РУСЕнска зима

• 33 012
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
  • Русе/София
Шанел, аз пуснах дечко за 1 ден на ясла и сега си сърба пак сополите и си кашля. Надявам се да не повторим трахеита от края на декември, но е факт, че само 2 седмици се задържа здрава  ooooh! Ксизала не е ли противоалергично? Аз сякаш съм доволна от Умкалора, пък АЦЦ-то при нас се е доказало не веднъж. Дано оздравяват бързо и да се маха тая зима с тъпата си мъгла  #Cussing out

Ксизала са противоалергични капки.За Умкалора-доволна съм и аз.Изключително съм доволна от САМЕНТО.От както сме тръгнали октомври на градина/да чукна на дърво/нямаме прекъсване.В групата децата се изредиха по няколко пъти.
Чочии, обидена ли си?Днес те няма никаква.

# 676
  • Русе
3xi, сподели моля те за този Умкалор - профилактично ли го даваш или след като са налице симптомите вече. Аз четох за него, че бил някаква новост в лечението на бронхит и простудни заболявания, но личната ми каза, че все още няма достатъчно опит с него - да не го давам засега, а на мен ми се иска нещо да давам за профилактика

# 677
  • Русе/София
Violet при първи симптоми съм давала Умкалор/нещо от рода на 2х15 капки,мисля,че беше и то на гладно /.Забравила съм вече.Виж какво давам сега http://kokoni.net/shop-by-category/hranitelni-dobavki/vitamini-i … -kapki-30-ml.html.Скъпо е но пък стига за малко повече от 3 месеца.Давом по 6 капки всяка сутрин на гладно 30 мин.преди ядене.Страхотно е.

# 678
Здравейте!
И ние днес в това разкошно време бяхме навън.Даже и в парка се мотахме,Плами,жалко,че не сме се засякли,но другата седмица ще се разходим с бебките.Стигнахме и до Мола до болницата,намазах едни дънки от Севън Хил-всичко е на -70%.
Как ми се ходи и на мен на куклен театър(май имам неизживяно детство),бебка като порасне ще я водим редовно по такива мероприятия,макар че с тези болести наистина е опасно.
Друго няма нищо интересно около нас.Лека вечер мамчета!

# 679
  • Русе
Violet при първи симптоми съм давала Умкалор/нещо от рода на 2х15 капки,мисля,че беше и то на гладно /.Забравила съм вече.Виж какво давам сега http://kokoni.net/shop-by-category/hranitelni-dobavki/vitamini-i … -kapki-30-ml.html.Скъпо е но пък стига за малко повече от 3 месеца.Давом по 6 капки всяка сутрин на гладно 30 мин.преди ядене.Страхотно е.
bouquet Мерси много за инфото. Скъпо, ама по-добре да вземе нещо превантивно.

# 680
http://www.iherb.com/Cat-s-Claw#p=1&sr=4
Ето котешки нокът от американския сайт естествено по -евтин.

# 681
Момичета, направо съм възмутена с тези висенета пред градините, наистина ли е така, не е само слух?  Close голяма глупост, супер селска история.
Аз живея до Слънце, буквално на 2 метра от градината, ако си хвърля детето през балкона ще падне в двора на градината. Не мога да си представя, че няма да го приемат.  Shocked

Когато подавах за Иван преди години, си отидох като бял човек в Чучулига на обед в първия работен ден, тогава живеехме пак на 2 метра от нея градина, питаха дали работя и го приеха съвсем спокойно /от квартала съм, и работя/. После нещо започнаха тези истерии с висенето пред градините.
Аз не знам ако не приемат моето дете като предимство заради местоживеене, то кое, то няма по-близко никой от нас.  ooooh!

# 682
Вергилия, така е, защото преди години имаше места и нямаше деца, затвориха градини и сега има деца, ама няма места. Това за по-малките. При по-големите като дъщеря ми пък казаха, че има 1200 места за прием след 7-ми клас, а учениците, които ще завършат 7-ми са 700. Просто бейбибумът си казва тежката дума и държавата както обикновено не е подготвена  Confused

# 683
 Shocked аз току-що говорих с моя съученичка, която миналата година е спала 2 нощи пред Чучулигата, значи е истина.  Shocked Шок и ужас.

А има ли го това за предимство по местоживеене, защото тогава ние сме номер 1.  Close
А след като баткото е в чучулига, значи ли че малката е с предимство, и ако да, към кого трябва да се обърна предварително, или пак си чакам за молба. Кога казвам, че имаме батко в градината?

На мен Слънце ми е най-удобно иначе сега, и предпочитам. ще  ги виждам от балкона, и малката и Иван /във училище/. и ще са за 2 мин в къщи

# 684
Shocked А има ли го това за предимство по местоживеене, защото тогава ние сме номер 1.  Close

За съжаление няма такова предимство. Ако го имаше принципът на райониране, всичко щеше да е добре. И не смятам, че е виновен бейбибумът, а пустото му връзкарство. Тези, които живеят на пет метра от градината висят цяла нощ, без никаква гаранция, че детето им ще бъде прието. А тези, които живеят на другия край на града даже не благоволяват да се яват при подаване на молбите, защото децата им са уредени месеци преди това.

# 685
Shocked А има ли го това за предимство по местоживеене, защото тогава ние сме номер 1.  Close

За съжаление няма такова предимство. Ако го имаше принципът на райониране, всичко щеше да е добре. И не смятам, че е виновен бейбибумът, а пустото му връзкарство. Тези, които живеят на пет метра от градината висят цяла нощ, без никаква гаранция, че детето им ще бъде прието. А тези, които живеят на другия край на града даже не благоволяват да се яват при подаване на молбите, защото децата им са уредени месеци преди това.

Може и да има връзкарство, но е факт че в градините няма свободни места, т.е. бейбибумът си е от значение в случая.

# 686
Верг, да, щом Иван е в Чучулига, сестра му ползва предимство.Но не ако в момента на подаване той е там, а от следващата учебна година, т.е и другата година ако е там, забравих той кога ще тръгва на училище.

# 687
По принцип и аз знам, че ако по-голямото дете е или е било в тази детска градина, малкото има предимство, но идеята е в чакането ... за да ти се разгледат документите трябва да ги подадеш, а хората наистина са чакали по повече от 24 часа  Thinking много неприятна работа. В Здравец може да се пратят молби по е-mail, но другаде не може.

# 688
Верг, да, щом Иван е в Чучулига, сестра му ползва предимство.Но не ако в момента на подаване той е там, а от следващата учебна година, т.е и другата година ако е там, забравих той кога ще тръгва на училище.

олей, не, догодина е ученик. значи предимството е за деца с по-малко от 4 год. разлика.  Sad
значи нямаме предимство. аз се притеснявам, че изобщо няма да я приемат, макар, че съм готова да не спя цяла нощ и да чакам, стига това 100% да гарантира приема.
тези списъци, за които се чака, нали се правят от родители самозванци, не знам - как важат за пред директорката? нали като подаваш при нея, става блъскане, аз каквато съм овца ще ме изпреварят и изблъскат. или някой ще извади друг списък и ще даде него, офф.

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 21:56 от Вергилия

# 689
  • На брега на реката
Violet, никак скъпо не излиза, ако заради Умкалора си спестиш куп други илачи или АБ-та. Аз не мога да повярвам какъв мигновенен ефект има върху горните дихателни пътища. Намаля кашлицата, не хърка така яко като снощи, не текат реките от носа. Пу-пу, дано наистина се окаже умно лекарството  Mr. Green Педи ми каза да го давам няколко дни след като отшумят здравословните проблеми, поне още 2-3, а отделно четох, че още щом се зададе симптом да се атакува с Умкалор. Много му се дърпах, сякаш се бях настроила, че е имуностимулант,ч е не ги обичам, ама това се оказа много добър избор. До 6г възраст е по 10 капки по 3 пъти на ден, виждам че твоето е в този диапазон. И не става за по-малки от годинка.

Общи условия

Активация на акаунт