Примерна схема за захранване- 30

• 40 202
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Жени, аз много се чудя на майките, които дават каша за последно хранене, за да може децата да спят по цяла нощ. Според мен последно хранене трябва да е мляко. Племенницата ми до 3 годишна вечер преди лягане си търсеше млякото. Мишо не се засища от кашата, обикновено два часа след като си е изпапкал всичко е освирепял от глад Simple Smile Аз я давам за да разнообразя менюто през деня и го броя за заместено хранене, но си имам 3 наум, че ще яде по-раничко след това. Може би след като въведа масълцето и сиренцето ще се засища повече Simple Smile
При нас имаше един период след като заместих обедното хранене (май съвпадна и със скок в растежа), в който  от 5 се върнахме на 7 хранения на денонощие, нищо че сме на АМ Simple Smile Аз се водя по бебок, той много добре знае какво иска.

Аз пробвах безглутеновите бисквити на Плазнон. Много са сладки и не ги препоръчвам.

# 661
Обсъждате глутена.
Не разбрах защо овес се дава само 10 дни newsm78.
Аз давах овесена каша един месец.
После пшеница трохички буквално със сърнена каша на Хип в бурканчета-зърнената част там е много малко.
После дадох шпелта................май не беше много правилно Rolling Eyes
Тези 7 зърнени за които говорите----те там са много зърна.Примерно тази на Милупа
Био безмлечна каша 7 зърна Milupa:
Съдържа фини и лесно разтворими люспи от пълнозърнени продукти(пшеница, овес, ръж, царевица, ечемик, просо и ориз) кое точно въвеждате с нея newsm78-нали само по един продукт се въвежда т.е ако я въвеждаме за глутен и по специално ръж трябва да сме въвели всички останали продукти от състава и.
Old Sport-тази 7-зърнена на Хип безмлечна ли е, че нещо не намирам такава в справочника newsm78 която да съдържа ръж newsm78

# 662
Предполага се, че си въвел всичко останало, освен пшеницата (ако искаш да ползваш Милупа за да я въведеш). Както уточних - рисков вариант е да се въведат 2 глутенови култури, въпреки, че аз постъпих така - не можах да намеря ечемик (или ръж беше), а ми оставаше то и пшеницата. всичко останало, описано в съдържанието, бях въвела.

Не знам защо си давала овесена каша 1 месец Simple Smile

# 663
Бъни, кашата на Хип не се води 7 зърна,а Мултизърнеста, няма ръж в нея и е безмлечна. Поне аз не знам за 7-зърнена каша Хип. Ето съдържанието й: грис от твърда пшеница, непресято овесено брашно, обикновена пшенична грис, непресято брашно от Шпелта (вид пшеница), оризова грис. Иначе аз давах овеса 7 дена някъде - месец ми се сртува много, но пък ти вече си давала.

# 664
  • Варна
Трудно ми е да съм стриктна с въвеждането на глутена, нали не ядем каша. Повдига му се на моето калпазанче. Варианта е сухари, но къде да ги търся? За попарката ползвам на Хип, изяжда 40 гр. Дали има други видове, с ръж и т.н.? Или трябва да си набавя брашна и да си правя сама?
От жестокото повръщане миналата седмица сме почти изцяло на кърма, само попарка сутрин и малко плодово пюре следобяд, друго не признаваме.

# 665
  • Добрич
Гледам Лактана имат безмлечна каша от пълнозърнест овес, добре ли е за въвеждане или не трябва да е пълнозърнест  Thinking
Стеф, относно тези пшеничени ядки, това груханата пшеница ли е или друго. Аз често си варя ашуре от грухана пшеница/уж да стимулирам лактацията/. Подходяща ли е за въвеждане или ще натовари коремчето? Моята беба все на каши налита та се чудя като дойде време за пшеницата дали е подходящо да я въведа с каша от пшеничено брашно  Embarassed Относно въпросната пшеница съвсем се оплетох, защо я препоръчват след 10-ти месец или след 1г. /силен алерген според Косе Босе/след като си започнал въвеждане на глутен примерно в 8-ми  newsm78 За ръжените ядки също пише след 10-ти месец, че били тежки за храносмилането  Rolling Eyes
Динкел, спелта и лимец едно и също ли е?
Slavy , и нас не ни засища кашата, може би защото е безмлечна
Pepsilight , ръжени сухари видях в ДМ

# 666
Ок си е овесът на Лактана.
Под пшеничени ядки, имам предвид пшеничени ядки Laughing както има ръжени, или ечемичени, такива са и пшеничените - български са, на Златна внива, някакви стотинки струват. Сетих се сега, че по здравословните щандове има брашна - ръжено и ечемичено - аз в момента правя каша на Ивчо, от ечемичено брашно,м много вкусно става.
Това за пшеницата като алерген - не съм запозната защо се счита така, предполагам ако детето има такава анамнеза, трябва да се подходи внимателно към глутена като цяло.
Ако не се лъжа, динкел=спелта=лимец. Олд Спортчето беше направила проучване по въпроса, нека сподели като има време Grinning

Пепси - много сложен вашия случай със неяденето на каши Grinning Не съм наясно със сухарите, какви и чии има, но се сещам, че можеш да приготвяш от различни брашна (или да не са сухари, да е нещо за хрупане, примерно бисквитки) - стига да може да дъвчи добре детето. Имам рецепта за овесени домашни бисквитки. Предполагам, можеш да експериментираш, добавяйки различни брашна...

# 667
  • Варна
То цялото ни захранвсане е сложно.  ooooh!
Но поне обича да си гризка и да дъвче като голям човек. Ще съм благодарна за овесените бисквитки, а днес ще проверя в ДМ за ръжени сухарчета.

# 668
  • Добрич
Pepsilight, така като те чета май бебче е по-добре да се храни по метода BLW  Grinning

# 669
Да, лимец=динкел=спелта  Peace Имаше някакви различни подвидове, но като цяло терминологията е за едно и също нещо  Peace
Точно безмлечна 7-зърнена е кашата на Хипп и съдържа и пълнозърнесто брашно от ръж: Pro 100 g Pulver: 73% Vollkorngetreide*(Weizenvollkornmehl*, Gerstenvollkornmehl*,Hafervollkornflocken*
vermahlen, Dinkelvollkornmehl*, Roggenvollkornmehl*),Maismehl*, Reisgrieß*,Vitamin B1.
Ето така изглежда кутията (третата каша отгоре надолу): http://www.hipp.de/index.php?id=374
Купувана е в Бг, просто я изрових в немския сайт, че ми е по-лесно  Peace

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 10:25 от Old Sport

# 670
Точно безмлечна 7-зърнена е кашата на Хипп и съдържа и пълнозърнесто брашно от ръж
Явно е нова тази каша - не подозирах, че Хип имат такава.
Намерих я в БГ вариант Simple Smile
http://www.kolko.bg/bg/hipp-bio-bezmlechna-kasha-7-zarna-bg/p/1299982

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 10:31 от campanula

# 671
Възможно е. Малкото я нагъва с голям апетит  Mr. Green

# 672
За въвеждането на глутен доста четох и от други майки и форуми събрах информация с какво още може да се въведат отделните глутенови храни:
овес - ябълка и круша с овес на Сънвал
ечемик - бишкота биберон на Плазмон
просо - градински зеленчуци с просо - Сънвал
пшеница - Безмлечна каша Нежни фибри Нестле /съдържа: ензимно хидролизирана пшеница, овесено брашно, изсушени сливи, захароза, пребиотици, калциев карбонат, пробиотични култури, витамин С, ванилин, железен фурамат, ниацин, витамин Е, витамин А, витамин В1, фолиева киселина, цинков сулфат, витамин В6, калиев йоди/ или Пълнозърнеста каша банан и сухар Bebevita /Състав: Плодове 81% (банани 40 %, нискокиселинен сок от ябълка от концентриран сок от ябълка 39%, лимонов сок от концентриран лимонов сок) вода, сухар*** 5% (пшеничено брашно, овес, растителна мазнина), оризово нишесте, витамин С/
ръж - Био безмлечна каша - 7 зърнена на Милупа; Бишкоти 6 зърнени на Плазмон
малц - сухар Хип

# 673
И на мен ми направи впечатление,че след като захраних взе да се буди много на често,а преди това имахме 2 кърмения горе долу по едно и също време.
Имам и едно въпросче.Сварих и пасирах овесени ядки с малко от водичката в която са вряли.Мога ли да ги съхранявам 1-2 дни в хладилник и да давам от тях,че като са много малко като количество не мога да ги пасирам.
Няма да бъдат особено свежи за консумация...а и ще са изгубили почти всичко ценно от съдържаниетo

Благодаря Стеф,отказах се от тази идея.За да мога по лесно да ги пасирам взех да слагам аз  плод вместо плодово пюре,така количеството става повече и е по лесно за пасиране.
Аз съм вземала точно от тези ядки които казва Стеф на златна нива и мисля с тях последователно да въведа глутена.Варя,пасирам и добавям плод.Намират се по диетичните щандове.

# 674
Само да уточня, че просото не е глутенова култура.
мелани -  Hug

Общи условия

Активация на акаунт