РУСЕнска зима

• 33 015
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
Mimeto78 , на смени са в Немската от ІІ-ри клас. І-ви клас по нормативни документи трябва да са само І-ва смяна на училище. Часовете сутрин започват в 07,40. ІІ-та смяна е до 18,40.  Wink

# 661
Моля ви, който е наясно с детските градини, да ме информира  newsm78 благодарско!  bouquet

Ох, и на мен ще са ми болна тема!
Да, от 1-ви март се подават молби в ДГ. Предупредиха ме от ДГ, че наплива е голям, така, че ще се чака. Април излизат списъци с приетите деца. Приемите са 2: от 1-ви юни и от 1-ви септември. Наистина не обичат да приемат деца лятото, защото са с намален персонал и сборни групи, но никой не може да откаже да ти вземат детето.

# 662
  • Русе
Zl-76, благодаря ти за отговора!

# 663
sasinka може да идеш сега да подадеш молба за градина, за да вземат детето на 1 март примерно
аз знам че детето ако е родено преди март месец още в началото на януари подаваш молба за градина....моето е родено август и като го изпишат от яслата, ще се гледкаме малко у нас и на 1 септ....с бодра песен...
мен пък само 1 не ми е ясно - в колко градини да подавам молба, в смисъл каква е гаранцията ако подам само в една, че ще го приемат.... newsm78

# 664
Гаранция да приемат детето в градината която искате е да се чака от предния ден ooooh!
Иначе баби,дядовци,бащи и всички разпръснати по градините за да може все пак някъде да бъде прието.
psm, да си призная не знам кои са тези градини.... Rolling Eyes устройват ме тези по центъра, за да са ми наблизо до вкъщи - тази зад блока на Борците, срещу Възраждане... други наблизо сигурно също има, но не ги знам.... ама съм зле и аз  Thinking а от работа нямам никакво време да се помотая да огледам  ooooh!

Градината зад борците е Радост е филиал и документите се подават в централната на Д.Корсаков5

# 665
  • в огледалото на живота
Здравейте,треската за градини и училища почна ,а? Wink
Някой да има наблюдения за детските градини в Родина?
По спциално за ,,Пинокио,,.ще се радвам да изкажете гледна точка.То на НАС  ни е рано де ама да питам  Laughing
Прочетохте ли това:
      http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId … sp;    
Само за 1 година........ нямам думи,е**** тъпата държава ,ох,само ще изохкам,друго не ми остана  Sick

# 666
Шанел, аз ще съм с една приятелка утре на театъра. Момченцата ни са Саши и Марти. Ако искаш, да си метнем по една снимка на ЛС?

# 667
devi4ca , синът ми ходеше в Пинокио. Аз съм доволна от градината като цяло. Директорката е доста дейна и се старае да поддържа добро ниво. Имам забележки към едната от учителките на моето дете, но така или иначе няма вариант да попаднете при нея, защото тя сега пое първа група.
Ако имаш конкретни въпроси...заповядай  Wink

# 668
Добър ден и от мен днес май липсва кафенцето ЗАПОВЯДАЙТЕ   bouquet
Аз за училищата не мога да помогна  newsm03
Ние след малко излизаме на разходка, ама се ядосвам при наличието на толкова мами все сама съм в парка  newsm78 и ми е скучно мотам се безцелно и после се прибирам(безцелно за мен де.... мъника си диша чист въздух)!
Яд ме че нямам   car003 ще си метна беба в коша и айде по центъра пеша не смея, че докато се предвижа до там и малката вече няма да е на кеф newsm77, а и дрешките още не ми стават с тези анцузи ако ида сред хората ще си помислят  ooooh!  и аз не знам вече какво.

# 669
Днес изпуснахме театъра Sad Вчера сутринта като станахме ми позакашля и вместо на градина отидохме при док. Каза, че даже късно ни хванало, от мъглата било, даде ксизал и синекод - това е сироп за суха кашлица, до сега не съм давала такъв. Обаче снощи започна и да подсмърча нещо, да видим как ще сме тези дни, че е голяма мъка като си е в къщи. На него му се играе, аз тихо, тихо, ама на него не му се чува. Офф тези болести Tired

# 670
Шанел, не сте изпуснали кой знае какво. Peace Беше такава блъсканица, и толкова горещо, театралната постановка не грабна никак поне моето дете, и гледахме... 5 минути.
Дано се оправя бързичко детенцето ти. Hug

# 671
Здравейте. Предполагах, че ще е блъсканица. Шанел, дано не е сериозно и бързо да се оправите. И ние излизахме, но по задачи и не стигнахме до МОЛ-овете.

Има снимки във фейса от представлението

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=176029799100568&set=a … d=155334751170073

# 672
  • На брега на реката
 Шанел, аз пуснах дечко за 1 ден на ясла и сега си сърба пак сополите и си кашля. Надявам се да не повторим трахеита от края на декември, но е факт, че само 2 седмици се задържа здрава  ooooh! Ксизала не е ли противоалергично? Аз сякаш съм доволна от Умкалора, пък АЦЦ-то при нас се е доказало не веднъж. Дано оздравяват бързо и да се маха тая зима с тъпата си мъгла  #Cussing out
 Щяхме да я водим на театъра, ама вече ме тресе параноята от щъкащи бацили, вируси и сополиви хора.
Училищата още не сме ги мислили. Рано ни е  Mr. Green Пък за градина уж сме се насочили към една зад у-ца Борисова, до бившия Терминатор, дори името й не знам, аз никоя не знам де  Joy Та така като си говорите, само се обърквам  Embarassed

# 673
sasinka може да идеш сега да подадеш молба за градина, за да вземат детето на 1 март примерно
аз знам че детето ако е родено преди март месец още в началото на януари подаваш молба за градина....моето е родено август и като го изпишат от яслата, ще се гледкаме малко у нас и на 1 септ....с бодра песен...
мен пък само 1 не ми е ясно - в колко градини да подавам молба, в смисъл каква е гаранцията ако подам само в една, че ще го приемат.... newsm78

Мая, не навсякъде може така. За "Пролет" знам, че приемат молби по всяко време, и децата също ги вземат по всяко време. Явно напливът не е голям и гледат да си попълнят групите. Но напр. в Здравец - не може! За други не мога да кажа!
А, онзи ден в Dir.bg пишеше, че Общината в Русе е взела решение и тази година да се приемат молби в ДГ от 1-ви март!!!
http://rousse.dir.bg/2011/01/12/news7764245.html

# 674
Така е - 1 март - ще се чака явно  Sad

Общи условия

Активация на акаунт