128 Американски коледни подаръка и еднo малко sipirumi-че

• 30 595
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
 Всяко ходене до консулството ми струва хилядарка. Нотариуса заверява подписа, а не съдържанието, така че можеш и на японски да го напишеш. Добре, че става и така иначе нямаше да пътувам изобщо.

# 511
Здрасти Biz, добре сме Grinning

# 512
Интересно ми е колко от вас са били преди раждането в сфера, в която се работи над 40ч на седмица и как го съчетахте това с раждането на детето/децата? Напоследък все говоря със съученици, никой от тях още няма деца, и масово се работи по 60ч на седмица, от 6 сутринта до 6 вечерта общо взето, а някои поработвали и събота и неделя.  Shocked Отделно че всеки е зает и с някакви комитети и от сорта, та имат и срещи след работа. Умът ми не го побира как се съчетава това с деца. Тука не мога даже да намеря градина, която да работи толкова дълго време, гледачки ли се наемат?

# 513
Гледачка, градина+гледачка, баба, дядо или единият от родителите забравя за работа в така описаната ѝ форма...

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 22:16 от ТинаХрис

# 514
atti не си го представям и дано не ми се наложи...иначе и ние не сме цвете, но и аз и мъжа ми държим детето да си е у дома. За това той работи нощем (след 20 години на това място), а аз денем по 6 часа. Определено бих си свила разходите, за да мога да бъда повече време с детенце. Единствено бих направила изключение, ако имам баба у дома и не повече от 8 часа на ден.

# 515
Атти, моята работна седмица беше 60 часа, ако замествах някой ставаше 72,  винаги в събота работех, отделно 2 часа на ден минаваха в път...за това си седя вкъщи сега, бих се върнала на половин ден, но няма салон, който да ме наеме парт тайм и всички искат събота, някои и неделя, да се работи.

МизЗ, привет! Simple Smile За съжаление не знам нищо за Флорида.

# 516
Bens, така е, а дори и да може парт-тайм, то обикновено е само парт-тайм откъм заплата, защото като си има работа трябва да седиш и да си я вършиш. Та хем си уж парт-тайм, хем трябва да работиш колкото другите.

А лесно ли е да се наеме така гледачка, да кажем за от 5-8 вечерта всеки ден от седмицата? И колко би струвало? Чудно ми е дали се съгласяват, защото не знам това как се комбинира с друга работа. В градината на детето има две опеър, може би и това е вариант, ама май трябва да имаш по-голяма къща и отделна стая за девойката. И пак ми се струва странно някой да живее във вас по цял ден, но предполагам че излиза по-ефтино.

# 517
предполагам че излиза по-ефтино.

Ако не се бъркам мисля че излизаше около $1250/месец. Това за заплата.

# 518
Нещо такова излиза за опеър, но само около 800 на месец са за нея, другото е за програмата. Но така или иначе тя не може да работи повече от 45 часа на седмица, значи това го прибавяш към разходите за детска градина.

# 519
Ати,има всякакви опции.Маса уни студенти се навиват да взимат от у-ще-водят по занимавки 4-7пм,има майки к се организирато от школото на дете със сходни функции, има афтър скул програми,градини к работят до 730 и пр.Аз работя около 50 часа на седмицасега и винаги,5 ор со от тях от нас вечер/уикенд.Децата са на 3 различни места през деня,1 к не знам е какво щяхме да правим ако нямахме мобилни тел Laughing Звучи сложно докато не се намери правилната конфигурация,после нещата си влизат в канал и са ок

# 520
Звучи сложно докато не се намери правилната конфигурация,после нещата си влизат в канал и са ок
Както и със всичко останало Simple Smile. Докато намериш рутината е трудно, но после свикваш и се оправяш. Като се търси работа е важно да си флексибъл и те да са също и да можеш да работиш от къщи от време на време. Това естествено за кариерна работа става дума.

# 521
Интересно ми е колко от вас са били преди раждането в сфера, в която се работи над 40ч на седмица и как го съчетахте това с раждането на детето/децата?

Aтти, аз работех по над 40часа на седмица, и се върнах на работа преди Аля да навърши 3 месеца. Оправяхме се с детска градина, която работеше от 7.30 - 6, като стойността й беше сериозна, $1300. Варианти за оставане след това не е имало. Времето по-късно, ако се е налагало да работя от офиса, се е покривало от мъжа ми. Ако потърсиш ще намериш човек за няколко чмаса вечер, това е стандартно - за по-големи деца, студенти, майка с дете на подобна възраст с някакъв по-гъвкав график и т.н. Иначе, работата от вкъщи е ясна, намираш им някакво занимание и засядаш. Моите драми са свързани предимно с това, че се налага вечер да говоря по телефона по работа, тя се изнервя и е шумна, и става една....
Иначе, Бистра и Анет са прави, рутината се създава, и после е лесно.

# 522
Moмичета,Агентът Провокатор зачезна от тукашните ширини,но понеже знам че всички му се вълнуваме рекох да споделя че на 1/11/11 е родила мъж голям и прекрасен.Име нямаше последно; с целия си акъл не се сетих да я питам нея как е,но щом е на инет-допускаме че е ок. АП,честита ви радост  bouquet

# 523
честито на Агент и семейство, да им е жив и здрав малкият мъж, много да ги радва!   bouquet
Име и аз не чух (но пък видях снимка Simple Smile), сигурно още се чуди на кой президент да го кръсти  Grinning

# 524
 newsm44 newsm51 Чудесна новина! Честит голям мъж АП! Да ви е здрав и много да ви радва, а на теб бързо възстановяване и моля отсърди ни се и ни го покажи тоз сладур! Hug Пиши ни и каката как е Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт