Примерна схема за захранване- 30

• 38 488
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Стеф, мерси! Аз не бързам с кашкавала, но все пак да попитам  Grinning. (Ако сте на "родна земя" по Великден - може да се видим  Wink)

# 586
Стеф, мерси! Аз не бързам с кашкавала, но все пак да попитам  Grinning. (Ако сте на "родна земя" по Великден - може да се видим  Wink)

Кашкавалът доста приятно овкусява манджите, в които се слага, но имате време и за него, няма за къде да бързаш, тъкмо да имаш време да подбереш подходящ такъв. Иначе, ние в момента пак сме  в Смолян и не е ясно колко време ще стоим - сменяме жилището и е някаква лудница...Пиши ми на лични кога и къде ще сте, ще е кеф да се видим Heart Eyes

# 587
Да попитам за маслата в детското хранене.
За рапичното се зачетох и.... newsm78 не съм много очарована.Досега давах такива готови пюренца.Освен да ги редувам с такива с парично и такива без newsm78
Масло не мога да давам още поне до къв 1 год.
Задължително ли е да давам някаква мазнина.То какво остана newsm78 зехтина и той след годинката се дава, рафинираното слънчогледово олио не е алтернатива newsm78

# 588
Искам да въведа тиквички и съм купила БИО тиквички с картофи на Хип, но сега прочитам, че освен тиквкички и картофи има и сварен ориз. Това означава ли, че трябва да съм въвела ориза преди да дам това пюре. Досега съм въвела само 5 зеленчука.
Същото се чудя и за плодовете, които ми предстои да давам след тиквичките - пак съм взела пюрета на Хип - Круши Уилямс, на които пише, че има оризов грис и оризова скорбяла и Ябълки с круши пак със същите съставки.

# 589
*iani*, а защо просто не ги направиш домашни - тогава няма да се притесняваш. Иначе е добре да си въвела ориза, с каша примерно...
Стеф, за избора на подходящ нямам проблем...Ще дам знак за срещата. Успех с местенето  Peace

# 590
  • Добрич
Хъни, ето копирам какво ми беше писала преди известно време една консултантка по повод мазнините
в пюретата се съдържа недостатъчно количество мазнина /за мозъчното развитие е нужно определено количество разтворими витамини и омега3 мазнини/ затова, ако се храни с пюре се препоръчва добавянето на поне 1 ч.л. Олио
При бебетата да НЕ се ползва студено пресовано олио \ бебешкият черен дроб не може да преработи съдържимите вещества и съществува риск от бакт. зараза\ ; подходящи мазнини през първата година: рапично, слънчогледово, от царевични кълнове и магарешки трън.

Според мен проблем са студенопресованите олиа, а не рафинираните
Аз ползвам слънчогледово рафинирано, но как е по-добре- да добавям при пюрирането/така правя като варя картоф с други зеленчуци/ или да мине през термична обработка-като варя кашата добавям олиото и то да ври  newsm78

# 591
  • Обетованата земя
Хъни, ето копирам какво ми беше писала преди известно време една консултантка по повод мазнините........
подходящи мазнини през първата година: рапично, слънчогледово, от царевични кълнове и магарешки трън.

Това означава ли че тази консултантка не препоръчва краве масло преди годинката ?  newsm78

# 592
  • Добрич
Само това ми е пратила за млечните продукти:
Мляко:Продукти от краве мляко да се въвеждат бавно и внимателно след 11ти месец като се увеличава бавно количеството и концентрацията (1/4мляко) същото важи и за козето и овчето мляко.

# 593
  • Обетованата земя
И овче и козе ли след 11ти месец? А какво означава 1/4, май не те разбрах добре. Извинявам се че само за тия млечни питам, искам да ми се изясни... Blush

# 594
Извинявам се че само за тия млечни питам, искам да ми се изясни... Blush
И аз в този кюп Embarassed
Веси за маслата Peace, но от това което разбрах няма как да се избяга от тази РАПИЦА.То май и в слънчогледовото олио я слагат Rolling Eyes.Магарешки трън няма да тръгна да търся hahaha, пък царевицата и тя в топ 1 на модифицирани храни newsm78.
Много гадни неща за тая рапица Shockedвъобще не знаех.

# 595
Какво ви притеснява в млечните?

# 596
  • Добрич
И овче и козе ли след 11ти месец? А какво означава 1/4, май не те разбрах добре. Извинявам се че само за тия млечни питам, искам да ми се изясни... Blush
Хъни - Бъни , didi24 , ами само това ми е пратила за млечните   33uu
 А това 1/4 и аз незнам можеби разреждане на млякото 1 към 4  Crazy
На мен са ми далечни още млечните, че и ние сме със съмнение за АБКМ

# 597
  • Обетованата земя
Иска ми се всичко да въведа възможно най- правилно и затова питам вие как постъпвате.  Peace
Веси, мерси, и аз мислех че е разреждане с вода  Mr. Green Ще видим как ще действам, като му дойде времето.   baduu

# 598
Момичета, имаше преди време един линк към тема тук във форума, където една майка беше преписала съдържанито на всички пюрета на всички марки. Не мога да го намеря - може ли някой да ми помогне  Praynig

# 599

Общи условия

Активация на акаунт