Панадол или нурофен ?

• 73 758
  • 179
  •   1
Отговори
# 150
Давам и двете. Когато  не  можех да  смъкна Т ги редувах, за да не се пренасити  организма.

Фервекса мисля, че е пак на парацетамолна основа Simple Smile

# 151
  • София
да, фервекса е парацетамол, но за да пише след 6 г.  значи парацетамола е в по-голяма доза, т.е. реално като се даде на 4 годишно му даваш, някаква конска доза. Освен ако няма и някой друг за по-малки деца фервекс.

# 152
  • Mediterraneo
Освен дозировката на парацетамола, сигурно има и някакви съставки, които не са подходящи за деца под определена възраст.

# 153
Ох, не съм се дописала, имах предвид, че е пак на парацетамолна основа и  е по добре да си се  дава  панадол, а не  фервекс, който даже и не е за дадената  възраст Simple Smile  Peace

# 154
Фервекс давам половин прахче, и то само когато виждам че е някакъв вид грип, и се опитвам да го пресека. Давам го вечер преди лягане като чай, когато има много сополи и леко повишена Т (до 38). Честно казано доста добре й действа.
И моята мацка е 20 кг, така че не виждам разлика дали е на 4г или на 6г. На почти всички сиропи пише че са за деца над 2г, над 4,6 и т.н., но това не пречи на педиатрите да ги изписват на бебета със замах  Rolling Eyes
Освен съства, всеки педиатър ще каже че важното при изчисляване на грамажа и даване на дадено лекарсвто са килограмите. Така съобразено, според е абсолютно безвредно даването на фервекс вечер при грипни състояния.
Така дъщеря ми спи спокойно без течащ нос и давене.
Това е начина ми да пресека разните вируси и грипове и не прибягвам до антибиотици и т.н. Давам и хомеопатични разни към фервекса, според това дали е червено гърлото или не, както и билкови сиропи при кашлица.

Това лекарство съдържа парацетамол (облекчава болката и понижава температурата), фенирамин (антиалергично средство) и витамин С. То се използва за краткосрочно лечение на повишена температура и секреция от носа при остри ринофарингати при деца.

Това е състава. Всички от трите компонента са ододобрени за употреба от деца и кърмачки, разбира се както всяко лекарство в дадените дози. Парацетамол, витамин Ц и антиалергично фенирамин малеат.
Който го интересува може да прочете в чичко Гугъл за всяка от компонентите.
Вярно е и че пише че не е за деца под 6г, но аз го предпочитам вместо да се стига до антибиотици  Confused

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 14:52 от ronisum

# 155
При температура ги редувам, но сякъш по-бързо действа Панадола.

# 156
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Панадол нали съдържа Парацетамол или се бъркам?
Една съфорумка пусна линк към тази информация днес : http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?p=209231#p209231

Може би ще ви помогне да вземете решение Wink

# 157
  • София
всичките са вредни по един или друг начин и ибупрофена и парацетамола, и аналгина, и аспирина. Такива статии с нио не помагат в крайна сметка. За всяко едно може да се намерят подобни. Всичко може да има и ужасни странични реакции, от всяко може да се стигне и до алергичен шок, едно вреди на стомаха, друго на черният дроб, трето не знам какво си.... и това важи за абсолютно всяко лекарство, не само за тези за Т.... дори хомеопатията и билките могат да бъдат вредни....

# 158
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Да, 100% е така, но аз това намерих - това давам. Ако някой може да пусне подобна информация за Нурофен, аз лично ще съм благодарна, за да мога да избера "по-малкото зло".

# 159
  • София
няма по-малко зло, гледаш кое как действа на детето ти и избираш него има състояния , в които например нестероидните - ибупрофени аспирин, не са препоръчителни или направо са забранени. Алергични реакции съм чела че малко повече също при тях се срещат, а най-много от аналгина, но ако детето ти  направи към парацетамол пък надали тези факти ще те интересуват

А тази статия и преди беше пускана и пак пише "От научните статистики се вижда, че хора ползавщи системно парацетамол с други обезболяващи средства страдат 3 до 8 пъти по- често от карцином на черния дроб. " първо никой не дава на детето системно, още по-рядко е в съчетание и с друго.

Специално преди ми беше попадала една статия в която бяха описани минусите и плюсовете на 4-те най-често ползвани  Т -понижителни... но то и листовките им да прочетеш е достатъчно информативно.
Най-всеизвестният минус на нестероидните противовъзпалителни е  дразненето на стомаха, можещо да стигне и до язва,  а също и че  могат да увеличат риска от инфаркт(правопропорционално, колкото повече се злоупотребява с тях, повече растът рисковете), при хора например с язва са забранени, аспирина спец не се дава до към 15 годишна възраст, цялото им "семейство" е забраненео или горещо не препоръчано при варицела и т.н.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 12:26 от Angel_Dust

# 160
Панадола е с парацетамол, а Нурофена с ибупрофен. Зависи кой ще по-добре ще подейства на детето ти.

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 16:49 от darenceto

# 161
  • Бургас
Аз ползвам Нурофен.

Синът ми получава обриви от Панадол, смъква му бавно температурата и за кратко време я вдига отново.

# 162
На нас като ни поставяха ваксините втория месец, докторката каза да взема Нурофен, а аз й казах, че имам панадол. Според нея панадола намалявал действието на ваксините  Shocked. Взех нурофен, но ми се струва, че се изрина по дупето от него!

# 163
На нас като ни поставяха ваксините втория месец, докторката каза да взема Нурофен, а аз й казах, че имам панадол. Според нея панадола намалявал действието на ваксините  Shocked.

Joy И как го е констатирала това?!

# 164

Joy И как го е констатирала това?!
[/quote]

Най-вероятно има някаква далавера, за да го предлага. Бях чувала по едно време, че педиатрите масово препоръчват козметика на Оилатум.

Общи условия

Активация на акаунт