Интериора и чистотата в дома

• 10 071
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Ако говорите за това http://www.zonacomfort.eu/bg/product/896/terazid-g88-fuglanc-, ползвала съм го - става .
За същото нещо става дума, на друг производител е моето Simple Smile

# 16
  • София
Да, и аз се чудя на тези стени... Представям си как ги чистя с четчица като някой археолог и потръпвам просто...
Китанче, сетих се за къщата на едната ми леля. Стара къща, на век близо. Долепена е до скала. Когато те са я наследили са избили едната стена в хола и сега зад дивана си имат чудесна натурална скала. Страхотия. Няма как да не впечатли. Обаче  Mr. Green, нали се сещаш, че има и уловка, тази скала си се рони и сълзи непрекъснато - вода се просмуква в нея и съответно в хола. Днес ще намеря снимки, утре ще ги сканирам и ще ги кача да ги видите. Истината е, че жената не е българка и хич не се затрогва от няколко камъчета по пода.

# 17
 Shocked Трябва да видя снимка, за да повярвам. Grinning

# 18
  • Пловдив
Между другото ние имаме, тоест майка ми има, вила на над 130г, реставрирана. Отдолу има дебел каменен зид - ми рони се, докато не го замазаха не спря да ръси. От дървените греди също пада прах. Въобще тия старите романтични къщи са си мръсни, както и да чистиш. http://media.snimka.bg/4074/014404286.jpg

# 19
  • София
Shocked Трябва да видя снимка, за да повярвам. Grinning
утре, утре

# 20
Между другото ние имаме, тоест майка ми има, вила на над 130г, реставрирана. Отдолу има дебел каменен зид - ми рони се, докато не го замазаха не спря да ръси. От дървените греди също пада прах. Въобще тия старите романтични къщи са си мръсни, както и да чистиш. http://media.snimka.bg/4074/014404286.jpg

Да, това е вярно ние сме в стара къща, гредоред и т.н., ами има доста неща, които трябваше да се пооправят - наложи се да минем със силикон фугите на дъските на тавана, защото от там падаше прах, стените с бетон контакт, щото на вар, която постоянно се ръси, каним се да правим мазето, което е от камък, да го превърнем в механа, ами ще се запечатва камъка с импрегнант, щото постоянно сълзи и има влага. И доста други работи.
Обаче имам страхотно дъбово дюшеме, страхотни дървени греди на тавана,  топло и уютно е в къщичката. На който му допада такава атмосфера, не му пука за малко повече прах по мебелите  Laughing

# 21
  • Русе
 Янтра , много е красива къщата. И ние имаме подобна. Купихме с голямо желание миналата година и се борим сега с тези проблеми.
rosy_bosy  с какъв импрегнант ще покривате камъните. Ние направихме механата в такова каменно помещение, но камъните още не сме ги покривали.

# 22
  • Варна
Аз да попитам за банята...бях решила да е тъмна,нещо сиво графитено,но майсторът ме
навива за чисто бяла баня.На тъмното щяло много да си личи варовика и нямало изчистване.
Аз пък си мисля,че на бялата фугите все ще се цапат.
Някой с опит да сподели.

# 23
  • София
Както писах вече моята баня е тъмна - шоколадова. И нямам проблем с чистенето и варовика.
Аз съм си мързел и не съм много редовна в чистенето - един път в месеца чистя стените.
Ако си по-работна можеш да си я минаваш и всяка седмица с препарат и парцал.
Не мисля че работата ще е по-различна за светла баня.
А бялото е като в болница. Толкова много цветове има като избор сега. Не го слушай майстора.
То и при нас много хора се мусеха като видяха плочките в кашоните, ама сега идват и викат УАУ.

# 24
  • Варна
Дилянка,мерси,ще умувам още.Той майстора е по-скоро дизайнер и е захласнат по минимализма та затова
харесва изцяло бяло.Казва,че в Германия(или някъде другаде,не помня точно) така правели бели бани със сиви фуги и било идеално.

# 25
toni.to, моята баня е в много светло синьо / почти бяло/ и с бели фуги. Не съм доволна - на пода фугите се замърсяват много бързо . Съжалявам,че не ги направих сиви или  сини.

# 26
Настоящият ми под на баня е цвят тъмно керемиден.Е никога вече.Изглежда добре само непосредствено след основно почистване.А след всяко къпане подът се подсушава с моп.Тук водата е средно твърда.

# 27
  • Стара Загора
На майка ми банята е шоколадова, санитарията кафява - миеш, триеш - докато е мокро блести, после обаче варовика си личи.
Сега ми предстои обзавеждане на ново жилище и точно поради тази причина съм заложила на светлите тонове. Може би и те имат недостаъци, но смятам, че по-лесно се почистват от тъмните. А, като погледна варианти винаги тъмните ми хващата първо окото  Laughing

# 28
  • София
А, тук, в София, водата е с по-ниска варовитост, което си е вярно!

# 29
  • Варна
На моята баня фугите са бежови и сигурно изглеждат мръсни отстрани. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт