговаря на въпроси (дори с "да" или "не"), дали посочва с пръстче или ти ползва ръката като "удължител" на своята. Също обърни внимание и на медицинските симптоми/оплаквания, които може да има - стомашни проблеми, чести инфекции, алергии и т.н.

Не на последно място диагнозата на този етап не е най-важното нещо, при малки деца често лекарите изчакват, за да видят каква част от проблема детето ще израсте, така че подготви се за факта, че може и да не получите точна диагноза веднага. По-важно е да се започне навреме работа с детето, което така или иначе ти си го правиш.

Darkviolet, освен Балев и магазините BeFit имат голямо разнообразие от безглутенови и био храни, за съжаление моето човече зачервява бузките от повечето готови бисквити и вафли. Със закуските и на мен ми е най-трудно, редувам безглутенови макарони, качамак и корнфлейксове с оризово мляко. Готвя или късно вечер след като тя заспи, или ставам сутрин в 4, безкрайно ми е трудно, и пред мен стои дилемата да готвим или да играем...

# 202
... Няма нужда да бъдем спасявани или да ни се втълпяват неясно какви послания. Няма нужда от писма на фондация "Стъпка за невидимите деца", подписани от теб за изгонване на д-р Усман от България - http://invisiblechildren.dir.bg/_wm/library/item.php?did=525937& … 45789&dflid=3 . Дали това е предпазване на децата или опит да не им се даде още един шанс Confused
...

Kezaja, без да омаловажавам резултатите, който си постигнала с твоето дете, това което си написала до болница Токуда, и съответните други институции е меко казано ГАДНО.

Аз бях на конференцията и миналата година и тази година. Смятам, че тази година лекциите на д-р Усман бяха много по-разбираеми за родителите и практически насочени. Нито тя, нито д-р Кригсман казаха "Елате и ние ще ви излекуваме". Това което казаха е: четете и се информирайте за да знаете как най-добре да можете да помогнете на децата си.

Поздрави

# 203
  • София
Таня, помня разбира се.Препоръча ми го д-р Атанас Михайлов.При него се чака около 6 месеца за час  ooooh!.Препоръча ми карамфилово масло, като намаза на мен врата с него за да ми покаже как да го мажа аз.В аптеката в която ме прати го нямаше и ми препоръчаха след тел. разговор с него това.
Усещането след масажа и с двете неща е както ме мажеше баба на село с камфоров спирт.Търсения ефект е и от самото масло и от масажа.Масажа на врата помагаше при тикове си спомням - вероятно подпомага и СИД в дадена степен.Чувствах се добре след като ме намаза доктора, и съм се мазала и друг път с него.Да не говоря, че без този дяволски крем не можем в къщи вече.Помага много при травми, натъртвания, ревматизъм, при болки в ставите.Мажа вратлето и на голямото ми дете понякога чувства се добре от него.

Kezaja стига вече.

# 204
  • густо майна Филибето
baby80, предполагам, че д-р Пискова ви е изписала хранителни добавки и витамини? Моето дете е под нейно наблюдение от раждането си, заради ДЦП, и моите впечатления са, че напоследък е много заета. Чети, търси сама информация и прилагай - действието на добавките е различно при различните деца, защото дефицитите им са различни. Вярно е, че темите са много и дълги,но информацията е много и много полезна, не може да се обобщи с няколко постинга.
 Не мога да дам мнение и за специалистите в Пловдив, защото и този процес е двустранен и напредъка зависи и от потенциала на детето. Ако дам категорично мнение за терапевти или терапии, ще изпадна в ситуацията на Кезая, защото ще отсъдя от собствената си камбанария, а децата са толкова различни!

Аз имах проблем с посещението на градината, водех си детето закусило и го взимах преди поднасянето на обяда. В началото носех храна, но ми отказаха.
За прехода към диетата мога да кажа, че имаше дни, когато детето отказваше всичко, но след два - три дни прояде, в последствие започна да се храни с неща, които преди упорито отказваше.
От страна на гастроентеролози и джипи не срещнах никакво разбиране, затова търсих помощ в специализиран форум, където майките и децата бяха минали вече през тези проблеми.

# 205
От вчера чета по темата,признавам си досега не съм го правила,доверявах се на лекарите,но явно това не е начина,ако искаш да се лекуваш трябва сам да четеш и да се информираш.Детето ми предпочита само пасирани храни или лесни за дъвкане,отказва да опитва нови неща или гълта без да дъвче,доста проблемно е храненето,направо съм изумена,че с толкова много лекари съм го споделила,а никой досега не ми е казал че може да има някаква връзка с аутизъма,трябваше да прочета поста на Firebird,за да си дам сметка че наистина има връзка,.При нас има голям напредък в поведението си,когато тръгна на ДГ,но там също не се храни,по цял ден нищо не яде.

# 206
Интересно. Храненето при деца аутисти е една от основните характеристики или беше.
Почти не съм чувала за дете, което да няма проблем там от лек до най-тежките.

# 207
Така е.
И мойто дете има проблеми с храненето.Ако има големи парчета,се гнуси,дави.Ако е по дребничко,направо ги гълта.
В детската стои гладен по цял ден.Не яде филии намазани с нещо си.Не яде козунаци,не яде зеле..,кренвирши,салами.
Много неща не яде.
Всичко което готвя аз  къщи е съобразено с него,всичко е манджа,месото е смляно.
Ох не е лесно.

# 208
  • София
Бубка проблеми с храненето няма,то верно,че тя не е диагностицирано като аутист де,но определено е от аутистичния спектър.В Пумпелина редовно след като си изяде обяда си похапва и от чуждите паници BlushЕ,за сметка на това сестра и е от тези,дето все  нещо в храната не и изнася.По-големия ми проблем е с нея.Злояда не е,но нещата,които не яде,са мнооого.И това в последната година,на 6 е.

# 209
Понякога се чудя,има ли връзка аутизма при децата с това че майките са пушили преди бремеността си или по време на бремеността?

Кажете ми,вие пушили ли сте,пушачки ли сте,а бащите?

Общи условия

Активация на акаунт