Панадол или нурофен ?

• 73 758
  • 179
  •   1
Отговори
# 135
  • София
а нашият алерголог каза, че алергия не се онаследява...т.е. конкретно... само предразположеността към алергии...обаче на къде точно би избила зависи от  организма...

# 136
Е, очевидно специалистите не са единодушни по въпроса, та ние ли да спорим... Все пак аз не бих рискувала за себе си и детето си.  Peace

# 137
  • София
дано няма проблеми изобщо детето с лекарства...аз специално съм разпитвала, няколко лекари, понеже мъжът ми направи към аналгин тежка реакция, всички казаха, да си давам при нужда и че  така или иначе е онаследил предразположеност към алергии, но към какво ще рояви и дали изобщо било съвсем друг въпрос... както и да  е де...не споря всъщност, нито агитирам за нещо...в крайна сметка важното е да  помага едно нещо...

# 138
  • София
Аз имам две медикаментозни алергии, като към Пеницилина е особено силна. педиатърката ме беше предупредила, че децата евентуално могат да наследят някакви семейни алергии. За сега обаче децата ми не са проявявали медикаментозни алергии.

# 139
Странно е, но на моят син Панадол бебе действа наистина температуропонижаващо, докато Нурофен не толкова, т.е. почти не се повлиява.[/b]

При нас обратното  Rolling Eyes Панадола смъква, но след повече от час, с много малко единици и за кратко време. Нурофен - бързо, с много и за дълго  Simple Smile

И при нас така . Peace
Нурофена го давам късно преди да заспи , защото вечер вдига най-много температура .

# 140
# 141
  • София
Момичета,колко дни като продължителност може да се дава Нурофен?

# 142
Момичета,колко дни като продължителност може да се дава Нурофен?

3 дни. Ако симптомите продължат е нужно да се уведоми лекаря.
Около 5 дни е приемлив период, но педиатъра е този, който ще каже най-добре.

# 143
  • София
Предполагам за нурофена не е по-различно от  парацетамола, на него пише, не повече от 3 дни без консултация с лекар...след консултация истината е, че докато има нужда, но все пак като се лекуват деца, трябва да е по предписание.

# 144
Панадол давам рядко, при по-ниска Т, и предимно през деня. Понякога в начална фаза на настинка(макар че вече на каката предпочитам да  давам вече фервекс - действа й добре)
За по-висока Т, над 38.5 примерно давам нурофен. Нощем когато вдига над 39 и гледам бързо и трайно да я смъкна давам капки Хексалгин и редувам със свещички Еферелган.
Почти 1 година вече не ми е вдигала Т (да чукна на дърво) та май-трябва да видя срока на годност  newsm78

# 145
(макар че вече на каката предпочитам да  давам вече фервекс - действа й добре)

ronisum, Фервекс за деца не е ли за деца, които са навършили 6 години?

# 146
  • София
Sourcherry, мисля, че е над 6г. Давала съм на Дияна само веднъж преди 1-2г.

# 147
# 148
Sourcherry, мисля, че е над 6г. Давала съм на Дияна само веднъж преди 1-2г.

Да, Мари. Зная, че е за деца над 6 години.
Попитах ronisum, защото виждам, че по-голямото й момиче е на 4 години. И се зачудих как така го дава, като изрично е записано, че в никакъв случай не се дава на деца под 6 години.

# 149
давам само панадол.за нурофена-от доктор знам,че лекарствата съдържащи ибупрофен са много вредни за стомашната лигавица,както за деца,така и за възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт