Примерна схема за захранване- 30

• 40 201
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Спомням си колко се обърках от тази статия, когато я прочетох преди една година при захранването.

# 91
Ами тя стои много отдавна.

# 92
Здравейте, отново!

Не искам да ви плаша, но тази статия излиза на ПЪРВО място, когато в Гугъл се напише "захранване"!!!
И сигурно я четат, четат... и прилагат в действие...
Попадна ми съвсем случайно при коментари с моя позната, чието бебе е на 5 месеца и вече е успешно захранено по тази "метода". Опитах се да обясня, че много бърка и ще навреди на бебето, но май не бях чута, защото то "има много противоречиви мнения"... а съответната девойка я имах за умно момиче... какво остава за останалите...

Стеф, и аз исках да им пиша, но май ще го направя сега.

# 93
Sorry, ама няма да им пиша, защото Ева и Веселин Тоневи (собствениците на сайта) не са оставили e-mail за контакти. Поне не открих такъв на видно място...
Много ми хареса частта с отговорността: "ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ВСЯКА ПРЕДОСТАВЕНА ИНФОРМАЦИЯ НОСИ АВТОРЪТ Й!", т.е. те не са отговорни, че публикуват непроверена и невярна информация... която може да навреди.
Ох, нашите лекари все забравят правилото в Хипократовата клетва: "Не вреди!"...
Понеже българският вариант е глупав, преписвам английския, който е еднозначен и без двусмислици:
"I will prescribe regimens for the good of my patients according to my ability and my judgment and never do harm to anyone."

# 94
Здравейте!
Дъщеричката ми е на 5м. и 9 дена.Кърмя я. Започнала съм захранване-въвела съм: картоф, морков, тиква, чушка, днес ще въведа и пъщарнак.
имам няколко въпроса:
1. Януари мисля да замествам следобедното хранене с каша. НО бърка ли че не съм въвела всички зеленчуци? Знам 4е някои се въвеждат по късно.
2. Мога ли например докато замествам следобедното хранене с каша, да въвеждам нови зеленчуци в обедното?
Дано да сте ме разбрали. благодаря предварително за отговорите.  bouquet

# 95
След като въведеш кашата можеш да продължиш с още зеленчуци,но не едновременно.

# 96
  • Пловдив
Между другото - гледам ти аватара и все едно гледам моето дете като бебе, поразителна прилика...същия бузанчо, пу пу Heart Eyes
Hug
Благодаря за отговорите! Сега друг въпрос- млечните каши от 10 месец ли се въвеждат?

# 97
Здравейте, да ви попитам
1. Червената леща , кога се въвежда
2. Сладък картоф откога
И дали изобщо да си правя труда да ги въвеждам на тази възраст Simple Smile

# 98
След като въведеш кашата можеш да продължиш с още зеленчуци,но не едновременно.

Много благодаря за отговора. Hug Да и на мен това ми беше мисълта-въвела съм каша, и не я сменям, а през това време давам  нов зелечук.

# 99
Между другото - гледам ти аватара и все едно гледам моето дете като бебе, поразителна прилика...същия бузанчо, пу пу Heart Eyes
Hug
Благодаря за отговорите! Сега друг въпрос- млечните каши от 10 месец ли се въвеждат?

Зависи от кашите - някои са с АМ, други със сухо мляко и т.н. Според това докъде си с въвеждането на продуктите се водиш и за кашите. Аз лично предпочитам кашите, в които сама мога да добавя мляко/кърма/вода  Peace

# 100
Здравейте, да ви попитам
1. Червената леща , кога се въвежда
2. Сладък картоф откога
И дали изобщо да си правя труда да ги въвеждам на тази възраст Simple Smile
Картофът е сред първите храни-т.е. вече може да дадеш. За леща мисля, че ви е рано. Ето от Косе Босе за лещата:
- Единият вариант е около 10 м. Това е например според американските схеми на захранване.
- Другият вариант е категорично след 15 м. – тогава лещата и другите бобови се включват в менюто като основна храна. За опитване може около 12 м. Лещата се предлага почистена от обвивката или такъв сорт - за периода 15-18 м. Не се прави разграничение между различните видове бобови храни. Това е според повечето европейски схеми.

Въпрос до мамите на дечица над годинка: давахте ли вече стафиди при все че са сушено грозде?

# 101
Стафиди не съм давала, но съм давал фурми.
А всъщност - аз май не съм запозната - какво като са сушено грозде Thinking (леле, прозвуча като заяждане, ама не е, имам предвид - вредно ли е с нещо сушеното грозде, т.е. стафидите Embarassed )

# 102
Стеф, то май аз не се изразих като хората  Blush Имах предвид това, че след като е давано на детето грозде, дали може спокойно да си се дава вече и сушеният плод  Rolling Eyes

# 103
  • Видин
Освен че се преработват с хиляди гадости сушените плодове не мисля, че са по-различни от обикновените плодове. Давала съм стафиди - накиснати заедно с мюсли от вечерта  Peace

# 104
Ако са сушени в домашна обстановка или поне от сигурен източник и произход - стафидите, както и фурмите, са страхотен заместител на захарта и успешно могат да се ползват за подслаждане, без да се притесняваш, че трябва специално да ги въвеждаш.
Наистина, особено при вносните сушени плодове, самият процес на сушене е кофти...

Общи условия

Активация на акаунт